Κορυφαία 9 υγιεινή διατροφή που εμποδίζει την πρόωρη γήρανση των μαλλιών

Τα μαλλιά συχνά τείνουν να χάνουν χρώμα μετά από μια ορισμένη ηλικία. Αλλά η πρόωρη γήρανση των τριχών είναι μια ασθένεια των μαλλιών που σας κάνει να φαίνεστε παλιό ακόμα και όταν είστε νέοι. Οι θύλακες των τριχών μας περιέχουν μια χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη, όταν το σώμα μας σταματήσει να παράγει αυτή τη χρωστική ύλη, τότε τα μαλλιά μας γίνονται άχρωμα και γίνονται λευκά. Ο συνδυασμός λευκών και μαύρων μαλλιών κάνει την εμφάνιση γκρίζων μαλλιών.

Κορυφαία 9 υγιεινή διατροφή που εμποδίζει την πρόωρη γήρανση των μαλλιών

Ο πρώτος και πρωταρχικός λόγος για τον οποίο υπάρχει πρόωρη γήρανση των μαλλιών είναι η έλλειψη σωστής διατροφής και διατροφής. Αν οι νέοι θέλουν πραγματικά να αποτρέψουν το τρίψιμο των μαλλιών, τότε αρχίστε να αλλάζετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Μόνο υγιεινή διατροφή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην πρόληψη.

Τρόφιμα για την πρόληψη της πρόωρης γκρίζας τρίχας:

1. Ήπαρ βοείου κρέατος:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 1

Το συκώτι βοδινού είναι ένα πολύ γνωστό φαγητό που μπορεί πραγματικά να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση των μαλλιών. Το συκώτι βοδινού έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και χαλκό. Έτσι ξεκινήστε να τρώτε συκώτι βοδινού από προς την κατεύθυνση των θαλάμων, εάν υποφέρετε από πρόβλημα γκρίζων μαλλιών. Αλλά συμπεριλάβετε μόνο στη διατροφή σας εάν δεν πάσχετε από υψηλή χοληστερόλη ή καρδιακές παθήσεις.

2. Αμύγδαλο:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 2

Τα αμύγδαλα συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αλλά και σε ψευδάργυρο και πρωτεΐνες. Έχοντας το αμύγδαλο και τα καρύδια στην καθημερινή διατροφή σας όχι μόνο θα μειώσετε το γκριζάρισμα των μαλλιών αλλά θα ενισχύσετε και το δέρμα σας.

3. Ψάρια σολομού:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 3

Εάν θέλετε πραγματικά μαύρες τρίχες και θέλετε να σταματήσετε την πρόωρη γήρανση των μαλλιών, τότε αρχίστε να τρώτε ψάρια σολομού σε τακτική βάση. Ο σολομός είναι πολύ πλούσιος σε σελήνιο και πρωτεΐνες. Ο σολομός είναι τόσο υψηλός στα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 που ενισχύει το δέρμα και την ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής. Ο σολομός είναι επίσης πολύ μεγάλος σε μεταλλικά στοιχεία και σύμπλεγμα βιταμίνης Β, που βοηθά στην παραγωγή της χρωστικής που ονομάζεται μελανίνη. Προσπαθήστε λοιπόν να πάρετε σολομό για περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα.

4. Ηλιόσποροι:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 4

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν πόσο καρποφόρα είναι οι ηλιανθόσποροι για τα μαλλιά σας. Οι ηλιόσποροι έχουν πολύ υψηλές ποσότητες πρώτων υλών όπως η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και η βιταμίνη Β6. Η βιταμίνη Β6 είναι πολύ σημαντική, επομένως εμποδίζει τη γκρίζα εμφάνιση των μαλλιών σας. Συμπεριλάβετε ηλιόσπορους στην καθημερινή διατροφή σας. Αν ψάχνετε για γρήγορη θεραπεία για να μετατρέψετε τα μαλλιά σας μαύρα, αρχίστε επίσης να χρησιμοποιείτε τα ηλιέλαιο που αναμιγνύεται με την πάστα από καρύδια. Πριν απλώσετε μόνο το λάδι για ένα λεπτό ή δύο για το αέριο μαγειρέματος. Αφήστε το λάδι για 5-6 ώρες προτού πάτε για πλύση. Σίγουρα θα παρατηρήσετε την αλλαγή εντός μιας εβδομάδας.

5. Στρείδια:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 5

Τα στρείδια περιέχουν φυσικά βότανα που μπορούν πραγματικά να είναι πολύ υγιή για τα μαλλιά και το δέρμα σας. Εάν δεν παίρνετε κατευθείαν στρείδια, μπορείτε επίσης να καταναλώσετε λάδι στρειδιών. Προσπαθήστε όμως να καταναλώνετε στρείδια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Δείτε περισσότερα:  Εύκολη Συνταγές Για Παιδιά

6. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 6

Το φολικό οξύ βοηθάει πραγματικά να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται θρεπτικά και μεταξωτά. Αλλά μόνο σε περίπτωση που λείπει το φολικό οξύ, τότε τα μαλλιά σας μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται λευκά. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το αγγούρι, το λάχανο, το σέλινο και το καψίκωμα είναι πολύ υψηλά σε φυλλικό περιεχόμενο. Έτσι, καταναλώνοντας πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε τακτική βάση δεν θα αποτρέψει μόνο το γδάρνισμα των μαλλιών αλλά και να σας κάνει να φαίνεστε νέοι.

7. Ψάρια τόνου:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 7

Τα ψάρια τόνου είναι πολύ γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και το Ωμέγα 3. Έχει αποδειχθεί ότι πριν από χρόνια τα ψάρια τόνου βοηθούν στην πρόληψη των λευκών τριχών και προάγουν την ανάπτυξη των τριχών. Έτσι αρχίστε να συμπεριλαμβάνετε τα ψάρια τόνου στα συμπληρώματα διατροφής σας.

Δείτε περισσότερα:  Τρόφιμα για τις νύφες

8. βακκίνια:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 8

Τα βακκίνια περιέχουν υψηλά βασικά στοιχεία, τα οποία βοηθούν στην αποφυγή της γκρίζας τρίχας. Αυτά τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν ψευδάργυρο, χαλκό, βιταμίνη Β6 και ιώδιο. Έτσι ξεκινήστε να καταναλώνετε βατόμουρα από σήμερα, σε περίπτωση που πάσχετε από έλλειψη χρωστικής που ονομάζεται μελανίνη.

9. Μανιτάρια:

Υγιής Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 9

Εάν πραγματικά ψάχνετε για γκριζάρισμα της περιποίησης μαλλιών ξεκινήστε να καταναλώνετε μανιτάρια Reishi από σήμερα στους θαλάμους. Το Reishi είναι ένα είδος μανιταριών, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά βότανα και βρίσκεται σε τεράστια ποσά στην Κίνα. Τα φυσικά βότανα που υπάρχουν σε αυτό το μανιτάρι έχουν αποδειχθεί υγιή για την ανάπτυξη των τριχών.

Δείτε περισσότερα: Καλό φαγητό για ξηρό δέρμα

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

22 + = 32