9 διάσημοι ναοί στη Μαχαράστρα Στυλ στη ζωή

Το μητροπολιτικό κράτος της Μαχαράστρα έχει πολλούς όμορφους ναούς. Ας δούμε 9 από αυτούς.

Ναός Τζιμπαμπεχούργκ Σίβα στην περιοχή Νασσίκ:

ναούς in maharashtra
Ο ναός του Τραμπαμπεχούβαρ Σίβα είναι ένας αρχαίος ναός που βρίσκεται στο τζαμί του Τριαμπεχίχσβαρ στην περιοχή Νασσίκ, αφιερωμένο στον Λόρδο Σίβα και είναι ένας από τους δώδεκα Γιγιότριλιγκας. Ο ναός έχει μια ιερή λίμνη που είναι η πηγή του ποταμού Godavari. Το μεγάλο φεστιβάλ που γιορτάζεται στο ναό είναι ο Shiva Ratri.

Ναός Lalbaugcha Raja στο Lalbaug:

Ναοί in Maharashtra2

Ο πιο διάσημος ναός Sarvajanik Ganapati, ο ναός Lalbaugcha Raja βρίσκεται στο Lalbaug της Βομβάης. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των 10 ημερών του Ganesh Chaturthi, πάνω από 1,5 εκατομμύριο θιασώτες επισκέπτονται το ναό κάθε χρόνο. Μετά την ενδέκατη ημέρα, με την ολοκλήρωση του φεστιβάλ, το είδωλο του Ganesha βυθίζεται. Η ευοίωνη ημέρα είναι γνωστή ως Anant Chaturdeshi. Το είδωλο του Ganapati στους ναούς Lalbaugcha Raja είναι σήμερα 81 ετών.

Ναός Bhimashankar στο Khed:

Ναοί in Maharashtra3

Ένα ιερό Jyothirlinga αφιερωμένο στον Λόρδο Shiva είναι γνωστό ως Bhimashankar ναός βρίσκεται στο Khed, κοντά στο Pune. Ο ποταμός Bhima που ρέει νοτιοανατολικά προέρχεται από το ναό και συναντά τον ποταμό Krishna στο Raichur. Λέγεται ότι ο ναός χτίστηκε τον 13ο αιώνα και μοιάζει με την αρχιτεκτονική στυλ Nagara. Ένα ιερό αφιερωμένο στην Καμαλάγια, μια άλλη μορφή θεάς Παρβάτι στεγάζεται μέσα στο συγκρότημα του ναού. Το Maha Shiva Ratri είναι το πιο δημοφιλές φεστιβάλ εδώ.

Ναός Mahalakshmi στη Βομβάη:

Ναοί in Maharashtra4

Ο ναός Mahalakshmi είναι ένας από τους πιο διάσημους ναούς στη Βομβάη που βρίσκεται στον δρόμο Bhulabai Desai. Η προνομιούχος θεότητα του ναού είναι η Ντέιβ Μαχαιτάμ, αφιερωμένη στη Θεά Μαχαλάκσμι. Ο ναός κατασκευάστηκε το 1831 από τον DhakjiDadaji, έναν έμπορο ινδουιστών. Ο ναός στεγάζει διακοσμημένες εικόνες των Θεών Μαχαλάκσμι, Μαχακάλη και Μαχαασαρασουάτη με δαχτυλίδια μύτης, χρυσά βραχιόλια και περιδέραια μαργαριταριών. Κατά τη διάρκεια του Ναβάρατρι, οι προσκυνητές από όλο το νησί επισκέπτονται το ναό για να προσφέρουν λουλουδένιες γιρλάντες και σύνεργα στις θεότητες.

TuljaBhavani Ναός στο Τουλιαπούρ:

Ναοί in Maharashtra5

Ο ναός TuljaBhavani που βρίσκεται στο Τουλιαπούρ στην περιοχή Osmanabad είναι ένας ινδουιστικός ναός αφιερωμένος στη θεά Bhavani και θεωρείται ως ένας από τους 51 Shakti Peethas. Χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Υπάρχει επίσης ένας ναός αφιερωμένος στην Markandeya Rishi και ένα ναό της Θεάς Annapurna στο κύριο συγκρότημα. Κάθε πρωί στις 5, υπάρχει ένα τελετουργικό να παίζουν τα τυμπάνια στο Nagarkhana πολύ δυνατά, γεγονός που αποτελεί έκκληση για προσευχή στους πιστούς. Ο ναός γιορτάζει το Khandenavami και το Dussehra.

Δείτε περισσότερα: Ναοί κοντά στο Pondicherry

Durga Devi Ναός στο Guhagar:

Ναοί in Maharashtra6

Ο ναός Durga Devi βρίσκεται στο Guhagar στην περιφέρεια Ratnagiri και είναι αφιερωμένος στη θεά Durga και θεωρείται το Kuladevata ή θεά clan. Είναι ένας ναός τύπου Panchayatan, αφού διαθέτει τέσσερις ναούς για υποταγμένα ιερά άλλων θεοτήτων, ήτοι τη Σουρία ή τον θεό του ήλιου, τον Σρι Γανέζ, τον Λόρδο Σίβα και τον Λόρδο Βισνού με τη Θεά Λάκσμι. Ο ναός επισκέπτεται άνθρωποι σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Ναβαράτρι.

Babulnath Ναός στη Βομβάη:

Ναοί in Maharashtra7

Ο ναός Babulnath βρίσκεται επίσης στη Βομβάη σε έναν μικρό λόφο γύρω από το GirgaumChowpatty. Είναι μια αρχαία κατασκευή αφιερωμένη στον Λόρδο Shiva. Η προεδρική θεότητα του ναού είναι στην πραγματικότητα ένα παλιό δέντρο Babul που είναι μια άλλη μορφή του Λόρδου Shiva. Κάποιος πρέπει να αναρριχηθεί στην πτήση των σκαλοπατιών που οδηγούν στις εγκαταστάσεις του ναού ή να πάρει έναν ανελκυστήρα στην κορυφή. Οι λάκκοι των θιασώτων συρρέουν στο ναό για να προσφέρουν τις προσευχές τους κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ του Maha Shiva Ratri.

Δείτε περισσότερα: Ναοί στη Μάντια Πραντές

BallaleshwarPaliTempel στην περιοχή Raigad:

9 διάσημοι ναοί στη Μαχαράστρα Στυλ στη ζωή

Ο ναός BallaleshwarPali είναι ένας από τους οκτώ ναούς Asthavinayak που βρίσκονται στη Μαχαράστρα. Βρίσκεται 30 χλμ. Από το Karjat στην περιοχή Raigad και είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Ganesha. Το Balleshwar είναι μια άλλη μορφή του Ganesha, η οποία είναι η μόνη ενσάρκωση που πρέπει να γνωρίζει ο όνομα του οπαδού του. Το είδωλο της Ganesha κάθεται σε μια πέτρα που βλέπει ανατολικά και τα μάτια και οι ομφοί της περιέχουν διαμάντια.

Ιερός Ναός Parvati στο Πούνε:

Ναοί in Maharashtra9

Ο λόφος Parvati, ένας λόφος στο Pune έχει 5 ναούς που βρίσκονται επάνω. Πρόκειται για τον ναό Devdeveshwar, τον ναό Kartikeya, τον ναό του Vishnu, τον ναό του Vitthai και τον ναό του Rama. Ο ναός έχει 103 βήματα για να αναρριχηθεί για να φτάσει στην κορυφή του λόφου από όπου οι διάδοχοι μπορούν να επισκεφθούν τους ναούς. Ο κύριος ναός είναι αφιερωμένος στο Devdeveshwara και είναι κατασκευασμένος από μαύρη πέτρα.

Δείτε περισσότερα: Διάσημοι ναοί στην Κεράλα για να επισκεφθείτε

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

84 − 83 =