15 υπέροχα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στον Ινδόρ | Στυλ στη ζωή

Η πριγκηπική πόλη Indore έχει δει τη βασιλεία ορισμένων μεγάλων ηγεμόνων που έχουν κληρονομήσει την κληρονομιά τους με τη μορφή υπέροχων μνημείων που περιβάλλεται από αρχιτεκτονικό μεγαλείο. Από τα Holkars μέχρι το βρετανικό Raj, ο καθένας έχει αφήσει το σήμα του που ακούγεται στο τοπίο της μεγαλύτερης πόλης της Madhya Pradesh. Η γοητεία δεν τελειώνει εδώ καθώς ο Indore έχει επίσης το μερίδιο της γραφικής ομορφιάς για να προσφέρει τουρίστες και περιηγητές.

Όμορφη Ινδία Τουριστικά μέρη για επίσκεψη:

Το Indore είναι ένας συνδυασμός πολύχρωμων και ελκυστικών προορισμών για αξιοθέατα που επισκέπτονται για τους τουρίστες. Εδώ σε αυτό το άρθρο μας δόθηκε ένας κατάλογος των καταπληκτικών τουριστικών θέσεων Indore για επίσκεψη για αξιοθέατα που μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας.

1. Rajwada:

rajwada_indore-τουριστικά μέρη

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα και ιδανικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Indore. Το Rajwada είναι το βασιλικό ιστορικό ανάκτορο των Holkars, πρώην αρχηγών της αυτοκρατορίας Maratha. Το παλάτι που χτίστηκε πριν από 2 αιώνες είναι μια επταόροφη δομή λαξευμένης πέτρας. Η αρχιτεκτονική αυτού του ανακτορικού κτηρίου αντικατοπτρίζει ένα μίγμα από στυλ Μαράθα και Mughal και χρησιμεύει ως ένα καλό παράδειγμα βασιλικού μεγαλείου.

2. Παλάτι Λαλ Μπαγκ:

lal-bagh-palace_indore-τουριστικά μέρη

Το παλάτι Lal Bagh είναι η μεγαλοπρεπής κληρονομιά της Δυναστείας Holkar που αντικατοπτρίζει ένα υπερβολικό στυλ της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Στο εσωτερικό του παλατιού βρίσκονται γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής της Ελλάδας και της Λατινικής Αμερικής, καθώς και ζωγραφισμένες οροφές από γρύπες και χερούβιους, ενώ οι λαμπερό πολυέλαιοι και τα ακριβά κουρτίνες προσδίδουν στο μεγαλείο. Με το Lal Bagh ακόμα ακτινοβολώντας την παλιά γοητεία του, το παλάτι παραμένει ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Αυτά είναι τα καλύτερα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στην Indore.

Δείτε περισσότερα: Mount Abu Tourist Places

3. Τσάτρης:

chhatri_indore-τουριστικά μέρη

Ο Τσάτρης του Ινδόρ, όπως είναι γνωστός, είναι περίπλοκα λαξευτοί χώροι που θυμίζουν τα παλιά Holkars της αυτοκρατορίας Maratha. Αυτά τα μνημεία είναι χαραγμένα από πέτρα και έχουν χτιστεί στους χώρους καύσης των ηγεμόνων του Holkar. Βρίσκονται επιβλητικά στις όχθες του ποταμού Χαν για να θαυμάσουν το αρχιτεκτονικό στυλ και το μεγαλείο τους.

4. Kanch Mandir:

kanch-mandir_indore-τουριστικά μέρη

Kanch Mandir κυριολεκτικά σημαίνει Ναός του Γυαλιού είναι ένας διάσημος ναός Jain στο Indore με το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι οι εσωτερικοί του χώροι που καλύπτονται εξ ολοκλήρου σε πολύχρωμη γυάλινη και καθρέφτη εργασία. Ο ναός χτίστηκε από τον Seth Hukumchand Jain στις αρχές του 20ού αιώνα. Το έργο καθρέφτη στο εσωτερικό απεικονίζει Jain παραδόσεις και έννοιες ενώ Jain φεστιβάλ γιορτάζεται με gusto στο Kanch Mandir.

Δείτε περισσότερα: Διάσημα τουριστικά μέρη στην Assam

5. Καταρράκτης Patalpani:

πατάλια-καταρράκτες_indore-τουριστικά μέρη

Patalpani Σε απόσταση περίπου 35χλμ. Γύρω από τον Ινδόρ, το Patalpani είναι ένας μαγευτικός καταρράκτης που πέφτει από ύψος 300 ποδιών. Η κοιλάδα γύρω από τον καταρράκτη είναι ένα διάσημο σημείο πικνίκ μεταξύ των επισκεπτών και σημειώνεται επίσης ως ιδανικό έδαφος πεζοπορίας. Ο χρόνος των μουσώνων είναι όταν ο καταρράκτης είναι στην καλύτερη ροή του. Το Patalpani είναι ένα από τα πιο απολαυστικά τουριστικά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στο Indore, σίγουρα θα σας δώσει ένα θαυμάσιο χρονικό περάσει για εσάς και την οικογένειά σας.

6. Ναός Αννάπυρνα:

annapurna-temple_indore-τουριστικά μέρη

Η Αννάπουρνα είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς που βλέπει στον Ινδόρ, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για ομορφιά και ομοιότητα ίση με εκείνη του διάσημου ναού Meenakshi στο Madurai. Ο ναός είναι αφιερωμένος στη θεά Annapurna και είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα προσκυνήματος για τους Ινδουιστές στην Indore. Τρία προσκυνήματα αφιερωμένα στον Σίβα, τον Χανουμάν και την Καλαμπάιραβα στεγάζονται μέσα στο ναό. Η διακοσμητική πύλη του ναού αγκαλιάζεται περαιτέρω από τέσσερις πλήρως ανεπτυγμένους ελέφαντες που είναι από μόνο του ένα ευχάριστο θέαμα. Αυτό είναι ιστορικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στην Indore.

Δείτε περισσότερα: Aurangabad αξιοθέατα μέρη

7. Αίθουσα Μαχάτμα Γκάντι:

mahatma-gandhi-hall_indore-τουριστικά μέρη

Δημοφιλή γνωστό ως Δημαρχείο, η αίθουσα Mahatma Gandhi ήταν αρχικά γνωστή ως King Edward Hall. Χτισμένο το 1904, το κτήριο οριοθετείται από ένα ινδο-γοτθικό στυλ αρχιτεκτονικής και λαξευμένο από πέτρα σεωνίου. Η αίθουσα Mahatma Gandhi με χωρητικότητα 2000 θέσεων φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις όλο το χρόνο. Το κτίριο που στεγάζει επίσης μια βιβλιοθήκη, ένα ναό και ένα πάρκο για τα παιδιά είναι ένα από τα καλύτερα κτίρια στον Ινδόρ, των οποίων οι υπέροχοι θόλοι, μιναρέδες και εκπληκτικός τετράπλευρος πύργος ρολογιών προσδίδουν στην έκκλησή του.

8. Πάρκο Pipliyapala:

περιφερειακά-πάρκο_indore-τουριστικά μέρη

Επίσης γνωστό ως Indore Regional Park, το πάρκο είναι κατανεμημένο σε περίπου 80 στρέμματα γης και γεμίζει με όλα τα είδη αξιοθέατων, όπως μουσικά σιντριβάνια, αερόστατα, γαλλικούς κήπους, κήπους βιοποικιλότητας, λαβύρινθο κήπου, κέντρα γρήγορου φαγητού και όμορφη λίμνη για βαρκάδα. Ο κήπος είναι καθαρός και πολύ καλά διατηρημένος, προσελκύοντας ντόπιους και τουρίστες. Αυτά είναι τα πιο ελκυστικά τουριστικά μέρη για επίσκεψη στον Ινδόρ.

9. Kamla Nehru Prani Sangrahalay:

κάλα-νεχρού-πρανί-sangrahalay_indore-τουριστικά μέρη

Απλά γνωστό ως ζωολογικός κήπος Indore, το Kamla Nehru είναι ένα από τα παλαιότερα ζωολογικά πάρκα στον Ινδόρ. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη στέγαση απειλούμενων ειδών όπως η λευκή τίγρη, η αρκούδα των Ιμαλαΐων και το λευκό παγώνι. Ο ζωολογικός κήπος είναι κατά κύριο λόγο κέντρο αναπαραγωγής, διατήρησης και έκθεσης φυτών και ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό που κάνει το ζωολογικό κήπο Indore ένα σημαντικό αξιοθέατο είναι οι διάφορες διαδρομές με πόνυ, καροτσάκια, ελέφαντες και ακόμα καμήλες που κάθε επισκέπτης στο ζωολογικό κήπο μπορεί να απολαύσει.

10. Κεντρικό Μουσείο Indore:

κεντρικό-μουσείο-indore_indore-τουριστικά μέρη

Το Central Museum είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μέρη που επισκέπτονται τον Indore. Βρίσκεται κοντά στο Γενικό Ταχυδρομείο, το μουσείο διαθέτει μια ιδιαίτερη συλλογή από ιστορικά αντικείμενα και γλυπτά που χρονολογούνται γύρω στο 5000 π.Χ. Υπάρχουν δύο ξεχωριστές γκαλερί μέσα στο μουσείο, με ένα εκθέματα αντικειμένων της προϊστορικής εποχής, ενώ άλλες γκαλερί παρουσιάζουν τη γλυπτική που λένε τις ιστορίες της μυθολογίας των ινδουιστών. Όταν επισκέπτεστε το Κεντρικό Μουσείο, ρίξτε μια ματιά στο άγαλμα των 8 μέτρων του Λόρδου Ganapati, του μεγαλύτερου στον κόσμο. Αυτό το μουσείο είναι πράγματι μια απόλαυση για τους αρχαιολόγους του ιστορικού.

11. Bijasen Tekri:

bjasan-mata-mandir-indore_indore-τουριστικά μέρη

Το Bijasen Tekri είναι ένα τέλειο σημείο πικνίκ που συνορεύει με μια μικρή λίμνη και κήπους. Υπάρχει επίσης ένας ναός του Bijasen Mata που χτίστηκε το 1920. Μια μεγάλη έκθεση πραγματοποιείται γύρω από το ναό κατά τη διάρκεια των 9 ημερών Navratri εορτασμούς. Χιλιάδες αφοσέρ επισκέπτονται το ναό και συμμετέχουν στην έκθεση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στην κορυφή αυτού του λόφου, υπήρχε ξενώνας Holkars, ο οποίος έχει πλέον μετατραπεί σε Μουσείο Πυροβόλων όπλων. Το Bijasen Tekri προσφέρει στους τουρίστες μια εκπληκτική θέα στην πόλη. Δεν πρέπει να χάσετε την υπέροχη θέα του ήλιου από τον τόπο αυτό.

12. Devguradia:

devguradia_indore-τουριστικά μέρη

Devguradia είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε κοντά Indore. Είναι ένα μικρό γραφικό χωριό που βρίσκεται στην οδό Nemawar, περίπου 8 χλμ. Από την πόλη Indore. Το Devguradia είναι ιδανικό μέρος για πεζοπορία και ως εκ τούτου πρέπει να επισκεφθείτε προορισμό για λάτρεις της φύσης. Ένα άλλο πρωταρχικό αξιοθέατο αυτού του τόπου είναι ο μονολιθικός βράχος που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Αυτός ο ναός διαθέτει μια έξοδο νερού που μοιάζει με το «Gomukh» και είναι γνωστή ως Garuda Tirth. Εδώ μια τεράστια εκδήλωση διεξάγεται για τρεις συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια του Σιβρατρίου και χιλιάδες άνθρωποι του λόρδου Σίβα συγκεντρώνονται εδώ για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

13. Ιερό της άγριας ζωής Ralamandal:

ralamandal-άγρια ​​πανίδα-sanctuary_indore-τουριστικά μέρη

Το καταφύγιο άγριας ζωής Ralamandal στο Indore εκτείνεται σε έκταση 5 τ.χλμ και ιδρύθηκε το έτος 1989. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του ιερού το καθιστά έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του Indore. Το ιερό βρίσκεται στο βάθος των γραφικών λόφων και των καταπληκτικών κοιλάδων. Το ιερό μπορεί να φτάσει οδικώς και υπάρχει επίσης μια διαδρομή πεζοπορίας για τους λάτρεις της φύσης. Ενώ στο καταφύγιο άγριας ζωής Ralamandal μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε λεοπαρδάλεις, μαύρο buck, γαβγίζοντας ελάφια και sambar.

14. Εκκλησία Indore White:

indore-white-church_indore-τουριστικά μέρη

Indore White Church είναι ένα από τα παλαιότερα έργα της αρχιτεκτονικής και ένα από τα κύρια μέρη που επισκέπτονται Indore για τα αξιοθέατα. Κατασκευάστηκε το έτος 1858 και είναι γνωστό ότι είναι παλαιότερη εκκλησία σε ολόκληρη την κεντρική Ινδία. Η Indore White Church είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ήταν παλαιότερα γνωστή ως 'St. Ann's Church '. Ενώ επισκέπτεστε την εκκλησία, η ηρεμία του τόπου και των γύρω του θα απαλύνει την ψυχή σας και θα χαλαρώσει το πιο ενοχλημένο μυαλό. Αυτό είναι το vintage τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε Indore.

15. Tincha Falls:

tincha-falls_indore-τουριστικά μέρη

Tincha Falls είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε κοντά Indore ότι σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε. Βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων, όταν επισκέπτεστε την πτώση θα γοητευτείτε από την θέα της πτώσης του νερού από ύψος περίπου 300 μέτρων. Υπάρχει μια λίμνη που βρίσκεται κοντά στο Tincha Falls που προσθέτει στην ομορφιά της. Η κολύμβηση επιτρέπεται στη λίμνη αλλά όχι κατά την περίοδο των βροχών. Ωστόσο, αν θέλετε να απολαύσετε το θέαμα της φύσης επισκεφθείτε Tincha Falls κατά τη διάρκεια των μουσώνων.

Υπήρχαν τα κορυφαία 15 τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Indore ότι σίγουρα δεν θα μπορούσε να χάσει. Εκτός από αυτά τα κύρια αξιοθέατα υπάρχουν πολλά περισσότερα για να ανακαλύψετε και να μάθετε για τη μαγική πόλη Indore. Όταν σχεδιάζετε μια επίσκεψη σε αυτή την προνομιακή εμπορική πόλη της Madhya Pradesh, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο να επισκεφθείτε καθένα από αυτούς τους ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς του Indore.

Εικόνες Πηγές: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

− 2 = 1