Ο πλήρης οδηγός σας για τα νέα ρετινοειδή των τακτικών

Εχετε ακούσει? Ο συνήγορος έχει κυκλοφορήσει μια δέσμη νέων ρετινοειδών!

Τους αγόρασα όλα την ημέρα που βγήκαν έτσι τώρα, μετά από δύο μήνες δοκιμών, εγώ'έχω τελικά έτοιμη να μοιραστώ την κριτική μου. 

Εκεί'για να πάρει ενθουσιασμένος για:

Μέχρι στιγμής, το εμπορικό σήμα ισχυρίζεται μόνο ότι τα προϊόντα αυτά στοχεύουν σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές και ηλιακή ζημιά, αλλά μπορεί να βοηθήσουν και στην ακμή.

Εδώ's πώς να αποφασίσετε ποια είναι σωστή για εσάς: 

Τα συνηθισμένα μεμβρανοειδή ρετινοειδή

Από τα έξι προϊόντα στο The Ordinary's retinoid, τρεις από αυτές βασίζονται σε ένα σύμπλεγμα που ονομάζεται "Granactive Retinoid".

Τι ακριβώς είναι το Granactive Retinoid; Πρόκειται για ένα σύστημα χορήγησης για το δραστικό συστατικό ρετινοϊκό υδροξυπυνακόλονιο (HPR), το οποίο είναι ένας εστέρας ρητινοϊκού οξέος. 

Το ρετινοϊκό οξύ, επίσης γνωστό ως τρετινοΐνη ή αμφιβληστροειδή, είναι η ενεργός μορφή της βιταμίνης Α, η οποία δεσμεύεται άμεσα στα κύτταρα του δέρματος' υποδοχείς ρετινοειδών. Το HPR λέγεται ότι είναι παρόμοια ενεργό, καθώς κάνει το ίδιο πράγμα (και δεν χρειάζεται να μετατραπεί, όπως η ρετινόλη κάνει). Ωστόσο, αυτή η ενέργεια ΜΠΟΡΕΙ να παρεμβαίνει στο σώμα'(πολύ σημαντικός μεταβολικός παράγοντας), που είναι ο λόγος για τον οποίο αποφεύγω την αμφιβληστροειδοπάθεια.

Σε αντίθεση με το Retin-A και την ρετινόλη, το HPR είναι μοναδικό στο ότι παράγει ελάχιστα έως κανένα ερεθισμό. Απλώς λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για ένα νέο συστατικό που δεν είναι τόσο αποδεδειγμένο, καθώς οι περισσότερες έρευνες μέχρι σήμερα προέρχονται από τον κατασκευαστή του. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει't οποιοσδήποτε τρόπος να γνωρίζουμε ποιο ποσοστό του ρετινοϊκού οξέος ή της ρετινόλης είναι ισοδύναμο με το HPR. 

Ο Δρ S. Manjula Jegasothy, ένας δερματολόγος με έδρα το Μαϊάμι, δήλωσε στους Διυλιστήριο29: "Είναι γνωστό ότι οι εστέρες ρετινοειδών δεν έχουν τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα στην εξομάλυνση της επιδερμίδας και την ανάπτυξη κολλαγόνου στο χόριο ως καθαρή ρετινόλη".

Σημείωση: Η μέγιστη συγκέντρωση HPR που επιτρέπεται από την Health Canada είναι ένα τοις εκατό. Έτσι, όταν βλέπετε ένα ποσοστό του Granactive Retinoid να αναφέρεται, δεν σημαίνει ότι παίρνετε την ίδια συγκέντρωση του δραστικού συστατικού, HPR. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σύμπλεγμα Granactive Retinoid περιέχει επίσης ένα διαλύτη που ονομάζεται διμεθυλο ισοσορβίδιο, σε αναλογία 10: 1 με το HPR. Έτσι, βασικά, πρέπει να διαιρέσετε κατά 10, το οποίο εγώ'θα εξηγήσω πιο κάτω! (Το συνηθισμένο έχει πλέον καταστήσει σαφέστερο τον ιστότοπό του / τη συσκευασία του.)

Συμπυκνωμένο ρετινοειδές 2% σε Squalane

Το συνηθισμένο δισθενές ρετινοειδές 2% σε Squalane είναι...

Από που να αγοράσω: Beautylish & # x2022; Cult Beauty & # x2022; Χάντσο's Bay & # x2022; Well.ca & # x2022; ASOS & # x2022; Beauty Bay & # x2022; Oxygen Boutique & # x2022; Escentual & # x2022; Feeluique & # x2022; Η ανθρωπότητα " Lookfantastic & # x2022; Beauty Expert & # x2022; Cloud10Beauty & # x2022; Adore Beauty & # x2022; Ο συνηθισμένος

Συστατικά: Squalane, C12-15 Αλκυλο βενζοϊκό, Bisabolol, Ισοσορβίδιο διμεθυλίου, Retinoate υδροξυπινακόλονης, Εκχύλισμα φρούτων Solanum Lycopersicum (Ντομάτα), Σπόρος Σπόρου Simmondsia Chinensis (Jojoba).

Συμπυκνωμένο ρετινοειδές 5% σε Squalane

Το συνηθισμένο δισθενές ρετινοειδές 5% σε σκουαλάνιο είναι...

Από που να αγοράσω: Beautylish & # x2022; Cult Beauty & # x2022; Χάντσο's Bay & # x2022; Well.ca & # x2022; ASOS & # x2022; Beauty Bay & # x2022; Oxygen Boutique & # x2022; Escentual & # x2022; Feeluique & # x2022; Η ανθρωπότητα " Lookfantastic & # x2022; Beauty Expert & # x2022; Cloud10Beauty & # x2022; Adore Beauty & # x2022; Ο συνηθισμένος

Συστατικά: Squalane, C12-15 Αλκυλο βενζοϊκό, Bisabolol, Ισοσορβίδιο διμεθυλίου, Retinoate υδροξυπινακόλονης, Εκχύλισμα φρούτων Solanum Lycopersicum (Ντομάτα), Σπόρος Σπόρου Simmondsia Chinensis (Jojoba).

Γαλακτικό Ρετινοειδές 2% Γαλάκτωμα

Το συνηθισμένο γαλακτικό ρετινοειδές γαλάκτωμα 2% είναι...

Από που να αγοράσω: Beautylish & # x2022; Cult Beauty & # x2022; Χάντσο's Bay & # x2022; Well.ca & # x2022; Oxygen Boutique & # x2022; Escentual & # x2022; Feeluique & # x2022; SkinStore & # x2022; Η ανθρωπότητα " Lookfantastic & # x2022; Beauty Expert & # x2022; Adore Beauty & # x2022; Ο συνηθισμένος

Συστατικά: Aqua (νερό), γλυκερίνη, λινολεϊκό αιθυλεστέρα, προπανοδιόλη, τριγλυκερίδιο καπρυλικού / καπρικού, ισοπρονοϊκό διμεθυλεστέρα, ισονεναϊκό κετεαρύλιο, μπισαβολόλη, ρετινοϊκή υδροξυπινακόνη, ρετινόλη, εκχύλισμα φρούτων / φύλλων Tasmannia Lanceolata, καρβαμικός εστέρας λαυρίνης, Ceteareth-20, Cetearyl αλκοόλη, Carrageenan, κόμμι ξανθάνης, κόμμι σκαραζίνης, πηκτοειδές κετυλεστέρα, λαυρικό σακχαρόζη, πολυσορβικό 20, ισοσετέθ-20, χλωριούχο Behentrimonium, διναλεκτρικό αιθυλενοδιαμίνη τρινάτριο, διυδροακετικό οξύ, βενζοϊκό οξύ, αιθυλεξυγλυκερίνη, φαινοξυαιθανόλη, χλωροφαινοσίνη.

Οι συνηθισμένες ρετινόλες

Τα άλλα τρία προϊόντα στο The Ordinary's του ρετινοειδούς περιέχουν ρετινόλη.

Σε αντίθεση με το HPR, η ρετινόλη πρέπει να μετατραπεί από το σώμα για να είναι χρήσιμη. Πρώτον, μεταβολίζεται σε ρετιναλδεΰδη και τελικά σε ρετινοϊκό οξύ (δραστική βιταμίνη Α). 

Λόγω αυτής της διαδικασίας μετατροπής, η ρετινόλη είναι συνήθως περίπου 20 φορές ασθενέστερη από το ρητινοϊκό οξύ. Έτσι δεν κάνω't έχουν τις ίδιες ανησυχίες για την ασφάλεια γι 'αυτό όπως και με την Retin-A.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή'δεν είναι πιο αδύναμο't σημαίνει ρετινόλη κέρδισε't σας δίνει επίσης αποτελέσματα. «Βιοχημικά, τα ρετινοειδή και η ρετινόλη κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα», δήλωσε ο Δρ Dendy Engelman, ένας δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη NewBeauty. "Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να δείτε τα αποτελέσματα με προϊόντα που βασίζονται σε ρετινόλη".

Η ρετινόλη υποστηρίζεται επίσης από δεκαετίες σπουδών. Έτσι τα οφέλη της είναι πολύ πιο αποδεδειγμένα από την HPR'μικρό.

Το μειονέκτημα είναι δυνητικός ερεθισμός. Ο συγγραφέας μάλιστα φτάνει μέχρι και να συστήσει εναντίον της ρετινόλης για το λόγο αυτό (παρά το γεγονός ότι το πωλούν οι ίδιοι!). 

Αλλά δεν θα άφηνα αυτό να σας τρομάξει. Όπως σημειώνω παρακάτω, ο ερεθισμός δεν είναι δεδομένος για όλους όσους χρησιμοποιούν ρετινόλη. Το'όλα είναι σχετικά χαμηλά και αργά. Αν ξεκινάτε από τη χαμηλότερη δόση και σιγά-σιγά εργάζεστε με την αντοχή και τη συχνότητα των εφαρμογών (και με την απομάκρυνση του θρεπτικού συστατικού, εάν είναι απαραίτητο), τότε ίσως να μην έχετε κανένα ερεθισμό. Έχω καταφύγει't!

Ρετινόλη 0,2% σε Squalane

Η συνηθισμένη ρετινόλη 0,2% σε Squalane είναι...

Από που να αγοράσω: Beautylish & # x2022; Cult Beauty & # x2022; ASOS & # x2022; Beauty Bay & # x2022; Feeluique & # x2022; Cloud10Beauty & # x2022; Adore Beauty & # x2022; Ο συνηθισμένος

Συστατικά: Σκουλαλένιο, τριγλυκερίδιο καπρυλικό / καπρικό, ρετινόλη, εκχύλισμα φρούτων Solanum Lycopersicum (ντομάτα), έλαιο σπόρων Simmondsia Chinensis (Jojoba), BHT.

Ρετινόλη 0,5% σε Squalane

Η συνηθισμένη ρετινόλη 0,5% σε Squalane είναι...

Από που να αγοράσω: Beautylish & # x2022; Cult Beauty & # x2022; ASOS & # x2022; Beauty Bay & # x2022; Escentual & # x2022; Feeluique & # x2022; Cloud10Beauty & # x2022; Adore Beauty & # x2022; Ο συνηθισμένος

Συστατικά: Σκουλαλένιο, τριγλυκερίδιο καπρυλικό / καπρικό, ρετινόλη, εκχύλισμα φρούτων Solanum Lycopersicum (ντομάτα), έλαιο σπόρων Simmondsia Chinensis (Jojoba), BHT.

Ρετινόλη 1% σε Squalane

Η συνηθισμένη ρετινόλη 1% στο Squalane είναι...

Από που να αγοράσω: Beautylish & # x2022; Cult Beauty & # x2022; Χάντσο's Bay & # x2022; ASOS & # x2022; Beauty Bay & # x2022; Escentual & # x2022; Η ανθρωπότητα " Lookfantastic & # x2022; Beauty Expert & # x2022; Cloud10Beauty & # x2022; Adore Beauty & # x2022; Ο συνηθισμένος

Συστατικά: Σκουλαλένιο, τριγλυκερίδιο καπρυλικού / καπρικού, ρετινόλη, εκχύλισμα φρούτων Solanum Lycopersicum (ντομάτα), έλαιο σπόρων Simmondsia Chinensis (Jojoba), BHT.

Ρετινόλη 1%

συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, εγώ'm ΠΟΛΥ εντυπωσιασμένος με τον Τακτικό'νέα σειρά ρετινοειδών! Τα συστατικά είναι εξαιρετικά καθαρά, και αυτά'είναι κατά πολύ τα πιο προσιτά ρετινοειδή στην αγορά. 

Δεν μπορώ'δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει στραβά με κάποιο από τα νέα προϊόντα, τα οποία θα ήθελα να θεωρήσω προτιμότερα για την Retin-A λόγω αυτών των ανησυχιών.

Όσον αφορά το ποιο δραστικό συστατικό είναι "καλύτερο" ή "ισχυρότερο", αυτό'είναι δύσκολο να πω. Απλά δεν υπάρχει't οποιαδήποτε δεδομένα που συγκρίνουν την ισχύ του HPR έναντι της ρετινόλης.

Εδώ's πώς εγώ'δ συνοψίζουν τις διαφορές:

Προσωπικά, αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιήσω το Retinol 0,5% ή 1% σε όλο το πρόσωπό μου, εκτός από την περιοχή των ματιών, όπου'm εφαρμόζοντας το Granactive Retinoid 2%. Το τελευταίο είναι υπέροχο γιατί'ένα από τα μοναδικά αντιγηραντικά προϊόντα Ι'ήμουν σε θέση να ανεχτώ γύρω από τα μάτια μου! 

Το τελευταίο πράγμα που θέλω να εξετάσω είναι πώς συγκρίνουν αυτές οι φόρμουλες με τις δύο άλλες συστάσεις του ρετινοειδούς μου, Resurface από την Shani Darden Retinol Reform (ανασκόπηση εδώ) και CyberDerm Retin + Erase (αρχική επισκόπηση εδώ).

Ελπίζω ότι αυτό ήταν χρήσιμο για να φτάσετε στην ταχύτητα στις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές ρετινοειδούς. Εγώ'αγαπώ να ακούσω τι σκέφτεσαι!

Επεξεργαστής καταστημάτων's επιλογές

Έχετε δοκιμάσει τον Τακτικό's retinoids ακόμα?
Ποια αποτελέσματα έχετε παρατηρήσει?

Leave A Comment

36 − 29 =