9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Η Κεράλα είναι ένας τόπος όπου μπορείτε να πάρετε αυθεντικό φαγητό της νότιας Ινδίας και επίσης τις προετοιμασίες από άλλες πολιτείες, ακόμη και ξένα πιάτα με ινδική γεύση. Η Κεράλα ή οποιοδήποτε άλλο νότιο ινδικό κράτος έχει άφθονο ρύζι και έτσι τα περισσότερα πιάτα τους έχουν κάτι από ρύζι. Για παράδειγμα, τα αυθεντικά Idli's και Dosa's και όλα τα φτιαγμένα από τη ζύμη του ρυζιού.

1. Dosa:

κεράλα street food

Τα πιο αυθεντικά πιάτα της Κεράλα είναι το Idli και η Dosa. Το πρώτο ρύζι πρέπει να λερωθεί σε μια μορφή κτύπημα, που θα χρειαζόταν για όλα τα πιάτα αυτού του είδους. Το κτύπημα ρυζιού απλώνεται πάνω από ένα «tawa» για τη Dosa και στη συνέχεια θερμαίνεται μέχρι να είναι τραγανό. Στη συνέχεια, το πετρέλαιο χρησιμοποιείται πάνω και γύρω από το Dosa για τηγάνισμα και επίσης έτσι ώστε να μην κολλήσει στο σκεύος. Οι νότιοι Ινδοί έχουν ως επί το πλείστον πετρέλαιο καρύδας, αλλά το ηλιέλαιο χρησιμοποιείται συνήθως για να φτιάξει τη Dosa σε όλη τη χώρα. Το Dosa μπορεί να διατηρηθεί απλό ή να προστεθεί με γέμιση για να δώσει γεύσεις. Το κρεμμύδι Dosa's, γεμιστά γεμιστά Dosa's, Cheese Dosa's είναι τα κοινά είδη της Dosa's προετοιμασμένοι. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τα τρόφιμα της οδού kerala.

2. Chola Bhatura:

9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Το αλεύρι αναμιγνύεται με νερό και λάδι για να γίνει φυσιολογικό πορσερό, αλλά πρέπει να προσθέσετε λίγο τυρόπηγμα ή μαγιά και σόδα ψησίματος για να κάνετε τα σωστά Bhaturas. Το παχύ και στρογγυλό σχήμα καθαρό βουτηγμένο σε λάδι και τηγανητά και καταναλώνονται μαζί με νόστιμα Chola curry.

Δείτε περισσότερα: Καλύτερο φαγητό στο δρόμο στο Χαϊντεραμπάντ

3. Sundal:

9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Το Sundal είναι μια σαλάτα νοτιο ινδικής κανέλας. Αυτά τα φασόλια πρέπει να είναι εμποτισμένα με αλάτι και να διατηρούνται όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, πρέπει να βράσει σε ένα σκεύος ή σε μια χύτρα υπό πίεση. Μετά από 1 ή 2 σφυρίχτρες θα γίνει, έτσι ρίξτε το νερό μετά από αυτό. Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε ghee ή λάδι σε αυτό, και βάλτε σπόρους μουστάρδας, κάρυ φύλλα και τσίλι. Αφού έχουν τηγανιστεί αρκετά προσθέστε τα βραστά φασόλια και το τέλος πασπαλίζουμε τριμμένη καρύδα.

4. Idlis:

9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Επιστρέφοντας τον όρο αυθεντικό φαγητό της Κεράλα θα περιλάμβανε σίγουρα το idlis. Idli και υγιή και βαριά νότια ινδική κέικ ρύζι που είναι πολύ συχνά καταναλώνονται. Το κτύπημα πάστας ρυζιού πρέπει να τοποθετηθεί στα σκεύη, που χρησιμοποιούνται ειδικά για idlis, και στη συνέχεια καλύπτονται για τον ατμό. Ο ατμός κάνει τα κέικ ρυζιού μαλακά. Αυτά καταναλώνονται με το νότιο ινδικό «chutney» και ένα κάρυ που ονομάζεται «sambar».

Δείτε περισσότερα: Οδικές τροφές στο Chennai

5. Chana Chaat:

9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Οι πωλητές κινούνται γύρω από τις παραλίες ή μερικές φορές έχουν μικρούς πάγκους που διατίθενται για να πουλήσουν Channa Chat. Αυτά είναι βραστά Chholas προστιθέμενο με κρεμμύδι, ντομάτα, κόλιανδρο, τα άλατα και τα μπαχαρικά για να δώσει μια πικάντικη γεύση. Αυτό είναι ένα είδος υγιεινής και νόστιμης οδικής διατροφής.

6. Uttapum:

9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Το Uttapum είναι παχύτερη έκδοση του Dosa's. Είναι οι νότιες ινδικές τηγανίτες. Τοποθετούνται στο «tawa» και στον ατμό. Όπως ακριβώς και η Dosa, το πετρέλαιο είναι πασπαλισμένο πάνω και γύρω από το uttapum και μπορούμε να δούμε μικρές τρύπες μέσα τους. Αυτά είναι γεμάτα με διαφορετικά είδη toppings, όπως το κρεμμύδι, το capsicum, η ντομάτα, το τυρί, ανάλογα με τη ζήτηση των πελατών και στη συνέχεια αναποδογυρίζονται ανάποδα, αλλά δεν πρέπει να κολλήσουν στο '' tawa '.

7. Parippu Vada:

9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Το ντόπιο ή η φακή πρέπει να αλέθεται όπως φτιάχνεται σαν ένα κτύπημα και στη συνέχεια να προστίθεται με κάρυ φύλλα, κρεμμύδια και τσίλι. Στη συνέχεια, το μείγμα αυτό γίνεται σε στρογγυλά σχήματα και είναι βαθιά τηγανητά. Αυτή η τροφή δρόμου είναι γνωστή ως Parippur Vada ή Dal Vada και πωλείται δημοφιλής στη νότια Ινδία. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τα τρόφιμα της οδού kerala.

8. Προετοιμασία με πάγο:

9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε νιφάδες πάγου να τοποθετούνται σε ένα φλιτζάνι με φιστίκια, τουρσιά και Channa Dal. Φαίνονται εξαιρετικά πολύχρωμα.

9. Καλαμπόκι:

9 καλύτερα τρόφιμα στην οδό Kerala Στυλ στη ζωή

Τα ψητά κερατάκια γνωστά ως Bhutta's είναι ένα κοινό φαγητό στο δρόμο στην Ινδία, αλλά βρίσκονται σε αφθονία στο νότο.

Πηγή εικόνας: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

− 5 = 5