9 πιο όμορφες φυσικές καταρράκτες στον κόσμο Στυλ στη ζωή

Οι καταρράκτες είναι οι ομορφιές της Μητέρας Φύσης, που δημιουργήθηκαν μέσα από χιλιάδες χρόνια. Ένα ρεύμα ή ποτάμι που ρέει κάτω από το βράχο της πέτρας συνεχίζει να διαβρώνει το έδαφος στο μαλακότερο μέρος, πράγμα που κάνει το βράχο να σπάσει και να πέσει στα κατάντη και έτσι το νερό πέφτει επίσης προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργώντας ένα καταρράκτη φυσικά. Δημιουργείται επίσης λόγω της τήξης παγόβουνων. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επισκέπτονται φυσικούς καταρράκτες καθώς είναι γραφικές ομορφιές επειδή έχουν την ακραία δύναμη να θεραπεύσουν την ψυχή αυτών και να τους πάρουν ειρήνη και αναζωογόνηση. Φέρνει επίσης την καλλιτεχνική ή ποιητική πλευρά τους.

Καταπληκτικοί φυσικοί καταρράκτες στον κόσμο με εικόνες:

Ας ρίξουμε μια ματιά στους 9 πρώτους φυσικούς καταρράκτες.

1. Καταρράκτες Iguazu:

φυσικός waterfalls

Οι καταρράκτες του Iguazu θεωρούνται ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου. Αυτός είναι ένας καταρράκτης που σχηματίζεται από τον ποταμό Iguazu και βρίσκεται στα σύνορα της Parana στη Βραζιλία. Αν και ο ποταμός ρέει από τη Βραζιλία, αλλά οι περισσότεροι από τους καταρράκτες βρίσκονται στην Αργεντινή. Από την εικόνα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μαγευτικό είναι οι πτώσεις.

2. Καταρράκτες Skogafoss:

Φυσικός Waterfalls-Skogafoss Falls

Ο ποταμός Skoga που διέρχεται από τη νότια Ισλανδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς στον κόσμο, με πλάτος 82 πόδια και μήκος 200 πόδια. Τα βράχια στο νερό ήταν παράλληλα με την ακτή, η οποία είχε υποχωρήσει προς τα ανοικτά προς τη θάλασσα και τελικά ήρθε προς την κατεύθυνση βουνά και διαφοροποιήθηκε δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σύνορο. Φωτογράφος και τουρίστες είναι συχνά τυχεροί να κάνουν κλικ στην πτώση με ένα ουράνιο τόξο κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών.

Δείτε περισσότερα: Διάσημοι Καταρράκτες Στην Κεράλα

3. Havasu Falls:

Φυσικός Waterfalls-Havasu Falls

Οι Havasu Falls βρίσκονται στο Grand Canyon των ΗΠΑ. Είναι διάσημο για τη φυσική πισίνα που δημιουργείται μετά το νερό πέφτει 100 πόδια κάτω. Το νερό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, ιδιαίτερα το ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο κάνει το χρώμα πιο πράσινο. Μερικές φορές η ροή του νερού είναι σε δύο διαφάνειες αντί για μία.

4. Angel Falls:

Φυσικός Waterfalls-Angel Falls

Αυτές οι πτώσεις συμβαίνουν στον μακρύτερο αδιάκοπο καταρράκτη στον κόσμο. Η πτώση που έχει ύψος 3.212 ft και μια βύθιση 2.648 ft. Αυτός ο καταρράκτης βρίσκεται στη Βενεζουέλα και ρέει κάτω από το όρος Auyantepui. Αυτός είναι ο πιο γραφικός φυσικός καταρράκτης στον κόσμο.

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος Καταρράκτες στη Γκόα

5. Καταρράκτες του Νιαγάρα:

Φυσικός Waterfalls-Niagara Falls

Οι καταρράκτες του Horseshoe, οι Αμερικανικές πτώσεις και οι Νυφικές Καταρράκτες και μαζί γνωστοί ως Καταρράκτες του Νιαγάρα που βρίσκονται στα διεθνή σύνορα του Καναδά και των ΗΠΑ. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα έχουν τον υψηλότερο ρυθμό ροής του νερού σε σύγκριση με τον υπόλοιπο καταρράκτη. με μια κατά προσέγγιση πτώση 165 ft. Niagara πτώσεις είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πτώσεις, επειδή είναι επινοητική λόγω της υδροηλεκτρικής ισχύος και της εμφάνισής του.

6. Victoria Falls:

Φυσικός Waterfalls-Victoria Falls

Καταρράκτες του Βικτώρια σχηματίζονται από τον ποταμό Zambezi στη Νότια Αφρική. Υποτίθεται ότι έχει το υψηλότερο πλάτος σε όλους τους καταρράκτες στον κόσμο, το οποίο είναι 5.604 πόδια και πέφτει κάτω από περίπου 355 πόδια. David Livingstone ήταν γνωστό ότι είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακαλύπτει τις πτώσεις που πήρε το μέρος που ονομάζεται Livingstone Island. Αυτός είναι ο πιο όμορφος φυσικός καταρράκτης στον κόσμο.

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος καταρράκτες στην Αντρά Πραντές

7. Sutherland Falls:

Φυσικός Waterfalls-Sutherland Falls

Οι καταρράκτες του Sutherland βρίσκονται στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας με βυθίσματα των 1,904 ποδών σε τρία ξεχωριστά άλματα. Συμβαίνει να είναι το ψηλότερο στην Νέα Ζηλανδία που ξεπερνά τους Browne Falls ή ακόμα και τους Bluff Falls.

8. Καταρράκτες του Dettifoss:

Φυσικός Waterfalls-Dettifoss Falls

Ο καταρράκτης του Dettifoss είναι γνωστός ως ο ισχυρότερος καταρράκτης της Ευρώπης. Λαμβάνει το νερό της από τους παγετώνες και πέφτει στον ποταμό Jokulsa a Fjollum που τελικά πέφτει ως Dettifoss. Με πλάτος 330 ft και μήκους 150 ft θεωρείται ως το ψηλότερο στην Ευρώπη.

9. Καταρράκτες Gullfoss:

Gullfoss

Οι πτώσεις του Gullfoss βρίσκονται στη νοτιοδυτική Ισλανδία. Ο ποταμός Hvita ρέει προς τα νότια και έχει μια απότομη πτώση σε τρία ξεχωριστά στάδια από τα δεξιά και στη συνέχεια σε δύο άλματα, τα οποία πέφτουν από τα αριστερά. Λόγω της επιθυμίας να γίνει ένα υδροηλεκτρικό έργο, η πτώση είχε σχεδόν εξαφανιστεί εξαιτίας της κακής εργασίας λόγω έλλειψης πόρων.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

− 1 = 2