Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πάρετε λάδι ήπατος Cod για την ακμή

Αν ψάχνετε στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με το λάδι του ήπατος του βακαλάου και την ακμή, ένα παλιό άρθρο του ομορφιά μου θα είναι ένας από τους πρώτους που θα έρθει.

Τότε, νόμιζα εγώ'd σκόνταψε την τελική θεραπεία για ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Και ήταν ... είδος. Λαμβάνοντας το έλαιο μουρουνέλαιο μου σίγουρα με βοήθησε να ξεκαθαρίσω τις ενοχλητικές μου μηνιαίες προεμμηνορροϊκές σφαίρες της γνάθου εκείνης της εποχής. Μια περιήγηση στα σχόλια και άλλα άρθρα του πετρελαίου του ήπατος μπακαλιάρου που αναδύθηκαν στο διαδίκτυο μετά από αυτό, αποκαλύπτει ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι είχαν τα ίδια υπέροχα αποτελέσματα με αυτά που έκανα για όχι μόνο την ακμή αλλά και την λιπαρότητα, την υφή του δέρματος και τον τόνο.

Αλλά παρά αυτά τα θετικά αποτελέσματα, δεν μπορώ't παίρνετε πάλι λάδι από συκώτι. Και αν σας ενθάρρυνα να το χρησιμοποιήσετε, ζητήστε συγγνώμη! 

Αν και το λάδι από συκώτι περιέχει βιταμίνες που εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ΚΛΕΙΔΙΑ για την υγεία του δέρματος, δεν πιστεύω πλέον ότι είναι ένας ασφαλής τρόπος για να τα πάρετε. 

Γιατί Λάδι συκωτιού γάδου εμφανίζεται να "Εργασία"

Έτσι, εάν το λάδι από συκώτι είναι τόσο άσχημα, τότε γιατί λειτουργεί τόσο καλά για να καθαρίσει την ακμή?

Λοιπόν, υπάρχουν μερικοί λόγοι. Πρώτον είναι η βιταμίνη Α. Όπως υπογράμμισα εδώ, η βιταμίνη Α είναι η πιο σημαντική θρεπτική ουσία για την υγεία του δέρματος και μια ανεπάρκεια είναι συχνά ο ένοχος πίσω από την ακμή.

Δυστυχώς, οι άλλοι μηχανισμοί του πετρελαίου του ήπατος γάδου είναι't ευεργετική για την υγεία σας.

Από τη φύση τους, το έλαιο μουρουνέλαιο, τα ιχθυέλαια και άλλα έλαια ωμέγα είναι ιδιαίτερα ακόρεστα. Και ξέρετε ήδη πώς αισθάνομαι γι 'αυτά. Τα πολυακόρεστα έλαια (PUFA) είναι υγρά σε θερμοκρασία δωματίου, ασταθή και οξειδωμένα τόσο ώστε να έχουν κατασταλτική επίδραση στο θυρεοειδές και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αρχικά, αυτό μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής ακμής. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας, έτσι δεν μπορείτε'Χρειάζεστε όσο το δυνατόν περισσότερη διατροφή για να συνεχίσετε, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α. Δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Α είναι μία από τις κύριες αιτίες της ακμής, αυτός είναι ένας άλλος τρόπος που οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πιο καθαρό δέρμα από το έλαιο του ήπατος μπακαλιάρου,'s που βλάπτουν την υγεία σας διαφορετικά.

Το έλαιο του Ήπατος του Ήπατος Οξειδώνεται και Γήρασε

Έτσι αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο δεν έχω'Δεν νομίζω ότι το λάδι από συκώτι είναι ασφαλές. Είναι τόσο ασταθής που οξειδώνει όταν εκτίθεται στον αέρα, στη θερμότητα ή στο φως. Αυτό σημαίνει'είναι ήδη ταραχώδη, απλά κάθεται σε ένα μπουκάλι. Φανταστείτε τι είναι αυτό'όπως μετά από μερικούς μήνες σε ένα ράφι ή όταν μπαίνει στο σώμα των 37 βαθμών Κελσίου! 

Όταν καταναλώνετε οξειδωμένες ουσίες, αυτό'δεν είναι μόνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ο θυρεοειδής που υποφέρουν. Σκεφτείτε: διαδικασίες όπως η γλυκοζυλίωση, η μείωση της παραγωγής προγεστερόνης και η ανάπτυξη της μελάγχρωσης του δέρματος. 

Εγώ'επίσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ακόρεστα έλαια είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους της γήρανσης του δέρματος. Τι'το σημείο λήψης ελαίου από συκώτι γάδου για να καθορίσετε την ακμή σας βραχυπρόθεσμα, όταν αυτό'γήρανσης του δέρματός σας στο δρόμο? 

Και το σώμα, επίσης, Ray Peat'Το άρθρο "Το Μεγάλο Πείραμα Ιχθυελαίου" αποκαλύπτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα έλαια από το συκώτι και τα ιχθυέλαια συνδέονται με τον καρκίνο. 

Δυστυχώς, εκεί'ένα μεγάλο κίνητρο κέρδους με τη βιομηχανία ιχθυελαίων ... όλοι πωλούν αυτά τα πράγματα αυτές τις μέρες! Μιλώντας εκ των οποίων...

Το ζυμωμένο έλαιο του Ήπατος του Ήπατος είναι πιθανώς Rancid

Η μάρκα του πετρελαίου του ήπατος μπακαλιάρου που χρησιμοποιούσα ήταν το αγαπημένο λατρείας Butter Oil / Fermented Cod Liver Oil Blend από την Green Pasture (μια εταιρεία που'είναι λίγο πολύ στο κρεβάτι με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Weston A. Price, αλλά αυτό'μια άλλη ιστορία για μια άλλη μέρα).

Αυτό το Πράσινο Πράσινο Λαχανόκηλο είναι ΤΕΛΕΙΟ στο Παλαιό και στους κύκλους "πραγματικού φαγητού". Ξεκίνησα με τις κάψουλες τους, αλλά πήρα αργότερα τη μορφή πηκτής γιατί ήθελα να χτυπήσω περισσότερο για το buck μου. Η γεύση Cinnamon Tingle ήταν το λιγότερο χειρότερο στο αντανακλαστικό μου ... αλλά ο άνθρωπος, ήταν πάντα δύσκολο να καταρρεύσει. Απλώς σκέφτομαι γι 'αυτό με κάνει αόρατο!

Οτι'γιατί είναι's που έχει υποστεί ζύμωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συμβαίνει'Μην περάσετε την επεξεργασία υψηλής θερμότητας που κάνουν τα κανονικά λάδια από συκώτι γάδου. (Η θερμότητα τους λουρίζει πραγματικά από βιταμίνες και στη συνέχεια οι κατασκευαστές πρέπει να προσθέσουν και πάλι στο τέλος, το είδος να νικήσει ολόκληρο το σκοπό.) Το μεγάλο σημείο πώλησης με το Green Pasture είναι ότι το λάδι από συκώτι διατηρεί τις αρχικές ποσότητες βιταμίνης Α και ρε.

Αλλά τι πραγματικά σημαίνει "ζύμωση"; Η παραδοσιακή μέθοδος που αναπτύχθηκε από τους βόρειους πολιτισμούς που χρειάστηκε λάδι από συκώτι για βιταμίνη D είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται από τον Green Pasture για να αποθηκεύσει τα συκώτια γάδου σε ένα βαρέλι και να τα αφήσει να κάθονται για MONTHS.

Ο πρώην ηγέτης του κεφαλαίου του WAPF Dan Corrigan έχει να πει αυτό για τη διαδικασία:

"Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που έχουν μεγάλη επιτυχία στη χρήση του προϊόντος.Αρχίσαμε αρχικά να το πωλήσουμε αυτό, αλλά βασισμένο στην ανατροφοδότηση από τους ιδιαίτερα ευαίσθητους πελάτες μας, αποφασίσαμε να σταματήσουμε να το πουλάμε και να αναζητήσουμε μια εναλλακτική λύση. Το πετρέλαιο δεν περιέχει σάκχαρα / άμυλα που απαιτούνται για την ανάπτυξη των φιλικών βακτηριδίων. Η πρακτική της πράσινης βοσκοτόπων για τοποθέτηση των συκωτιού σε ένα κάδο και αφήνοντάς τους να κάθονται για έξι μήνες δεν οδηγεί σε ζύμωση, αλλά μάλλον σε σήψη, υποστηρίζει.

Σάπισμα!

Ποια είναι η αντανακλαστική μυρωδιά / γεύση. Εάν σας σερβίρεται ένα κομμάτι ψαριού που είχε παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για έξι μήνες, θα το φάγατε; Γιατί λοιπόν να καταναλώνετε το ταραγμένο έλαιο από συκώτι μπακαλιάρου, το οποίο φτιάχνεται από κομμάτια σβόλων? 

Μια καλύτερη πηγή βιταμίνης Α

Εγώ'είχαμε πάντα διαβεβαιώσει ότι ήταν η βιταμίνη Α στο έλαιο του ήπατος μπακαλιάρου που μας έδινε τα πλεονεκτήματα του δέρματος και της ακμής. Μαντέψτε λοιπόν τι; Υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό χωρίς τους προαναφερθέντες κινδύνους για την υγεία.

Το συμπλήρωμα βιταμίνης Α Ι'χρησιμοποιείται το InterPlexus NutriSorb A, μια υγρή μορφή που περιέχει 2.500 IU ρετινόλης ανά σταγόνα (ως παλμιτικό ρετινυλ).

Έγραψα σε βάθος για το NutriSorb Α, και τα οφέλη της βιταμίνης Α γενικά, εδώ. Με τον μέσο άνθρωπο's δόση περίπου 2.500 έως 5.000 IU την ημέρα, εκεί'δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την τοξικότητα της βιταμίνης Α, παρόλο που θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να παρακολουθήσετε τις παλάμες σας για συσσώρευση καροτίνης (πορτοκαλί κάλους). Μερικοί άνθρωποι το τρίβουν στο δέρμα τους. Το παίρνω προφορικά.

Σχετίζεται με:Πρέπει να πάρω Retinyl Palmitate για να ξεκαθαρίσω την ακμή μου?

Αλλά τί'ακόμα καλύτερα από το παλμιτικό ρετινυλεστέρα ή οποιοδήποτε έλαιο από συκώτι μπακαλιάρου είναι να πηγαίνουμε κατευθείαν στην πηγή και να τρώμε το ίδιο το συκώτι. Συνολική ειδοποίηση εικόνας...

Εγώ'μιλάμε για συκώτι βοδινού. Μόλις μία δόση έχει περισσότερες από 20.000 IU, έτσι'πρόκειται να παραδώσει την περισσότερη βιταμίνη Α στο δέρμα σας και χωρίς ανησυχίες σχετικά με την τοξικότητα.

το ξέρω'είναι αηδιαστικό και μπορώ'ακόμα και να το μαγειρέψουν, οπότε αυτό που κάνω ως μη-συκώτι είναι να παγώσει μια μεγάλη ακατέργαστη πλάκα για δύο εβδομάδες για να σκοτώσει οποιαδήποτε παράσιτα. Στη συνέχεια κόβω περίπου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και το κόβω σε μικροσκοπικά κομμάτια, τα οποία έπειτα κάτω ως «σκοπευτές» σε γυάλινο γυαλί με χυμό ντομάτας και ζεστή σάλτσα. Δουλεύει για μένα! Μπορείς'Δεν το δοκιμάζετε.

Να γνωρίζετε ότι μια ανεπάρκεια βιταμίνης Α δεν είναι't ο μόνος παράγοντας με την ακμή? θα μπορούσατε επίσης να έχετε χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Αυτό το άρθρο έχει περισσότερες πληροφορίες, συν συμβουλές για την ενίσχυση του θυρεοειδούς μέσω της διατροφής.

Μια καλύτερη πηγή βιταμίνης D

Για να αναπληρώσω τη βιταμίνη D πήγαινα από το έλαιο μουρουνέλαιο, τώρα λαμβάνω ένα ξεχωριστό συμπλήρωμα βιταμίνης D. Ήθελα να βρω κάτι με όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά και η έρευνά μου τελείωσε με Ddrops:

Το μόνο που περιέχουν είναι το D3 και το κλασματωμένο έλαιο καρύδας και το έλαιο καρύδας είναι ασφαλές κορεσμένο λίπος και όχι PUFA. Παίρνω τις σταγόνες των 1.000 IU, αλλά έρχονται επίσης σε 400 IU.

Η έκθεση στον ήλιο, βέβαια, είναι μια άλλη επιλογή για τη βιταμίνη D, αν και δεν είναι ρεαλιστική για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εδώ στο χειμωνιάτικο Καναδά. Και από μένα'm ανησυχούν για ζημιά στον ήλιο, εγώ'd μάλλον συμπληρώνει.

Τι είναι το πετρέλαιο βουτύρου?

Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ελαίου του βακαλάου του Πράσινου Λιβαδιού είναι ότι περιέχει επίσης κάτι που ονομάζεται "πετρέλαιο βιταμινών υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες", το οποίο λέει ότι κάνει το λάδι από συκώτι ακόμα πιο θρεπτικό και αποτελεσματικό. 

Στο Weston A. Price'της Διατροφής και της Φυσικής Εκφύλισης γύρω στην δεκαετία του 1930, μίλησε για μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται "Activator X." Βρέθηκε στο λίπος βουτύρου και τα όργανα των χορτοφάγων ζώων, σκέφτηκε ότι ήταν το κλειδί για την ανοσία, τα καλά δόντια και την σωστή ανάπτυξη των οστών. 

Η σύγχρονη έρευνα εντόπισε τελικά αυτή τη μυστηριώδη θρεπτική ουσία ως βιταμίνη Κ2, και εσείς δεν't πρέπει να αγοράσουν πράσινο βοσκότοπο'για να το αποκτήσετε. (Επίσης, σύμφωνα με τον Ray Peat, "Το πετρέλαιο βουτύρου είναι απλώς μια εκλεπτυσμένη μορφή βουτύρου και γενικά πιστεύω ότι προτιμώνται λιγότερο εξευγενισμένα τρόφιμα για να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση σε οξυγόνο και μολυσματικές ουσίες").

Προσωπικά, παίρνω τον Thorne's K2 σταγόνες:

Δεν μπορώ'Δεν ξέρω για το δέρμα, αλλά εγώ'Έχω διαβάσει μαρτυρίες ανθρώπων λέγοντας ότι το προϊόν αυτό εξάλειψε την οδοντική πλάκα και ακόμη και remineralized τα δόντια τους!

συμπέρασμα

Εσείς't πρέπει να πάρει το έλαιο μουρουνέλαιο για να πάρει τα οφέλη των βιταμινών A, D και K2. Η κατανάλωση συκωτιού ή / και η συμπλήρωση αυτών των θρεπτικών ουσιών μεμονωμένα, μπορεί να σας δώσει πολλά (αν όχι περισσότερα) οφέλη χωρίς την οξείδωση και την τάγγιση που σχετίζονται με τα ακόρεστα έλαια. Επιπλέον, η λήψη των βιταμινών ξεχωριστά σας επιτρέπει να ελέγχετε και να προσαρμόζετε τα ποσά δοσολογίας ανάλογα με την κατάστασή σας.

Έχετε πάρει λάδι από συκώτι?
Ποια συμπληρώματα έχουν βοηθήσει περισσότερο το δέρμα σας?

Φωτογραφία εξώφυλλου: Αστριφτύμ

Leave A Comment

6 + 1 =