Ardha Navasana – Πώς να κάνετε και τα οφέλη

Ο Ardha Navasana είναι κοινώς γνωστός ως Half Boat pose. Προέρχεται από δύο Sanskrit λέξεις Ardha και Nava. Ο Άρντα σημαίνει το μισό και η Ναβά σημαίνει βάρκα. Σε αυτή τη συγκεκριμένη στάση το σώμα αποκτά το σχήμα μιας βάρκας και όλη η ισορροπία τοποθετείται στους γοφούς. Το μισό σκάφος θέτει πραγματικά πολύ ωφέλιμο για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας. Πολλοί άνθρωποι ασκούν αυτή τη στάση σε τακτική βάση.

Άρντα Navasana

Τους βοηθά πραγματικά στην ανακούφιση από το άγχος τους και στη βελτίωση της πεπτικότητάς τους. Αυτή η γιόγκα asana είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νεαρών κοριτσιών και αγοριών, καθώς τους βοηθά να τονώσουν το σώμα τους. Διατηρούν τον εαυτό τους διανοητικά και σωματικά κατάλληλα κάνοντας αυτό το asana μία ή δύο φορές την ημέρα. Για να τονίσουμε τους γοφούς και τους γλουτούς σας, ακολουθήστε τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

Βήματα για να κάνετε Ardha Navasana

1. Κατ 'αρχάς, καθίστε στο μαξιλάρι με τα δύο πόδια σας απλωμένα ευθεία μπροστά σας.
2. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά καθ 'όλη τη στάση. Τα χέρια σας πρέπει να συγκρατούνται σταθερά στις πλευρές, ενώ διατηρείτε τις παλάμες σας στο πάτωμα.
3. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και σιγά-σιγά ξεκινήστε να λυγίζετε τα γόνατά σας. Αφήστε τα γόνατά σας να είναι στο πάτωμα. Απλά να είστε άνετοι.
4. Τώρα, κρατώντας την πλάτη σας ευθεία, σηκώστε σιγά-σιγά το στέρνο σας και αφήστε το σώμα σας να κλίνει προς τα πίσω.
5. Τώρα, σηκώστε προσεκτικά τα πόδια σας στο ύψος του γόνατος σας. Κρατήστε τους μυς των μοσχαριών σας παράλληλα στο πάτωμα και αφήστε τους μηρούς να παραμείνουν κάθετοι στο γόνατο.
6. Τα όπλα θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και να ευθυγραμμίζονται με τα δάχτυλα των ποδιών.
7. Να παραμείνετε στην τελική θέση όσο μπορείτε. Κρατήστε την αναπνοή σας όταν βρίσκεστε στην τελική θέση.
8. Στη συνέχεια αναπνεύστε και σιγά-σιγά επιστρέψτε στη θέση ύπτια. Απλά χαλαρώστε ολόκληρο το σώμα σας.
9. Πρακτική 3 έως 4 γύρους. Μετά από κάθε γύρο, χαλαρώστε στο shavasana.

Δείτε περισσότερα:  Yoga Anjaneyasana

Μπορεί να υπάρξει παραλλαγή μόλις πετύχετε πλήρως αυτό το asana. Μετά τον Ardha Navasana μπορείτε απλά να δοκιμάσετε το πλήρες navasana. Αν και ο Ardha Navasana είναι πολύ ευεργετικός, αλλά ορισμένοι άνθρωποι πρέπει να το αποφύγουν εντελώς. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από χαμηλή αρτηριακή πίεση, εμμηνορροϊκό και κεφαλαλγία θα πρέπει να αποφεύγουν εντελώς την άσκηση αυτής της θέσης. Αν ο ασκούμενος έχει υποστεί οποιοδήποτε τραύμα στο γόνατο ή τραυματισμό στον αυχένα, αποφύγετε την εκτέλεση αυτής της ασάνας.

Αν είστε ασθενής άσθματος ή αν πάσχετε από καρδιακά προβλήματα, αυτό το asana θα πρέπει να αποφευχθεί εντελώς. Το Artha Navasana σίγουρα βοηθάει στην οικοδόμηση της δύναμης και της δύναμης σας σε όλο τον κορμό, αλλά βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε αυτό το asana μέσα στα όριά σας. Σε περίπτωση ιατρικής ανησυχίας, συμβουλευτείτε φυσιοθεραπευτές που μπορούν να σας καθοδηγήσουν με πολύ καλύτερο τρόπο.

Δείτε περισσότερα:  Ardha Matsyendrasana Οφέλη

Οφέλη

Ο Ardha Navasana έχει πολλαπλά οφέλη που έχουν μακροχρόνιες συνέπειες για τον επαγγελματία του. Ο Ardha Navasana όχι μόνο αυξάνει την ευελιξία του σώματός σας, αλλά βοηθά επίσης στην οικοδόμηση σταθερότητας στον πυρήνα του. Βοηθά στην διέγερση των κοιλιακών οργάνων σας. Βοηθά επίσης στη βελτίωση του πεπτικού συστήματος του σώματός σας.

Διεγείρει το μεταβολικό ρυθμό του σώματός σας και συμβάλλει επίσης στη διατήρηση της ισορροπίας. Αυτό θέτει επίσης βοηθά στην ενίσχυση των flexors hip. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την ευθυγράμμιση του σώματός σας με το τέντωμα της σπονδυλικής στήλης. Αυτή η στάση βοηθά επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σας. Επίσης ρυθμίζει τη λειτουργία του παγκρέατος και των νεφρών σας.

Έτσι ξεκινήστε να ασκείτε αυτήν την ασάνα από σήμερα. Βεβαιωθείτε ότι πρέπει να το κάνετε αυτό κάθε μέρα. Νωρίς το πρωί η επανάληψη αυτής της ασάνας για 3-4 φορές όχι μόνο θα αναζωογονήσει την ενέργειά σας, αλλά θα σας κρατήσει υγιή και θα ταιριάζει όλη την ημέρα. Σε περίπτωση που το πρωινό σας πρόγραμμα είναι απασχολημένο, ξεκινήστε να το κάνετε και κατά τις βραδινές ώρες.

Δείτε περισσότερα:  Πώς να κάνετε τον Άρντα Chandrasana

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

7 + 1 =