10ος μήνας της εγκυμοσύνης – Συμπτώματα και εμβρυϊκή ανάπτυξη

Τώρα οι κανονικές μέρες εγκυμοσύνης σας έχουν ήδη τελειώσει και μπορείτε να σκεφτείτε τον 10ο μήνα της εγκυμοσύνης σας ως ένα νέο στάδιο - περισσότερο σαν να εργάζεστε υπερωρίες. Αυτό το τρίμηνο θα φέρει πολλά συμπτώματα και εξελίξεις. Έχετε αρχίσει να είστε πιο συνειδητοί και το μωρό σας έχει αρχίσει να δείχνει όλα τα συμπτώματα της αλληλεπίδρασης. Σύντομα, θα δει το φως του κόσμου.

10ος μήνας της εγκυμοσύνης - Συμπτώματα και εμβρυϊκή ανάπτυξη

Τι να σκεφτείτε για αυτό το μήνα:

Θα παρατηρήσετε ότι ο τρόπος ζωής σας έχει πλέον γίνει πιο υγιεινός από πριν. Μπορείτε να ευχαριστήσετε το μωρό σας για το ίδιο. Θα σκεφτείτε επίσης πώς σύντομα θα πρέπει να γίνει το μωρό σας και τι θέλετε να κάνετε γι 'αυτόν. Ο 10ος μήνας της εγκυμοσύνης είναι ένα καλό ξεκίνημα για να ξεκινήσετε τώρα τον προγραμματισμό του παχνιού ή του χώρου του μωρού σας όπου θα ζήσει ή ίσως μπορείτε επίσης να αρχίσετε να αγοράζετε τα ρούχα του μωρού σας αν δεν τα έχετε ήδη αγοράσει. Αυτό είναι δεδομένο ότι έχετε ήδη καθορίσει το φύλο του μωρού σας και έχετε αποφασίσει για τα ρούχα που το παιδί σας πρόκειται να φορέσει.

Εμβρυϊκή ανάπτυξη του μωρού:

Νεφρά:

Το επίπεδο αμνιακού υγρού θα μειωθεί σε αυτό το μήνα, που σημαίνει ότι οι νεφροί του παιδιού σας έχουν αρχίσει να λειτουργούν σωστά. Η κορτιζόλη παράγεται τώρα, και όλη η κατάσταση προχωράει μέσα στον μήνα και αισθάνεστε ότι η κοιλιά σας είναι λιγότερο φουσκωμένη.

Σώμα:

Σε αυτό το στάδιο, το σώμα του μικρού σας έχει αρχίσει να αναπτύσσει αντισώματα που είναι εκεί για να τον προστατεύσουν από την επιρρεπή ασθένεια. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το βάρος σας αυξάνεται αργά και αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα του μωρού είναι πλέον αρκετά ισχυρό. Αυτός έχει αναπτύξει ισχυρά όπλα και μυς και το κεφάλι του ξεκινά την πρόοδο του στην περιοχή της πυέλου σας. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο τράχηλός σας δεν είναι αρκετά διασταλμένος, για να προκαλέσει συστολή αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο. Τα οστά του μωρού αναπτύσσονται, αλλά όχι αρκετά ισχυρά για να βλάψουν τα εσωτερικά σας όργανα όταν βγαίνει.

Φροντίδα του δέρματος:

Ο τελευταίος μήνας έχει περάσει και το μωρό σας έχει ξεκινήσει με την εξέχουσα εξέλιξη της σκελετικής δομής του. Το δέρμα του έχει αρχίσει να γεμίζει με κάθε φευγαλέα μέρα και οι μαλακοί lanugos που τυχαίνει να είναι στο σώμα του τώρα έχουν προστατευθεί. Τα μαλλιά που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής έχουν αρχίσει να παίρνουν το χρώμα τους και αυτό οφείλεται και στις χρωστικές ουσίες. Το χαλασμένο δέρμα που είχε κάποτε είχε αρχίσει να βελτιώνεται τώρα.

Θέση:

Το σώμα σας μπορεί να επιτρέψει στο μικρό σας να είναι σε οποιαδήποτε θέση. Μπορείτε να κοιμηθείτε σε πλάγια ή κεκλιμένο επίπεδο και ακόμη και σε ένα κλείστρο. Το θέμα είναι ότι η θέση είναι της γέννησης είναι γνωστή μόνο κατά την τελευταία εβδομάδα της εγκυμοσύνης πλησιάζει. Μέχρι τότε, το μωρό σας θα έχει ένα gala time στο σάκο της μήτρας σας.

Βάρος:

Καθώς το μωρό σας έχει αναπτυχθεί πλήρως στην ανθρώπινη δομή, όταν θα βγει, αλλά ακόμα μεγαλώνει ακόμα και μετά από 9 μήνες. Θα ζυγίζει κάπου κάτω από ένα κιλό, αλλά πολύ συχνά μπορεί να είναι περίπου 900 γραμμάρια περίπου. Εξακολουθεί να υπάρχει πολύς δρόμος γι 'αυτόν στη σκηνή, αλλά η ταλαιπωρία σας θα τελειώσει τον τελευταίο μήνα όταν βγαίνει από τη μήτρα σας.

Αναπνοή:

Μέχρι τώρα, μέχρι τον 9ο μήνα, εστιάζονταν στους πνεύμονες του μικρού σας ατόμου και στην ανάπτυξή τους. Αλλά τώρα που το μωρό σας έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου, μπορείτε να τον περιμένετε να καταλάβει την κανονική αναπνοή χρησιμοποιώντας τα ρουθούνια του. Ανοίγουν για τον λίγο χρόνο που έχει αφήσει για προσαρμογή πριν βγει. Μπορείτε να περιμένετε λιγότερα από το φτάρνισμα, αφού οι ημέρες του αναπνευστικού του στόματος έχουν τελειώσει.

Συμπτώματα του 10ου μηνός εγκυμοσύνης και πώς να ξεπεραστεί?

Αϋπνία:

Σε αυτό το στάδιο, θα κουραστείτε εύκολα όπως και πριν και θα βρείτε επίσης τα προβλήματα που κοιμούνται. Οι νύχτες μπορεί να φαντάζουν περίεργες, καθώς θα μείνετε αμήχανοι για να περάσετε το χρόνο που θα κοιτάξετε στο ανώτατο όριο και να ανησυχείτε για τα προβλήματα της ζωής. Εκτός από αυτό, η δυσφορία και ο πόνος συνεχίζουν να μην σας αφήνουν μόνοι σας και να προσπαθείτε να αγωνιστείτε με τη σωστή θέση στον ύπνο. Για να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα, πρέπει να φροντίσετε για τη γενική υγεία σας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες από τα μέλη της οικογένειάς σας που έχουν προηγουμένως σε αυτή την κατάσταση. Αποφεύγετε εξ ολοκλήρου τα υπνωτικά χάπια.

Δ 'Δραστηριότητες:

Οι δραστηριότητες αυτό το μήνα θα είναι περιορισμένες καθώς αυτή η κοιλιά είναι εκεί για να σας κάνει να εργάζεστε σκληρά χωρίς κόπωση έξω. Εκτός αυτού, το χτύπημα της κοιλιάς θα σας δώσει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσετε στο μπάνιο, κάνοντας ούρηση όλη την ώρα. Θα περιμένετε τις δραστηριότητές σας που απαιτούν πολύ χρόνο στην κουζίνα που αναζητά τρόφιμα για να αποφύγει την κόπωση. Περισσότερες εξετάσεις και περισσότερες δοκιμές προστίθενται αυτό το μήνα. Μπορείτε να εμπλακείτε στις αγαπημένες ασκήσεις σας εφόσον δεν είστε κουρασμένοι. Πάρτε κατάλληλη ανάπαυση και διατροφή είναι πολύ σημαντική για την κατάστασή σας και πρέπει να τη διατηρήσετε.

Διατροφή και άσκηση για τον 10ο μήνα:

Διατροφή:

 • Καθώς το ασβέστιο είναι ένα κρίσιμο προϊόν για το παιδί σας και την εξέλιξή σας. Είναι πηγή arich όλων των υγιεινών εξελίξεων του σώματος όπως τα δόντια και τα οστά, έτσι είναι πράγματι ένα μέγα φαγητό που συμβουλεύονται οι γιατροί από την έναρξη. Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι, το τυρί και η κρέμα είναι πλούσια σε ασβέστιο και ασφαλή για κατανάλωση δύο φορές την εβδομάδα, αλλά όχι περισσότερο από αυτό .
 • Στο στάδιο, τον 10ο μήνα της εγκυμοσύνης σας, χρειάζεστε πολύ μαγνήσιο στο σώμα. Μπορεί να αισθάνεστε περίεργοι, αλλά υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό, ότι το μαγνήσιο βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο που χρειάζεται. Το μαγνήσιο μπορεί να βρεθεί σε αμύγδαλα, μούρα και φασόλια.
 • Ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας είναι το φολικό οξύ. Το φολικό οξύ βοηθά στη μείωση των γενετικών ανωμαλιών του παιδιού σας.

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο 10ο μήνα:

Ενώ η οικειότητα μπορεί να μην είναι ακριβώς τι το πιάτο σας τώρα με όλα τα τρελά που συμβαίνουν, ωστόσο, μιλώντας με το σύντροφό σας μπορεί να κάνει θαύματα για σας σε αυτή την κατάσταση. Σίγουρα θα εκτρέψει το μυαλό σας από όλο το άγχος που σας φέρνει για λίγο τουλάχιστον, τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα, έτσι δεν είναι; Φυσικά, θα σκεφτείτε πρώτα την υγεία του παιδιού σας, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού ο σάκος είναι πάντα παρών για να τον προστατεύει συνεχώς. Στο τέλος, το σεξ θα μπορούσε να προκαλέσει συσπάσεις για σας, και όταν είστε ήδη αργά, αυτό θα πρέπει να λειτουργεί σαν γοητεία για σας, δεν είναι?

Συμβουλές για να ξεπεραστεί το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Τα οικονομικά ζητήματα χρειάζονται την προσοχή σας αμέσως και ο δέκατος μήνας είναι εδώ, που σημαίνει ότι τρέχετε ήδη αργά στα διαγράμματα και τώρα θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε.
 • Πρέπει να ξεκουραστείτε όσο μπορείτε, καθώς σε αυτό το στάδιο οι ορμόνες σας θα αλλάξουν αναπτύσσοντας το μωρό σας. Βεβαιωθείτε ότι το στρες δεν επηρεάζει τη ρουτίνα ύπνου σας.
 • Μην αφήσετε την τεχνολογία να σας αναλάβει. Ναι, το Διαδίκτυο είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για online συζήτηση και να επιδιώξει την έκλυση για κάθε πρόβλημα. ωστόσο θυμηθείτε ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να σας τονίσει, μόνο και μόνο επειδή είναι ο δέκατος μήνας σας που δεν συγκαταλέγεται μεταξύ όλων.
 • Καθίστε μαζί με τον σύντροφό σας και ξεκινήστε με τη διαμόρφωση ενός γονικού σχεδίου. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για όλες τις συζητήσεις να αποφασίσετε το όνομα του παιδιού σας με το πώς θέλετε να παραδώσει.
 • Δοκιμάστε το μωρό αν δεν έχετε ακόμα, καθώς αυτό βοηθάει να ανησυχείτε για την ασφάλεια του μωρού σας μετά τη γέννηση.

Ιατρικές θεραπείες και έλεγχος:

Θέματα υγείας και εξετάσεις που πρέπει πάντα να έχετε κατά νου, αλλά δεδομένου ότι είναι ο δέκατος μήνας σας, μπορεί ασφαλώς να υποθέσετε ότι πρέπει να το ακολουθήσατε. Οι εξετάσεις αίματος είναι κοινές που κάνουν τα πράγματα σαφή για σας και περιστασιακά υπερήχων γίνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προσέξτε τα πάντα. Ακόμα και τα υγρά της σπονδυλικής στήλης και τα υγρά HCG δοκιμάζονται για τον προσδιορισμό οποιωνδήποτε ανωμαλιών στο έμβρυο, δεδομένου ότι καθυστερεί για την παράδοση. Εδώ είναι λίγα φάρμακα που πρέπει να κρατήσετε δίπλα στο κρεβάτι σας:

 1. Πόνοι και πόνοι - Ακεταμινοφέν. Αποφύγετε το Ibuprofen και το Naproxen.
 2. Αλλεργία-Αντιισταμινικά και Ιωρατιδίνη. Προσπαθήστε να αποφύγετε την ψευδοεφεδρίνη και τα αποσυμφορητικά όπως η φαινυλεφρίνη.
 3. Βήχας - Δεξτρομεθορφάνη και Γουαϊφενεσίνη.
 4. Δυσκοιλιότητα - Metamucil και Colace. Αποφύγετε καθαρτικά και ορυκτέλαια.
 5. Κάψιμο-αντιόξινα και φαμοτιδίνη.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 1. Η στάση σας θα πρέπει να διορθωθεί μέχρι τώρα, δεδομένου ότι ακόμη και το παραμικρό λάθος στο σώμα σας μπορεί να εξισορροπήσει ότι σας κάνει να πέσετε και να βλάψετε το μωρό σας.
 2. Ο ύπνος λιγότερο από 10 ώρες μπορεί να απειλήσει το βάρος του μωρού σας και να παραδοθεί σε βάρος.
 3. Θα αντιμετωπίσετε συσπάσεις περισσότερο από συχνά τώρα. Μάθετε να αναγνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στις ψευδείς συσπάσεις, την πραγματική και τη Braxton Hicks.
 4. Πρέπει να κρατήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή. Εάν το υγρό σας κάνει να φουσκώσει, δοκιμάστε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.
 5. Αφήστε τον ιατρό σας να γνωρίζει για κάθε ασυνήθιστο σύμπτωμα, ώστε να μπορεί να αναλύσει την κατάσταση που αντιμετωπίζετε σήμερα, καθώς θα διαφέρει για σας τώρα που καθυστερείτε και στον 10ο μήνα.

Η εγκυμοσύνη σε αυτό το στάδιο βελτιώνεται με το χρόνο. Τώρα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε όλες τις γλυκές ευθύνες και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σας ευχόμαστε καλή, όπως και τα προηγούμενα τρίμηνα, κι εσείς κινείστε ομαλά με αυτό το ίδιο. Ο δέκατος μήνας είναι εδώ, και είστε εξίσου ανήσυχοι για τις νέες αλλαγές και πώς θα τις αντιμετωπίσετε, αλλά μην ανησυχείτε! Ο χρόνος της εγκυμοσύνης κάνει τον τρόπο της μητέρας πιο υπεύθυνο, ισχυρό και θα δείτε πως τα ένστικτά σας δεν θα σας επιτρέψουν ποτέ να θολώσετε την κρίση σας, έτσι ώστε να είστε μια τόσο μεγάλη έγκυος γυναίκα όπως και τον περασμένο μήνα. Αυξήστε και κάνετε καλά με την εγκυμοσύνη σας!

Leave A Comment

8 + 2 =