9 φυτικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών Στυλ στη ζωή

Ο σύγχρονος και γρήγορος τρόπος ζωής με τα ανθυγιεινά πρότυπα κατανάλωσης τροφίμων και τα ασταθή προγράμματα ύπνου έχουν ρίξει την υγεία ενός μέσου άνδρα από τα εργαλεία, με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα, μεταξύ των οποίων η απώλεια τριχών. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για την τριχόπτωση που μπορούν να αναλυθούν και να προσφέρονται λύσεις. Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις είναι οι φυτικές θεραπείες καθώς είναι σχετικά ασφαλείς χωρίς παρενέργειες και είναι άμεσα διαθέσιμες επίσης. Κάποια από αυτά μπορούν να προετοιμαστούν και στο σπίτι. Εντούτοις, μια εικόνα για αυτές τις θεραπείες μπορεί να ολοκληρωθεί λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους πίσω από την απώλεια μαλλιών.

φυτικά treatment for hair loss

Βότανα Θεραπείες μαλλιών:

Αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι μερικά από αυτά τα φυτικά θεραπείες για τα μαλλιά που είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους.

1. Θεραπεία με Saw Palmetto Βότανο:

9 φυτικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών Στυλ στη ζωή

  • Ένα από τα καλύτερα βότανα για την αντιμετώπιση κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με τα μαλλιά είναι είδε palmetto βότανο. Διατίθεται σε κάψουλες με πηκτή. Το πήκτωμα αυτής της κάψουλας μπορεί επίσης να εφαρμοστεί. Βοηθά στην παρεμπόδιση του σχηματισμού DHT βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη των τριχών.
  • Θεραπεία με συνδυασμό τσαγιού φασκόμηλου με ξίδι μηλίτη μήλου.
  • Αυτό το φυτικό φάρμακο είναι εξαιρετικό για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, αποτρέπει την κνησμό που είναι ένας από τους κύριους λόγους για την απώλεια μαλλιών και μιμείται την ανάπτυξη υγιή μαλλιά.

Δείτε περισσότερα: Η θεραπεία της απώλειας τρίχας Dr Batra

2. Δενδρολίβανο για την τριχόπτωση:

9 φυτικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών Στυλ στη ζωή

Ένα φυτικό εκχύλισμα που βοηθά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης είναι δεντρολίβανο. Όπως η τσουκνίδα, απαλλάσσεται από την πιτυρίδα και αποτρέπει την αραίωση των μαλλιών. Αδειάζουμε το εκχύλισμα δενδρολίβανου με νερό για λίγα λεπτά και προσθέτουμε 8 έως 10 σταγόνες ελαίου σπόρου σιταριού. Κάθε άλλο λάδι θα κάνει επίσης. Αντιμετωπίστε τα μαλλιά που έχουν υποστεί βλάβη με αυτό το βοτανικό μείγμα, χρησιμοποιώντας το σαν ξεπλύνετε τα φρεσκοαλεσμένα μαλλιά. Αφήστε το για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Αλογοουρά:

Η αλογοουρά είναι ένα εξαιρετικό βότανο που δίνει δύναμη στα μαλλιά, αποφεύγοντας έτσι την απώλεια μαλλιών καθώς διαθέτει πυριτία. Το πυριτικό οξύ είναι ένα σημαντικό συστατικό για την υγιεινή και λαμπερή εμφάνιση των μαλλιών. Αυτή η επεξεργασία μπορεί να γίνει προσθέτοντας 2 κουταλιές της αλογοουράδας σε νερό, πιτσίλισμα και στη συνέχεια προσθέτοντας αυτή την έγχυση σε ήπιο σαμπουάν για τα μωρά.

4. Τσάι Αγιουρβεδικής Αντίστασης:

9 φυτικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών Στυλ στη ζωή

Το στρες είναι ένα από τα σκανδάλη για την απώλεια μαλλιών. Η κατανάλωση του Ayurvedic τσαγιού εξασφαλίζει την απομάκρυνση αυτής της σκανδάλης. Ο καλύτερος τρόπος παρασκευής αυτού του τσαγιού είναι ο συνδυασμός ίσων αναλογιών με βότανα brahmi και jatamamsi. Βυθίστε το στο νερό για κάποιο χρονικό διάστημα και πιείτε το για τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Δείτε περισσότερα: Αγιουρβεδική θεραπεία για τριχόπτωση

5. Θεραπεία με Αλόη Βέρα:

9 φυτικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών Στυλ στη ζωή

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για τη θεραπεία της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής. Περιέχει ορισμένα ένζυμα που είναι γνωστό ότι παράγουν νιτρικό οξείδιο που διεγείρει τους θύλακες των τριχών. Ο ιδανικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε τρίβοντας το στέλεχος του απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για μια νύχτα.

6. Dong Quai Φυτική θεραπεία για την τριχόπτωση:

Αυτή η βοτανοθεραπεία είναι κινεζικής προέλευσης και ονομάζεται επίσης αγγέλικα. Τα φυτοοιστρογόνα που υπάρχουν σε αυτό μειώνουν την παραγωγή DHT. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την τριχόπτωση.

7. Πράσινο Τσάι:

9 φυτικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών Στυλ στη ζωή

Το πράσινο τσάι είναι ένα κοινό φυτικό προϊόν που έχει αντιοξειδωτικά γνωστά ως κατεχίνες που αναστέλλουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι τακτικά για να δείτε τα αποτελέσματα.

8. Κόκκινο πιπέρι για την τριχόπτωση:

9 φυτικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών Στυλ στη ζωή

Η θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής με κόκκινη πιπεριά είναι μια άλλη εξαιρετική φυτική θεραπεία για την τριχόπτωση. Όταν τρίβεται επάνω στο τριχωτό της κεφαλής, παράγει ισταμίνη που βοηθά στη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής, ενθαρρύνοντας έτσι την τριχοφυΐα.

Δείτε περισσότερα: Θεραπεία λέιζερ απώλειας τρίχας

9. Θεραπεία της ρίζας της τσουκνίδας:

9 φυτικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών Στυλ στη ζωή

Η ρίζα του φυτού τσουκνίδας κάνει μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θεραπεία της απώλειας μαλλιών καθώς περιέχει ορισμένα μέταλλα και λιπίδια που βοηθούν στην τόνωση των ωοθυλακίων για την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Διατίθεται σε χάπια και κάψουλες

Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι να βρουν λύσεις για την απώλεια μαλλιών και να ξοδεύουν πολλά χρήματα για εμπορικά και χημικά προϊόντα, ωστόσο, αν στραφούν σε φυτικές θεραπείες, όχι μόνο θα εξοικονομήσουν προσπάθειες και χρόνο, αλλά και πολλά χρήματα. Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα απώλειας τρίχας, δοκιμάστε το χέρι σας σε φυτικές θεραπείες στο σπίτι πριν βγείτε έξω.

Leave A Comment

6 + 3 =