20 μοναδικά τουρκικά ονόματα μωρών για κορίτσια και αγόρια

Πρόκειται για μια γενιά αριστοκρατικών, μοντέρνων, καινοτόμων και μοναδικών ονομάτων. Αν θέλετε ένα όνομα με ένα εξωτικό μίγμα δύο διαφορετικών πολιτισμών, τότε πρέπει να προσπαθήσετε να δείτε τα τουρκικά ονόματα! Τα τουρκικά ονόματα είναι τόσο όμορφα, επιφανή, αποκλειστικά και εξωτικά! Το πιο εντυπωσιακό γεγονός για τα τούρκικα ονόματα είναι ότι ο κατάλογος έχει συγκεκριμένα ονόματα φύλου και επίσης είναι unisex! Πόσο υπέροχο; Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω για να ελέγξετε την αποκλειστική λίστα των τουρκικών μωρών και να χτυπήσετε με χαρά!

τούρκικος baby names

Κατάλογος των τουρκικών ονομάτων μωρών με σημασίες:

Εδώ είναι μερικά από τα 20 σύγχρονα και δημοφιλή τουρκικά ονόματα για κορίτσια και αγόρια ως εξής.

Δημοφιλή ονόματα κοριτσιών της Τουρκίας με σημασίες:

1. Asli:

Αυτό είναι ένα όνομα για ένα τούρκικο κοριτσάκι και μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ένα από τα ωραιότερα ονόματα για όλα τα τουρκικά κορίτσια. Η έννοια είναι πολύ γλυκιά που σημαίνει "ειλικρινής" και είναι κατάλληλη για σχεδόν όλους και όλους.

2. Aysun:

Είναι ένα από τα ομορφότερα ονόματα όλων των εποχών που είναι κατάλληλα για τα τούρκικα κορίτσια. Το όνομα σημαίνει "της ομορφιάς του φεγγαριού". Εάν χρειάζεστε κάτι καινούριο, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι το καταλληλότερο για εσάς.

3. Dacia:

Ένα τουρκικό όνομα μωρό για ένα κορίτσι, το νόημα της ονομασίας Dacia είναι "μια γυναίκα από τη Dacia". Η Δακία είναι τόπος μεγάλης σημασίας σύμφωνα με τον τουρκικό λαό και κάποιος από εκεί θεωρείται αρκετά άγιος και ισχυρός.

Δείτε περισσότερα: Ονόματα μωρών στα αραβικά

4. Eartha:

Το όνομα Eartha είναι αρκετά δημοφιλές όνομα μεταξύ των Τούρκων κοριτσιών και έρχεται με ένα όμορφο νόημα επίσης. Το Eartha σημαίνει "από τη γη". Παρουσιάζει την ύπαρξη κάποιου και από πού προέρχονται.

5. Earlene:

Το όνομα Earlene είναι κάτι που είναι κατάλληλο για σχεδόν όλους και όλους. Αν και το όνομα είναι το πιο κατάλληλο για τα τουρκικά κορίτσια, χρησιμοποιήθηκε για την ονομασία ενός αριθμού μωρών τουρκικών αγοριών κατά την παλιά εποχή.

6. Fabia:

Η Fabia, που σημαίνει "υπέροχο φασόλι", είναι ένα από τα καλύτερα ονόματα για τα τουρκικά κοριτσάκια και είναι κάτι που κάθε γονέας θα λατρέψει να ονομάσει το παιδί του με.

7. Hadassah:

Αυτό είναι ένα όνομα που όλοι οι Τούρκοι κορίτσια είναι περήφανοι να ανακοινώσουν ως επίσημη λέξη ταυτότητάς τους. Το όνομα προέρχεται από το μυρτιλό δέντρο και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να εντυπωσιάσουν οι γονείς να ονομάζουν το παιδί τους με αυτό το όνομα.

Δημοφιλή τουρκικά ονόματα για τα αγόρια με σημασίες:

8. Alp:

Αυτό είναι ένα σύντομο αλλά πολύ αποτελεσματικό όνομα για όλα τα παιδιά εκεί έξω. Το όνομα είναι κατάλληλο για τα τούρκικα αγόρια και έρχεται με πολύ εντυπωσιακό νόημα. Η έννοια του ονόματος είναι "ηρωική".

9. Arslan:

Αυτό το τουρκικό όνομα είναι κατάλληλο για ένα αγόρι, Το νόημα του ονόματος Arslan είναι "λιοντάρι". Έτσι το όνομα αυτό θα είναι κατάλληλο για ένα γενναίο παιδί. Το όνομα είναι το πιο κατάλληλο για ένα γενναίο παιδί.

10. Berk:

Το όνομα είναι πολύ θαυμάσιο και θα είναι καλό για το αγόρι σας. Το όνομα είναι εξίσου ισχυρό και διάσημο όπως το νόημα. Ο Μπέρκ σημαίνει γενικά έναν άνθρωπο που έχει τεράστια δύναμη. Το όνομα ήταν ένα από τα πράγματα που δόθηκαν ως τιμητική στους γιους του βασιλιά κατά την παλιά εποχή.

11. Belgin:

Το Belgin είναι τουρκικής καταγωγής και ένα όνομα για ένα αγόρι. Εδώ είναι ένα όνομα που είναι απολύτως καθαρό όπως το νόημα. Ναί! Η έννοια του ονόματος είναι μόνο "καθαρή". Για την αξιοπρεπή προφορά και την όμορφη έννοια, αυτό το όνομα είναι κάτι που θα είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε και όλους (αρσενικά παιδιά) εκεί έξω.

Δείτε περισσότερα: Κορεατικά ονόματα μωρών

12. Cade:

Η έννοια της λέξης Cade είναι "κυκλική". Θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα ονόματα κατά τη διάρκεια των παρόντων χρόνων και για όλα τα καλά χαρακτηριστικά ακοής, είναι κάτι που όλοι προτιμούν να καλούνται. Το όνομα είναι τελείως κατάλληλο για κάθε άνθρωπο.

13. Cael:

Το όνομα είναι πολύ γλυκό όνομα για όλα τα αρσενικά παιδιά που γεννιούνται στις τουρκικές οικογένειες. Η έννοια του ονόματος Cael είναι «κυκλική». Το όνομα χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες. Ακούγεται καλό και έχει αρκετά καλή έννοια.

14. Da:

Το Da είναι ένα από τα ονόματα που είναι κατάλληλα για τα τουρκικά μωρά, ειδικά. Η σημασία του ονόματος είναι όμορφη και θα βρείτε αυτό το όνομα αρκετά κατάλληλο για να αναφέρουμε το τούρκικο μωρό τους. Το νόημα του ονόματος Da ολοκληρώνεται και γι 'αυτό μπορεί να λεχθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα ονόματα για όλα τα τουρκικά μωρά (αγόρια).

15. Eachann:

Αυτό το όνομα είναι επίσης ένα άλλο καλό όνομα για τα τούρκικα αγόρια. Η έννοια αυτού του ονόματος είναι "καφέ άλογο". Είναι σαφές ότι είναι ένα από αυτά τα πράγματα που οι γυναίκες προτιμούν να καλούν έναν άντρα. Το όνομα χρησιμοποιείται για την ονομασία των περισσότερων τούρκων παιδιών και για όλα τα καλά χαρακτηριστικά αυτού του ονόματος θεωρείται ένα από τα καλύτερα ονόματα όλων των εποχών για τα τούρκικα μωρά.

16. Earl:

Ο Earl είναι ένα αγγλικό όνομα για ένα αγόρι. Το όνομα είναι αρκετά διάσημο και έχει επίσης καλό νόημα. Ο κόμης σημαίνει "πολεμιστής" και για όλα τα καλά χαρακτηριστικά, αυτό το όνομα είναι κάτι που όλοι θα προτιμούν να έχουν. Αν ψάχνετε για κάτι εντελώς νέο και κατάλληλο για τη συμπεριφορά σας, τότε αυτό το όνομα θα σας δώσει τον πολεμιστή σαν εικόνα.

17. Eradic:

Το όνομα Eadric χρησιμοποιείται για την ονομασία πολλών αγοριών μωρών και σε άλλους πολιτισμούς. Μπορεί να ειπωθεί ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ονόματα για την ονομασία τουρκικών αγοριών μωρών και για τη μαζική του δημοτικότητα είναι το σωστό όνομα για πιθανώς κάθε Τούρκο άνθρωπο εκεί έξω. Αυτό σημαίνει "πλούσιος μονάρχης".

18. Αετός:

Το όνομα θεωρείται αξιοπρεπές όνομα για τα περισσότερα από τα τούρκικα αγόρια.
Το όνομα είναι απλό και η έννοια είναι ίδια με το όνομα. Το ακούσατε σωστά! Στην περίπτωση αυτή, ο αετός σημαίνει μόνο τον πτηνό.

19. Fai:

Εάν χρειάζεστε ένα αξιοπρεπές τούρκικο όνομα, τότε αυτό είναι κάτι νέο και καλό για το μωρό τουρκικό αγόρι. Εδώ έχουμε ένα ακόμα μικρό και απλό όνομα για τα περισσότερα από τα αγόρια μωρών εκεί έξω. Το όνομα είναι αρκετά κατάλληλο για όλα τα αγόρια εκεί έξω που έχουν τουρκική καταγωγή. Το Fai σημαίνει αρχικό.

Δείτε περισσότερα: Λατινικά ονόματα μωρών για κορίτσια

20. Hackett:

Αυτό το όνομα είναι για τα αγόρια και θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο κατάλληλα ονόματα για το φύλο. Το όνομα απεικονίζει μια φυσική εμφάνιση και η έννοια αυτού του ονόματος θα καθορίσει τη μύτη ενός ατόμου. Hackett ουσιαστικά σημαίνει ένα πρόσωπο με μια γάντζο με γάντζο.

Τουρκικά ονόματα για δίδυμα μωρά:

Αμπάς και Μπασάκ:

 • Ο Αμπάς είναι ένα μεγάλο όνομα για ένα αγόρι και είναι το όνομα ενός μάρτυρος. Σημαίνει επίσης την «πρύμνη». Είναι ένα αρσενικό όνομα που δίνεται σε περιοχές όπως το Πακιστάν, το Ιράν και η Αίγυπτος.
 • Το Basak είναι όνομα τουρκικής καταγωγής που δόθηκε σε κορίτσια στην Τουρκία. Η σημασία του Basak είναι "σιτάρι".

Μπέρνα και Μπέτιρ:

 • Το Bedir είναι τουρκικής και περσικής καταγωγής και είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα παιδί. Στην τουρκική καταγωγή, σημαίνει "πανσέληνος".
 • Η Μπέρνα είναι ένα τουρκικό όνομα για ένα κοριτσάκι. Η έννοια της Berna είναι "νεαρή γυναίκα". Αναφέρεται επίσης σε μια ισχυρή και γενναία αρκούδα. Άλλες παραλλαγές αυτού του ονόματος περιλαμβάνουν τα γαλλικά Bernadette.

Cahit και Candan:

 • Το Cahit είναι το όνομα του τουρκικού αγοριού. Η έννοια του Cahit είναι «σκληρή δουλειά». Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για αγόρια στην Τουρκία.
 • Το Candan είναι τουρκικής καταγωγής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για αγόρια. Η σημασία του Candan είναι "ειλικρινά".

Emin και Fatin:

 • Το Emin, ένα τουρκικό όνομα για ένα αγόρι μωρών, αντιπροσωπεύει την ειλικρίνεια και την αυτοπεποίθηση. Προέρχεται από την τουρκική. Αυτό το όνομα έχει ένα όμορφο νόημα και ακούγεται μοντέρνο.
 • Fatin, ένα άλλο όνομα τουρκικής καταγωγής για ένα αγόρι μωρών σημαίνει έξυπνος και έξυπνος. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στα αραβικά, όπου σημαίνει "έξυπνη".

Esma και Elma:

 • Η Esma είναι ένα τουρκικό όνομα για ένα κοριτσάκι. Η σημασία της Esma είναι «ιδιότητες του Θεού». Το Esma έχει επίσης χαρακτηριστικά στα παλιά γαλλικά και τα ισπανικά, όπου σημαίνει «αγαπημένο, αξιέπαινο να αγαπάς ή να αγαπάς και να σμαράγεις».
 • Η Elma είναι ένα τουρκικό όνομα για ένα κοριτσάκι, που σημαίνει ένα γλυκό φρούτο. Αυτό είναι επίσης ένα τέλειο τούρκικο όνομα που ακούγεται πολύ αγγλικά.

Τουρκικά ονόματα που ηχητικά Αγγλικά:

 • Erol - Ένα τουρκικό όνομα για ένα αγόρι που σημαίνει "γενναίος".
 • Enver - Ένα τουρκικό όνομα για ένα αγόρι που σημαίνει πολύ φωτεινό και όμορφο.
 • Neylan - Ένα τουρκικό όνομα για ένα κορίτσι που σημαίνει εκπληρωμένη επιθυμία.
 • Naila - Ένα τούρκικο όνομα για ένα κορίτσι που σημαίνει επιτυχία.
 • Ozlem - Ένα τούρκικο όνομα για ένα κορίτσι που σημαίνει λαχτάρα.
 • Temin - Ένα τουρκικό όνομα για ένα αγόρι που σημαίνει να γίνει ασφαλές.

Από μια μακρά λίστα ονομασιών τουρκικής καταγωγής για κορίτσια και αγόρια, έχουμε συντάξει μια λίστα με πάνω από 20 ονόματα από τα οποία θα μπορούσατε να επιλέξετε. Τώρα γνωρίζετε την προέλευση, το φύλο και τις έννοιες αυτών των όμορφων ονομάτων. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα τουρκικά ονόματά μας και είμαστε σίγουροι ότι θα τους αγαπήσετε και εγώ. Όταν σκέφτεστε την Τουρκία, ο τουρκικός καφές και η καταπληκτική αρχιτεκτονική τους θα έρθουν στο μυαλό σας. Η παράδοσή τους έχει επιρροές από ασιατικές και ευρωπαϊκές επιρροές. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο όνομα για το μικρό σας. Happy Baby Naming!

Εικόνες Πηγή: Shutterstock

Leave A Comment

8 + 1 =