15 Κύρια εμπλουτισμένα τρόφιμα με βιταμίνη D Στυλ στη ζωή

Η βιταμίνη D είναι μια εξαιρετικά απαραίτητη βιταμίνη για να λειτουργεί σωστά το σώμα. Απαιτείται έτσι ώστε το αίμα μας να είναι ισχυρό και η καρδιά μας να λειτουργεί με κανονικό και ισχυρό ρυθμό. Είναι διαφορετικό από όλες τις άλλες βιταμίνες, επειδή τα ίδια μας τα σώματα μπορούν να παράγουν βιταμίνη D με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός. Η βιταμίνη D έχει μια πολύ συγκεκριμένη λειτουργία. ασχολείται με την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στα οστά μας και ασχολείται επίσης με την κυτταρική επικοινωνία μέσα στο σώμα μας. Χωρίς επικοινωνία μεταξύ κυττάρων και κυττάρων, ο εγκέφαλός μας δεν θα μπορούσε να στείλει μηνύματα για τις διάφορες λειτουργίες του σώματός μας, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αντίδρασης. Το δέρμα μας διεγείρει τη βιταμίνη D με έκθεση στον ήλιο.

Η βιταμίνη D είναι η βιταμίνη του ήλιου. Παράγεται από το σώμα σε απόκριση της έκθεσης στον ήλιο. Θεωρείται περισσότερο ως ορμόνη, παρά ως βιταμίνη. Δεν είναι αυτά τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να παραχθούν από το σώμα σας, αλλά πρέπει να ληφθούν μέσα από τη διατροφή σας. Η έκθεση στον ήλιο για 5-10 λεπτά για περίπου 2-3 ​​εβδομάδες την εβδομάδα, θα βοηθήσει στην παραγωγή βιταμίνης D. Είναι υπεύθυνη για την υγιή διατήρηση των οστών και των δοντιών. Βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη, ενώ ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης.

Πηγές Of Vitamin D

Έχει καταστεί σαφές ότι η βιταμίνη D είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη λειτουργικότητα του σώματός μας χωρίς αυτό να μας κάνει την καρδιά μας να λειτουργεί ακανόνιστα και τα οστά μας δεν θα είναι τόσο δυνατά όσο θέλουμε να είναι. Παράλληλα με αυτά τα προβλήματα, ο εγκέφαλός μας δεν θα μπορέσει να στείλει τα σήματα στα διάφορα μέρη του σώματός μας προκαλώντας μακροχρόνιο χάος μακροπρόθεσμα, αν θέλετε ένα πλήρως λειτουργικό ισχυρό σώμα, τότε προτείνεται έντονα μια υγιεινή διατροφή βιταμίνης D.

Πηγές βιταμίνης D:

Η βιταμίνη D είναι μια διαλυτή στο λίπος βιταμίνη που είναι φυσικά παρούσα σε πολύ λίγα τρόφιμα. Παράγεται έξω από το σώμα σας, όταν οι υπεριώδεις ακτίνες από το φως του ήλιου χτυπάνε το δέρμα και αυτό ενεργοποιεί τη σύνθεση βιταμίνης D. Η βιταμίνη D έχει κάποια άλλη σημασία για το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της διαφοροποίησης της κυτταρικής ανάπτυξης, της νευρομυϊκής και της ανοσολογικής λειτουργίας και της μείωσης της φλεγμονής. Χωρίς επαρκή ποσότητα βιταμίνης D, τα οστά μπορούν να γίνουν λεπτά, εύθραυστα ή ατελή. Η βιταμίνη D βοηθά στην πρόληψη της ραχίτιδας στα παιδιά και της οστεομαλακίας σε ενήλικες. Μαζί με το ασβέστιο, η βιταμίνη D συμβάλλει επίσης στην προστασία των ηλικιωμένων από την οστεοπόρωση.

Εδώ είναι μερικά τρόφιμα για την αύξηση της βιταμίνης D. Βεβαιωθείτε ότι τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

 1. Μόνο λίγα τρόφιμα περιέχουν φυσικά βιταμίνη D. Η σάρκα λιπαρών ψαριών (όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί) και τα έλαια από συκώτι ψαριών είναι μερικά από τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D. Μικρές ποσότητες βιταμίνης D βρίσκονται επίσης στο συκώτι του βοείου κρέατος, στο τυρί και στους κρόκους αυγών. Η βιταμίνη D σε αυτά τα τρόφιμα είναι κυρίως με τη μορφή βιταμίνης D3. Μερικά μανιτάρια παρέχουν βιταμίνη D2 σε διαφορετικές ποσότητες.
 2. Τα τρόφιμα με βάση τα ζώα παρέχουν επίσης βιταμίνη D. Η ενσωμάτωση βοδινού, χοιρινού, κοτόπουλου, γαλοπούλας και αυγών μπορεί να αυξήσει τα εκτιμώμενα επίπεδα βιταμίνης D στο φαγητό από δύο έως 18 φορές, ανάλογα με τα τρόφιμα.
 3. Οι επόμενες φυσικές πηγές βιταμίνης D είναι ο ήλιος. Οι περισσότεροι άνθρωποι συναντούν τουλάχιστον μερικές από τις ανάγκες τους σε βιταμίνη D, λόγω έκθεσης στο ηλιακό φως. Το δέρμα σας συνθέτει κάποια βιταμίνη D ακόμη και όταν προστατεύεται από αντηλιακό όπως συνήθως εφαρμόζεται.
 4. Η βιταμίνη D διατίθεται σε δύο μορφές: D2 και D3. Η βιταμίνη D2 παράγεται από την ακτινοβολία UV της εργοστερόλης σε ζυμομύκητες. Το D3 παράγεται με τη χημική μετατροπή της χοληστερόλης.

Σε ενήλικες, η ανεπάρκεια βιταμίνης D θα οδηγήσει σε οστεομαλακία, με αποτέλεσμα τα αδύναμα οστά. Τα συμπτώματα του οστικού άλγους και της μυϊκής αδυναμίας μπορεί να υποδεικνύουν ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D, αλλά τέτοια συμπτώματα μπορεί να είναι ανεπαίσθητα και να μην εντοπίζονται στα αρχικά στάδια.

Η συνήθως συνιστώμενη μορφή βιταμίνης D είναι η βιταμίνη D3 ή η χοληκαλσιφερόλη. Αυτή είναι η φυσική πηγή βιταμίνης D που κάνει το σώμα σας από το φως του ήλιου. Τα συμπληρώματα παρασκευάζονται από το λίπος του μαλλιού των αμνών.

Η πηγή τροφής βιταμίνης D3 είναι μια άλλη εξαιρετική βιταμίνη για το σώμα. Εδώ είναι πώς να πάρετε μέσα.

 • Ηλιακό φως. Προωθεί τη σύνθεση βιταμίνης D από τη χοληστερόλη στο δέρμα.
 • Μουρουνόλαδο. 1 κουταλάκι του γλυκού: 440 IU (πάνω από 100% DV)
 • Σαρδέλες. 3 ουγγιές: 164 IU (41% DV)
 • Σολομός. 3 ουγγιές: 400 IU (100% DV)
 • Σκουμπρί. 3 ουγγιές: 400 IU (100% DV)
 • Τόνος. 3 ουγγιές: 228 IU (57% DV)

Τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D:

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω είναι τα κορυφαία 15 τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη D, καταναλώνοντας αυτά τα τρόφιμα τυχόν ανεπάρκεια που έχετε από την μη διαβροχή σε πάρα πολύ από το ηλιακό φως εξαλείφεται. Αυτά τα τρόφιμα δεν είναι μόνο υγιεινά, αλλά είναι καλά για φαγητό και πλούσια σε άλλες βιταμίνες και μέταλλα επίσης, αυτά τα τρόφιμα είναι:-

1. Γάλα:

Βιταμίνη D Food Sources Milk

Η βιταμίνη D είναι παρούσα στο γάλα, το οποίο είναι κυρίως γνωστό για το ότι έχει ασβέστιο που είναι καλό για τα οστά μας. Το γάλα μας δίνει διπλή αντοχή υπό την έννοια ότι το γάλα διαθέτει ασβέστιο και βιταμίνη D που είναι και ενισχυτικά των οστών. Δευτερευόντως, η βιταμίνη D διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου στα οστά, έτσι ώστε το γάλα είναι το καλύτερο φαγητό για να ενσωματωθεί σε μια δίαιτα επειδή έχει ασβέστιο που κάνει τα οστά ισχυρά και έχει βιταμίνη D που κάνει την απορρόφηση του ασβεστίου στα οστά ευκολότερη. Ως εκ τούτου, το γάλα είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης D.

Περίπου το 98% έως 99% της προσφοράς γάλακτος στις Η.Π.Α. εμπλουτίζεται με 10 μικρογραμμάρια (μg)

2. Σολομός:

Πλούσιος Source Of Vitamin D Salmon

Κάθε μερίδα του πρόσφατα αλιευμένου σολομού περιέχει αρκετή βιταμίνη D για να διατηρεί το σώμα σας υγιές και θα σας επιτρέψει να ευδοκιμήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Ο σολομός και τα άλλα λιπαρά ψάρια θεωρούνται τα πιο υγιεινά τρόφιμα στη γη λόγω της φυσικής βιταμίνης D. Σημειώνεται ότι ο σολομός που εκτρέφεται σε αγρόκτημα έχει χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D σε σύγκριση με τον φυσικό ή πρόσφατα αλιευμένο σολομό. Οι άνθρωποι που έχουν ενσωματώσει σολομό στην καθημερινή διατροφή τους δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την κατανάλωση βιταμίνης D πια.

3. Προϊόντα σόγιας:

Καλός Sources Of Vitamin D Soy Products

Αυτή είναι μια χορτοφαγική πηγή βιταμίνης D. Τα προϊόντα σόγιας είναι πλούσια σε βιταμίνη D, επομένως κάθε άτομο που είναι χορτοφάγος μπορεί να απολαύσει αυτά τα τρόφιμα και επίσης να πάρει επαρκή ποσότητα βιταμίνης d για τη λειτουργία του σώματός τους. Τα προϊόντα σόγιας είναι πλούσια σε άλλες βιταμίνες που περιλαμβάνουν πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε, η οποία είναι ιδανική για το δέρμα και την ανάπτυξη του σώματος. Συνολικά αυτό είναι ένα πλήρως στρογγυλεμένο γεύμα για κάθε χορτοφάγο.

4. Χυμός πορτοκαλιού:

Φυσικός Sources Of Vitamin D Orange Juice

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι γνωστό ότι περιλαμβάνει γενναιόδωρες ποσότητες βιταμίνης C, που είναι ωφέλιμες για την πέψη και έχει διάφορες άλλες λειτουργίες, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει επίσης μια άλλη πολύ σημαντική βιταμίνη που είναι απαραίτητη για όλους τους ανθρώπους να επιβιώσουν. Αυτή η βιταμίνη είναι γνωστή ως βιταμίνη D και ο χυμός πορτοκαλιού είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη d επίσης. Μια καλή βοήθεια του χυμού πορτοκαλιού καθημερινά θα προσφέρει στο σώμα σας βιταμίνη D και C που θα σας δώσουν μια καλή εικόνα για ένα ισχυρό και υγιές σώμα εξαιτίας μιας υγιεινής και θρεπτικής διατροφής.

Δείτε περισσότερα: Ποια τροφή περιέχει βιταμίνη Ε

5. Δημητριακά:

Καλύτερος Source Of Vitamin D Sugar Based Cereals

Τα δημητριακά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη D και επομένως τα δημητριακά για το πρωινό καθημερινά με μια πλευρά του γάλακτος δεν θα σας κρατήσουν μόνο σε εγρήγορση αλλά θα σας κρατήσουν υγιείς και ισχυρούς. Μια καλή διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση δημητριακών και γάλακτος τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Αυτό είναι ένα άλλο φαγητό που περιέχει βιταμίνη D. Συμπεριλάβετε μια ποικιλία δημητριακών στη διατροφή σας καθημερινά, είτε στη σαλάτα σας είτε μέσω άλλων μορφών.

6. Μαργαρίνη:

Διαίτης Sources Of Vitamin D Margarine

Ένα από τα τρόφιμα για την αύξηση της βιταμίνης D είναι μέσω της μαργαρίνης. Η μαργαρίνη είναι μια υγιέστερη έκδοση του βουτύρου επειδή περιέχει λιγότερα λιπαρά. Η μαργαρίνη μπορεί να καταναλωθεί με μια πιο υγιεινή βοήθεια, επειδή είναι ασφαλέστερο να τρώει παρά καθαρό βούτυρο. Εκτός από αυτή τη μαργαρίνη είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία είναι μεγάλη για τα οστά και τα κύτταρα που τρέχουν σε όλο το σώμα σας.

7. Μανιτάρια:

Βιταμίνη D Foods Mushrooms

Τα μανιτάρια, ειδικά τα βρασμένα μανιτάρια, είναι ένας παράδεισος των τροφίμων που όχι μόνο γευματίζουν αλλά είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα, ιδιαίτερα στη βιταμίνη D. Οι άνθρωποι που έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης d αναθέτουν σε γιατρό να τρώνε φαγητά όπως μανιτάρια πλούσια σε βιταμίνες D για την εξισορρόπηση των βιταμινών στο σώμα.

8. Σαρδέλες:

Βιταμίνη D Rich Foods Sardine

Μια άλλη σαρδέλα της κατηγορίας ψαριών είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη d πολύ παρόμοια με τον σολομό. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι φρέσκες αλιευμένες ή συσκευασμένες σαρδέλες περιέχουν αμφότερες την ίδια ποσότητα βιταμίνης d όλη την ώρα. Οι φρέσκες αλιευμένες σαρδέλες είναι πιο σπάνιες για να συναντήσετε γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι αγοράζουν πραγματικά κονσέρβες σαρδέλες οι οποίες όχι μόνο γευματίζουν με ένα υγιεινό πρωινό πρωινό αλλά είναι πλούσιες σε βιταμίνη D που βοηθάει σε οποιαδήποτε ανεπάρκεια έχετε.

9. Τόνος:

βιταμίνη d foods list Tuna Fish

Μια άλλη κατηγορία τόνου ψαριού είναι επίσης ένα κονσερβοποιημένο φαγητό που είναι πλούσιο σε βιταμίνη d. τα ψάρια είναι πιο πιθανό να είναι πλούσια σε βιταμίνη D τρόφιμα λόγω του φωτός του ήλιου που απορροφάται στο νερό, τα ψάρια αναπνέουν στο νερό προκαλώντας το φως του ήλιου πλούσιο νερό για να εισέλθει στο σώμα τους, καθιστώντας το πλούσιο σε βιταμίνη D. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι να τρώνε για τη βιταμίνη D, τα ψάρια είναι ο σωτήρας!

10. Γιαούρτι:

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι επίσης ένα γνωστό φαγητό για να είναι πλούσιο σε βιταμίνη d και το κατεψυγμένο γιαούρτι είναι ένα πολύ παρόμοιο φαγητό στο παγωτό και απολαμβάνεται και από χορτοφάγους επίσης. Αυτή είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης D. Τρώτε τα σε ένα μπολ με ζάχαρη αν σας αρέσει ή τα παίρνετε ως αρωματισμένο ποτό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

11. Λάδι για το συκώτι:

Γάδος liver oil

Το λάδι από συκώτι έχει επίσης πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη D και πολλοί άνθρωποι έχουν ενσωματώσει λάδι από συκώτι στο καθημερινό τους διαιτολόγιο που καταναλώνει αυτό το φαγητό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Το λάδι από συκώτι γάδου είναι μια πλούσια σε βιταμίνη D λίστα τροφίμων που έρχεται με τη μορφή δισκίων.

Δείτε περισσότερα: Βιταμίνη Κ Κατάλογος Πλούσιων Τροφίμων

12. Στρείδια:

Τρόφιμα High In Vitamin D Oysters

Τα στρείδια είναι κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, αλλά ο σκελετός τους exo κρατά απορροφά τις βιταμίνες στο νερό απορροφώντας έτσι τη βιταμίνη D καθιστώντας το ιδανικό γεύμα για κάθε ασθενή με έλλειψη βιταμίνης D.

13. Ελβετικό τυρί:

βιταμίνη d rich diet swiss cheese

Η μόνη διαφορά από όλα τα άλλα τυριά είναι ότι το τυρί είναι πλούσιο σε μοναδικές βιταμίνες όπως η βιταμίνη D, γεγονός που το καθιστά ένα ιδανικό τυρί για να ενσωματωθεί στην καθημερινή σας διατροφή, επειδή δεν είναι μόνο υγιεινό αλλά και υπέροχο. Τώρα που αυτή είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης D, έχετε έναν πρόσθετο λόγο για να φάτε πολλά τυριά!

14. Αυγά:

Βιταμίνη D Rich Diet Boiled eggs

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την οικοδόμηση του σώματός σας και είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη D που βοηθάει να διατηρήσετε τα οστά σας ισχυρά. Ένα καλό βραστό αυγό θα σας κρατήσει υγιές και να ταιριάζει.

15. γαρίδα:

Τροφή Items Rich In Vitamin D Shrimp

Τέλος, αυτό το είδος ψαριού είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης D, επειδή η γαρίδα τροφοδοτεί πλαγκτόν που κρατάει απορροφώντας το φως του ήλιου στην επιφάνεια του νερού. Επειδή οι γαρίδες τρώνε το πλαγκτόν, το σώμα τους απορροφά κάθε διαθέσιμη βιταμίνη D, καθιστώντας τους μια μεγάλη πηγή αυτής της βιταμίνης και γεύση τόσο μεγάλη όσο οποιαδήποτε άλλη λιχουδιά.

Δείτε περισσότερα: Φρούτα που περιέχουν βιταμίνη C

Βιταμίνη D Τρόφιμα για χορτοφάγους:

Η βιταμίνη D δεν υπάρχει μόνο στα κρέατα και σε άλλα μη χορτοφαγικά τρόφιμα, αλλά και σε μερικά χορτοφαγικά τρόφιμα. Ρίξτε μια ματιά στο τι μπορείτε να πάρετε.

 • Το γάλα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενισχυμένο με βιταμίνη D, περιέχει 127 (IU) σε ένα φλιτζάνι σερβιρίσματος.
 • Το γιαούρτι, ενισχυμένο με 20% της βιταμίνης D για τη βιταμίνη D, έχει 80 (IU) για 6 ουγκιές.
 • Τυροκομμένο φλυτζάνι μιας ουγκιάς
 • Μια λογική έκθεση στον ήλιο είναι απαραίτητη για επαρκή επίπεδα βιταμίνης D στο σώμα σας.
 • Το αμυγδαλέλαιο που είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D για ένα φλιτζάνι θα παρέχει 100 (IU).
 • Ο χυμός πορτοκαλιού είναι μια άλλη φυσική πηγή βιταμίνης D που παρέχει 100 (IU) ανά 1 φλιτζάνι.

Τα μανιτάρια παρέχουν επίσης 786 (IU) βιταμίνης D για 1 κύπελλο σε κύβους. Η έκθεση τους στο υπεριώδες φως προκαλεί μετρήσιμη αύξηση του επιπέδου της περιεκτικότητας σε βιταμίνη D2. η ποσότητα της βιταμίνης D2 θα ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του φωτός και τη διάρκεια της έκθεσης.

Τα προϊόντα σόγιας, επιλέξτε το κρέας και άλλες πηγές είναι εξαιρετικές φυσικές πηγές βιταμίνης D. Η καθημερινή ένταξή τους στη διατροφή σας ή η εναλλακτική χρήση τους για τρόφιμα όπως το κρέας θα παράγουν την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D στο σώμα σας. Τα ποτά με βάση τα φυτά και ο ενισχυμένος χυμός πορτοκαλιού είναι τα καλύτερα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει οστικούς πόνους και μυϊκή αδυναμία. Λοιπόν, γιατί να περάσετε από όλο τον πόνο όταν μπορείτε να τα καταναλώσετε επαρκώς με πολλές διαφορετικές μορφές?

Leave A Comment

47 − 37 =