50 καλύτερες φυσικές θεραπείες σπίτι για πιτυρίδα | Στυλ στη ζωή

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εγχώριων θεραπειών για πιτυρίδα που ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποτρέψει και να λύσει επίσης το πρόβλημα των νιφάδων στο τριχωτό της κεφαλής. Πριν πάτε για την επίλυση αυτού με τη χημική διατύπωση, ένα άτομο πρέπει να δοκιμάσει μερικές φυσικές συνταγές για την πιτυρίδα στο σπίτι που του ταιριάζει για τουλάχιστον 2 ή περισσότερους μήνες, για να σημειώσουν τακτικά οποιαδήποτε διαφορά. Αλλά με αυτές τις θεραπείες για την πιτυρίδα, η παρακολούθηση και η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητες για να διαπιστωθεί η βελτίωση της κατάστασης. Και αυτό το άρθρο μπορεί να δώσει απαντήσεις στην ερώτησή σας που είναι πώς να μειώσει την πιτυρίδα με τη βοήθεια των φυσικών και καλύτερων εγχώριων θεραπειών στο σπίτι με τις δαπάνες χαμηλού χρόνου σε αυτό.

Σπίτι remedies for dandruff

Best Φυσικό Αρχική διορθωτικά μέτρα για την κατάργηση πιτυρίδα:

Παρακάτω είναι 50 κτύπημα και φυσικά σπιτικά διορθωτικά μέτρα για την αφαίρεση πιτυρίδας μαζί με εικόνες στο σπίτι και χωρίς εκτεταμένες χημικές επεξεργασίες.

1. Φλούδες Λεμονιού:

Λεμόνι peels

Αυτό μπορεί να είναι κάθε λεμόνι. Μπορεί επίσης να είναι φλούδα πορτοκαλιού ή ζεστή λεμονιά. Μπορείτε να αλέσετε τις φλούδες με λίγο νερό, να κάνετε μια πάστα έξω από αυτό και να εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής για τη θεραπεία των νιφάδων. Θα σας απαλλάξει από πιτυρίδα ή οποιαδήποτε μορφή χτυπήματος. Αν αυτό αντιδρά και έχετε ερεθισμούς ή μικρά εξανθήματα, τότε θα πρέπει να το αποφύγετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ανάμειξη neem pasta μαζί με αυτό για να έχετε καλύτερη επίδραση στις προσκρούσεις ή οποιαδήποτε βράζει στο κεφάλι. Αυτή είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για την πιτυρίδα.

2. Χυμός λεμονιού:

Αυτό περιέχει όξινες ιδιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των νιφάδων του κεφαλιού σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε τακτικά το τριχωτό της κεφαλής, συμπιέζοντας κάποιο χυμό και ανακατεύοντας το με 1 μερίδα νερού. Πλύνετε το κεφάλι με σαμπουάν και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το. Μην ξεπλύνετε αμέσως, αλλά κρατήστε το για περίπου 10 λεπτά, όπως μπορείτε να κάνετε σαπούνι μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Λεμόνι Juice

Στη συνέχεια ξεπλύνετε το κεφάλι με κανονικό νερό. Κλιματισμό αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι άδεια για το κοντίσιονερ. Ο χυμός λεμονιού είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και διατίθεται εύκολα στην αγορά φυσικές θεραπείες για το πρόβλημα της πιτυρίδας.

Δείτε περισσότερα: Πώς να αφαιρέσει πιτυρίδα μόνιμα

3. Ξύδι για την αφαίρεση της πιτυρίδας:

Ξύδι

Αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο φάρμακο όταν πρόκειται για ξηρό τριχωτό της κεφαλής ή πιτυρίδα. Μπορείτε να πλύνετε το κεφάλι σας τακτικά με αναλογία 1: 1 ξύδι αναμειγμένο σε καθαρό νερό. Αυτό μπορεί να γίνει αφού έχετε σαμπουάν μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε πρώτα καθαρό νερό και, στη συνέχεια, ακολουθήστε με το πλύσιμο με ξύδι, ώστε να παραμένει στο κεφάλι. Μην πλένετε πια. Απλή πετσέτα ξηρό κεφάλι και επαναλάβετε αυτό τακτικά για να πάρει αποτελεσματικά αποτελέσματα.Ένα από τα καλύτερα θεραπείες σπίτι πιτυρίδα είναι ξίδι και δίνει αποτελέσματα γρήγορα.

4. Sour Curd Για πιτυρίδα Πρόβλημα:

Αυτή είναι μια από τις υπέροχες θεραπείες για την καταπολέμηση της πιτυρίδας για την καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής βακτηριακής λοίμωξης ή νιφάδων στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για όλο το μήκος των κλειδαριών σας για να θεραπεύσετε κάθε μορφή κρεμασμένων νιφάδων στα νήματα. Μπορείτε να νικήσετε ξινή τυρόπηγμα με ένα ηλεκτρικό beater και επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά κουτάλια τσαγιού χυμό λεμονιού σε αυτό. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σωστά μέχρι η επιφάνεια και το μήκος των κλώνων να είναι πλήρως επικαλυμμένα. Κρατήστε το για περίπου 20 λεπτά. Μπορείτε να φορέσετε ένα πλαστικό καπάκι για να αποφύγετε το στάξιμο του. Ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν και γενικά δεν θα χρειαστείτε ένα κοντίσιονερ επειδή το τυρόπηγμα έχει ήδη ιδιότητες ρύθμισης.

γιαούρτι

Εάν έχετε εξαιρετικά ξηρά σκέλη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακτικό που είναι ήπιο και δεν έχει ακραίες χημικές ουσίες σε αυτό. Έχουμε τόσες πολλές σπιτικές συνταγές για πιτυρίδα, σε αυτή τη λίστα η τυρόπηγμα έχει μεγαλύτερη προτίμηση για να αποτρέψει την πτώση των μαλλιών και καθαρίζει την πιτυρίδα.

5. Αφήστε το μασάζ με λάδι:

ζεστό oil massage

Αυτό είναι το καλύτερο σπίτι θεραπεία για πιτυρίδα για να απαλλαγούμε από το πρόβλημα της πιτυρίδας. Σε αντίθεση με το μασάζ με καυτό λάδι που ξεπλένετε, αυτό είναι μια άδεια για το μασάζ που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω επίθεση των νιφάδων. Εάν η αιτία πίσω από την πιτυρίδα είναι εξαιτίας του εξαιρετικά ξηρού τριχωτού της κεφαλής και των φρυγμένων ξηρών κλώνων, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο.

Δείτε περισσότερα: Πώς να ελέγξετε την πιτυρίδα

6. Αλόη Βέρα:

Η φρέσκια λάσπη aloe vera από τα φύλλα λέγεται ότι έχει πολλά οφέλη. Αυτό δεν χρησιμοποιείται μόνο στο πρόσωπο ή σε άλλα μέρη του σώματος, αλλά καταναλώνεται επίσης πολύ. Όταν καταναλώνεται μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλή κίνηση του εντέρου και βοηθά να έχετε ένα σαφές έντερο. Είναι επίσης χρήσιμο για την πέψη. Όχι μόνο αυτό, περιέχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και άλλες καταπραϋντικές ουσίες που βοηθούν στην απαλότητα του δέρματος. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί πρόσφατα στο κεφάλι και επίσης οι κλώνοι για να θεραπεύσουν οποιαδήποτε ξηρότητα, προσκρούσεις, φαγούρα, νιφάδες ή άλλα προβλήματα.

αλόη

Επίσης, περιορίζει τις σκάλες σας από τις ρίζες στις άκρες. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και να παραμείνει για περίπου 20 λεπτά και να ξεπλυθεί. Αν το μίγμα είναι καλά χτυπημένο, δεν θα χρειαστεί να ξεπλυθεί καν. Αν έχετε ήδη πλύνει την κεφαλή, διατηρήστε το μίγμα και μην πλένετε. Σαμπουάν εναλλάσσει μέρες και κρατήστε το μίγμα στο κεφάλι για το υπόλοιπο των εναλλασσόμενων days.You μπορεί να παρατηρήσει από τα παραπάνω δεδομένα που ενεργεί όπως η θεραπεία της πιτυρίδας στο σπίτι επίσης.

7. Λάδι καρύδας για να απαλλαγείτε από πιτυρίδα:

καρύδα-έλαιο-4561

Αυτό είναι φυσικό φάρμακο για πιτυρίδα και πολύ γνωστό πετρέλαιο και χρησιμοποιείται άφθονα για το μαγείρεμα και τη χρήση σε λοσιόν, και ως λάδι μαλλιών. Αυτό έχει καταπραϋντικές και εν μέρει και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αυτό μπορεί να καταπραΰνει το κρανίο και να το ενυδατώνει ταυτόχρονα. Εάν κάνετε ένα ζεστό μασάζ με αυτό και κρατήστε το ή ξεπλύνετε μετά από 15-20 λεπτά, τότε μπορεί να μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα των νιφάδων. Ωστόσο, πρέπει να το χρησιμοποιείτε τακτικά και να βλέπετε το αποτέλεσμα εκεί.

8. Πούλπα φρούτων:

πορτοκαλί-φρούτο-πολτό-για-πιτυρίδα

Ορισμένα φρούτα είναι χρήσιμα καθώς περιέχουν όξινες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα πιο γνωστά μεταξύ τους είναι το πορτοκάλι, το λεμόνι, τα μήλα και επίσης τα σταφύλια σε κάποιο βαθμό. Αυτά περιέχουν επίσης ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Φρούτα της επιλογής σας μεταξύ αυτών, μπορούν να γίνουν σε πολτό χωρίς σπόρους, σπόρους, ίνες, με δέρμα (στην περίπτωση πορτοκαλιών λεμόνι) ή χωρίς (σε περίπτωση μήλων και σταφυλιών) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό θα καταπραΰνει την επιφάνεια και θα το κάνει πιο μαλακό, ενυδατωμένο και τα χτυπήματα ή οι νιφάδες θα μειωθούν. Αυτή είναι μια υπέροχη θεραπεία για την πιτυρίδα που μπορείτε να κάνετε με τα κανονικά φρούτα. Κρατήστε αυτό για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν.

9. Χρήση Margosa για την αφαίρεση της πιτυρίδας:

Αυτό είναι ευρέως γνωστό ως neem όπως όλοι γνωρίζουμε με την κανονική έννοια του όρου. Αυτό είναι ένα πολύ ωφέλιμο φυτό και κάθε μέρος αυτού του δέντρου χρησιμοποιείται ως στον φλοιό στον στέλεχο στα φύλλα του και ακόμη και σε φρούτα και λουλούδια. Ακόμη και οι ρίζες της χρησιμοποιούνται στην ιατρική επιστήμη και η αρχαία Αγιουρβέδα έχει αναγνωρίσει πάντα τις υπέροχες ιδιότητες που έχει αυτό το στρώμα. Τα φύλλα χρειάζονται τη μέγιστη μνεία επειδή αυτά τρώγονται, φτιάχνονται σε πακέτα, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της μικρής ευλογιάς, χρησιμοποιούνται πάνω στα δερματικά εξανθήματα και βράζει.

neem

Μπορείτε να κάνετε μια πάστα από αυτά τα φρέσκα φύλλα και να τα χρησιμοποιήσετε στο τριχωτό της κεφαλής. Δεν χρειάζεται να το απορροφήσετε αν δεν χρησιμοποιείτε ξηρή μορφή ή σε σκόνη. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να απορροφήσετε τα φύλλα σε ζεστό νερό σε ένα γυάλινο μπολ όλη τη νύχτα και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσετε στο κεφάλι μετά την τομή των κλώνων με μια μεγάλη οδοντωτή χτένα. Κρατήστε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά έως 30 λεπτά και δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε σε όλα τα σκέλη. Η χρήση στην επιφάνεια είναι κάτι περισσότερο από το απαραίτητο. Πλένετε το με ένα ήπιο σαμπουάν και στη συνέχεια το κεφάλι. Κάνοντας αυτό τακτικά ή τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα θα σας δώσει ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα και η πιτυρίδα σας θα πρέπει να αποφευχθεί. Είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα των εσωτερικών θεραπειών για την αφαίρεση της πιτυρίδας.

10. Tulasi:

Αυτό είναι ένα θαυμάσιο φυτό και θαυμάσιο σπιτικό φάρμακο για την πιτυρίδα. Έχει πολλά οφέλη από τη θεραπεία του κρυολογήματος, βήχας στον κανονικό καπνό για να καταπραΰνει το δέρμα και επίσης μπορεί να θεραπεύσει εξανθήματα, πιτυρίδα. Μπορείτε να κάνετε μια πάστα των φύλλων της και στη συνέχεια να το τμήμα του τριχωτού της κεφαλής χρησιμοποιώντας μια μεγάλη οδοντωτή χτένα.

Τάλσι Paste

Χρησιμοποιήστε αυτό στις ενότητες και στη συνέχεια κρατήστε το για 30 λεπτά περίπου. Ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν και το πρόβλημα της πιτυρίδας σας πρέπει να επιλυθεί σε τακτική χρήση. Αυτό είναι εύκολο να γίνει μια πάστα επίσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε αυτό ή ακόμα και μερικά φύλλα μέντας για ψύξη στο στόμα. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και με άλλα κονιοποιημένα ή πολτό άλλων βότανα όπως το neem, shikakai ή ακόμα και ξηρό φρούτο amla. Μια σκληρή πάστα θα λειτουργήσει το δρόμο της από το βαθύ μέσα του δέρματος και να πάρει το πρόβλημα νιφάδα σας λυθεί σε μεγάλο βαθμό. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η τακτική ή συνεχής χρήση αυτού του θα είναι πολύ χρήσιμη. Ένα από τα καλύτερα και αειθαλή εγχώρια διορθωτικά μέτρα για πιτυρίδα είναι tulasi (βασιλικός).

11. Amla:

Επωφελής για φρούτα amla που έχει πολλές χρήσεις. Από τη βοήθεια στην πέψη για την παροχή καλών κοτσάνων, ο καρπός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να κάνετε μια πάστα αμλα σκόνης ή φρέσκιας αμλα και να το χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε το πρόβλημα των ξηρών νιφάδων.

Amlaki

Αυτό θα ενυδατώσει επίσης το κεφάλι σε κάποιο βαθμό. Μπορείτε να το κρατήσετε για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια να ξεπλύνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό σαμπουάν με reetha ή ήπιο σαμπουάν για τις ημέρες που χρησιμοποιείτε αυτή την πάστα και για άλλες ημέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σαμπουάν της επιλογής σας. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να γίνει αυτό το έργο amla καλύτερα. Η Amla θα είναι η καλύτερη λύση για την πιτυρίδα και την πρόληψη της πτώσης των μαλλιών.

12. Κρεμμύδια:

Κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια έχουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ο χυμός του όταν εφαρμόζεται στο κεφάλι μπορεί να αποτρέψει την πιτυρίαση και επίσης να σας απαλλάξει από κάθε μορφή ερεθισμού μαζί με το πρόβλημα των ξηρών νιφάδων. Μπορείτε να αποσπάσετε το χυμό ενός κρεμμυδιού και να το χρησιμοποιήσετε απευθείας στο κεφάλι. Βρέξτε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής με αυτό και μετά φορέστε ένα καπάκι για περίπου 15 λεπτά ή περισσότερο. Η μυρωδιά των κρεμμυδιών εμποδίζει τους ανθρώπους από τη χρήση αυτού του υπέροχου φαρμάκου, αλλά αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε το προβληματικό πρόβλημα εύκολα και με φθηνό κόστος.

13. Σκόρδο για την πρόληψη της πιτυρίδας:

Σκόρδο

Όπως και με τα κρεμμύδια, το σκόρδο είναι επίσης χρήσιμο για τη θεραπεία οποιουδήποτε είδους δερματικών προβλημάτων. Μπορείτε να συνθλίψετε φρέσκα μεγάλα σκελίδες σκόρδου και να τα χρησιμοποιήσετε απευθείας στο δέρμα του κεφαλιού. Κρατήστε το για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Η μυρωδιά είναι πολύ τεράστια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη χρήση σε μικρή ποσότητα και αν δεν μπορείτε να αντέξετε τη μυρωδιά τότε δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε περαιτέρω.

14. Reetha:

Reetha

Αυτός είναι ένας φυσικός καθαριστικός παράγοντας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μορφή πάστας που γίνεται με ζεστό νερό για να πλύνετε τα μαλλιά σας. Αυτό μπορεί να λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της νιφάδας. Αυτό είναι το καλύτερο σπίτι θεραπεία για πιτυρίδα και έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα.

15. Πούλπα λαχανικών:

Πράσινος Leafy Vegetables

Λαχανικά όπως το παντζάρια και το τζίντζερ, όταν γίνονται σε πολτό με αναλογία 3: 1, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τριχωτό της κεφαλής για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ξηρών νιφάδων ή ακόμα και κνησμού ή προσκρούσεων. Κρατήστε το σε κανονικά πακέτα για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν για να ξεπλύνετε.

16. Αλεύρι Gram:

Γραμμάριο Flour

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός καθαριστικός παράγοντας. Μασάζ την υγρή επιφάνεια του κεφαλιού με μια χούφτα αλεύρι γραμμάριο και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αυτό όταν γίνεται τακτικά, μπορεί να λύσει το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό από πιτυρίδα.

17. Σόδα ψησίματος για τη μείωση της πιτυρίδας:

μπέικιν πάουντερ

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πολύ εύκολα και πρέπει να θυμηθείτε ότι η σόδα ψησίματος έχει αναγνωριστεί ως πολύ καλή θεραπεία για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τις δερματικές παθήσεις όπως προσκρούσεις, εξανθήματα, φαγούρα ή ακόμα και ζίτση και ακμή. Μερικές φορές ένα λεπιοειδές κρανίο μπορεί να προκαλέσει κνησμό, πληγές, προσκρούσεις και μικρά βράχια. Μπορείτε να καθηλώσετε το κεφάλι με ελαφρύ νερό και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια χούφτα σόδα για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε το και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν. Εύκολο στη χρήση θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα.

18. Χρήση δεντρολίβανου:

Δενδρολίβανο

Αυτό είναι ένα θαυμάσιο βότανο. Εάν μπορείτε να αγοράσετε αυτό το φρέσκο ​​από την αγορά, τότε αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό πράγμα για να χρησιμοποιήσετε στο κεφάλι σας για να αντιμετωπίζετε σχεδόν κάθε μορφή προβλήματος που σχετίζεται με τις σκάλες σας ή την επιδερμίδα επιφανείας. Μπορείτε να κάνετε μια πάστα των φύλλων και του λουλουδιού αυτού του χορταριού μαζί με κάποιο συμπιεσμένο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε σαν ένα πακέτο στις τομές. Κρατήστε αυτό για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Για εκείνους που δεν μπορούν να πάρουν τα φρέσκα φύλλα, μια πάστα από ξηρά φύλλα μπορεί επίσης να βοηθήσει, αλλά δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική. Ακόμα μπορείτε να το δοκιμάσετε και να δείτε αν λύνει το πρόβλημα.

19. Fenugreek Χρήση:

Αυτοί οι σπόροι συχνά παραβλέπονται ως προς τις ωφέλιμες ιδιότητές τους. Αυτές είναι πολύ πικρή γεύση και επομένως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσπαθούν καν να τις χρησιμοποιήσουν για τη θεραπεία. Μπορείτε να απολαύσετε σπόρους ξιφίας σε ένα γυάλινο μπολ ή ένα σιδερένιο μπολ κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ζεστό ή καθαρό νερό. Το επόμενο πρωί, μπορείτε να κάνετε μια επικόλληση αυτών, λείαντάς τα.

fenugreek-3

Εφαρμόστε στο κεφάλι σας χωρίζοντας τα μαλλιά με μια μεγάλη οδοντωτή χτένα. Στη συνέχεια κρατήστε το για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν. Θα χρειαστείτε κάποια προετοιμασία γιατί το fenugreek έχει την τάση να στεγνώνει τις ίνες των κοτσάνων. Το Fenugreek είναι ένα ακόμη από τα καλύτερα θεραπείες για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.

20. Shikakai Powder:

Αυτό πιστεύεται ότι είναι μια πολύ καλή σπιτική συνταγή, όταν πρόκειται να θεραπεύσει οποιαδήποτε flaky ή φαγούρα προβλήματα τριχωτού της κεφαλής. Αυτό καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και τρέφει επίσης τις ρίζες των μαλλιών. Αυτό μπορεί να είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εύκολα με τη σκόνη να είναι τώρα εύκολα διαθέσιμη στις αγορές.

Να θυμάστε πάντα να επιλέξετε μια ποικιλία που προέρχεται από ένα καλό εμπορικό σήμα. Αυτά μπορεί να έχουν σοβαρή επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής εάν η ποικιλία δεν είναι καλή. Η ποιότητα του προϊόντος θα έχει σημασία όταν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης μερικές φορές μπορεί να έχουν ορισμένες ακαθαρσίες. Για να αποκλείσετε τις κακές επιπτώσεις αυτών, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στη χρήση κάτι που έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες έτσι ώστε ακόμα και αν αυτό δεν είναι από το περίπλοκο εμπορικό σήμα, αυτό θα έχει ακόμα τις ωφέλιμες ιδιότητες στο μέγιστο βαθμό.

Σπίτι Remedies for tips hair

Μπορείτε να αναμίξετε τη σκόνη με 4 μέρη με ένα μέρος ξηρού Margosa και στη συνέχεια να εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής. Βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής είναι ξηρό και καθαρισμένο με σαμπουάν την προηγούμενη ημέρα. Κρατήστε το για περίπου 20 λεπτά. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι να χωρίσετε το τριχωτό της κεφαλής για εφαρμογή. Θα χρειαστεί να το διαχωρίσετε με μια μεγάλη χτένα και μετά να εφαρμόσετε. Κρατήστε το για την απαιτούμενη ώρα όπως αναφέρθηκε παραπάνω και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και στη συνέχεια ένα μαλακτικό εάν απαιτείται. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού αραιωμένο σε νερό για να το πλύνετε. Αυτό θα έχει ακόμη καλύτερη επίδραση από το απλό νερό.

21. ιβίσκος:

Λέγεται ότι αυτό το λουλούδι ιβίσκου έχει κάποια πολύ καλά εφαρμοζόμενα οφέλη. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν συχνά στην αρχαία Αγιουρβέδα για να θεραπεύσουν προβλήματα που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό συντρίφτηκε και χρησιμοποιήθηκε για να κάνει τα μαλλιά να γίνουν ταχύτερα και πιο δυνατά σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υβίσκος for dandruff

Αυτό έχει επίσης ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν τις επιδερμικές συνθήκες δέρματος του τριχωτού της κεφαλής. Μπορείτε να αγοράσετε ή να αυξήσετε τον ιβίσκο στον κήπο σας και στη συνέχεια να συντρίψετε περίπου 6 έως 10 πέταλα και να το χρησιμοποιήσετε σε τριχωτό τριχωτό. Κρατήστε το για 15 ή 20 λεπτά πριν το πλύσιμο. Για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική αυτή η επικόλληση, χρησιμοποιήστε πέταλα κατιφέδων μαζί με αυτήν. Το Marigold έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν οποιαδήποτε κνησμό ή ερυθρότητα ή προσκρούσεις.

22. Το καυτό λάδι μασάζ μπορεί να αποτρέψει την πιτυρίδα Πρόβλημα:

Αυτό πιστεύεται ότι είναι ένα πολύ αποτελεσματικό πράγμα για να θεραπεύσει οποιαδήποτε μορφή ξηρότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος φυσιολογικού ελαίου ή αιθέριων ελαίων αμυγδάλου, καρύδας, μουστάρδας ή ακόμα και κανονικού ελαιολάδου. Αυτά είναι επωφελής όταν πρόκειται να πάρει τα απομιμήσεις σας μακριά. Εάν το κεφάλι σας είναι πολύ ξηρό, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία για αυτό το πρόβλημα. Για να κάνετε το δέρμα εκεί για να εξομαλυνθεί, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιο ζεστό μασάζ.

Λάδι Massages

Ζητήστε κάποιο χέρι βοήθειας ή το κάνετε μόνοι σας με το να θερμαίνετε αυτά τα έλαια στις απαιτούμενες αναλογίες που χρειάζεστε. Μασάζ αυτό για 15 λεπτά και στη συνέχεια τυλίξτε μια ζεστή πετσέτα γύρω από το κεφάλι. Καθίστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα σαμπουάν. Το κλιματιστικό δεν θα χρειαστεί μέχρι και αν δεν έχετε εξαιρετικά κρυμμένα μαλλιά.

23. Αυγά-Best Home Remedy για πιτυρίδα:

αυγά food

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά το αυγό μπορεί να είναι ένα πολύ καλό σπιτικό φάρμακο για την πιτυρίδα και τις ξηρές νιφάδες. Αυτά μπορεί να είναι μια καλή θεραπεία όταν πρόκειται για οποιαδήποτε μορφή ερεθισμών ή προσκρούσεων στο κεφάλι. Μερικές φορές τα αυγά ή ένα μείγμα που ανακατέψτε τα αυγά εφαρμόζεται στην κανονική ακμή ή τα σπυράκια. Ακόμα και το μείγμα αυγών βοηθά στην αποτροπή περαιτέρω σπασίματος. Για τους ανθρώπους στο σώμα των οποίων αυτό δεν ταιριάζει, μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ξεμπλοκάρισμα. Πρέπει να το εφαρμόσετε και να δείτε την επίδραση του. Κατά τον ίδιο τρόπο, το μείγμα αυγών, όταν εφαρμόζεται στο κεφάλι, μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε εξανθήματα ή κνησμό και επίσης να αποτρέψει την περαιτέρω επίθεση κατά της πιτυρίδας. Η ανάμιξη χυμού λεμονιού με αυτό μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω το όφελος της.

24. Μέλι χυμός λεμονιού:

Το μέλι κάνει τα νήματα πιο μαλακά και πιο εύχρηστα. Εάν η πιτυρίδα σας οφείλεται στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής ή τα νήματα που στεγνώνουν, τότε το μέλι μπορεί να το κάνει ενυδατωμένο. Ταυτόχρονα, ο χυμός λεμονιού βοηθά στην καταπολέμηση των ξηρών νιφάδων και είναι ένα θαυμάσιο πράγμα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν πρόκειται για αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εύκολο και απλό μίγμα και να το κρατήσετε για περίπου 30 λεπτά.

λεμόνι and honey

Πλένετε το με απλό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν. Αν θέλετε τότε μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση σαμπουάν συνολικά και μόνο σαμπουάν 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα και απλά πλένετε αυτό το πακέτο μακριά με το νερό τις υπόλοιπες ημέρες. Αυτό θα βοηθήσει τον χυμό λεμονιού να παραμείνει στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ το μέλι το κρατά ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

25. Αβοκάντο και τυρί:

Αυτό είναι ένα υπέροχο πακέτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ξηρών νιφάδων. Αυτό επίσης εξαρτάται από τις δέσμες. Το αβοκάντο είναι γνωστό ότι περιέχει εκτεταμένες ιδιότητες ρύθμισης που μπορούν να κάνουν ακόμη και τα πιο ξηρά από τα νήματα σε ομαλή και μεταξένια. Αυτό όμως γίνεται μόνο όταν το κάνετε αυτό σε τακτική βάση ή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα ή περισσότερο.

Αβοκάντο on white

Αυτό εξαρτάται και πάλι από το είδος των μαλλιών που έχετε. Το τυρόπηγμα μαζί με το αβοκάντο θα κάνουν τις νιφάδες να θεραπεύονται από βαθιά μέσα. Από τη μία πλευρά το τυρόπηγμα θεραπεύει την φαγούρα και από την άλλη το αβοκάντο ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής για να αποτρέψει περαιτέρω ξηρές νιφάδες. Και οι δύο αυτές που χρησιμοποιούνται ως πάστα μπορούν να κάνουν θαύματα για το πρόβλημά σας. Μπορείτε να φορέσετε ένα καπάκι όταν έχετε εφαρμόσει αυτή την πάστα και κάθονται για 20 λεπτά πριν από το πλύσιμο.

26. Λάδι ευκάλυπτου:

Ευκάλυπτος oil fr dandruff (1)

Το έλαιο ευκαλύπτου αποτελεί μέρος των πολλών αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία αρωμάτων και άλλες θεραπείες. Είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα θεραπείες για την πιτυρίδα. Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είναι να το ανακατεύετε με το συνηθισμένο σαμπουάν και να το χρησιμοποιείτε όπως και όταν είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να καταβάλετε επιπλέον προσπάθειες για ξεχωριστές μάσκες για τα μαλλιά.

27. Σέλινο:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Celery

Τα κοτσάνια σέλινου είναι επίσης μια από τις θεραπείες σπίτι πιτυρίδα και μπορείτε να προετοιμάσετε μια τονωτική λοσιόν με αυτό για να απαλλαγούμε από τα προβλήματα πιτυρίδας σε λιγότερο χρόνο. Για αυτό πρέπει απλά να πάρετε ένα φρέσκο ​​και ζουμερό στέλεχος σέλινου και στη συνέχεια το βάζετε σε ένα λίτρο νερό και στη συνέχεια βράστε και τα δύο πολύ ωραία. Στη συνέχεια, ψύξτε το, στραγγίστε και χρησιμοποιήστε το ως ορό για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό σας.

28. Ξίδι μηλίτη μήλου:

μηλόξυδο

Αυτός ο τύπος ξιδιού αποτελεί βασική θεραπεία για πολλά προβλήματα μαλλιών και υγείας. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση ξίδι μηλίτη μήλου και είναι επίσης ένα σπίτι θεραπεία για πιτυρίδα. Απλά πρέπει να πάρετε ίσες ποσότητες ξιδιού και νερού και να το αραιώσετε και στη συνέχεια να εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν το χρησιμοποιείτε εάν χρησιμοποιείτε χρώμα μαλλιών, καθώς αποκόπτει το χρώμα.

29. Αρωματοθεραπεία Κάντε πιτυρίδα δωρεάν μαλλιά:

Αρωματοθεραπεία fr dandruff

Αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα χαλαρωτικό μασάζ μαλλιών με εξωτικά έλαια και ορούς. Αυτά τα βασικά και αρωματικά έλαια είναι όλα φυσικά φάρμακα για την πιτυρίδα και βοηθούν στη διατήρηση καλών μαλλιών. Αυτά τα έλαια συνήθως εξάγονται από λουλούδια και δέντρα όπως το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο και το jojoba. Μπορείτε να πάρετε αυτά τα έλαια και να εφαρμόσετε ελαφρώς στα μαλλιά σας ή να τα αναμίξετε σε οποιαδήποτε μάσκα μαλλιών για να έχετε καλά αποτελέσματα.

30. Οργανικό Σαμπουάν:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Organic shampoo

Ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από πιτυρίδα είναι να μεταβείτε στο οργανικό σαμπουάν από το συνηθισμένο χημικό σαμπουάν που συνήθως εφαρμόζετε στο κεφάλι σας. Κάντε ένα οργανικό σαμπουάν με τη χρήση του reetha και των αιθέριων ελαίων και στη συνέχεια αφήστε όλα αυτά να ξεκουραστούν για λίγες μέρες και αυτό είναι που έχετε κάνει. Απλά πάρτε αυτό για να πλύνετε τα μαλλιά σας αντί για τα αλκαλικά σαμπουάν για φυσικές θεραπείες πιτυρίδας.

31. Υπεροξείδιο του υδρογόνου:

50 καλύτερες φυσικές θεραπείες σπίτι για πιτυρίδα | Στυλ στη ζωή

Ακόμα και η ισχυρή πιτυρίδα φοβάται αυτό το σπίτι θεραπεία για πιτυρίδα. Απλά πρέπει να πάρετε λίγο ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου στα χέρια σας και στη συνέχεια να το βυθίσετε στο κρανίο με τα δάχτυλά σας. Μπορείτε να αφήσετε να ξεκουραστεί για περίπου 15-20 λεπτά ή λίγο περισσότερο ανάλογα με την ποσότητα της πιτυρίδας και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.

32. Λάδι τσαγιού:

Δέντρο tea oil fr dandruff

Το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένα πολύ ουσιαστικό πετρέλαιο και πολύ καλό για υγιή μαλλιά, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα θεραπείες για την πιτυρίδα. Για την καλύτερη χρήση μπορείτε να πάρετε στερεοποιημένο λάδι καρύδας και μετά να το θερμαίνετε λίγο. Τώρα πάρτε ένα καλό ποσό από αυτό και προσθέστε σε αυτό περίπου 10 σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού και στη συνέχεια μασάζ το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Ακολουθήστε με μια θεραπεία τουρμπάνι και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν το επόμενο πρωί.

33. Το κουρκούμη είναι η καλύτερη θεραπεία για την πιτυρίδα:

mm and turmeric for dandruff

Ένα σίγουρο σπιτικό θεραπεία για πιτυρίδα, κουρκούμη έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια για το σκοπό αυτό. Πάρτε καθαρό λάδι καρύδας και προσθέστε λίγο κουρκούμη σε αυτό. Τώρα ξεκινήστε να βράζετε το λάδι μέχρι να δείτε ότι το κουρκούμη έχει γίνει εντελώς μαύρο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο αλεύρι γραμμάρια σε αυτό το μείγμα το οποίο θα καεί για να γίνει λευκό. Τώρα εφαρμόστε αυτό καλά στο κεφάλι και στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να ξεκουραστεί για 24 ώρες προτού να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν.

34. Σαμπουάν μωρών:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Baby shampoo

Η πιτυρίδα χρειάζεται απαλό καθαρισμό και έτσι το μωρό σαμπουάν είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για τις πιτυρίδες για όλους. Δεν πρέπει να κάνετε τίποτα απλά να μεταβείτε από το παλιό σαμπουάν σας σε ένα απλό μωρό σαμπουάν και να το χρησιμοποιείτε τακτικά. Επίσης, μην είστε σκληροί με τα μαλλιά σας και απορρίψτε το στεγνωτήριο σας. Προσπαθήστε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας πάντα.

35. Νερό:

αφθονία of water fr dandruff

Θα εκπλαγείτε ότι η πρόσληψη νερού μπορεί επίσης να βοηθήσει ως μία από τις φυσικές θεραπείες για πιτυρίδα. Το νερό είναι ούτως ή άλλως γνωστό για να καθαρίσει τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα σας, καθιστώντας σας πιο υγιείς. Τώρα το νερό βοηθά επίσης να σας κρατήσει ενυδατωμένο που σημαίνει ακόμη και το τριχωτό της κεφαλής σας δεν θα είναι ξηρό για να προκαλέσει την τρίχα σας να γίνει χιονισμένη με πιτυρίδα.

36. Ελαιόλαδο:

ελιά for dandruff

Το ελαιόλαδο είναι ο καλύτερος φίλος των μαλλιών από παλιές εποχές και είναι γνωστό ότι είναι το απόλυτο φάρμακο για όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τα μαλλιά. Είτε πρόκειται για ένα συστατικό που χρειάζεται σε μια μάσκα μαλλιών για μια λύση για μασάζ μαλλιών, αραίωση μαλλιών ή για πιτυρίδα, ένα μασάζ ελαιολάδου με μια θεραπεία τουρμπάν πάντοτε βοηθάει.

37. Λάδι για τη μείωση της πιτυρίδας Πρόβλημα:

ψάρι oil capsules fr dandruff

Ναι, αυτό είναι το ίδιο λίπος ιχθύων που χρησιμοποιήσαμε για την παρασκευή τροφίμων. Περιέχει ορισμένες βασικές βιταμίνες, αλλά και η υψηλή ποσότητα αλατιού που βοηθά στη θεραπεία της πιτυρίδας. Τώρα ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ιχθυέλαιο ως μια από τις βασικές θεραπείες πιτυρίδας δεν το χρησιμοποιεί ωμά αλλά παίρνει συμπληρώματα βιταμινών από ιχθυέλαιο καθημερινά.

38. Cool Water:

Σπίτι Remedies For Dandruff-Cool Water

Όταν το χλιαρό νερό, από τη μία πλευρά, λειτουργεί πολύ καλά για τα ξηρά και φριχτά μαλλιά αφού πλένετε ή σαμπουάνετε τα μαλλιά σας, το ένα χέρι το κρύο νερό είναι ένα σπίτι για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Προσπαθήστε να πλύνετε τα μαλλιά σας μόνο με κρύο νερό, καθώς λέγεται ότι κλειδώνουν πολύ περισσότερη υγρασία από ότι όταν πλένετε τα μαλλιά σας με ζεστό ή ακόμα και χλιαρό νερό.

39. Γάλα καρύδας:

καρύδα milk for dandruff

Όχι μόνο το γάλα καρύδας κάνει τα τρόφιμα νόστιμα, αλλά και είναι ένα από τα πολύ καλά φυσικά θεραπείες για πιτυρίδα. Είναι πολύ απλό να χρησιμοποιείτε γάλα καρύδας, καθώς απλά θα πρέπει να το πάρετε και να το εφαρμόσετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 20-25 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν.

40. Λάδι καρύδας:

Καρύδα Oil forDandruff

Ναι, είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλες οι μορφές καρύδας είναι πραγματικά καλές για τα μαλλιά. Εδώ στη μία πλευρά το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται ως βάση για μια σειρά από μάσκες για τα μαλλιά και πάλι το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να θεραπεύσει ανεξάρτητα πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τα μαλλιά. Απλά πρέπει να πάρετε λίγο λάδι καρύδας, θερμαίνετε το και μασάζ το κεφάλι σας με το ίδιο και μετά ξεπλύνετε το πρωί φωλιά για καλά αποτελέσματα.

41. Τύπος μαλλιών:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Hair types

Πρώτα απ 'όλα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι τύπο τρίχας έχετε. Συχνά όλα τα είδη των εσωτερικών θεραπειών για πιτυρίδα πάει στραβά με λάθος χρήση. Αυτό συμβαίνει κατά καιρούς ότι το πρόβλημά σας είναι λιπαρό τριχωτό της κεφαλής αντί ξηρού τριχωτού της κεφαλής και το αντιμετωπίζετε αντίστροφα. Έτσι, γνωρίζετε τον τύπο τρίχας πριν προχωρήσετε στη θεραπεία.

42. Αμυγδαλέλαιο για πιτυρίδα:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Almond oil

Τα αμύγδαλα ήταν χρήσιμα για την ανάπτυξη των μαλλιών και για την υγιή μαλλιά και έτσι χρησιμοποιούνται εκτενώς σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο, όπως σε πακέτα μαλλιών, μάσκες μαλλιών, όπως λάδι μαλλιών ή ίσως σε σαμπουάν. Τώρα για τη θεραπεία πιτυρίδας είναι καλύτερο να συνδυάσετε λίγο γλυκό αμυγδαλέλαιο με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό σας με το ίδιο.

43. Ασπιρίνες:

Ασπιρίνη for dandruff

Είναι εκπληκτικό να γνωρίζουμε ότι οι ασπιρίνες είναι επίσης ένα από τα καλύτερα θεραπείες για την πιτυρίδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ 'όλα μπορείτε να πάρετε δύο χάπια ασπιρίνης, να τα σκεπάσετε και να τα ανακατέψετε στο σαμπουάν σας ή μπορείτε επίσης να κάνετε την ίδια σκόνη και να τα αναμίξετε σε διάλυμα νερού και μήλου μηλίτη μήλου για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

44. Σπανάκι και ζεστό ελαιόλαδο:

Σπίτι Remedies For Dandruff-fenugreek and olive oil

Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό σπιτικό φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται επίσης και δοκιμάζεται από πολλούς ανθρώπους. Μια από τις πιο κοινές θεραπείες για την προσωπική πιτυρίδα απλά πρέπει να πάρετε κάποιο fenugreek ή methi και να τα συντρίψετε στη συνέχεια με λίγο ζεστό ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για να ψύξετε το λάδι. Αφού κρυώσει η πάστα του fenugreek το εφαρμόζει όμορφα σε όλο το κεφάλι του τριχωτού της κεφαλής και το βάζετε σε 2 ώρες και στη συνέχεια καθαρίστε τα μαλλιά εντελώς με κρύο νερό. Είναι πολύ αποτελεσματικό φυσικό σπίτι θεραπεία για να απαλλαγούμε από πιτυρίδα που χρησιμοποιήθηκε από τα χρόνια.

45. Αραβοσιτέλαιο:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Cornmeal

Όπως ειπώθηκε νωρίτερα, το ξηρό τριχωτό δεν είναι ο μόνος λόγος ή ο μόνος τύπος μαλλιών που είναι επιρρεπής σε βαριά πιτυρίδα. Η υπερβολική λιπαρότητα των μαλλιών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υψηλές ποσότητες πιτυρίδας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να πάρετε μερικά καλαμποκιού και να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας με αυτό για να απαλλαγείτε από την λιπαρότητα και έτσι την πιτυρίδα από τα μαλλιά σας.

46. ​​Οι ρίζες λευκών τεύτλων είναι εξαιρετικές Αρχική διορθωτικά μέτρα για την πιτυρίδα:

Σπίτι Remedies for Dandruff - White beet roots

Αυτή είναι μια από τις πολύ ασυνήθιστες φυσικές θεραπείες για πιτυρίδα. Δεδομένου ότι το λευκό παντζάρι δεν χρησιμοποιείται πολύ για το μαγείρεμα ή την κατανάλωση, αλλά είναι σίγουρα μεγάλη βοήθεια όταν χρησιμοποιείται για να απαλλαγούμε από πιτυρίδα μαλλιών και τον ερεθισμό που προκαλείται εξαιτίας αυτού. Πρέπει να πάρετε το λευκό παντζάρι και να κάνετε μια ωραία πάστα έξω από αυτό. Τώρα πρέπει να μασάζετε τα μαλλιά σας τακτικά με αυτό μέχρι να είστε εντελώς απαλλαγμένοι από πιτυρίδα.

47. Τύπος με Λεμόνι και Amla Λύση:

Σπίτι Remedies For Dandruff curd and lemon

Το τυρί με αβοκάντο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από πιτυρίδα αλλά υπάρχει ακόμα καλύτερη συσκευασία μαλλιών για καλύτερα αποτελέσματα. Για αυτό θα χρειαστείτε τυρόπηγμα, χυμό λεμονιού, χυμό αμλα και ξίδι μηλίτη μήλου. Τώρα απλά μείγμα όλα αυτά μαζί για να κάνετε μια μαλακή πάστα και εφαρμόστε αυτό στα μαλλιά σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

48. Καθαρό δέρμα της κεφαλής:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Clean scalp

Ένα καθαρό και χωρίς πετρέλαιο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής είναι εξαιρετικά απαραίτητο για να αποτρέψει την τρίχα να επηρεαστεί από πιτυρίδα. Έχει παρατηρηθεί ότι το πετρέλαιο παραμένει από την εξωτερική ρύπανση προκαλεί συχνά κόπωση στα μαλλιά και έχει ως αποτέλεσμα την πιτυρίδα. Το πλύσιμο των μαλλιών με ήπια σαμπουάν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένα καλό σπιτικό φάρμακο για την πιτυρίδα.

49. Κατάλληλη πλύση:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Proper washing

Τα υπολείμματα σαμπουάν που είναι κολλημένα ή εναποτιθέμενα στο τριχωτό της κεφαλής συχνά προκύπτουν ως ερεθιστικά τα οποία προκαλούν φαγούρα και καθώς ξεκινάτε το φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής θα παρατηρήσετε ότι πέφτει η πιτυρίδα πιτυρίδας. Αυτά είναι στην πραγματικότητα νιφάδες του αφρού που δεν κατάφερες να ξεπλύνετε την ώρα του σαμπουάν. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό το σαμπουάν να είναι σωστά.

50. Χτένισμα μαλλιών:

Σπίτι Remedies for Dandruff - Hair combing

Το χτένισμα των μαλλιών ωραία μερικές φορές κάθε μέρα είναι επίσης ένα σπίτι θεραπεία για πιτυρίδα. Με τον τρόπο αυτό η πιτυρίδα πέφτει σιγά-σιγά προκαλώντας τη μείωση της από το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, η χρήση ξύλινων χτένων είναι πάντα καλύτερη σε σύγκριση με άλλα υλικά όπως το πλαστικό για να χτενίζετε τα μαλλιά σας.

Η πιτυρίδα είναι πλέον ένα καθολικό πρόβλημα και δυστυχώς είναι επίσης πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε εντελώς από αυτό αμέσως. Τώρα με αυτές τις θεραπείες σπίτι πιτυρίδα μπορείτε εύκολα να απαλλαγούμε από πιτυρίδα πραγματικά γρήγορα.

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

33 − = 25