18 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε!

Η εγκυμοσύνη είναι μια θαυμάσια περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, το μεγαλύτερο δώρο του Θεού. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που αξίζουν όλοι για το αγέννητο παιδί σας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί για να διασφαλίσετε την καλή υγεία σας και του παιδιού σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ίσως χρειαστεί να σταματήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Ενώ μερικές από αυτές μπορεί να είναι κακή για την υγεία σας γενικά ούτως ή άλλως, μερικές μπορεί να είναι δύσκολο να εγκαταλείψουν.

Ευτυχισμένος pregnancy

Κατάλογος των πραγμάτων που πρέπει να αποφύγετε όταν είναι έγκυος:

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μια έγκυος κυρία πρέπει να είναι επιφυλακτική ή να απέχει από τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε διάφορα αντικείμενα ή ασκήσεις που θα πρέπει να απομακρύνετε ή να χρησιμοποιείτε με προσοχή.

1. Αποφύγετε το αλκοόλ:

Αποφύγει Alcohol

Το αλκοόλ είναι ένα από τα πρέπει να αποφεύγουν τα πράγματα όταν είναι έγκυος. Αν και λίγη ποσότητα δεν μπορεί να προκαλέσει πολύ βλάβη, αλλά πάρα πολλά από αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία της μητέρας και του μωρού. Το αλκοόλ που πίνετε εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματός σας. Το ποτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι σοβαρότατα, διότι το αλκοόλ που καταναλώνετε διαπερνά τον πλακούντα και έτσι φτάνει στο μωρό σας. Το αναπτυσσόμενο συκώτι του μωρού δεν μπορεί να το επεξεργαστεί τόσο γρήγορα όσο το σώμα σας μπορεί. Πολύ αλκοόλ αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αποβολής. Αυξάνει επίσης την πιθανότητα του μωρού να έχει χαμηλό βάρος γέννησης. Μπορεί επίσης να προκαλέσει διαταραχή του εμβρυϊκού φάσματος αλκοόλ, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο μωρό σας, όπως καρδιακές ανωμαλίες και διαταραχές συμπεριφοράς.

Δείτε περισσότερα: Πόσα θερμίδες θα έπρεπε να φάει μια έγκυος γυναίκα

2. Κλείστε τον καπνό:

Το κάπνισμα δεν είναι καλό για εσάς ή το μωρό σας. Τα τσιγάρα αυξάνουν τον κίνδυνο βρεφών με χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να αυξήσει τις πιθανότητες το μωρό να γεννηθεί πρόωρα ή με αναπνευστικά προβλήματα. Σε ακραίες περιπτώσεις, αναμένοντας το κάπνισμα της μητέρας να συνδέεται με αποβολή, καθώς και σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου νηπίων (SIDS).

Εγκαταλείπω the Smoke

Για γυναίκες που δεν καπνίζουν κανονικά, η εγκυμοσύνη είναι η απόλυτη θεραπεία αποστροφής. Ακόμη και ένα και μόνο χάος του καπνού μπορεί να σας κάνει να νιώσετε δυσφορία. Όμως, για τους κατά τα άλλα τακτικούς καπνιστές μπορεί να είναι περισσότερο ένας αγώνας για να σταματήσουν, ειδικά όταν υπάρχει το πρόσθετο άγχος της εγκυμοσύνης. Τώρα, το μωρό είναι προτεραιότητά σας και κάθε καπνός που δεν παίρνετε είναι καλή είδηση ​​για το παιδί σας. Αυτό περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πραγμάτων που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

3. Πείτε όχι στα φάρμακα:

Λένε no to Drugs

Τα ναρκωτικά είναι ούτως ή άλλως πολύ επιβλαβή για την κανονική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Γίνονται επικίνδυνα όταν έχετε ένα μωρό μέσα σας για να το φροντίσετε. Κάθε φάρμακο που λαμβάνετε λαμβάνεται επίσης από το μωρό σας. Είτε χρησιμοποιείτε κάνναβη, κεταμίνη, έκσταση, κοκαΐνη ή οποιοδήποτε άλλο παράνομο φάρμακο, τα περνάτε επίσης στο μωρό σας επειδή τα φάρμακα διασχίζουν τον πλακούντα. Αυτό αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο περιπλοκών εγκυμοσύνης και ανωμαλιών του εμβρύου. Μερικές φορές ακόμη και συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως παυσίπονα, θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επισκεφθείτε γιατρό ή μαία για να συμβουλευτείτε τη σωστή δόση του φαρμάκου και άλλες πιθανές εναλλακτικές λύσεις, εάν είναι απαραίτητο.

Δείτε περισσότερα: Στυλ καλοκαιρινής εγκυμοσύνης

4. Αποφύγετε τις επιβλαβείς χημικές ουσίες:

Αποφύγει Harmful Chemicals

Οι χημικές ουσίες στα καθημερινά αντικείμενα όπως συσκευασίες τροφίμων και ποτών, προϊόντα καθαρισμού, φυτοφάρμακα και χρώματα μπορεί επίσης να αποδειχθούν επιβλαβή για εσάς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προσπαθήστε να αποφύγετε την έκθεση σε προϊόντα και τρόφιμα που ενδέχεται να περιέχουν χημικές ουσίες όπως δισφαινόλη Α και φθαλικές ενώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αγέννητο μωρό σας. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες. Αν και η επαφή με τις καθημερινές χημικές ουσίες είναι αναπόφευκτη, θα πρέπει να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους και να λαμβάνετε όλες τις προφυλάξεις που μπορείτε.

5. Τρόφιμα προς αποφυγή:

Τροφή to Avoid

Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος κατάλογος τροφίμων και πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Ορισμένα είδη τυριών, οστρακοειδών και τα περισσότερα θαλασσινά, το σπάνιο κρέας, η καφεΐνη είναι γνωστό ότι βλάπτουν την εγκυμοσύνη. Τα τρόφιμα που περιέχουν βακτήρια πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις και, σε ακραίες περιπτώσεις, να οδηγήσουν σε αποβολή, θνησιμότητα ή μόλυνση στο νεογέννητο. Η μέτρηση της αποχής είναι το κλειδί σε αυτή τη φάση. Θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους και να λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

6. Καμία καφεΐνη:

Οχι Caffeine

Η έρευνα λέει ότι τα υψηλά επίπεδα καφεΐνης μπορεί να οδηγήσουν σε αποβολή ή σε χαμηλό βάρος γέννησης. Συνιστάται να μην υπερβαίνει τα 200 mg καφεΐνης την ημέρα. Για να μειώσετε την πρόσληψη καφεΐνης ενώ εκπληρώνετε και τον σκοπό της, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καθημερινά σας κύπελλα με επιλογές χωρίς καφεΐνη ή τσάι βοτάνων. Θα διατηρήσουν την ανανέωση σας την ημέρα, ενώ επίσης δεν προκαλούν βλάβη στο μωρό σας.

Δείτε περισσότερα: Περιποίηση των μαλλιών για τις έγκυες γυναίκες

7. Αποφύγετε τη βαφή μαλλιών:

Αποφύγει Hair Dye

Αν και είναι πολύ ωραία να χρωματίσετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τεράστιες δόσεις των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε ημι-μόνιμες και μόνιμες βαφές μαλλιών θα προκαλέσουν στο μωρό σας κάποια σοβαρή βλάβη. Αν το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι, συνιστάται να φοράτε γάντια και ανοίξτε ένα παράθυρο για εξαερισμό. Και λόγω των αυξημένων ορμονών, μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε μια αλλεργική αντίδραση από μια βαφή. Πραγματοποιήστε επίσης μια δοκιμή patch 24 ώρες πριν από την εφαρμογή.

8. Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία:

Αποφύγει Sun Bathing

Το δέρμα σας γίνεται πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η θερμότητα μπορεί επίσης να είναι πολύ επικίνδυνη για το έμβρυο. Έτσι, είναι καλύτερο να παραμείνετε στη σκιά, να διατηρείτε δροσερό και ενυδατωμένο από το να περάσετε ώρες να μαυρίσετε. Χρησιμοποιήστε επίσης ένα αντηλιακό υψηλής SPF ακόμη και για λίγο έξω.

9. Καμία βαριά προπόνηση:

ΟΧΙ HEAVY WORKOUTS

Η τακτική αερόβια άσκηση είναι καλή για την υγεία και σας κρατάει εντάξει και ενεργό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, η βαριά εργασία προκαλεί άγχος στο σώμα σας και στο μωρό σας. Μπορεί να προκαλέσει αρμονία και κόπωση. Οποιαδήποτε πίεση στο μωρό είναι ανεπιθύμητη.

10. Αποφύγετε τους ασθενείς:

Αποφύγει Sick People

Ορισμένες ασθένειες μεταδίδονται εύκολα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι αδύναμο και θα μπορούσε εύκολα να επηρεαστεί. Αποφύγετε τους ανθρώπους που πάσχουν από έρπητα ζωστήρα, ανεμευλογιά ή ερυθρά, εκτός εάν έχετε λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

11. Μην παραλείψετε τα γεύματα:

dont skip meals

Η σωστή διατροφή και η τακτική διατροφή είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν τρώτε μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για το μωρό σας. Είναι πολύ σημαντικό να είστε τακτικά με τα γεύματα. Η παράκαμψη τους θα μπορούσε να σας αφήσει να αισθανθείτε αδύναμη και κουρασμένη. Επίσης, δεν θα παρέχει την απαραίτητη διατροφή στο μωρό.

12. Αποφύγετε τα τακούνια:

Υψηλός heels

Τα τακούνια μπορούν ούτως ή άλλως να είναι πολύ άβολα για να περπατήσουν μέσα για όλη την ημέρα. Τώρα που είστε έγκυος, το κέντρο βάρους σας είναι εκτός ισορροπίας. Δεν θέλετε να ταλαντεύετε σε αυτά τα ψηλά τακούνια και να πέσετε, προκαλώντας βλάβη στο μωρό σας. Αυτά είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν είστε έγκυος.

13. Αποφύγετε το Junk:

Αποφύγει junk

Φάτε υγιεινά και θρεπτικά σπιτικά φαγητά. Το ανεπιθύμητο φαγητό περιέχει περισσότερο από το απαραίτητο ποσό ελαίου και μπαχαρικών που δεν είναι καλό για την υγεία. Τα τρόφιμα στο δρόμο ενδέχεται να περιέχουν βακτήρια και άλλα μικρόβια επιβλαβή για εσάς και το παιδί σας. Αυτά τα ανθυγιεινά τρόφιμα είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν είστε έγκυος.

14. Αποφύγετε μερικά φάρμακα:

Αποφύγει some medicines

Μπορεί να χρησιμοποιούσατε πάντα το ίδιο βάλσαμο για πονοκέφαλο ή να βγάλετε το ίδιο χάπι για τον πόνο. Αλλά τώρα που είστε έγκυος είναι πολύ σημαντικό να ρωτήσετε έναν γιατρό εάν κάποιο φάρμακο που παίρνετε είναι καλό για το μωρό.

15. Αποφύγετε τις βαριές οικιακές χορωδίες:

Αποφύγει heavy household chores

Ίσως να είσαι γυναίκα του σπιτιού και να κρατάς τα πάντα στην τάξη ήταν πιο συνήθεια. Ωστόσο, σε αυτή την εύθραυστη φάση μην διστάζεστε με βαριά εργασία. Το μωρό σας είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Η έμφαση στην οικιακή εργασία είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγετε ενώ είστε έγκυος.

16. Βελονισμός και Μασάζ:

Ενώ ορισμένες αμοιβαίες θεραπείες, για παράδειγμα, ο βελονισμός και το μασάζ, θεωρούνται ότι προστατεύονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχει περιορισμένη επιβεβαίωση που δείχνει πόσο επιτυχημένες είναι. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα περιστάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όταν μπορεί να μην προστατεύονται. Για παράδειγμα, το midriff σας δεν πρέπει να τρίβεται κατά τη διάρκεια των αρχικών τριών μηνών της εγκυμοσύνης.

Είναι γενικά ασφαλές να έχετε βελονισμό όταν είστε έγκυος και θα πρέπει να αναζητήσετε έναν εξειδικευμένο βελονιστή που έχει ευρεία εκπαίδευση και εμπειρία με έγκυες κυρίες. Συμπληρώστε τον βελονιστή σας για το αν είστε έγκυος επειδή οι ειδικοί εστιασμοί της θεραπείας με βελόνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

17. Felines:

Η τοξοπλάσμωση είναι μια τυπική ασθένεια που συμβαίνει σε πολλά πουλερικά και σπονδυλωτά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Το παράσιτο που ονομάζεται Toxoplasma gondii (T. gondii) μπορεί να βρεθεί σε κοπριά αιλουροειδών ή απορρίμματα εδάφους ή αιλουροειδών που είναι μολυσμένα με μολυσμένη αφόδευση αιλουροειδών.

Ο κίνδυνος τοξοπλάσμωσης όταν είστε έγκυος είναι χαμηλός. Εάν εμφανίσετε τοξοπλάσμωση κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ο κίνδυνος πρόωρης χορήγησης επεκτείνεται και μπορεί να προκαλέσει οπτική ανεπάρκεια και εγκεφαλική βλάβη σε αγέννητο παιδί.

18. Χ-ακτίνες:

Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να αποφεύγετε να έχετε μια ακτινογραφία ενώ είστε έγκυος. Οι επαγγελματίες του τομέα υγείας θα εξετάσουν εάν η θεραπεία σας μπορεί να παραμείνει μέχρι το παιδί σας. Για παράδειγμα, θα εξετάσουν κατά πόσον τα πλεονεκτήματα της θεραπείας υπερβαίνουν το γενικά ασφαλές να έχετε μια ακτινογραφία. Μπορούν επίσης να εξετάσουν τη χρήση μιας άλλης στρατηγικής απεικόνισης μάλλον, για παράδειγμα, μιας σάρωσης υπερήχων.

Υπάρχει μικρός κίνδυνος για γενετικές ανωμαλίες και προβλήματα σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, η έκθεση σε ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του σώματος, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει τον κίνδυνο κακοήθειας. Αυτός είναι ο λόγος που η δόση της ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται ως τμήμα μιας ακτινογραφίας είναι αξιόπιστα τόσο χαμηλή όσο λογικά αναμένεται. Οι ακτίνες Χ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μεταφέρουν λίγο κίνδυνο έκθεσης του αγέννητου βρέφους σε ακτινοβολία, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο παιδικής ηλικίας.

Θα ανακαλύψετε ένα ευρύ φάσμα αντιτιθέμενων δεδομένων στο διαδίκτυο, σε βιβλία και σε περιοδικά. Να είστε λογικοί, να εμπιστευτείτε τις παρορμήσεις σας και να θυμάστε ότι η προειδοποίηση δεν είναι ποτέ μια φοβερή σκέψη. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μιλήστε με το γιατρό σας. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα είστε έγκυος μέχρι το τέλος του χρόνου. Κρατήστε το μαζί, δεδομένου ότι αυτά τα εκτός συνόρου τροφή και ασκήσεις θα είναι σύντομα προσβάσιμα σε σας για άλλη μια φορά.

Αυτά ήταν μερικά από τα πράγματα που έπρεπε να αποφύγουμε κατά τη διάρκεια της Κάθε γυναίκα είναι ανήσυχη για το τι είναι σωστό και τι δεν είναι για το μωρό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία ενώ υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε εντελώς κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Να είστε ενήμεροι, να είστε ασφαλείς και να δώσετε στο μωρό σας το καλύτερο.

Leave A Comment

9 + 1 =