9 διάσημοι ναοί στο Δελχί με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας, έχει διακεκομμένη με αρκετούς αξιόλογους ναούς που αποτελούν ένα ισχυρό παράδειγμα της πανέμορφης αρχιτεκτονικής, του πολιτισμού, του ύφους και των εθίμων που έχει να προσφέρει αυτός ο τόπος. Κάθε εορταστική περίοδος, μπορεί κανείς να δει χιλιάδες και χιλιάδες αφοσιωμένους που πλήθουν μέσα και γύρω από το ναό με ακριβά γιρλάντες και γλυκιά για να λατρεύουν και να πάρουν μια γεύση από τους θεούς και τις θεές τους. Οι ναοί εδώ είναι διακοσμημένοι με φωτεινά και πολύχρωμα φώτα, τα οποία δημιουργούν μια όμορφη εικόνα καθώς λάμπει στα μάτια των προσκυνητών, των επισκεπτών και των θιασώτων. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους ναούς στο Δελχί.

Bahai Temple:

ναούς in delhi

Ο ναός Bahai, επίσης γνωστός ως ναός Lotus, είναι ένας από τους καλύτερους και μοναδικούς ναούς του Δελχί. Είναι διαμορφωμένο όπως το λουλούδι του λωτού και φαίνεται λαμπρό όταν ανάβει τη νύχτα. Ο κήπος που περιβάλλει αυτόν τον ναό είναι επίσης πολύ γραφικός και χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό σημείο για πικνίκ.

Ναός Akshardham:

Περίφημος Temples in Delhi-Akshardham Temple

Ο ναός Akshardham του Δελχί είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ωραιότερους ναούς που θα δουν ποτέ τα μάτια σας. Είναι επίσημα εγκαινιασμένο το 2005 και είναι γνωστό για τις περίφημες εκθέσεις και τις μουσικές βρύσες. Αυτός ο ναός είναι κατά κύριο λόγο γεμάτος όλο το χρόνο και έχει έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

Δείτε περισσότερα: Ναοί στην πολιτεία Καρνατάκα

Ο ναός Gauri Shankar:

Gauri Shankar Temple - Chandni Chowk

Ο ναός Gauri Shankar, που βρίσκεται στο παλιό Δελχί, είναι αφιέρωση στον Ινδουιστή Θεό Σίβα. Έχει επίσης ένα καφέ lingam που είναι περίπου 800 ετών. Αποτελείται από φάλδος πέτρα, περιβάλλεται από φίδια που φαίνονται πλούσια, ιστορικά και πολύ σημαντικά. Αυτός ο ναός θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθεί όλοι όσοι επισκέπτονται το Δελχί για να εξερευνήσουν τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική του.

Ναός Iskcon:

Περίφημος Temples in Delhi-Iskcon Temple

Ο ναός του Iskcon χτίστηκε από τη Διεθνή Εταιρεία της Κρίσνα συνείδησης το 1998. Αυτός ο ιερός τόπος είναι αφιερωμένος στον Κύριο Κρίσνα και είναι ένας από τους πιο διάσημους και καθιερωμένους ναούς της πόλης.

Δείτε περισσότερα: Διάσημοι ινδουιστικοί ναοί στην Ινδία

Ναός Sheetla Devi:

Περίφημος Temples in Delhi-Sheetla Devi Temple

Ο Ναός Sheetla Devi του Δελχί είναι αφιέρωση στη Θεά Sheetla. Είναι επίσης γνωστή ως "Shakti Peeth" και είναι ένας από τους ιερούς και πιο διάσημους τόπους λατρείας στη χώρα. Ο ναός Sheetla Devi χτίστηκε επίσης στα προάστια του Gurgaon και είναι εξίσου δημοφιλής.

Μπέρλα Μαντίρ (Ναός):

Περίφημος Temples in Delhi-Birla Mandir

Το Birla Mandir βρίσκεται στο Connaught του Δελχί και χτίστηκε στις παραγγελίες του Raja Baladev Das το έτος 1938. Είναι μια αφοσίωση στον Λόρδο Vishnu και τη Θεά Lakshmi και είναι επίσης γνωστή ως Lakshmi Narayan Mandir. Ο ναός αυτός έχει μια ιστορική σημασία και είναι ένας από τους καλύτερους ναούς που κατέχει αυτή η πόλη.

Δείτε περισσότερα: Οι καλύτεροι ναοί στη Μπανγκαλόρ

Ο ναός Hanuman:

Περίφημος Temples in Delhi-The Hanuman Temple

Ο ναός Hanuman βρίσκεται κοντά στην περιοχή Connaught στην οδό Baba Kharak Singh Road. Χτίστηκε το έτος 1724 από τον Maharaja Jai ​​Singh και είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς Hanuman που διατηρεί η χώρα. Αν και έχει περάσει από πολλές αλλαγές, ο ναός αυτός εξακολουθεί να είναι λαμπρός, καλλιτεχνικός και θαυμάσιος σε εμφάνιση.

Chattarpur Ναός:

Περίφημος Temples in Delhi-Chattarpur Temple

Ο ναός Chattarpur βρίσκεται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Qutub Minar και κατασκευάστηκε σε συνδυασμό με τα στυλ και τα σχέδια της Βόρειας και της Νότιας Ινδίας. Οι χλοοτάπητες και οι κήποι εδώ είναι καλά περιποιημένοι και το λευκό μάρμαρο που κυριαρχεί στη δομή του ναού είναι άψογο.

Ναός Kalkaji:

Περίφημος Temples in Delhi-Kalkaji Temple

Ο ναός Kalkaji βρίσκεται στον τόπο Nehru του Δελχί και είναι αφιέρωμα στη θεά Kalka Devi. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1764-771. Αυτό συνέβη όταν οι Μάραθες ήταν στην εξουσία. Ο ναός είναι θαυμάσιος, εκπληκτικός και ένδοξος.

Leave A Comment

6 + = 15