9 διάσημοι ναοί στο Pondicherry Στυλ στη ζωή | progressivenewsdaily.info

9 διάσημοι ναοί στο Pondicherry Στυλ στη ζωή

Το Pondicherry έχει το δικό του μερίδιο των ναών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 9 από αυτούς.

Ναός ArulmiguManakaluVinayagar:

ναούς in pondicherry

Ο ναός ArulmiguManakaluVinayagar είναι ένα δημοφιλές θέρετρο προσκυνήματος και τουριστικό σημείο στο Pondicherry και είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Ganesha. Ο ναός υπάρχει από πριν από το 1666. Το ManakaluVinayagar στο Ταμίλ σημαίνει το Θεό κοντά στη λίμνη της άμμου. Ο ναός έχει ένα χρυσό άρμα 7.5 κιλών το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά με βάση τη συλλογή και τη δωρεά από τους πιστούς.

Sri VaradharajaPerumala Ναός:

Ναοί in Pondicherry2

Ο ναός Sri VaradharajaPerumala είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Vishnu και είναι ένας από τους 108 DivyaDesams του Vishnu. Αυτός ο ναός θεωρείται ένας από τους πιο ιερούς από τους Vaishnavites και χτίστηκε αρχικά από τον Cholas το 1053. Ο ναός έχει ένα ιερό Varadharaja ή Vishnu είναι σε ένα μικρό λόφο. Τα μεγάλα φεστιβάλ που γιορτάστηκαν εδώ είναι το Bhramotsavam όταν προσκυνητές συρρέουν στον ναό.

Vedpureeswarar Ναός:

Ναοί in Pondicherry3

Ο ναός Vedapureeswarar είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Vedpureeswara και βρίσκεται στις βόρειες όχθες του ποταμού Cheyyar. Ο ναός έχει επίσης έναν ταύρο Nandi ο οποίος ενδιαφέρεται για την αντίθετη κατεύθυνση του Shiva Lingam. Οι ντόπιοι του τόπου γιορτάζουν το 10ήμερο φεστιβάλ του Brahmotsavam που είναι μια μεγάλη περίσταση.

ΣιθανάνταΣούμπα Ναός:

Ναοί in Pondicherry4

Ο ναός SitanandhaSwamy είναι ένα διάσημο ιερό όπου ένας άγιος Guru Sithanandar θάφτηκε ζωντανός. Στην ταφή του, ένας ναός αφιερωμένος στον Κύριο Σίβα έχει χτιστεί και είναι ένα διάσημο μέρος για τους λάτρεις της ειρήνης. Ο Γιούργου Σιθανάντα του Ιβέβαν Σαμάντζι επιτεύχθηκε στις 28 Μαΐου 1837. Οι προσκυνητές επισκέπτονται το ναό και εκτελούν ειδικές εκθέσεις κάθε Πέμπτη στο άγαλμά του.

Ναός Καμάκσι Αμάν:

Ναοί in Pondicherry5

Ο ναός Kamakshi Amman είναι αφιερωμένος στην ινδουιστική θεά Kamakshi, μια ενσάρκωση του MaaDurga ή του Parvati που είναι και η προεδρεύουσα θεότητα εδώ. Ο ναός λέγεται ότι κτίστηκε από τους βασιλιάδες Pallava τον 6ο αιώνα. Ο ναός εκτελεί τέσσερις υπηρεσίες λατρείας κάθε μέρα. Εκτός από αυτό, γιορτάζει το ετήσιο φεστιβάλ της την άνοιξη, που είναι το φεστιβάλ άμαξα που ονομάζεται Ther και το φεστιβάλ float που ονομάζεται Theppam. Τα Ναβαράτρι, Αάντι και Αϊπάσι Πώροραμ, Σανκάρα Ιαγιάνθη και Βάσαντα Ουτσάβαμ γιορτάζονται επίσης.

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος των Ναών της Μαχαράστρα

Sri GokilambalThirukameswarer Ναός:

Ναοί in Pondicherry6

Ο ναός Sri GokilambalThirukameswara που βρίσκεται στο Villanur είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους του Pondicherry. Το αρσενικό άρμα του, 15 μέτρων, εκτυλίσσεται σε μια πομπή κατά τη διάρκεια του μήνα Μάιο-Ιούνιο με την εμφάνιση της πανσέληνος. Είναι ένα πανέμορφο φεστιβάλ και πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το μέρος για να δείτε το μεγαλείο του. Η προνομιούχος θεότητα του ναού είναι ο ThirukameswarerGokilambal ο οποίος βγαίνει στο όμορφα διακοσμημένο άρμα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και προσφέρει το prasadam. Πιστεύεται ότι οι επιθυμίες των πιστών πληρούνται εάν τραβήξουν το άρμα.

Ο ναός του Irumbai Shiva:

Ναοί in Pondicherry7

Ο ναός του Irumbai Shiva είναι ένας αρχαίος ναός αφιερωμένος στον Λόρδο Shiva και είναι ένα από τα 276 Thevara Pedal Petra Sthalangals. Ο δρόμος προς τον ναό έχει όμορφα μονοπάτια με καρύδα στα πλάγια. Ο ναός έχει μια ιερή δεξαμενή. Η προεδρική θεότητα του ναού είναι το Maakaaleswarar, μια ενσάρκωση του Λόρδου Shiva με τη μορφή ενός Shiva Lingam που είναι σπασμένο και δεμένο μαζί με χορδές χαλκού.

Δείτε περισσότερα: Διάσημοι ναοί στη Madhya Pradesh

Panchavati Ναός Panchmukha Anjaneya:

Ναοί in Pondicherry8

PanchavatiPanchmukhaAnjaneya ναός έχει ένα γιγάντιο 32 πόδια idol της Anjaneya, μια άλλη μορφή του Λόρδου Hanuman, η οποία προσελκύει πολλούς τουρίστες στο ναό. Υπάρχουν δύο όμορφα sannidhis, ένα εκ των JayamangalaValampuriMahaGanapathy και Sri RamachandraPrabhu.

ThirunallarSaneeswaran Ναός:

Ναοί in Pondicherry9

Ο ναός ThirunallarSaneeswaran έχει ένα ιερό του Λόρδου Shani ή Saneeswaran όπως ειπώθηκε από τους Ταμίλ και ένας άλλος ναός μέσα στο συγκρότημα είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Darbharanyeswaran, μια μορφή του Λόρδου Shiva. Ο ναός έχει επίσης είδωλα των Ναβαγκραίων.

Δείτε περισσότερα: Ο ναός της Οδησσού Φωτογραφίες

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 85 = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map