8 λόγοι για να προσθέσετε ένα σαφές σαμπουάν στη ρουτίνα μαλλιών σας

Ο καθένας μιλάει για τη σημασία της μάσκα μαλλιών "μία φορά την εβδομάδα", αλλά κάποιος αναφέρει το σαμπουάν που διασαφηνίζει μια φορά την εβδομάδα (ή το μήνα); Οχι. Όχι πραγματικά. Αλλά σήμερα θέλω να δώσω μια μικρή αγάπη στην κατηγορία των μαλλιών.

Μπορεί να νομίζετε ότι δεν χρειάζεστε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των μαλλιών (ναι, έκανα ακριβώς αυτόν τον όρο), αλλά εάν χρωματίσετε ή επισημάνετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε τις προαναφερθείσες εβδομαδιαίες μάσκες για τρίχες ή εφαρμόστε οποιοδήποτε είδος προϊόντων styling & # x2014; ακόμη και ξηρό σαμπουάν "τότε ναι, ένα μπουκάλι αυτού του υλικού πρέπει να είναι στο ντους σας.

Εδώ'Γιατί;.

Τι είναι σαμπουάν που ξεκαθαρίζει?

Τα ξεκαθαριστικά σαμπουάν πηγαίνουν επίσης κάτω από τα ονόματα "καθαρισμός", "αποτοξίνωση" και βαθύ καθαρισμό "και τι'σχεδιασμένο για να κάνετε είναι να αφαιρέσετε την επίμονη συσσώρευση από τα μαλλιά σας. Σκεφτείτε τις ολισθηρές σιλικόνες, κεριά, ενυδατικές κρέμες ή απλό παλιό σκουλήκι από το κανονικό σαμπουάν, μαλακτικά ή προϊόντα styling (συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών για τα μαλλιά, των μους, των μαλλιών και του ξηρού σαμπουάν). Αποσαφηνιστικά σαμπουάν βοηθούν επίσης να απομακρύνουν τις ορυκτές αποθέσεις από το σκληρό νερό και το χλώριο και άλλες χημικές ουσίες που κολλάνε στα μαλλιά σε μια πισίνα.

Τα πιο συνηθισμένα σαμπουάν παρασκευάζονται για να καθαρίσουν απαλά, με μικρότερο ποσοστό επιφανειοδραστικών ουσιών (καθαριστικά) σε σύγκριση με τα συστατικά ενυδάτωσης και γι 'αυτό κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται και να αισθάνονται λαμπερά και ομαλά. Σε σύγκριση, τα καθαριστικά σαμπουάν είναι όλα σχετικά με τον καθαρισμό: περιέχουν λιγότερους παράγοντες ρύθμισης και περισσότερους επιφανειοδραστικούς παράγοντες, προκειμένου να καθαρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα μαλλιά.

Βγάζει νόημα? Εδώ είναι οκτώ περιπτώσεις όπου ένα από αυτά τα σαμπουάν θα έρθει σε πρακτικό.

1. Για να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση από το κοντίσιονερ σας, τις θεραπείες και τα προϊόντα styling.

Ακόμα κι αν αγαπάτε τα κανονικά προϊόντα για τα μαλλιά σας'Είναι χρήσιμο να εργάζεστε περιστασιακά σε ένα σαπούνι διαύγειας για να απομακρύνετε τυχόν συσσωματώματα, ειδικά από κλιματιστικά με βάση τη σιλικόνη και αν χρησιμοποιείτε προϊόντα κομμωτικής (ακόμη και ξηρό σαμπουάν). Δεδομένου ότι οι σιλικόνες, τα κεριά και τα άλλα συστατικά καλύπτουν τα νήματα σας και συσσωρεύονται το ένα πάνω από το άλλο με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να συμβάλουν σε πιο αδύναμες, χαλασμένες κλειδαριές. Όλα θα λειτουργήσουν καλύτερα (και θα φανούν καλύτερα) αν τα αγαπημένα σας προϊόντα ξεκινούν από ένα καθαρό θεμέλιο, κάθε φορά ξανά.

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα για τα μαλλιά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να διευκρινίσετε τόσο συχνά όσο μια φορά την εβδομάδα. Διαφορετικά, μία φορά κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να είναι λογική.

2. Για να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας για το χρώμα.

Η μαμά μου έμαθε αυτό το μικρό κόλπο από τον Bill Angst (τον κομμωτή και τη δική μου) πριν από πολλά χρόνια. Της είπε να σιγουρευτεί ότι χρησιμοποίησε σαπούνι για την αποσαφήνιση πριν να γίνει οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών γίνει. Αυτό εξασφαλίζει ότι το χρώμα έχει την καλύτερη πιθανότητα να εναποτεθεί καλά στα μαλλιά χωρίς ορυκτό ή δημιουργία προϊόντων.

Φυσικά, κερδίσατε'δεν θέλετε να το κάνετε αυτό την ίδια μέρα που θέλετε το χρώμα, όπως θέλετε το τριχωτό της κεφαλής'για να σας προστατεύσει από ερεθισμούς. Συνιστώ το σαμπουάν μία ή δύο ημέρες πριν από το ραντεβού σας με χρώμα.

Η άλλη προειδοποίηση είναι ότι τα ξεκαθαριστικά σαμπουάν μπορούν να ξεθωριάσουν το χρώμα, οπότε αν έχετε βαμμένα μαλλιά, θέλετε μόνο να χρησιμοποιήσετε ένα όταν'είστε έτοιμοι να προχωρήσετε για μια επαφή (ή να κάνετε ένα στο σπίτι).

3. Ως ενισχυτής όγκου μία φορά σε ένα για λεπτή, ίσια μαλλιά.

Αυτό's για οποιονδήποτε εκεί έξω με τον τύπο των μαλλιών μου: ωραία, ευθεία, κολλάει-στο-κεφάλι-αν-που-don't-wash-it-κάθε-ημέρα-τύπου μαλλιά. Μερικές φορές, για μια ιδιαίτερη περίσταση, χρειάζεστε τα μαλλιά σας να είναι τόσο μεγάλα όσο μπορεί να πάρει και αυτά είναι οι στιγμές που βγάζω το καθαριστικό σαμπουάν. Γιατι το'είναι τόσο ελαφρύ και βαθύ καθαρισμό, πραγματικά με βοηθά να επιτύχω ένα πιο ογκώδες ύφος? Νομίζω ότι μπορώ προσωρινά να θυσιάσω για την προετοιμασία για τον επιπλέον όγκο. (ΕΓΩ'είτε κάνετε κλιματιστικό μόνο στα άκρα ή χρησιμοποιείτε ψεκασμό.)

Αλλά πάλι, don't το κάνει μια συνήθεια εάν τα μαλλιά σας δεν είναι'αυτό το λιπαρό, καθώς μπορεί πραγματικά να το στεγνώσει. Εσείς'θα θελήσετε να αντισταθμίσετε την επόμενη φορά που το πλένετε με κάποια επιπλέον ευεξία.

4. Για να καθαρίσετε τα μαλλιά που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία'είναι πολύ λιπαρό.

Είναι λιπαρό, λιπαρό τρίχωμα που σας οδηγεί τρελό; Ένα καθαριστικό σαμπουάν θα μπορούσε να κάνει το κόλπο δίνοντάς σας ένα βαθύτερο και λιγότερο ενυδατικό καθαρισμό. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να παραλείψετε το μαλακτικό αν το κάνετε πραγματικά'μην σκέφτεστε ότι το χρειάζεστε ή απλώς εφαρμόστε το μικρότερο ποσοστό στο τελευταίο τέταρτο των μηκών σας ή χρησιμοποιήστε ένα κοντίσιονερ (το βρίσκω ωραίο και ελαφρύ). Εάν μπορείτε, εναλλάξτε κάθε σαμπουάν που ξεκαθαρίζει με ένα, δύο ή τρία κανονικά, αφού η αποσαφήνιση είναι τόσο σκληρή για τα μαλλιά.

Και πάλι, don'Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που αποσαφηνίζει το συνηθισμένο σαμπουάν σας εάν τα μαλλιά σας υποβάλλονται σε επεξεργασία με χρώμα'θα εξασθενίσει, γρήγορα. Όσο για τον τόσο καθαρισμό που ενθαρρύνει την παραγωγή ρυζιού, ξέρει αυτό'είναι η φιλοσοφία πίσω από τη μέθοδο "no poo" όπου λένε ότι το πλύσιμο λιγότερο επιτρέπει στο τριχωτό σας να ρυθμίσει τη ροή του σμήγματος, αλλά ο επιστήμονας για τα μαλλιά το ρώτησα γι 'αυτό είπε ότι δεν είναι't δυνατό. Ποιός ξέρει? Προσωπικά, δεν θα ήθελα'να είστε διατεθειμένοι να δοκιμάσετε αυτή τη θεωρία!

5. Ως βήμα πριν από τη μάσκα.

Θυμηθείτε πώς έγραψα ότι η απολέπιση είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα πριν εφαρμόσετε μια μάσκα προσώπου; Λοιπόν, η ίδια θεωρία ισχύει για τη φροντίδα των μαλλιών. Η εβδομαδιαία σας θεραπεία βαθιάς προετοιμασίας θα αποβεί βαθύτατη κατάσταση ενός πολύ καλύτερα αν δεν συμβαίνει't πρέπει να παλεψει μέσα από τα στρώματα του προϊόντος gunk για να φτάσετε στα μαλλιά σας σκέλη. Κάνει επίσης μια ωραία μικρή εβδομαδιαία τελετουργία αν το κάνετε 'και τα δύο μαζί: να διευκρινιστεί και, στη συνέχεια, να γίνει βαθιά. Η βαθιά περιποίηση θα βοηθήσει επίσης να επιστρέψετε τα μαλλιά σας σε μια πιο μαλακή, μεταξωτή κατάσταση.

6. Για να κρατήσετε ξανθιά τα μαλλιά από τη στρογγυλή.

Η ανάρτηση μου σχετικά με τους τρόπους να χτυπάνε τα μπρούντζινα μαλλιά ήταν δημοφιλής, αλλά αυτό που παραμελήθηκα για να αναφέρω εκεί ήταν ότι το σαμπουάν διαύγειας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο. Ειδικά για τις ξανθιές: τα λευκά μαλλιά (λευκά ή ξανθά μαλλιά) καθιστούν τα μαλλιά πολύ πορώδη, πράγμα που σημαίνει ότι απορροφά ευκολότερα τους κίτρινους τόνους από το περιβάλλον σας. Θα μπορούσαν να είναι κοιτάσματα ορυκτών από το ντους σας, η ρύπανση από τον αέρα της πόλης, ο καπνός τσιγάρων ή ακόμα και τα προϊόντα styling σας. Το'είναι μια καλή ιδέα να εισαγάγετε ένα σαπούνι διαύγειας μία φορά την εβδομάδα, μαζί με ένα πορφυρό σαμπουάν μία φορά την εβδομάδα, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με την οσμή.

7. Για να απαλλαγείτε από σκληρές αποθέσεις νερού ή επιβλαβές χλώριο.

Μια γρήγορη σημείωση για το χλώριο και το σκληρό νερό. Μια από τις στιγμές επεξεργασίας ομορφιάς που'είναι μόνιμα χαραγμένο στη μνήμη μου είναι μια φορά που ένας κορυφαίος colourist διασημοτήτων μου είπε ότι τα μαλλιά μου είχαν πάρει ελαφρά πρασινωπός απόχρωση "η φρίκη! Μιλήστε για αμηχανία. Εγώ'μόλις επέστρεψα από τη νότια Γαλλία και εγώ'Σίγουρα δεν το έκανα'Δεν έχω ένα ισχυρό σαμπουάν μαζί μου για να βγάλω έξω το χλώριο της πισίνας. (Μια βουτιά στην πισίνα φαινόταν σαν μια καλή ιδέα τότε ...) Εγώ'Επίσης είπε ένας κομμωτής ότι το Τορόντο'το σκληρό νερό μου επηρέασε αρνητικά το χρώμα μου. Eeks!

Σας προτείνω να φορέσετε ένα καπάκι κολύμβησης, obvi και να επενδύσετε σε ένα φίλτρο νερού όπως αυτό που χρησιμοποιώ, αλλά ακόμα και μαζί με αυτά τα πράγματα, η εβδομαδιαία ή μηνιαία διευκρίνιση είναι ένα μεγάλο επιπλέον βήμα.

8. Για να ξαναρχίσετε το σχήμα της τρίχας όταν δεν λειτουργεί τίποτα.

Εάν τα μαλλιά σας είναι απλά όλα γύρω από το βλέμμα χάλια πρόσφατα "αρνείται να συμπεριφέρεται και αυτό'είναι μια κακή ημέρα μαλλιών κάθε μέρα, τότε μια πλύση διευκρίνισης θα μπορούσε να κάνει το τέχνασμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό'θα αφαιρέσετε τυχόν συσσώρευση οποιου δήποτε χρησιμοποιούσατε για να το δαμάσετε, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε πίσω σε ένα τετράγωνο με καθαρό σχιστόλιθο.

Το βρίσκω επίσης'Είναι πραγματικά χρήσιμο να ξεκαθαρίσω και στη συνέχεια να δω πώς τα μαλλιά μου πέφτει (και στεγνώνει) φυσικά, χωρίς κανένα προϊόν σε αυτό καθόλου. Οτι'είναι μια καλή αφετηρία όταν εσύ'προσπαθώντας να καταλάβετε τι χτένισμα, κόψιμο και χρώμα θα λειτουργούσε καλύτερα για εσάς. (Να θυμάσαι ότι ο Bill συνεχίζει τις διαβουλεύσεις του αναγνώστη!)

Λίγα καθαριστικά σαμπουάν για να δοκιμάσετε

1. Detox Damage Detox Deep Καθαρισμός Σαμπουάν Καθαρισμού: Αυτό είναι το Pantene'είναι το νεότερο λανσάρισμα, και αυτό'είναι μια μεγάλη τιμή για ένα σαμπουάν που ξεκαθαρίζει, που συνήθως βρίσκονται στο επίπεδο του σαλονιού. Το'Είναι ασφαλές για τα μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα, οπότε το καθαρίζετε'θα πάρετε είναι λίγο πιο ήπια.

2. Bumble and Bumble Sunday Σαμπουάν: Αυτό δεν είναι't για χρήση σε τρίχες που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα (εκτός εάν, όπως σας είπα, εσείς'να το κάνετε αμέσως πριν το χρώμα σας). Το's που σχεδιάστηκε για να είναι μια αποτοξίνωση για σπάνιες ροδέλες και στυλάτες τοξικομανείς προϊόντων.

3. Ζωντανό καθαρό σαμπουάν καθαρισμού μηλίτη μήλων: Αυτό το'είναι μια καλή επιλογή για όσους προτιμούν τα φυσικά προϊόντα. Το's από οργανικό Bragg'και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά σε λιπαρά μαλλιά. Επίσης προς πώληση αυτή τη στιγμή!

4. Φίλιππος Β Μπέικον και Σαμπουάν Αποστάγματος Μπέτσας και Αβοκάντο: Φίλιππος Β'Το προϊόν υπογραφής αυτού του προϊόντος είναι αυτό το σαμπουάν που αφαιρεί τα υπολείμματα και περιέχει επίσης 2,3% καθαρό έλαιο μέντας για να απαλύνει το τριχωτό της κεφαλής.

Χρησιμοποιείτε σαμπουάν που ξεκαθαρίζει?

Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά?

Ποιο προϊόν έχει κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά με τα μαλλιά σας?

Leave A Comment

33 − 30 =