Πώς το καθεστώς “Μην κάνετε τίποτα” μπορεί να βοηθήσει την ακμή σας

Εάν με ακολουθήσετε στο Instagram, τότε ίσως'Παρατήρησα ότι πήρα κάποια R & R στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα (δηλαδή, μεταξύ των αεροπλάνων με αεροπλάνο ... αυτό το μέρος ήταν αγχωτικό!).

Έτσι μαντέψτε τι συμβαίνει πάντα πριν από διακοπές?

Παίρνω ένα σπυράκι. Εξάπαντος. 

Ίσως's από την εργασία περισσότερο ώρες που οδηγούν σε ένα ταξίδι έτσι εγώ'm είναι σε θέση να πάρει χρόνο μακριά. Ίσως'γιατί δεν έχω'μην κοιμάστε αρκετά τη νύχτα πριν φύγω. Ή ίσως'η διαδικασία ταξιδιού η ίδια "το δέρμα μου πιθανώς δεν συμβαίνει'όπως η τροφή του αεροπλάνου ή ο αέρας του αεροπλάνου. 

Αλλά ξέρετε τι έκανα για τα δύο σημεία που εμφανίστηκαν στο τέλος της ημέρας ταξιδιού?

Τίποτα. εγώ δεν'μην προσπαθήσετε να τα στεγνώσετε. εγώ δεν't να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τοπική θεραπεία. εγώ δεν't τα εξετάζει σε μεγεθυντικό καθρέφτη. Και σίγουρα δεν το έκανα't επιλέξτε τους. Μόλις έριξα σε κάποιο concealer (Make Up Για πάντα Πλήρης κάλυψη είναι το καλύτερο για zits) και πήγε για την επιχείρησή μου.

Και έφυγαν τόσο γρήγορα όσο ήρθαν.

Αυτή είναι η μέθοδος ή η έλλειψή της!'ακολουθώ για ίσως μερικά χρόνια τώρα, όποτε έχω μαστίζεται με ένα ψεγάδι. Ενώ έμοιαζα υποχρεωμένος να διαχειρίζομαι το δέρμα μου, τώρα εγώ'm συνολικά χέρια-off. Και εγώ'έχω διαπιστώσει ότι όσο λιγότερο κάνω, τόσο το καλύτερο.

Κάποιοι αποκαλούν το σχήμα "δεν κάνουν τίποτα". (Και μερικοί πηγαίνουν τόσο μακριά όσο υποστηρίζουν μια προσέγγιση "σπήλαιο", αν και εγώ don't το συστήνετε πραγματικά.) 

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί νομίζω ότι μια στάση "αφήστε την" στο δέρμα σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

Η επιλογή είναι η χειρότερη

Το ξέρεις αυτό. Το ξερω αυτο. Αλλά εμείς'όλοι το κάναμε, ελπίζοντας ότι εμείς'θα καταστήσει την κατάσταση καλύτερη.

Συνήθως, αναστρέφεται. Τώρα εγώ'δεν είναι 100 τοις εκατό κατά τη συλλογή (er, popping) ένα σπυράκι. Εγώ'm ακριβώς εναντίον του όταν το σπυράκι δεν είναι't έτοιμη, πράγμα που συμβαίνει συχνότερα.

Πώς ξέρετε πότε'είναι ασφαλές να το έχεις; Αυτό θα είναι γραφικό αλλά αυτό'όταν είναι's γεμάτο με απαλό πύον και κάθεται πάνω από την επιφάνεια του δέρματός σας. Με άλλα λόγια, don'μην αγγίζετε τίποτα σκληρά, τυφλά, κυστικά ή κάτω από το δέρμα. Εάν το σπυράκι σας είναι ώριμο και έτοιμο, τότε το πύον μπορεί εύκολα να εξαχθεί με μια αποστειρωμένη βελόνα. Αλλά βασικά, αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι αβίαστη ... όχι σκηνή δολοφονίας στο πηγούνι σας.

Δυστυχώς, μπορώ't μετράνε πόσες φορές εγώ'σφάλατε στην εκτίμηση της ετοιμότητας, επιτεθείτε πρόωρα σε σπυράκι και καταλήγετε σε φλεγμονή, ερυθρότητα "εαυτό", ακόμα και πληγές πληγών. Δοκιμάστε να καλύψετε εκείνοι με κονσίλερ. Μπορείς't. 

Αντ 'αυτού, το τραύμα μπορεί να επαναφέρει τη διαδικασία θεραπείας σε ημέρες ή και εβδομάδες. Ένα σπυράκι διατηρεί τα βακτήρια, τα συντρίμμια και το πετρέλαιο που περιέχονται στο δικό του μικρό σάκο (ew). Όταν το συμπιέζεις, εσύ'όχι μόνο να εισάγετε βακτήρια και βρωμιά από τα δάχτυλά σας, αλλά εσείς'απελευθερώνοντας επίσης αυτό το κουβάρι στα βαθύτερα στρώματα του δέρματός σας, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερα σπυράκια, λοίμωξη και οίδημα. 

Ακόμη και όταν το δέρμα σας θεραπεύει μετά από ένα σπυράκι, η λήψη και η συμπίεση σας κάνει πιο πιθανό'θα παραμείνει με καφέ ή κόκκινα σημάδια, γνωστά και ως μεταφλεγμονώδη χρώση. Αν και'δεν είναι τεχνικά ουλές, αυτά τα επίμονα σημάδια μπορεί να πάρουν μήνες ή ακόμη και χρόνια ξεθωριάζω! Ποια στο μυαλό μου, τα κάνει ακόμη χειρότερα από την ίδια την ακμή. 

Τι γίνεται με αυτά τα πράγματα εξαγωγής μετάλλου; Πιστεύω ότι'καλύτερα αριστερά για τους επαγγελματίες. Υπάρχουν δύο είδη. το ένα είναι για την ακμή (με μια τρομακτική βελόνα στο ένα άκρο) και το άλλο για τα σπυράκια και τα λευκά στίγματα (με δύο βρόχους, όπως παραπάνω). Είμαι κάτοχος ενός από αυτά, αλλά αυτό's Εύκολο να πιέζετε πάρα πολύ σκληρά και να καταστρέφετε το δέρμα σας, για πολύ μικρή αποπληρωμή. 

Έχω ακόμα πειστεί ότι η αίν't αξίζει; Αφήνω'να προχωρήσουμε στην επικαιρότητα, τότε...

Οι θεραπείες ακμής μπορούν να στεγνώσουν πάρα πολύ

Ένας άλλος λόγος εγώ'Έχετε πάει απατεώνες και αφήστε τα σπυράκια μόνο τώρα, είναι επειδή topicals δεν ήταν φίλος μου.

Σκέψου το. Πολλά (ή ακόμα και τα περισσότερα;) θηλυκά, όταν βγάζουμε ένα ψεγάδι, βιώνουμε την «ορμονική», υπόγεια ποικιλία. Όταν βάζετε μια επιτόπια επεξεργασία όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή το σαλικυλικό οξύ στην κορυφή, μπορείτε να καταλήξετε να στεγνώσει το επίπεδο της επιφάνειας του δέρματός σας αντί να πέσει βαθιά, όπου το χρειάζεστε πραγματικά. 

(Η εξαίρεση είναι το Retin-A, το οποίο μπορεί να είναι αποτελεσματικό επίκαιρο για την ακμή'δεν είναι ένας τύπος αντικειμενικής θεραπείας και χρειάζονται τουλάχιστον έξι εβδομάδες συνεπούς χρήσης για να αρχίσουν να βλέπουν αποτελέσματα. Διαβάστε τις δημοσιεύσεις μου σχετικά με τα οφέλη του Retin-A και πώς να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να στεγνώσετε το δέρμα σας.)

Προσωπικά, εγώ'd πολύ μάλλον κρατάω το δέρμα μου καλά ενυδατωμένο και παχουλό, αντί να χρησιμοποιήσω μια θεραπεία ακμής που κάνει το ευαίσθητο δέρμα μου να φαίνεται ξηρό, ερεθισμένο και νιφάδες ... και ίσως να μην επιταχύνει σημαντικά τον χρόνο θεραπείας μου ούτως ή άλλως. Είμαστε πραγματικά μπροστά μπροστά μας με ένα πενιχρό σκυλάκι αντί για κανονικό?

Ο σκληρός καθαρισμός μπορεί να ερεθίσει

Όπως θα μπορούσατε'έχω μαντέψει μέχρι τώρα, εγώ'm δεν είναι ένας ανεμιστήρας των επιθετικών καθαριστικά ακμής ή τρίβει είτε, αν τυχαίνει να έχετε ένα πολύ ελαστικό, παχύ και λιπαρό τύπο δέρματος. Μπορούν να απογυμνώσουν το δέρμα'το φυσικό προστατευτικό φράγμα, αφήνοντάς το πιο ευάλωτο στη μόλυνση και προκαλώντας ερεθισμό. 

Μα εγώ'm δεν είναι ακριβώς ένας ανεμιστήρας της ρουτίνας "caveman" είτε "αυτό's όπου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν κάνετε τίποτα, δηλαδή δεν πλένετε ούτε το πρόσωπό σας. Ο λόγος που πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν επιτυχία με αυτό είναι επειδή ό, τι καθαρίζονταν πριν ήταν πολύ σκληρός. Μερικοί άνθρωποι μπορούν'ακόμη και να ανέχονται τα πρόσωπά τους να αγγίζουν νερό.

Αν ναι'το πλύσιμο, η βρωμιά, η ρύπανση, το πετρέλαιο και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος (για να μην αναφέρουμε το μακιγιάζ!) μπορούν να δημιουργήσουν, ενδεχομένως να φράξουν πόρους και τουλάχιστον να κάνουν το δέρμα σας πιο θαμπό. Συνεπώς το σκέφτομαι ακόμα'είναι μια καλή ιδέα να καθαρίσετε το δέρμα σας μία ή δύο φορές την ημέρα με κάτι πολύ απαλό. Προσωπικά, είμαι ένας τεράστιος χρήστης του Bioderma Sensibio H2O και αυτό το προϊόν δεν συμβαίνει't ακόμη απαιτούν έκπλυση. 

Αν θέλετε να κάνετε περισσότερα, αντί να καθαρίζετε το δέρμα σας για απολέπιση, μου αρέσει η απαλή toner με βάση το οξύ όπως το Lotion P50, το οποίο διατίθεται σε διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Το γαλακτικό οξύ είναι απαλό και ενυδατικό, αλλά εκπληκτικά εξαιρετικό για να βοηθήσει να διατηρηθεί η ακμή υπό έλεγχο διαλύοντας το νεκρό επιφανειακό δέρμα και επιταχύνοντας την κυτταρική κυκλοφορία. Και όπως είπα, αν χρειάζεστε μια βαθύτερη απολέπιση, το Retin-A μπορεί να είναι εξαιρετικό αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Κορτιζόνη μπορεί να πυροβολήσει

Εμείς'όλα είχαν εκείνους τους χρόνους έκτακτης ανάγκης ομορφιάς όταν ένα σπυράκι εμφανίζεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Υψηλό επίπεδο συντήρησης που είμαι, εγώ'ήταν γνωστό ότι τρέχει στο δέρμα'για μια ένεση κορτιζόνης για να μειώσει γρήγορα τη φλεγμονή.

Εκτός από την τελευταία φορά που το έκανα αυτό, μου έμεινε με μια τρελή βαθούλωμα στο μέτωπό μου "πιο άσχημο από το σπυράκι που θα μπορούσε ποτέ να γίνει. 

Έπρεπε να πάω αλλο τον γιατρό μου, τον τακτικό δερμά μου (που συχνά με σώζει από τον εαυτό μου!) και έπρεπε να το εγχύσει με υαλουρονικό οξύ πλήρωσης για να κρύψει την εσοχή. Ευτυχώς, είχε εξαφανιστεί από τη στιγμή που το πληρωτικό είχε διαλυθεί, έξι μήνες αργότερα, αλλά μερικές φορές αυτές οι τσιμπήματα don'ποτέ δεν πάει μακριά. 

Τόσο για μια γρήγορη επιδιόρθωση, huh? 

Να είστε ευγενικοί στο δέρμα σας

Φυσικά, αν εσύ'έχω ένα πιο σοβαρό πρόβλημα ακμής από το περιστασιακό σημείο ή δύο, τότε εσύ'θα ήθελα να ασχοληθώ με τα βασικά αίτια (τα οποία νομίζω ότι είναι αυτά). Και don'δεν με κακό, εγώ'δεν είναι ενάντια σε ισχυρότερες παρεμβάσεις δερματολόγου, όταν δικαιολογείται, αν έχετε το είδος της ακμής που προκαλεί βαθιά ουλές πάγου. Οτι'δεν είναι κάτι που θέλετε να "αφήσετε να". (Αν και η συμβουλή μου να μην πάρω πρόωρα ή να βλάψω το δέρμα σου ακόμα.)

Αλλά για όλους τους άλλους, μπορούμε να δεχθούμε ότι το περιστασιακό σπυράκι είναι φυσιολογικό; Το'απλά τη ζωή. 

Οι πιθανότητες είναι ότι παρατηρείτε τις κηλίδες σας πολύ περισσότερο από ό, τι οποιοσδήποτε άλλος γύρω σας. εγώ μπορώ't σου λέω πόσοι φίλοι μου έδειξαν zits ότι εγώ wouldn't έχουν εντοπιστεί EVER.

Επίσης? Ο Θεός έκανε αντισημιτιστή για έναν λόγο. Αφήνω'το χρησιμοποιείτε. Ελέγξτε τις συμβουλές μου για το πώς να καλύψετε ένα σπυράκι με μακιγιάζ. Στη συνέχεια, απλά βγείτε έξω και αφήστε το δέρμα σας να κάνει ό, τι'με σκοπό να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Πείτε τη γνώμη σας

Ακολουθήστε τη μέθοδο "μην κάνετε τίποτα"; Ήσαστε ποτέ πολύ επιθετικός με το δέρμα σας? 

Leave A Comment

45 − = 36