9 καλύτερες άκρες ποδηλασίας για αρχάριους Στυλ στη ζωή

Η ποδηλασία είναι η ευκολότερη μορφή μεταφοράς και επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το σώμα σας άνετο και άπαχο. Αλλά οι περισσότεροι ερασιτέχνες ποδηλάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα που τα κάνουν να εγκαταλείψουν τα χόμπι τους όπως αναρριχητικούς λόφους ή αγώνες στους υγρούς δρόμους κατά την περίοδο των βροχών ή ακόμα και με τα παιδιά. Εδώ είναι ένα άρθρο που συνοψίζει τις καλύτερες άκρες ποδηλασίας που μπορεί να χρειαστεί να γνωρίζει οποιοσδήποτε ερασιτέχνης ποδηλάτης.

ποδηλασία tips for beginners

1. Παρακολουθήστε τις γωνίες:

Η στροφή σε μεγάλη ταχύτητα και κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου είναι σίγουρα μια σκληρή δουλειά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλίνει το σώμα σας περισσότερο από το ποδήλατο. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να διατηρήσετε ισορροπία, ακόμη και αν το ποδήλατό σας γλιστρά πάνω από μπαλώματα πετρελαίου ή γραμμές βαφής. Πρέπει να μεταφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερο το βάρος σας στο εξωτερικό πεντάλ.

2. Να φοράτε κράνη ασφαλείας:

9 καλύτερες άκρες ποδηλασίας για αρχάριους Στυλ στη ζωή

Είναι απαραίτητο για τους επαγγελματίες ποδηλάτες να φορούν κράνη ασφαλείας. Ο πρόσφατος θάνατος του Andrei Kivilev, του αναβάτη του Καζακστάν στη φυλή Paris - Nice, έφερε αυτό το γεγονός στο προσκήνιο και είναι πλέον κανόνας να φοράτε κράνη ασφαλείας. Η διεθνής ένωση ποδηλασίας υποστήριξε αυτό το ψήφισμα διευρύνοντας την υποχρεωτική χρήση κράνος σε επαγγελματίες ποδηλάτες. Αυτές είναι οι συμβουλές για την ποδηλασία ασφαλείας για αρχάριους.

3. Προσαρμόστε το κάθισμά σας σύμφωνα με την άνεσή σας:

Η ρύθμιση του καθίσματος σας είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποφυγή τραυματισμών της σέλας. Μια θέση που είναι πολύ χαμηλή, δεν σας δίνει αρκετό χώρο για να διπλώσετε σωστά τα πόδια σας εφαρμόζοντας έτσι πάρα πολύ πίεση στον καβάλο σας. Κάθισμα που είναι πολύ ψηλό καθιστά δύσκολο για εσάς να φτάσετε στα πεντάλ που προκαλεί υπερβολική πίεση και οδηγεί σε φθορά. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το κάθισμα σας δεν είναι πολύ κεκλιμένο. Αυτό σας αναγκάζει να σπρώχνετε συνεχώς στη σέλα σας προκαλώντας πληγές σε σέλα.

Δείτε περισσότερα: Συμβουλές για την ασφάλεια της πορείας για τις γυναίκες

4. Φορέστε τα κοντομάνικα σορτς για ποδηλασία:

9 καλύτερες άκρες ποδηλασίας για αρχάριους Στυλ στη ζωή

Ένας άλλος τρόπος για να αποφευχθεί η έλκη σάλια ή άλλα προβλήματα γεννητικών οργάνων είναι να φορούν μαξιλαροδρόμια ποδηλάτων σορτς χωρίς εσώρουχα. Τα σορτς για ποδηλασία μειώνουν την τριβή στις ραφές κατά σχεδιασμό. Το επιπλέον εξάρτημα παρέχει προστασία στις ευαίσθητες περιοχές. Ωστόσο, λόγω αυτού του λόγου, τα σορτς ποδηλασίας γίνονται γρήγορα λερωμένα. Και η διατήρηση της καλής υγιεινής είναι πολύ σημαντική για τους ποδηλάτες! Επομένως, μην φορέσετε ξανά τα σορτς πριν καθαριστούν καλά. Αυτές είναι οι σημαντικές συμβουλές για ποδηλάτες για αρχάριους.

5. Εξοπλίστε το ποδήλατό σας με τα εργαλεία για να βοηθήσετε στην αναρρίχηση:

Εάν είστε συνηθισμένοι να ποδηλατείτε σε βραχώδες λοφώδες έδαφος, τότε είναι καλή ιδέα να εξοπλίσετε το ποδήλατό σας με γρανάζια για να διευκολύνετε τις αναρριχίσεις σας. Οι μεγάλοι οδοντωτοί τροχοί παράγουν μικρή ανάπτυξη εργαλείων και είναι πολύ πιο εύκολο να περιστρέφονται. Τα εργαλεία βοηθούν το ποδήλατό σας να είναι πιο κατάλληλο για αναρρίχηση υψηλών λόφων.

Δείτε περισσότερα: Στοιχεία για τα Ιμαλάια

6. Επιδιόρθωση φρένων:

Τα τακάκια φρένων λειτουργούν καλά και είναι ωραία κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου. Αλλά το νερό της βροχής και το τρίψιμο διαβρώνουν μέσω των ελαστικών τακάκια των φρένων κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου κατάρτισης. Οι περισσότερες ζάντες παίρνουν πλήρη περιστροφή πριν τα τακάκια είναι σε θέση να τα σταματήσουν. Έτσι κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών ελέγξτε τα τακάκια σας συνεχώς και ενώ οδηγείτε τα κρατάτε στο μυαλό και προγραμματίζετε μπροστά και φρενάρετε νωρίς. Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για ποδηλάτες για αρχάριους.

Δείτε περισσότερα: Κάμπινγκ στα εθνικά δάση

7. Μείνετε καθισμένοι ενώ ανεβαίνετε σε ένα λόφο:

Η στάση σας βοηθά να ασκήσετε μεγαλύτερη πίεση στα πεντάλ σας και συνεπώς σας βοηθά να εργάζεστε με περισσότερες ταχύτητες. Αλλά παραμένοντας καθισμένος, ενώ αναρριγμένος σε ένα λόφο είναι μια καλή πρακτική γιατί κρατά την καρδιά σας κτύπησε χαμηλά και έτσι, μειώνει το άγχος στο καρδιαγγειακό σας σύστημα.

8. Χρησιμοποιείτε αλυσίδα αλυσίδων τακτικά:

Η καλή αλυσίδα της αλυσίδας σας εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του ποδηλάτου σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών. Πηγαίνετε μπροστά και βάλτε όσο το δυνατό περισσότερο λίπος όσο μπορείτε. Είναι σίγουρα καλύτερο να καθαρίσετε όλα αυτά το λιπαντικό στη συνέχεια να έχετε τη σκουριά της αλυσίδας σας και να παγώσετε τη βροχή. Αυτές είναι οι χρήσιμες συμβουλές για ποδηλασία για αρχάριους σε περίοδο βροχών.

9. Ανάψτε το ποδήλατό σας κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου:

Ένα καλό επαναφορτιζόμενο σύστημα φωτισμού LED προσαρτημένο στο κάθισμά σας και στις λαβές των χειριστηρίων αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο στην εποχή των βροχών, όταν το όραμα των περισσότερων οδηγών δεν είναι μέχρι το σημείο.

9 καλύτερες άκρες ποδηλασίας για αρχάριους Στυλ στη ζωή

9 καλύτερες άκρες ποδηλασίας για αρχάριους Στυλ στη ζωή

Πηγή εικόνας: 1, 2, 4, 9.

Leave A Comment

− 4 = 5