15 όμορφα αξιοθέατα της Πούνε για επίσκεψη | Στυλ στη ζωή

Η Πούνε είναι μια από τις πιο καθιερωμένες μητροπολιτικές πόλεις της πολιτείας Μαχαράστρα. Είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του κράτους και είναι γνωστή για τη σύγχρονη και γρήγορη ζωή του. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες γκαλερί τέχνης, μουσεία, κήπους και εθνικά πάρκα για τουριστικούς σκοπούς. Υπάρχουν επίσης αρκετά αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα. Αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές στην Ινδία, δεν μπορείτε να χάσετε το Pune. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε και έχει ένα μεγάλο αριθμό αξιοθέατα για να δείτε.

Best and Attractive Pune Tourist Places:

Εδώ είναι ένας σύντομος ξεναγός για τουριστικούς προορισμούς στο Pune μόνο για την εξυπηρέτησή σας.

1. Sinhagad:

Pune Tourist Places

Το Sinhagad βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το Pune. Πρόκειται για ένα φημισμένο φρούριο όπου διεξάγονται διάσημες μάχες. Η πιο σημαντική μάχη εδώ έγινε στο έτος 1670. Ήταν γνωστή ως Kondhana νωρίτερα και έχει μεγάλη ιστορική σημασία και σημασία.

2. Aga Khan Palace:

aga-khan-palace_pune-τουριστικά μέρη

Το παλάτι Aga Khan χτίστηκε το έτος 1892 από τον μεγάλο βασιλιά Σουλτάνο Μουχάμετ Σαχ Αγά Χαν ΙΙΙ. Είναι γνωστό για τη λαμπρή αρχιτεκτονική και τη δομή του. Αυτή η υπέροχη δομή είναι απόλυτα όμορφη και σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το ταξίδι σας στην Πούνε.

Δείτε περισσότερα: Τουριστικά μέρη κοντά στο Chandigarh

3. Vetal Hill:

vetal-hill_pune-τουριστικά μέρη

Το Vetal Hill είναι οι πιο σημαντικοί και πανέμορφοι λόφοι της Πούντας που μπορεί κανείς να δει. Είναι ο ψηλότερος λόφος της πόλης και βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2600 ποδιών. Είναι γνωστό για το Ναό της Βέταλας που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Πραγματικά, αυτό το μέρος αξίζει να επισκεφθείτε.

4. Εθνικό Πάρκο Rajiv Gandhi:

rajiv-gandhi-εθνικό-park_pune-τουριστικά μέρη

Το Εθνικό Πάρκο Rajiv Gandhi βρίσκεται στο Katraj, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Pune. Διαχειρίζεται και συντηρείται από την Pune Municipal Corporation. Στο ταξίδι σας στο Pune, σίγουρα θα πρέπει να έρθετε εδώ, καθώς αυτή θα είναι η χρυσή ευκαιρία σας να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε την ινδική άγρια ​​φύση. Τα εξωτικά ζώα και τα ζώα σίγουρα θα σας γοητεύσουν.

Δείτε περισσότερα: Μέρη για να επισκεφθείτε στο Mussoorie

5. Φυλετικό Μουσείο:

tribal-museum_pune-τουριστικά μέρη

Για να κατανοήσετε την φυλετική κουλτούρα της Ινδίας, πρέπει να επισκεφθείτε το Φυλετικό Μουσείο της Pune. Εμφανίζει την κουλτούρα, τα έθιμα και τις παραδόσεις διαφορετικών φυλών και σας προσφέρει μια εικόνα για την υπέροχη και πολύχρωμη ζωή των φυλών που ζουν στη Μαχαράστρα και αλλού.

6. Shaniwar Wada:

shaniwar-wada_pune-τουριστικά μέρη

Το Shaniwar Wada είναι ένα φρούριο παλατιών που κατασκευάστηκε το έτος 1746. Ήταν το κάθισμα για όλους τους κυβερνήτες της Peshwa της αυτοκρατορίας Mughal. Η εμφάνιση αυτού του παλατιού είναι άψογη, πανέμορφη και πολύ πλούσια. Αποτελεί μια αντανάκλαση της λαμπρής αρχιτεκτονικής και της παράδοσης που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Mughal.

Δείτε περισσότερα: Munnar μέρη για να επισκεφθείτε

7. Hill Parvati:

parvati-hill_pune-τουριστικά μέρη

Ο λόφος Parvati πήρε το όνομά του από το διάσημο ναό Parvati που βρίσκεται εδώ. Είναι αφιερωμένο στις ινδουιστικές θεότητες που ονομάζονται Parvati, Vishnu, Ganesh, Kartik και Devadeshwar. Βρίσκεται στα νότια της Πούνε και βρίσκεται σε ύψος 2100 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στο Pune.

8. Εκκλησία της Αγίας Μαρίας:

st-marys-church_pune-τουριστικές θέσεις

Η Αγία, η Εκκλησία της Μαρίας της Πούνε βρίσκεται στο χωριό Ghorpuri. Είναι η παλαιότερη περιοχή σε ολόκληρη την περιοχή Deccan και είναι επίσης πολύ γνωστή. Η εμφάνιση αυτής της εκκλησίας είναι πολύ ελκυστική και έχει αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

9. Bund Garden:

bund-garden_pune-τουριστικές θέσεις

Ο Κήπος Bund κατασκευάστηκε από τον Sir Jamshedji Jeejeebhoy. Βρίσκεται κοντά στον ποταμό και είναι ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν έναν χρόνο ειρήνης, ηρεμίας και χαλάρωσης. Το καταπράσινο γρασίδι και οι καλά διατηρημένοι θάμνοι προσθέτουν στην ομορφιά του. Οι εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ είναι επίσης διαθέσιμες εδώ για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν.

10. Ναός σπηλαίων Pataleshwar:

pataleshwar-cave-temple_pune-τουριστικά μέρη

Αυτός ο ιστορικός ναός βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Χρονολογείται από τον 8ο αιώνα. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Κύριο Shiva. Η δομή ήταν σκαλισμένη από ένα κομμάτι βασάλτη βασάλτη που μοιάζει με τις σπηλιές Ellora οι οποίες κατά κάποιο τρόπο είναι οι ίδιες στο σχεδιασμό. Ο διάσημος ναός περιλαμβάνει επίσης πολλά αγάλματα άλλων Ινδουιστών θεών και θεών που λατρεύονται στην Ινδία. Τα γλυπτά και γλυπτά είναι μια οπτική γεύση.

11. Κήποι Pu La Deshpande:

pu-la-deshpande-gardens_pune-τουριστικά μέρη

Ονομάζεται επίσης κήπος φιλίας Pune-Okayama, είναι ένας πλούσιος κήπος εμπνευσμένος από έναν κήπο στο Okayama Garden. Οι εκτάσεις του κήπου έχουν εκθέσει όμορφα διαμορφωμένους χλοοτάπητες. Ο κήπος διαθέτει επίσης παιδική χαρά. Κάποιος μπορεί να χαλαρώσει και να διασκεδάσει ανάμεσα στο πράσινο του τόπου και να επιστρέψει πίσω αναζωογονημένο. Αυτό είναι ένα από τα όμορφα μέρη για να επισκεφθείτε στο Pune.

12. Εθνικό Πολεμικό Μουσείο:

θέσεις-turist-places_pune-τουριστικές περιοχές

Το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο είναι ένα μουσείο πολέμου αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους στρατιωτικούς και στρατιώτες που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη χώρα αυτή μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας. Υπάρχει μια μεγάλη δομή 25 ποδιών. Ένα αεροσκάφος MIG εκτίθεται επίσης για τους ανθρώπους. Το μνημείο είναι χτισμένο από τα κεφάλαια που συλλέγονται από τους ανθρώπους της Πούνι στη μνήμη των στρατιωτών. Πηγαίνετε ζωντανός τον πατριώτη σε σας εδώ.

13. Παλάτι Shaniwar Wada:

shaniwar-wada-palace_pune-τουριστικά μέρη

Το shaniwar wada είναι πραγματικά αξιέπαινη για το μίγμα του αρχιτεκτονικής του mughal και της χειροτεχνίας του Maratha. Βρίσκεται κοντά στον ποταμό Mula-Mutha και είναι ένα από τα καλύτερα και γαλήνια ιστορικά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Pune.Μπορείτε να απολαύσετε τη θέα σε όμορφους κήπους και γλυπτά και επίσης να παρακολουθήσετε το εκπληκτικό ηχητικό και φωτεινό show που γίνεται κάθε βράδυ στις εγκαταστάσεις εαυτό. Επίσης, αν επισκέπτεστε ποτέ το Pune, δεν μπορείτε ποτέ να χάσετε τους μικρούς σταθμούς λόφων κοντά στην πόλη με την οικογένεια και τους φίλους σας. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμοι σταθμοί λόφων που είναι μερικά από τα καλύτερα τουριστικά μέρη κοντά στο Pune.

14. Καταράκτης φίδι Katraj:

katraz-φίδι-garden_pune-τουριστικά μέρη

Ένας από τους πιο γνωστούς και διάσημους τουριστικούς χώρους της Πούνε. Το katraj Snake Garden ήταν αρχικά σπίτι μόνο φιδιών και άλλων ερπετών και είναι επίσης γνωστό ως Zoo Rajiv Gandhi. Σήμερα, έχει γίνει πλήρως ένας ζωολογικός κήπος με μια λίμνη μέσα στις εγκαταστάσεις του. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε και να χαλαρώσετε στην βόλτα με σκάφος αφού ολοκληρώσετε την περιήγηση στο πάρκο. Υπάρχει επίσης ένα μίνι τρένο που τρέχει μέσα από ολόκληρο τον ζωολογικό κήπο για την απόλαυση των νέων επισκεπτών.

15. Saras Baug:

saras-baug_pune-τουριστικά μέρη

Ο ναός Sara Baug στην Πούνε είναι ένα από τα πιο εικονικά αξιοθέατα του τόπου. Ο ναός βρίσκεται στους πρόποδες των λόφων Parvati και είναι μια απόλαυση για τα μάτια των επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια του Diwali, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται εδώ για να παρακολουθήσουν την ομορφιά να γιορτάσουν το Deepotsav δηλαδή το φεστιβάλ των φώτων. Χιλιάδες λάμπες λαμπυρίζονταν μέσα στις εγκαταστάσεις του ναού και στους χλοοτάπητες. Αυτό είναι μεταξύ των καθορισμένων θέσεων για να δείτε στο Pune.

Το Pune έχει ένα μείγμα κήπων, ναών μουσείων και παλατιών, προσφέροντας κάτι για όλους. Αυτός ο τόπος προσελκύει πολλούς τουρίστες για τη σημαντική ιστορία και τις όμορφες τοπικές τοποθεσίες. Εδώ μερικά από τα καλύτερα τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε για να συμπεριληφθούν στα ταξιδιωτικά σας ημερολόγια.

Leave A Comment

8 + 2 =