15 διάσημα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Jaipur | Στυλ στη ζωή | progressivenewsdaily.info

15 διάσημα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Jaipur | Στυλ στη ζωή

Jaipur είναι η πρωτεύουσα της πριγκίπισσας πολιτείας του Rajasthan είναι ένα τέλειο παράδειγμα κομψότητας με τα ένδοξα οχυρά του, τα λαμπρά παλάτια και τους μαγευτικούς κήπους. Η πόλη ήταν ζωγραφισμένη ροζ στο έτος 1876 στην τιμή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β και Πρίγκιπα Αλβέρτου και από τότε αναφέρεται επίσης ως Ροζ Πόλη.

Με φόντο τα βασιλικά ανάκτορα και τα ιστορικά οχυρά, η Ροζ Πόλη της Ινδίας εμφανίζεται σκεπασμένη με την μεγαλοπρέπεια μιας περασμένης εποχής. Το Jaipur δεν χρειάζεται εισαγωγή στο κόσμο, καθώς η καλά διατηρημένη κληρονομιά του μιλάει για τον εαυτό του. Όταν πρόκειται για τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα στην πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, τα οχυρά και τα παλάτια παίρνουν το κεντρικό στάδιο ακολουθούμενο από μια λίστα με άλλους.

Όμορφες περιοχές του Jaipur για επίσκεψη:

Υπάρχουν υπέροχα αξιοθέατα για να επισκεφτείτε το Τζαϊπούρ. Παρακάτω παραθέτουμε μια λίστα με τα 15 ελκυστικά τουριστικά μέρη στο Τζαϊπούρ για να δείτε την περιήγησή σας.

1. City Palace Jaipur:

πόλη-παλάτι-jaipur_jaipur-τουριστικές θέσεις

Ένα συγκρότημα παλατιών που βρίσκεται στην καρδιά του Rajasthan, το City Palace κερδίζει την προτεραιότητα, καθώς ήταν η έδρα της Maharaja του Jaipur. Χτισμένο τον 18ο αιώνα, τα δύο παλάτια Chandra Mahal και Mubarak Mahal στεγάστηκαν μέσα στο συγκρότημα μαζί με εντυπωσιακές αυλές, κήπους και άλλα κτίρια που περιλάμβαναν το διάκοσμο Diwan-I-Khas και το Diwan-I-Aam, το παλάτι Maharani και το περίφημο Govind Dev Ji ναός. Το παλάτι Chandra Mahal και το παλάτι του Maharani, που έχουν μετατραπεί σε μουσείο, έχουν άρθρα ιστορικής σημασίας στην επίδειξη.

2. Amer Fort:

αμε-fort_jaipur-τουριστικά μέρη

Βρίσκεται σε απόσταση 11χλμ. Από το Jaipur της μικρής πόλης Amer, το οχυρό Amer χρησίμευσε ως το αρχαίο ανάκτορο των Kachwaha Maharajas και των οικογενειών τους. Χτισμένο από τον Raja Man Singh I, το τρομερό φρούριο που κατασκευάστηκε από κόκκινο ψαμμίτη και μάρμαρο κατασκευάστηκε για να αποκρούσει τους εχθρούς κατά τη διάρκεια των περιόδων του πολέμου, προσφέροντας προστασία σε πολλούς εντός των βαρέως δομημένων τοίχων του. Η υπέροχη πρόσοψη του οχυρού-παλατιού στέκεται επιβλητικά πάνω από τη λίμνη Maota προσφέροντας εκπληκτική θέα.

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος τουριστικών θέσεων στην Assam

3. Κήπος και παλάτι Σισόδια Ράνι:

Sozodia-rani-garden_jaipur-τουριστικά μέρη

Αυτός ο κήπος είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Τζαϊπούρ, ο οποίος σας δίνει μια καταπληκτική εμπειρία. Ονομασμένος μετά τη βασίλισσα για την οποία χτίστηκε, αυτός ο κήπος του 18ου αιώνα είναι διακοσμημένος με κήπους πολλαπλών επιπέδων γεμάτοι με υδάτινα ρεύματα και βρύσες. Στην κορυφή της βεράντας βρίσκεται στον κήπο ένα διπλό αποθηκευμένο ανάκτορο μέσα στο οποίο υπάρχουν πολλές συναρπαστικές γκαλερί και ζωγραφισμένα περίπτερα καθώς και όμορφες τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Λόρδου Κρίσνα.

4. Hawa Mahal:

hawa-mahal_jaipur-τουριστικά μέρη

Το Hawa Mahal το οποίο κατασκευάστηκε το 1798 από τον Maharaja Sawai Pratap Singh από κόκκινο και ροζ ψαμμίτη σχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει τη μορφή της κορυφής του Lord Krishna. Τα 953 μικρά παράθυρα ή τα jharokhas που αποτελούν το εξωτερικό του μοναδικού αυτού πέντε αποθηκευμένου κτιρίου είναι περίτεχνα σκαλισμένα σε πλέγματα. Το Παλάτι λέγεται ότι είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό όταν βλέπει στο χρυσό φως της πρωινής αυξανόμενης πορείας.

Δείτε περισσότερα: Θέσεις για να δείτε στις Μαλδίβες

5. Μουσείο Albert Hall:

albert-hall-museum_jaipur-τουριστικές θέσεις

Το Albert Hall πήρε το όνομά του από τον βασιλιά Edward VII που είναι το αρχαιότερο μουσείο στο Ρατζαστάν, το οποίο ανοίχτηκε για το κοινό το 1887. Αρχικά προοριζόταν να είναι ένα Δημαρχείο του Maharaja Ram Singh, ορίστηκε να γίνει δημόσιο μουσείο από τον διάδοχό του Madho Singh II αφιερωμένο στην επίδειξη της πλούσιας τέχνης της Jaipur.

6. Jantar Mantar:

Jantar Mantar_Jaipur tourist places

Με μοντέλο μετά το Jantar Mantar στο Δελχί, το παρατηρητήριο στεγάζει μια υπέροχη συλλογή αρχιτεκτονικών αστρονομικών οργάνων εκπληκτικών αναλογιών που προορίζονται για τη μέτρηση του χρόνου, την πρόβλεψη των εκλείψεων και τον προσδιορισμό άλλων θαυμάτων του σύμπαντος. Το παρατηρητήριο στο Jaipur είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο. Το Jantar Mantar είναι τα πιο διάσημα τουριστικά μέρη του Jaipur για να επισκεφτείτε την οικογένειά σας.

Δείτε περισσότερα: Τουριστικά μέρη στον Ινδόρ

7. Birla Mandir Jaipur:

birla-mandir-jaipur_jaipur-τουριστικά μέρη

Το Birla Mandir είναι ένας από τους άριστους ναούς και οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί στο Τζαϊπούρ. Αυτό έγινε από το λεπτότερο λευκό μάρμαρο, ο ναός Birla είναι μια σύγχρονη αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια αφιερωμένη στον Λόρδο Vishnu και τον σύζυγό του Lakshmi. Ο ναός περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους και φωτίζεται τη νύχτα για να του δώσει μια μαγευτική αύρα.

8. Κήπος Ram Niwas:

ram-niwas-garden_jaipur-τουριστικά μέρη

Ο Ram Niwas Garden είναι μια κληρονομιά του 19ου αιώνα που άφησε ο Maharaja Sawai Ram Singh της Jaipur. Ο απέραντος κήπος έκτασης 76 στρεμμάτων στεγάζει την αίθουσα Albert μαζί με ένα ζωολογικό κήπο. πάρκο πουλιών, θέατρο και γκαλερί τέχνης, εκθεσιακό χώρο, γυμναστήριο και πολλά καφέ, για να μην αναφέρουμε πολλές πικνίκ κηλίδες μέσα στο πλούσιο πράσινο. Αυτό είναι το εξαιρετικό τουριστικό μέρος για να επισκεφθείτε στο Τζαϊπούρ για περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

9. Λίμνη Ραμμάρ:

ramgarh-lake_jaipur-τουριστικά μέρη

Η λίμνη Ramgarh, που βρίσκεται 32χλμ. Από το Τζαϊπούρ, είναι ένας άνθρωπος από νερό, Σε μια χρονική στιγμή ήταν η κύρια πηγή ύδρευσης για την πόλη της Jaipur. Η λίμνη φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική μετά την περίοδο των βροχών όταν είναι γεμάτη με νερό και η γραφική ομορφιά γύρω από το καθιστά ένα δημοφιλές σημείο πικνίκ.

10. Φρούριο Nahargarh:

Nahargarh-fort_jaipur-τουριστικά μέρη

Αν ψάχνετε για τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Jaipur, σίγουρα δεν μπορείτε να χάσετε το φρούριο Nahargarh. Βρίσκεται στους λόφους Aravalli και προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη, ειδικά υπό το φως των αστεριών. Το Φρούριο Nahargarh ήταν αρχικά γνωστό ως Sudharshangarh και κατασκευάστηκε από τον Jai Singh II. Ο τόπος αργότερα ονομάστηκε Φρούριο Nahargarh ή ακόμα και η κατοικία των τίγρεων. Το φρούριο λειτούργησε επίσης ως προορισμός αναπαύσεως για τον Μαχαραγιά κατά τη διάρκεια πικνίκ ή καλοκαιρινών εκδρομών. Το φρούριο Nahargarh μπορεί να επισκεφθείτε καθημερινά από τις 9:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ..

11. Govind Dev ji Temple:

govind-devji-temple_jaipur-τουριστικά μέρη

Ο ναός Govind Dev Ji είναι ένα από τα ιερά μέρη που μπορείτε να δείτε στο Τζαϊπούρ. Είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Κρίσνα, μια ενσάρκωση του Βισνού που φιλοξενείται στο συγκρότημα City Palace. Πιστεύεται ότι η προεδρική θεότητα στο ναό Govind Dev Ji μοιάζει με τον Κύριο στη μετενσάρκωσή του μορφή και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό προορισμό για τους Ινδουιστές.

12. Παλάτι Rambagh:

rambagh-palace_jaipur-τουριστικά μέρη

Το παλάτι Rambagh είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη για να επισκεφθείτε στο Jaipur. Το παλάτι κάποτε ήταν το σπίτι των βασιλικών Maharajas της Jaipur αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Το παλάτι Rambagh ήταν πρώην σπίτι κήπου του πρίγκιπα Ram Singh και αργότερα ανακαινίστηκε για να λειτουργήσει ως κατοικία της Αυτού Υψηλότητάς του Maharaja Sawai Man Singh II κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Ακόμη και αν δεν μένετε στο ξενοδοχείο, αφιερώστε χρόνο για να επισκεφτείτε το παλάτι Rambagh για να νιώσετε το βασίλειο του Rajasthan.

13. Τοπικά παζάρια της Τζαϊπούρ:

τοπικά-bazaars-of-jaipur_jaipur-τουριστικά μέρη

Τα τοπικά παζάρια της Jaipur και συγκεκριμένα το Johri Bazaar και το Bapu Bazaar είναι οι τουριστικοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφθείτε στο Jaipur. Αν θέλετε να πάρετε την αληθινή αίσθηση της ροζ πόλης κεφάλι σε αυτές τις τοπικές αγορές και επιδοθούν στις παραδοσιακές χειροτεχνίες του τόπου. Το Johri Bazaar είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος προορισμός αγορών στο Jaipur που είναι εξαιρετικά δημοφιλές για τη συλλογή του Gemstone και τα διαχρονικά κοσμήματα. Το Bapu Bazaar είναι γνωστό για την αγορά καμηλοπάρδαου και πολύχρωμες λωρίδες διακοσμημένες με mojris, τσάντες, υπόστεγα λαμπτήρων και πολλά άλλα.

14. Chokhi Dhani:

chokhi-dhani_jaipur-τουριστικά μέρη

Το Chokhi Dhani είναι ένα από τα πιο περιζήτητα τουριστικά μέρη κοντά στο Jaipur. Λειτουργεί ως εθνικό χωριό θέρετρο, ένα-του-του-είδος στην Ινδία για να δώσει στους επισκέπτες μια αίσθηση του παραδοσιακού χωριού Rajasthani. Το Chokhi Dhani ανοίχθηκε για πρώτη φορά το 1989 και η δημοτικότητά του αυξάνεται με κάθε επόμενο έτος. Πρέπει να επισκεφθείτε σίγουρα Chokhi Dhani για να πάρετε μια εικόνα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Jaipur.

15. Jal Mahal:

jal-mahal_jaipur-τουριστικά μέρη

Η αρχιτεκτονική Rajputana έχει δώσει μερικά από τα υπέροχα παλάτια, μνημεία και οχυρά. Ο Jal Mahal, επίσης γνωστός ως «Water Palace» είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης Man Sagar, είναι ένα 5όροφο κτίριο από κόκκινο ψαμμίτη. Ο Jal Mahal απεικονίζει ένα τέλειο μείγμα αρχιτεκτονικών ρυθμών Rajput και Mughal και είναι ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του Jaipur. Παραδοσιακή υπηρεσία σκαφών είναι διαθέσιμη για τους τουρίστες από και προς το παλάτι. Μόλις φτάσετε στην κορυφή του Jal Mahal, θα έχετε την εκπληκτική θέα στη χαλαρή λίμνη και τις μαγευτικές οροσειρές Aravalli. Ο Jal Mahal φιλοξενεί επίσης πολύχρωμα μεταναστευτικά πουλιά και ποικίλα είδη ψαριών.

Το Jaipur με τους πολύχρωμους δρόμους και τη βασιλική φιλοξενία του δεν είναι μόνο ένας ακόμη τουριστικός προορισμός. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε, να μάθετε και να γίνετε μέρος της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Δεδομένων εδώ ήταν τα 15 πιο θαυμάσια μέρη για να επισκεφθείτε στο Jaipur. Την επόμενη φορά που επισκέπτεστε το Jaipur ξεκινήστε να ανακαλύψετε τον τόπο μόνος σας και φροντίστε να επισκεφθείτε κάθε ένα από αυτά τα θαυμάσια τουριστικά σημεία.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 76 = 83

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map