Κορυφαίοι 9 Ναοί στο Αχμενταμπάντ Στυλ στη ζωή

Η Ινδία είναι μια χώρα των ναών. Υπάρχουν πολλά ιερά λατρευτικά σπορ στην Ινδία. Πολλά από αυτά τα προσκυνήματα βρίσκονται σε ορισμένες από τις ωραιότερες πόλεις της χώρας, ο Αχμενταμπάντ είναι ένας από αυτούς. Στο Αχμενταμπάντ, υπάρχουν πολλά ιερά προσκυνήματα τα οποία επισκέπτονται συχνά αφοσιωμένοι λατρευτές. Αυτό το άρθρο θα σας μεταφέρει στη λίστα των κορυφαίων 9 ναών στο Ahmedabad.

Οι πιο δημοφιλείς ναοί στο Αχμενταμπάντ Με εικόνες:

1. Ναός Akshardam:

Ναοί in Ahmedabad

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή sites της λατρείας στην πόλη και επισκέπτεται από τους πιστούς κάθε μέρα. Ο ναός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25χλμ από την πόλη σε ένα μέρος που ονομάζεται Γκάντι Νάγκαρ. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ο ναός αυτός επισκέπτεται κάθε χρόνο πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο ναός είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία του Ahmedabad λόγω της αρχιτεκτονικής του μεγαλοπρέπειας.

2. Ναός Modhera Sun:

Modhera Sun Temple

Αυτός ο ναός είναι αφιερωμένος στον Ήλιο ή τον Θεό Surya. Ο ναός κατατάσσεται ανάμεσα στα σημεία που πρέπει να δείτε στην πόλη. Η αρχιτεκτονική αυτού του ναού το καθιστά έναν από τους καλά σχεδιασμένους ναούς στην Ινδία. Υπάρχουν τρεις Mandaps στο συγκρότημα ναών, των οποίων ο Guda Mandapa θεωρείται ο κύριος.

3. Hathisingh Jain Temple:

Hathisingh Jain Temple

Εγκαθιστώντας τον 18ο αιώνα, ο ναός Hathisingh Jain είναι αφιερωμένος στον Jain TIrthankar. Ο ναός ιδρύθηκε από έναν πλούσιο έμπορο που ονομάστηκε Seth Hathisingh. Η κατασκευή του ναού έγινε με τη βοήθεια λευκού μαρμάρου. Σε όλο το ναό, μπορείτε να δείτε απίστευτα όμορφα χειροποίητα γλυπτά από τους σχεδιαστές. Αναμφισβήτητα, αυτός είναι ένας από τους πιο όμορφους ναούς του Αχμενταμπάντ και της χώρας.

4. Σουάμι Ναναγιάν Μαννίρ:

Σουάμι Narayan Mandir

Αυτός ο ναός βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και μοιάζει με τα συμβατικά αρχοντικά του Γκουτζαράτι. Το συγκρότημα του ναού στεγάζει εννέα τάφους, όλα νότια, τα οποία είναι γνωστά ως "Nau Gaz Pir". Η αρχιτεκτονική αυτού του ναού είναι απολύτως εκπληκτική και είναι ένας από τους λόγους πίσω από τη δημοτικότητα αυτής της παγόδα.

5. Ναός Shri Hanumanji:

Σρι Hanumanji Temple

Αυτός ο ναός Hanuman του Shahibaug, Ahmedabad είναι ένας από τους πιο όμορφους ναούς της πόλης. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Hanuman και ιδρύθηκε από τον Pandit Gajanan. Πιστεύεται ότι ο ναός αυτός είχε εδραιωθεί περισσότερο από εκατό χρόνια πριν.

Δείτε περισσότερα:  Κατάλογος των Βόρειων Ινδιών

6. Shree Jagannath Mandir:

Σρι Jagannath Mandir

Ο ναός βρίσκεται στην οδό Jamalpur, Ahmedabad. Αρχικά, η περιοχή αυτή ήταν μια πυκνή δασική περιοχή και ο ποταμός Sabarmati έτρεχε δίπλα στην περιοχή. Σήμερα στην περιοχή βρίσκεται το πανέμορφο Jagannath Mandir που είναι ένας από τους πιο θαυμασμένους ναούς του Ahmedabad. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον ινδουιστή θεό, Jagannath. Εκτός από την αρχιτεκτονική ομορφιά του, ο ναός αυτός είναι γνωστός και για το ετήσιο φεστιβάλ των άμαξων, γνωστό και ως το "Rath Yatra".

7. Ναός Μπάκρακαλι Μάα:

Αυτός ο ναός είναι αφιερωμένος στη Θεά, Bhadrakali που είναι μια από τις πολλές μορφές της Θεάς Kali. Άνθρωποι σε όλο τον Γκουτράτ αγαπούν αυτό το ναό και συχνά έρχονται σε αυτό το ναό για τις επικλήσεις.

Δείτε περισσότερα:  Διάσημοι ναοί στο Βισακαπατνάμ

8. Ναός Devendrashwar Mahadev:

Devendrashwar Mahadev Temple

Σύμφωνα με τους ανθρώπους, αυτό είναι ένας εξαιρετικά ιερός τόπος. Ο ναός έχει ένα όμορφο άγαλμα της Θεάς Durga. Η αρχιτεκτονική του ναού αξίζει επίσης να αναφερθεί. Αυτός ο ναός έχει την ικανότητα να κατέχει σημαντικό αριθμό ανθρώπων κατά τη διάρκεια των ετήσιων φεστιβάλ. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το ναό αυτό καθημερινά και για τις τακτικές προσευχές και την αάρτη.

9. Ναός Vaishno Devi:

Vaishno Devi Temple

Όταν πρόκειται για τους καλύτερους ναούς στο Αχμενταμπάντ, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τον ναό Vaishno Devi που βρίσκεται στην οδό Gandhinagar. Αυτός ο ναός είναι στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο του αρχικού ναού που βρίσκεται στο Τζαμού και το Κασμίρ.

Δείτε περισσότερα: Ναοί κοντά στο Vijayawada

Leave A Comment

57 − 52 =