Scary πράγματα που δεν ξέρατε για το αντιηλιακό σας

Εκτός από το γαλλικό pedis και το σπέρμα φρύδια, ένα από τα πράγματα που οι εκδότες ομορφιάς θέλουν να πάρουν όλα τα κηρύγματα είναι αντηλιακό. Όπως και αν θέλουν να φορέσετε λίγο (και να το εφαρμόσετε ξανά) όλη την ημέρα, όλο το χρόνο.

Αυτή η θέση κέρδισε'δεν είναι αρκετά έτσι.

Ενώ συμφωνώ ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να γηράσκει και δεν το κάνω'ακόμη και όπως το βλέμμα ενός μαύρου μαυρίσματος, τα μέσα και τα άκρα των αντηλιακών είναι λίγο πιο δύσκολο από το να εφαρμόζεις μόνο τον UV-blocker's στο ράφι του καταστήματος.

Πολλοί από εμάς πήραμε ήδη το αντηλιακό (αντίθετα από το χημικό) αντιηλιακό, αλλά πρόσφατα ήρθα σε κάποια πληροφορία που βρήκα πραγματικά τρομακτικό και εκπληκτικό. Μέσω του εξαιρετικού ιστολογίου υγείας των λειτουργικών συστημάτων απόδοσης, αυτά τα στοιχεία προέρχονται από τον Dr. Ray Peat's Ιούνιος 1996 ενημερωτικό δελτίο (!!), και ακόμα ΥΨΗΛΩΣ σχετικό σήμερα.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ:Δείτε εδώ για τις κορυφαίες συστάσεις προστασίας από τον ήλιο!

1. Χημικά αντηλιακά μπορεί πραγματικά αυξάνουν ο κίνδυνος μελανώματος.

Τι τι?

Λοιπόν, πρώτα απ 'όλα γνωρίζετε ότι έτσι λειτουργούν τα χημικά αντηλιακά, απορροφώντας το αίμα. Σε αντίθεση με τα φυσικά τεμάχια, τα οποία κάθονται πάνω από το δέρμα, τα χημικά SPF απορροφούν και "διασκορπίζονται σε όλο το σώμα χωρίς να αποτοξινώνονται από το συκώτι". Σύμφωνα με αυτό το άρθρο του Dr. Oz, "μπορούν να ανιχνευθούν στο αίμα, τα ούρα και το μητρικό γάλα για έως και δύο ημέρες μετά από μια ενιαία αίτηση".

Σαν να'δεν είναι αρκετά ανησυχητικό, εκεί's αυτό:

"... Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις λοσιόν της ηλιοθεραπείας, όπως τα παράγωγα PABA ... αντιδρούν επικίνδυνα με το φως και απορροφώνται εύκολα σε σημαντικές ποσότητες στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, όπου μπορούν να προκαλέσουν μεταλλάξεις", λέει Ray Peat.

"Για παράδειγμα, αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν βρει ότι οι αναστολείς της ηλιακής ακτινοβολίας, οι οποίοι μειώνουν τη συνηθισμένη βλάβη του δέρματος που προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες, αυξάνουν πραγματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης μελανώματος, προκαλώντας μεταλλάξεις όταν τα κύτταρα " τα χρωμοσώματα αλληλεπιδρούν με το αντηλιακό και το φως. (Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην ασθένεια, πορφυρία Μια χρωστική ουσία που συσσωρεύεται προκαλεί το δέρμα να γίνει πολύ ευαίσθητο στον ήλιο.Το οιστρογόνο είναι γνωστό ότι εντείνει την ασθένεια.)

"... [S] o μακριά, δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι οποιοσδήποτε από τους χημικούς υπεριώδεις αποκλειστές είναι ασφαλής."

Οτι'είναι ένα αρκετά καταδικαστικό συμπέρασμα και αυτό που συμφωνούν οι άνθρωποι του Δρ. Oz (αν και χρόνια μετά το είπε ο Ray Peat).

2. Τα σωματίδια διοξειδίου του τιτανίου μπορούν να καταστούν τοξικά όταν εκτίθενται σε υπεριώδες φως.

Έτσι αν δεν είναι χημικό αντηλιακό'δεν είσαι ασφαλής'Θα μεταβείτε απλά σε αντηλιακό αντηλιακό αντί για σωστό?

Το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου είναι τα δύο συστατικά (που προέρχονται από πετρώματα) που κάνουν καλή δουλειά να εμποδίζουν το φως UVA και UVB. "Εάν μια αντηλιακή λοσιόν βασίζεται στη χρήση ενός αδιαφανούς ανακλαστικού υλικού, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου ή το οξείδιο του τιτανίου, η ουσία αυτή παραμένει ως επί το πλείστον στην επιφάνεια του δέρματος", λέει ο Ray Peat. "Αυτό θα πρέπει να το κάνει αρκετά ακίνδυνο ..."

Εκτός από εκεί'είναι ένα μικρό αλιευμάτων. "...[Είναι δυνατό να ίχνη τιτανίου θα μπορούσαν να απορροφηθούν με έλαια στο δέρμα, όπου θα μπορούσε να γίνει τοξικό με αλληλεπίδραση με τις υπεριώδεις ακτίνες ".

Ακούσατε ένα μικρό πρόβλημα που ονομάζεται νανοσωματίδια; Αυτοί'καθίστανται ολοένα και συχνότερα σε αντηλιακά με βάση τα ανόργανα άλατα (καθώς και άλλα προϊόντα ομορφιάς), διότι τα έφηνα-μικροσκοπικά μεγέθη δεν't προσδίδει τη χαρακτηριστική λευκή χρωστική ουσία που είναι γνωστή για το διοξείδιο του τιτανίου.

Το'είναι καλύτερα να αποφύγετε τα αντηλιακά που κατασκευάζονται με σωματίδια νανο τιτανίου, επειδή αυτά'δεν είναι μόνο "δυνητικές πηγές σοβαρών φλεγμονωδών αντιδράσεων", αλλά επίσης αλληλεπιδρούν με το φως και προκαλούν σοβαρή πίεση στο σώμα. Η περιβαλλοντική ομάδα εργασίας έχει μερικές περισσότερες πληροφορίες εδώ για τη νανοτεχνολογία στα αντηλιακά και προτείνει ότι το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία από τον ήλιο.

Η επιλογή μου: CyberDerm's Simply Zinc (δείτε εδώ για αναθεώρηση!).

3. Τρώγοντας πολυακόρεστα έλαια επιταχύνει τον ήλιο'τα αποτελέσματα της γήρανσης.

Imma επαναλάβω εδώ ό, τι είπα στο μεγάλο μου μεγάλο άρθρο σχετικά με τους κινδύνους των πολυακόρεστων λιπών (PUFAs). Είναι η κατανάλωσή τους σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο και όχι μόνο τον ήλιο από μόνος του, που είναι ο πραγματικός ένοχος πίσω από τη γήρανση του δέρματος.

Σύμφωνα με τον Ray Peat: "[Η γήρανση του ήλιου] είναι μεταβλητή και εξαρτάται από τις ορμόνες και τη διατροφή μας τα ακόρεστα έλαια έχουν αναγνωριστεί ως σημαντικός παράγοντας στη γήρανση του δέρματος."

"Για παράδειγμα, δύο ομάδες κουνελιών έτρωγαν δίαιτες που περιείχαν είτε αραβοσιτέλαιο είτε έλαιο καρύδας και οι πλάτες τους ξυρίστηκαν, οπότε το φως του ήλιου θα μπορούσε να πέσει απευθείας στο δέρμα τους.Τα ζώα που κατανάλωναν καλαμποκέλαιο εμφάνιζαν πρόωρα ρυτιδωμένο δέρμα ενώ τα ζώα που έτρωγαν το έλαιο καρύδας δεν έδειξε καμία βλάβη από την έκθεση στον ήλιο.

"Σε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, επιλέχθηκαν φωτογραφίες από δύο ομάδες ανθρώπων, ζευγαρώνοντας άτομα της ίδιας ηλικίας, άτομα που είχαν φάει δίαιτα πλούσια σε λιπαρά, τα οποία είχαν φάει μια δίαιτα χαμηλή σε ακόρεστα λίπη. των δικαστών κλήθηκε να τα ταξινομήσει κατά την προφανή ηλικία τους και τα άτομα που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες από τα ακόρεστα έλαια κρίνονταν σταθερά παλαιότερα από εκείνα που έτρωγαν λιγότερο, παρουσιάζοντας τις ίδιες επιταχυντικές επιδράσεις των ακόρεστων ελαίων που αποδείχθηκαν τα πειράματα κουνελιού.

"Ενώ είναι σημαντικό να αποφευχθεί η υπερβολική έκθεση στο υπεριώδες φως, η βλάβη του δέρματος που αναγνωρίζουμε με τη γήρανση είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν της διατροφής μας."

Φοβιές πράγματα, ναι; Αρα εσύ'd να είστε σοφοί για να μειώσετε τα PUFA στη διατροφή σας (αντικατάστασή τους με λάδι καρύδας) αντί για την εξάσκηση της έξυπνης ασφάλειας από τον ήλιο. Περισσότερες πληροφορίες για τα λάδια PUFA εδώ.

4. Το έλαιο καρύδας, η βιταμίνη Ε και η ασπιρίνη έχουν όλα προστατευτικά για τον ήλιο.

Εκτός από την προστασία του δέρματός σας με αντηλιακά αντανακλαστικά οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξειδίου του τιτανίου, η Ray Peat έχει αυτή την πρόταση:

"Το έλαιο καρύδας έχει χρησιμοποιηθεί για γενεές σε 'αντηλιακές λοσιόν,' και αν απορροφάται από το δέρμα ή καταναλώνεται ως τροφή, έχει σαφώς ένα προστατευτική αντιοξειδωτική λειτουργία.

"Η παλιά φόρμουλα για έλαιο μαυρίσματος, έλαιο καρύδας με ιώδιο, μπορεί να αποδειχθεί ασφαλές αντηλιακό, καθώς το καφέ ιώδιο απορροφά το φως, 'U.V. αποκλειστές' αλλά το ιώδιο είναι επίσης ένας αποτελεσματικός διακόπτης της αλυσίδας που αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες και δεν μπορεί να απορροφηθεί στα κύτταρα στην καστανή του μορφή. Δεν έχει τη δυνατότητα πρόκλησης καρκίνου που κάνουν τα δημοφιλή αντιηλιακά.

Εξετάστε επίσης τη βιταμίνη Ε και την ασπιρίνη, ειδικά εάν έχετε ηλιακό έγκαυμα:

"Η βιταμίνη Ε, που λαμβάνεται εσωτερικά ή και εφαρμόζεται στο δέρμα, έχει βρεθεί ότι μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία είναι λογική, καθώς διακόπτει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των τοξικών ελευθέρων ριζών που παράγονται όταν τα ακόρεστα έλαια οξειδώνονται με ακτινοβολία ή άλλου τραυματισμού.Η ασπιρίνη έχει βρεθεί ότι έχει παρόμοιο αποτέλεσμα στη μείωση των επιβλαβών αποτελεσμάτων που αναπτύσσονται στο δέρμα μετά την υπερθέρμανση του ηλιακού φωτός.

«Η βιταμίνη Ε και η ασπιρίνη μειώνουν τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής εγκαυμάτων, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται μετά την έκθεση στον ήλιο, μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά στο καμένο δέρμα. Η βιταμίνη Ε περιέχει συχνά σογιέλαιο, γι 'αυτό προτείνω μικρές δόσεις περίπου 100 μ. ημέρα."

5. Μπορείτε να πάρετε τα ευεργετικά αποτελέσματα του ηλιακού φωτός με σύντομες εκρήξεις έκθεσης.

Έτσι, πώς θα αποκομίσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα του ήλιου που περιλαμβάνουν βελτιωμένη ανοσολογική λειτουργία, καλύτερες διαθέσεις, υψηλότερη νοημοσύνη και ταχύτερο μεταβολισμό, σύμφωνα με τον Ray Peat "χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες?

Σκεφτείτε να έχετε συχνά μικρές εκρήξεις φωτεινής έκθεσης στο φως, αντί να βρεθείτε έξω για ώρες. Ω, και φορέστε ελαφρά, λευκά ρούχα όσο πιο συχνά γίνεται.

"Οι συχνές βραχείες εκθέσεις στο έντονο φως είναι σχεδόν εξίσου πολύτιμες με το συνεχές ηλιακό φως, και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει γήρανση του δέρματος ", λέει ο Ray Peat." Εκθέστε όσο το δυνατόν περισσότερο το δέρμα στο έντονο φως. ακόμη και ένα λεπτό είναι καλύτερο από τίποτα. Τα λεπτά, ανοιχτόχρωμα ρούχα μεταδίδουν ένα σημαντικό μέρος του φωτός. "

Ακόμα κι αν μπορείτε't έξω έξω, μπορείτε να αγοράσετε ασφαλή τεχνητά φώτα για να πάρετε τα παρόμοια οφέλη σε εσωτερικούς χώρους:

"Αν το τεχνητό φως είναι αρκετά φωτεινό, είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το φως του ήλιου όταν σταματάει η αντίδραση στρες, αλλά οι άνθρωποι σπάνια χρησιμοποιούν φώτα αρκετά φωτεινά ... Μερικά δευτερόλεπτα έκθεση στο άμεσο φως των δέκα βολβών πυρακτώσεως 150 Watt, για λίγα λεπτά κάθε δύο ή τρεις ώρες, μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικότερη προστασία από τη συνεχή έκθεση σε ένα μόνο φως 100 Watt. "

Προσωπικά, όταν μπορώ't πάρτε αρκετό χρόνο έξω, μπορώ να χρησιμοποιήσω δύο από αυτά τα λαμπιόνια με λαμπτήρες 120V θερμότητας. Φρυγανιά! Και μπορώ σίγουρα να βεβαιώσω την προκύπτουσα διάθεση και μεταβολική ώθηση.

Επιτρέψτε μου να ξέρω τι σκέφτεστε για αυτές τις συμβουλές για τον ήλιο και στη συνέχεια πηγαίνετε να δείτε τα αγαπημένα μου προϊόντα προστασίας από τον ήλιο στη συνέχεια!

Χρησιμοποιείτε χημικό ή φυσικό αντηλιακό?

Ανησυχείτε για το ζήτημα νανο?

Είστε έκπληκτοι που οι PUFA επιταχύνουν τη γήρανση?

Leave A Comment

79 + = 82