13 διαφορετικοί τύποι καρκίνου του μαστού που επηρεάζουν τις γυναίκες Στυλ στη ζωή | progressivenewsdaily.info

13 διαφορετικοί τύποι καρκίνου του μαστού που επηρεάζουν τις γυναίκες Στυλ στη ζωή

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μόνο μία ασθένεια, αλλά ο καρκίνος αναπτύσσεται σε διαφορετικά στάδια και ποσοστά. Είναι ένας τύπος καρκίνου που έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σε διαφορετικά μέρη του σώματός μας και να καταστρέψει ολόκληρο το σώμα. Οι θεραπείες συχνά λαμβάνονται για να μην μειώσουν την επίδρασή τους, αντί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισής τους. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο και μπορεί επίσης να οδηγήσει στην ανάπτυξη πρωτογενούς καρκίνου του μαστού σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τύποι of breast cancer1

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καρκίνου του μαστού και τα όργανα που προσβάλλουν:

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να ξεκινήσει από διαφορετικές περιοχές, όπως αγωγούς, λοβούς και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις ιστούς μεταξύ αυτών των περιοχών. Διάφοροι τύποι καρκίνου του μαστού αναφέρονται παρακάτω.

1. Σωληνωτό καρκίνωμα του μαστού:

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου του μαστού που ξεκινάει μέσα στον αγωγό του μητρικού γάλακτος και στη συνέχεια εξαπλώνεται αργά πέρα ​​από αυτό στους υγιείς ιστούς. Τα σωληνωτά καρκινώματα είναι μικρού μεγέθους και μπορεί να είναι μια δομή σε σχήμα σωλήνα και ως εκ τούτου ονομάζονται σωληνάρια. Αυτοί οι τύποι καρκίνου του μαστού αντιπροσωπεύουν περίπου το 8 έως 27 τοις εκατό όλων των καρκίνων του μαστού. Αυτές οι μέρες, λόγω των προηγμένων τεχνολογιών, ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου του μαστού αναγνωρίζεται και αντιμετωπίζεται εύκολα πριν γίνει αντιληπτή. Ακόμη και μελέτες έχουν δείξει ότι η μέση ηλικία του σωληναριακού καρκίνου είναι περίπου 50s. Αυτός ο τύπος καρκίνου είναι πολύ σπάνιος στους άνδρες.

2. Καρκίνωμα του πνεύμονα:

Αυτός είναι ένας μη επεμβατικός ή προ-εισβλητικός καρκίνος και είναι ένα πρώιμο στάδιο του καρκίνου του μαστού. Σε αυτό το είδος τα μη φυσιολογικά καρκινικά κύτταρα που αναπτύχθηκαν μέσα στους αδένες του γάλακτος ή στην επένδυση του αγωγού μητρικού γάλακτος παραμένουν εξ ολοκλήρου στον τόπο προέλευσης ή στην κατάστασή τους επειδή η ικανότητα εξάπλωσης δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί. Εάν το DCIS παραμείνει ανεπεξέργαστο τότε μπορεί να γίνει επεμβατικό και να εξαπλωθεί στους περιβάλλοντες μαστούς. Μέχρι τώρα ο ερευνητής δεν έχει εντοπίσει τις περιπτώσεις στις οποίες θα γίνει επεμβατική και στην οποία δεν θα πιστέψει ακόμα ότι τέτοιοι καρκίνοι έχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνουν επεμβατικοί. Έχει παρατηρηθεί ότι μία από τις πέντε περιπτώσεις που βρέθηκαν θα αποδειχθεί ότι είναι καρκίνωμα του πνεύμονα. Μια γυναίκα που διαγιγνώσκεται σε αυτό το στάδιο συνήθως θεραπεύεται.

3. Φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού:

Ο φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τύποι καρκίνου του μαστού που αντιπροσωπεύουν περίπου το 1 έως 4% όλων των τύπων καρκίνου του μαστού. Αυτός ο τύπος καρκίνου πήρε το όνομά του επειδή το άτομο που πάσχει από αυτό μπορεί να εμφανίσει κόκκινη φλεγμονή εμφάνιση του δέρματος του μαστού και μπορεί ακόμη και να αισθανθεί ζεστό και τρυφερό όταν άγγιξε. Το δέρμα μπορεί μάλιστα να μοιάζει με κοκκινωπό δέρμα φλούδας πορτοκαλιού. Άλλες επιδράσεις αυτού του καρκίνου περιλαμβάνουν ερυθρότητα και πρήξιμο και παρεμπόδιση μικροσκοπικών διαύλων στο ιστό του μαστού.

Αυτά τα μικροσκοπικά κανάλια ονομάζονται λεμφικά κανάλια. Η μέση ηλικία διάγνωσης είναι 52 έως 57 ανάλογα με την ποιότητα ζωής. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν φλεγμονώδες καρκίνο του μαστού από οποιαδήποτε άλλη μορφή. Όπως και κάθε άλλος καρκίνος του μαστού, αυτό μπορεί να επηρεάσει και τους άνδρες, αλλά όχι στο βαθμό που το κάνει στις γυναίκες. Τα στήθη που επηρεάζονται γίνονται μεγάλου μεγέθους και η περιοχή γίνεται πολύ φαγούρα.

Δείτε περισσότερα: Τύποι ποτών καφέ

4. Mucinous Καρκίνος του Μαστού:

Ο βλεννογόνος ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως κολλοειδής είναι ένας τύπος κυττάρων καρκίνου του μαστού και ονομάζεται έτσι επειδή μπορεί να δει μόνο με τη βοήθεια μικροσκοπίου. Είναι πολύ κοινό χαρακτηριστικό ότι κάποιος μπορεί να παρατηρήσει βλεννώδη είδη κυττάρων καρκίνου του μαστού με άλλους τύπους, όπως επεμβατικές, ενώ παρατηρείται. Περίπου το 2% όλων των καρκίνων του μαστού καταλογίζει τους βλεννογόνους καρκίνους του μαστού.

5. Ανθρώπινος καρκίνος του μαστού:

Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι νόσος γυναίκας μάλλον ένας άνθρωπος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει αυτόν τον καρκίνο. Παρά το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού είναι σπάνιος στους άνδρες, αναμένεται να εμφανιστεί για περίπου το 1% όλων των προβλημάτων του καρκίνου του μαστού. Οι άνδρες δεν χρειάζονται στήθος για να πάρουν καρκίνο του μαστού. Κάθε άνθρωπος αν ένας άντρας ή μια γυναίκα έχουν ιστούς μαστού. Έτσι, μερικές φορές ακόμη και οι άνδρες αναπτύσσουν πραγματικό ιστό αδένα μαστού μηνύουν τα ανώμαλα επίπεδα ορμονών ή την κατανάλωση ορισμένων φαρμάκων.

Δείτε περισσότερα: Τύποι δασών στην Ινδία

6. Καρκίνωμα λοβού In Situ:

Το LCIS είναι μια περιοχή μη φυσιολογικού ρυθμού κυτταρικής ανάπτυξης που αυξάνει τον κίνδυνο του ατόμου να αναπτύξει επεμβατικό καρκίνο του μαστού. Το λοβιακό βασικά σημαίνει ανάπτυξη μη φυσιολογικών κυττάρων που αρχίζουν να αναπτύσσονται στους αδένες που παράγουν γάλα, στους λοβούς και στους ακραίους αγωγούς του στήθους. Αυτό είναι ένας in situ καρκίνος που σημαίνει ότι παραμένει στον τόπο όπου αναπτύσσεται λέει το lobule και δεν εξαπλώνεται στις γύρω περιοχές. Τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με LCIS συνήθως έχουν περισσότερους από έναν επηρεασμένους λοβούς.

Αν και το όνομα υποδηλώνει ότι πρόκειται για καρκίνο του μαστού και μάλλον για καρκίνωμα, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθει καρκίνο του μαστού σε κάποιο χρονικό σημείο στο μέλλον. Η LCIS διαγιγνώσκεται πριν την εμμηνόπαυση συνήθως μεταξύ της ηλικίας 40 έως 50 ετών. Έχει παρατηρηθεί ότι σχεδόν το 10% των γυναικών που έχουν ήδη πάει για αυτή τη διάγνωση έχουν υποστεί εμμηνόπαυση. Είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται στην πραγματικότητα γιατί είναι συνήθως ότι δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα.

7. Καρκίνος του μαστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Μια έγκυος γυναίκα μπορεί επίσης να εμφανίσει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου της ζωής της. Ο λόγος για τον καρκίνο του μαστού δεν είναι εγκυμοσύνη και κάποιος μπορεί να θεραπευτεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η θεραπεία κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος προκαλεί πρόσθετη καταπόνηση και μπορεί να αποτελεί λόγο ανησυχίας για το αγέννητο παιδί. Συχνά γίνεται μια τραυματική και δύσκολη κατάσταση τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να φροντίζουν να επικοινωνούν σωστά με το μαιευτικό χειρουργό τους και να παίρνουν τα φάρμακα αναλόγως. Αριθμός επιλογών θεραπείας είναι διαθέσιμες αυτές τις μέρες για τη θεραπεία αυτού του τύπου καρκίνου του μαστού. Έχετε ιδιαίτερη προσοχή εάν πάσχετε από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια αυτού του ευαίσθητου σταδίου της ζωής σας.

Δείτε περισσότερα: Διαφορετικοί τύποι δέντρων

8. Paget Νόσος της θηλής:

Αυτός ο τύπος καρκίνου ξεκινά από τους αγωγούς του μαστού και στη συνέχεια εξαπλώνεται στο δέρμα των θηλών και τελικά στην αρέολα, τις σκοτεινές περιοχές γύρω από τη θηλή. Σπάνια βρίσκεται και αντιπροσωπεύει ένα τοις εκατό διαφορετικών τύπων καρκίνου του μαστού. Αυτό προκαλεί το δέρμα της θηλής και της αρεόλακας να φαίνεται κοκκινωπό, κόκκινο και κροταρισμένο και συχνά οδηγεί σε αιμορραγία. Μπορεί να αισθανθείτε ακόμη και κνησμό ή αίσθημα καύσου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

9. Μυελώδες καρκίνωμα του μαστού:

Το καρκίνωμα του μεσοθωρακίου είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού που αντιπροσωπεύει μόνο το 5% όλων των τύπων καρκίνου του μαστού. Ονομάζεται Medullary, διότι το σχήμα της ανάπτυξης των ιστών αντιπροσωπεύει το όργανο "Medulla Oblongata" στον εγκέφαλο. Αυτός ο τύπος καρκίνου γενικά βρίσκεται σε ένα μόνο μαστό και είναι λιγότερο επιθετικός στην ανάπτυξη, σε σύγκριση με τις άλλες μορφές καρκίνου.

Το καρκίνωμα του μυελού αρχίζει στον αγωγό γάλακτος του μαστού και σταδιακά εξέρχεται από αυτό. Αυτός ο καρκίνος είναι συνήθως γνωστό ότι επηρεάζει τις γυναίκες μεταξύ της ηλικιακής ομάδας 40-50. Καθώς δεν αναπτύσσεται γρήγορα, η εξάπλωσή της στους λεμφαδένες δεν συμβαίνει πολύ σύντομα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το είδος καρκίνου είναι εύκολο στη θεραπεία, σε σύγκριση με τους άλλους τύπους καρκίνου του μαστού.

10. Phyllodes Όγκοι του μαστού:

Οι όγκοι Phyllodes είναι εκείνοι που αναπτύσσονται σε φύλλα όπως τα μοτίβα, που ονομάζονται "Phyllodes". Αυτοί οι όγκοι συνήθως ανιχνεύονται σε γυναίκες της δεκαετίας του '40, με ένα σύνηθες σύμπτωμα ενός κομματιού στο μαστό. Οι όγκοι Phyllode είναι ως επί το πλείστον καλοήθεις και σπάνια μετατρέπονται σε κακοήθη. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλα για χειρουργική αφαίρεση.

Οι όγκοι Phyllode μπορούν να ανιχνευθούν σε πολύ αρχικό στάδιο και συνεπώς η θεραπεία μπορεί να προσφερθεί γρήγορα πριν εξαπλωθεί. Η ανάπτυξη συνήθως κυμαίνεται από 2-3 εκατοστά σε μέγεθος, αλλά σε προχωρημένα στάδια, μπορεί να αυξηθεί μεγαλύτερη από 5 εκατοστά. Υπάρχουν επίσης πιθανότητες οι Phyllodes να εκραγούν τις φλέβες κάτω από το δέρμα και συνεπώς μπορεί να παρατηρηθεί μπλε χρώμα κάτω από το δέρμα.

11. Μεταστατικός καρκίνος του μαστού:

Ο μεταστατικός καρκίνος είναι το προχωρημένο στάδιο του καρκίνου, στο οποίο ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε όλα τα κύρια όργανα του σώματος όπως το ήπαρ, τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες, τους νεφρούς κλπ. Αυτό ονομάζεται Στάδιο 4 του Καρκίνου και έχει επεμβατική φύση. Τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα και εξαπλώνονται στους λεμφαδένες και την κυκλοφορία του αίματος. Μεταναστεύουν σε μια νέα θέση και σχηματίζουν μικρές αυξήσεις.

Ο μεταστατικός καρκίνος είναι εξαιρετικά κακοήθης και απειλητικός για τη ζωή. Μειώνει δραστικά τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου επηρεάζοντας κάθε κύτταρο και ιστό στο σώμα, ένα προς ένα.

12. Εισπνευστικό καρκίνωμα του καρκίνου:

Αυτός ο τύπος καρκίνου ονομάζεται επίσης Invasive Ductal Carcinoma, αποκομίζοντας το όνομά του από την επεμβατική του φύση. Τα καρκινικά κύτταρα σε αυτόν τον τύπο καρκίνου εισβάλλουν στα γύρω κύτταρα και τους ιστούς για να ξεκινήσουν μια νέα ανάπτυξη. Αυτός ο καρκίνος αρχίζει στους αγωγούς γάλακτος του μαστού και εξαπλώνεται γρήγορα μέσα και έξω από το στήθος.

13. Μοριακοί υποτύποι καρκίνου του μαστού:

Υπάρχουν πέντε υπο-τύποι καρκίνου του μαστού με βάση τις γενετικές πληροφορίες που εκφράζονται στα καρκινικά κύτταρα:

• Luminal A
• Luminal Β
• Triple Negative / Basal Like
• Τύπος HER2

Αυτοί οι δείκτες χρησιμοποιούνται κυρίως για έρευνα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποφασίσουν για τη θεραπεία.

Ο καρκίνος του μαστού έχει καλύτερα ποσοστά επιβίωσης εάν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί νωρίς. Η αυτοαξιολόγηση και οι τακτικοί έλεγχοι είναι ο καλύτερος τρόπος να αποτραπεί η κακομεταχείριση των καρκινικών κυττάρων. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες για καρκίνο οποιουδήποτε τύπου, η υγιεινή διατροφή με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, η μείωση του αλκοόλ και του καπνού, η ενθάρρυνση της τροφής του μαστού κλπ μπορεί να την αποτρέψει σε κάποιο βαθμό. Η αυτογνωσία είναι ο καλύτερος τρόπος να αποτραπεί αυτή η θανατηφόρα ασθένεια.

Εικόνες Πηγή: 1.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

19 − 18 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map