9 Διάσημα Ναοί στο Τζαϊπούρ | Στυλ στη ζωή

Η Ροζ Πόλη της Ινδίας, το Τζαϊπούρ στεγάζει πολλούς όμορφους ναούς. Ακολουθεί μια λίστα με 9 τέτοιους ναούς.

Όμορφες εικόνες των ναών στο Τζαϊπούρ:

Ναός Galtaji:

ναούς in jaipur

Ο ναός Galtaji είναι ένας αρχαίος ναός στην πόλη Khania-Balaji, 10 χλμ. Από το Jaipur που αποτελείται από αρκετούς ναούς και ιερές δεξαμενές νερού στις οποίες το μπάνιο προσκυνήματος. Μέσα στο συγκρότημα υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι σε θεούς όπως ο Balaji και ο Surya ή ο Θεός του Ήλιου. Υπάρχει επίσης ένας ναός που ονομάζεται Ramgopalji, ο οποίος είναι γνωστός ως ναός των μαϊμού, αφού ζει εκεί μια μεγάλη φυλή πιθήκων. Το MakarSankranti είναι το πιο σημαντικό φεστιβάλ που γιορτάζεται εδώ.

Birla Mandir Στην Τζαϊπούρ:

Ναοί in Jaipur2

Το Birla Mandir βρίσκεται σε υπερυψωμένο έδαφος στη βάση του λόφου MotiDungari στο Jaipur, Rajasthan. Η αρκετά νέα κατασκευή που χτίστηκε το 1988 από τον όμιλο βιομηχανιών Birla φαίνεται υπέροχη όταν φωτίζεται τη νύχτα. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Βίσνου και τη Θεά Λάκσμι. Ο ναός έχει τρεις εκπληκτικούς τεράστιους θόλους. Περιβάλλεται από πλούσιους καταπράσινους κήπους.

Ναός Shila Devi:

Ναοί in Jaipur3

Ο ναός Shila Devi που βρίσκεται στο φρούριο Amber είναι αφιερωμένος στο διάσημο είδωλο της Θεάς Durga. Το είδωλο του MaaDurga μεταφέρθηκε από τον Jessore από τον Raja Maan Singh I της Amber. Ο ναός γιορτάζει τις εννέα ημέρες του Ναβαράτρι και την έκτη μέρα του φεστιβάλ, προσφέρονται ειδικές προσευχές στη θεά. Άνθρωποι από όλη την Τζαϊπούρ συρρέουν στον τόπο για να προσφέρουν τις προσευχές τους στον Σίλα Ντέβι.

Govind DevJi Ναός:

Ναοί in Jaipur4

Ο ναός Givind DevJi είναι ένας ινδουιστικός ναός που βρίσκεται στο συγκρότημα City Palace και είναι αφιερωμένος στο GovindDevJi, μια ενσάρκωση του Λόρδου Krishna. Η εικόνα της προνοίας της θεότητας προήλθε ειδικά στο ναό από τον Βρινταντάν, τον ιδρυτή του Τζαϊπούρ, τον Ρατζά Σάουαϊ Τζάι Σινγκ ΙΙ. Ο ναός γιορτάζει σχεδόν όλα τα ινδουιστικά φεστιβάλ καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπως ο Ram Navami, ο Shri Krishna Janmashtami, η Navratra, η Deepawali, η KartikaPurnima και πολλοί άλλοι.

Kanak Vrindavan:

Ναοί in Jaipur5

Το KanakVrindavan είναι αρχικά ένας κήπος που βρίσκεται στο δρόμο για το Amer Fort που περιβάλλεται από τα Aravali Hills. Στο συγκρότημα του κήπου στεγάζεται επίσης ένας ναός με μια σειρά από σιντριβάνια, πανέμορφα μαρμάρινα διακοσμητικά αντικείμενα και περίπλοκα σχέδια του «chhatris», καθρέφτη και εργασία «jali» στους τοίχους του ναού. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον GovindDevji ή στον Λόρδο Krishna.

Δείτε περισσότερα:  Kanpur Διάσημος Ναός

Ο ναός Moti Dungri:

Ναοί in Jaipur6

MotiDungri ναός χτίστηκε τον 18ο αιώνα από Seth Jai Ram Paliwal είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο αφιερωμένο στον Λόρδο Ganesha. Ο ναός βρίσκεται πάνω από ένα μικρό λόφο και περιβάλλεται από ένα εξαίσιο παλάτι. Ο ναός θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς τόπους του Τζαϊπούρ, καθώς πολλοί θιασώτες συρρέουν στον τόπο λατρείας της θεότητας.

Tejaji Mandir:

Ναοί in Jaipur7

Tejaji ναός είναι ένα θρησκευτικό μέρος που βρίσκεται στο Jaipur είναι αφιερωμένο στην Veer Teja ή Tejaji, μια διάσημη λαϊκή θεότητα. Ο ναός έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που πιστεύεται ότι Veer Teja γεννήθηκε σε Chaudhary Tahar και Sugna της οικογένειας NavangshiJats γεννήθηκε ως ευλογία από τη θεότητα Naga. Άνθρωποι από όλη την Τζαϊπούρ επισκέπτονται το ναό για να προσφέρουν προσευχές στη θεότητα.

Δείτε περισσότερα:  Ναοί κοντά στο Χαϊντεραμπάντ

Ναός Neelkanth Mahadev:

Ναοί in Jaipur8

NeelkanthMahadev ναός είναι ένας ινδουιστικός ναός που βρίσκεται στην πόλη της Jaipur είναι ένα συγκρότημα ναών αφιερωμένο κυρίως στο Λόρδο Shiva ή Mahadev με τη μορφή Shiva lingam. Υπάρχουν επίσης και άλλα είδωλα θεότητας όπως η Θεά Παρβάτι, ο Λόρδος Hanuman και ο ταύρος Nandi. Πολλοί προσκυνητές συρρέουν στον τόπο για να προσφέρουν τις προσευχές τους και να αναζητήσουν ευλογίες από τον Λόρδο Shiva σε αυτόν τον ναό.

Γκαρς Ganesh Mandir:

Ναοί in Jaipur9

Το Garh Ganesh Mandir αφιερωμένο στον Λόρδο Ganesha είναι ένας παλιός ναός κοντά στο Jaigarh και το Nagargarh Fort που χτίστηκε από τον βασιλιά Hammer. Ο ναός έχει μάντρα και όμορφα έργα ζωγραφικής στον τοίχο του, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ελκυστικό. Το είδωλο του Λόρδου Ganesha είναι διακοσμημένο με χρυσά και ασημένια στολίδια. Υπάρχουν επίσης είδωλα του RidhiSidhi που είναι η σύζυγος του Ganesha, Subh και Labh οι οποίοι είναι οι γιοι τους και το ποντίκι του οχήματος Ganesha.

Δείτε περισσότερα: Διάσημοι ναοί στο Jharkhand

Leave A Comment

6 + 4 =