Κορυφαίοι 9 Ναοί στο Γκουτζαράτ Στυλ στη ζωή

Το κράτος του Γκουτζαράτ έχει διάφορους χώρους προσκυνήματος. Ας ρίξουμε μια ματιά στους κορυφαίους 9 ναούς που πρέπει να μας προσφέρει ο Γκουτζαράτ.

Οι πιο διάσημοι ναοί στο Γκουτζαράτ:

1. Ο ναός του Σμανάτ Στη Σαουράστρα:

Ναοί in Gujarat 1

Ο ναός Somnath είναι ο πρώτος από τους δώδεκα ιερούς ιερούς ναούς του Σίβα και βρίσκεται στη Σαουράστρα στη δυτική ακτή του Γκουτζαράτ. Λόγω των διαφόρων θρύλων που συνδέονται με το ναό, θεωρείται ιερό και επομένως αποτελεί διάσημο προσκύνημα και τουριστικό σημείο. Ο ναός είναι γνωστός ως 'Αιώνιος Άγιος'. Το σημερινό κτίριο ανοικοδομήθηκε το 1947. Ο ναός είναι χτισμένος σε στυλ Χαλκούκια και εκτελούνται καθημερινά τρεις εκθέσεις.

2. Ναός Dwarkadhish στη Ντάρκα:

ναούς in gujarat

Ο ναός Dwarkadhish ή ο ναός Jagat Mata κατασκευάστηκε 2.200-2.000 χρόνια πίσω. Βρίσκεται στο Dwarka, είναι ένας ινδουιστικός ναός αφιερωμένος στον Λόρδο Κρίσνα, ο οποίος λατρεύεται εδώ ως βασιλιάς του Dwarka ή του Dwarkadish. Είναι ένας ναός Pushtimarg και το κύριο ναό του ναού είναι γνωστό ως JagatMandir ή NijaMandir. Ο ναός Dwarkadish είναι ένα από τα τέσσερα σημεία προσκυνήματος του Char Dham.

3. Ηλιοβασίλεμα στη Μονθέρα:

ΑΛΥΜΠΟΣ DIGITAL CAMERA

Ο ναός του Ήλιου είναι αφιερωμένος στη Σουρία, τον Ινδικό Θεό Ήλιος. Βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Pushpavati στη Modhera. Χτισμένο το 1026 μ.Χ. από τον Raja Bhimdev της δυναστείας Solanki, ο ναός χωρίζεται σε τρία τμήματα, δηλαδή το Surya Kund, το SabhaMandap και το GudaMandap. Στο Surya Kund, οι απόγονοι εκτελούν τελετουργικές εκκαθαρίσεις πριν προσκυνήσουν τη Surya. Το SabhaMandap έχει γλυπτά της Ramayana, Mahabharata και Krishna Lila. Το φεστιβάλ χορού Modhera γιορτάζεται την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου κάθε χρόνο στο φόντο του ναού του ήλιου.

4. Akshardhan Mandir Στο Gandhinagar:

Ναοί in Gujarat 4

Το Akshardhanmandir στο Gandhinagar είναι 108 πόδια ψηλό, 131 πόδια πλάτος και 240 πόδια μήκος με 97 σκαλιστές κολόνες, 17 θόλους, 8 μπαλκόνια, 220 πέτρινες δοκούς και 264 γλυπτά στοιχεία. Ο κεντρικός θάλαμος του ναού έχει ένα επτά πόδι ψηλό, χρυσόφιλο είδωλο του Swaminarayan, ο οποίος ξεκίνησε το συγκρότημα του ναού. Υπάρχουν είδωλα του AksharbrahmaGunatitanand Swami και AksharmuktaGopalanand Swami. Το mandir χωρίζεται σε δύο ορόφους, το VibhutiMandapam και το PrasadiMandapam.

5. Ναοί Shri Shatrunjaya Στην Palitana:

Ναοί in Gujarat 5

Ο ναός Shri Shatrunjaya βρίσκεται στο Shaturnjaya στην πόλη Palitana. Αυτό το σημείο μαζί με Shikharji στο Jharkhand θεωρείται το ιερότερο όλων των θέσεων προσκυνήματος από την κοινότητα Jain. Αυτή η πόλη της Παλιτάνα ονομάστηκε «Πόλη των ναών» και έτσι χτίστηκε για να είναι θρησκευτική κατοικία. Jains πιστεύουν ότι μια επίσκεψη σε όλους τους ναούς στην Palitana θα βοηθήσει στην επίτευξη Nirvana ή σωτηρία. Υπάρχουν 863 μαρμάρινα σκαλιστά ναοί μεταξύ των οποίων ο κύριος ναός είναι αφιερωμένος στο Rishabha.

Δείτε περισσότερα:  Λίστα των Ναών της Καλκούτα

6. Τζάμα Μαστζίντ Στο Αχμενταμπάντ:

Ναοί in Gujarat 6

Η Jama Masjid χτίστηκε το 1424 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ahmed Shah που βρίσκεται έξω από το οχυρό Bhadra στο Ahmedabad. Οι τάφοι του Ahmed Shah I, ο γιος και ο εγγονός του είναι στα δυτικά του τζαμιού και οι τάφοι των βασίλισσες και των άλλων συζύγων του βασιλιά, Rani no Hajiro βρίσκονται κοντά. Το τζαμί ήταν αρχικά κατασκευασμένο για ιδιωτική χρήση των σουλτάνων, αλλά τώρα είναι ανοιχτό σε όλο το Ισλάμ.

7. Bhalka Tirtha In Veraval:

????????????????????????????????????

Ο BhalkaTirtha είναι ο τόπος όπου ο Λόρδος Κρίσνα ήταν λάθος ως ελάφι και πυροβολήθηκε από ένα βέλος από έναν κυνηγό που ονομάστηκε Jara, μετά από τον οποίο πιστεύεται ότι είχε αφήσει τη γη για παραδεισένια κατοικία. Βρίσκεται στο PrabhasKshetra κοντά στο Veraval στη Σαουράστρα. Ο ναός BhalkaTirth βρίσκεται σε εξέλιξη για να μετατραπεί σε σημαντικό τουριστικό σημείο.

Δείτε περισσότερα:  Ναοί στο Chandigarh

8. Ναός Bala Hanuman Στο Jamnagar:

Ναοί in Gujarat 8

Ο ναός Bala Hanuman βρίσκεται στη νοτιοανατολική όχθη της λίμνης Ranmal ή της λίμνης Lakhota. Ο ναός φημίζεται για τη συνεχή ψαλμωδία του «Shri Ram, Jai Ram, Jai Jai Ram» από την 1η Αυγούστου 1964. Ο ναός έχει αναγραφεί στο βιβλίο Guinness Book of World Records για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ο ναός παραμένει ανοιχτός 24 ώρες την ημέρα και λέγεται ότι για να παρακολουθήσετε την παρατεταμένη πράξη αφοσίωσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε το ναό αργά το βράδυ ή το βράδυ και να συμμετάσχετε στην ψαλμωδία.

9. Εκκλησία του Αγίου Παύλου, Diu:

Ναοί in Gujarat 9

Η εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Δίου χτίστηκε από τους Πορτογάλους και πήρε το όνομά του από τον άγιο Παύλο, τον Απόστολο του Ιησού. Είναι η πιο γνωστή, επιζώδης και λειτουργική εκκλησία στην πόλη Diu. Είναι ένα παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής και ο βωμός έχει ένα άγαλμα της Αγίας Μαρίας. Η γιορτή των έντεκα χιλιάδων παρθένων και η ένδειξη της έναρξης του σχολικού έτους γιορτάζεται στην εκκλησία μαζί με μια γιορτή στις 25 Ιανουαρίου για να σηματοδοτήσει τη μετατροπή του Αγίου Παύλου.

Δείτε περισσότερα: Ναοί κοντά στο Μαντουράι

Leave A Comment

23 − = 21