Θα πρέπει να Εμπορίου Κανονική Self-Tanner σας για ένα φυσικό;

ΑΓΑΠΩ ένα υπέροχο, λαμπερό μαύρισμα, αλλά εγώ'δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω το πραγματικό πράγμα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω που προέρχονται από ένα μπουκάλι αντί για τον ήλιο. Επιπλέον, με μια αυξανόμενη ποικιλία οργανικής περιποίησης και μακιγιάζ που γίνεται διαθέσιμη, είχε νόημα μόνο ότι οι βυρσοδεψίες θα ήταν επόμενο!

Για τους τελευταίους μήνες εγώ'δοκιμάζετε βιολογικά αυτο-βυρσοδεψεια και μάθετε περισσότερα για το τι τα κάνει διαφορετικά από τα κανονικά βυρσοδεψεία'όλα τα συστατικά! Αλλά πρώτα, αυτό'είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα τα βυρσοδεψεία, βιολογικά ή όχι, περιέχουν το κύριο δραστικό συστατικό DHA.

Πώς λειτουργούν τα προϊόντα μαυρίσματος

Το DHA, το οποίο σημαίνει διυδροξυακετόνη, είναι αυτό που σας δίνει αυτό το καφέ χρώμα. Είναι μια μη τοξική, άχρωμη ζάχαρη που προέρχεται από φυτικές πηγές όπως ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα (μπορεί επίσης να παρασκευαστεί συνθετικά). Το DHA δεν είναι βαφή. Αντ 'αυτού αντιδρά με τα αμινοξέα στο ανώτερο στρώμα του δέρματός σας και παράγει χρωστική ουσία, δίνοντάς της αυτό το σκούρο χρώμα. Η επίδραση μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως και 10 μέρες, και αυτό'επειδή το δέρμα φυσικά ρίχνει εκείνα τα κύτταρα του δέρματος κάθε λίγες μέρες.

Στον Καναδά, οι περισσότεροι αυτο-βυρσοδέκτες φαρμακείου περιέχουν από 3 έως 5% DHA (και κατηγοριοποιούνται ως καλλυντικά). Η ένταση του χρώματος που παράγεται από κάθε βυρσοδεψείο εξαρτάται από την ποσότητα DHA στο προϊόν. Ωστόσο, όπως ίσως έχετε υποθέσει, παρόλο που το DHA μπορεί να προέλθει από τη φύση, αυτό's εξακολουθεί να θεωρείται χημικό και γι 'αυτό το FDA και η Health Canada λένε ότι δεν θα πρέπει να εισπνέεται. Συστήνουν να προστατεύετε τον εαυτό σας φορώντας γυαλιά και μια μάσκα όταν εσείς'να πάρει ένα σπρέι μαύρισμα, έτσι ώστε να μην το κάνει'να μπεις στους πνεύμονές σου.

Και υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια του DHA. Μια γερμανική μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι το δέρμα που έλαβε DHA είχε 180% περισσότερες βλάβες από ελεύθερες ρίζες κατά την έκθεση στον ήλιο σε σύγκριση με το γυμνό δέρμα. Έτσι'Είναι σημαντικό να σκεφτείτε να αποφύγετε τον ήλιο όταν εσείς'να φοράτε αυτο-βυρσοδεψία ή, τουλάχιστον, να φοράτε πάντα αντηλιακό πάνω από την κορυφή. Επίσης, σύμφωνα με αυτή την έκθεση, το DHA διεισδύει πέρα ​​από την κεράτινη στιβάδα (το ανώτερο στρώμα του δέρματος) και ενδεχομένως στο αίμα σας.

Ωστόσο, πριν σας φοβίσει, σημειώστε ότι αυτή τη στιγμή, η Καναδική Ένωση Δερματολογίας λέει ότι οι κρέμες και οι λοσιόν αυτο-μαυρίσματος είναι ασφαλείς και δεν βλάπτουν το δέρμα. Η καναδική εταιρεία καρκίνου δεν έχει ταξινομήσει DHA ως ουσία που προκαλεί καρκίνο και υποστηρίχθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο και το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των Η.Π.Α..

Τι είναι αυτή που μυρίζει?

Εκεί'δεν είναι να πάρει γύρω από αυτό: αυτό που κάνει την αυτο-βυρσοδεψία δουλειά είναι επίσης αυτό που παράγει εκείνη την αποκαλυπτική μυρωδιά αυτο-τέννερ. Όταν το DHA αντιδρά με τα αμινοξέα στο δέρμα σας, παράγει μια οσμή που μπορεί να κυμαίνεται από "curry" έως "cat pee".

Τα κανονικά βυρσοδέψια προσπαθούν να καλύψουν την αναπόφευκτη μυρωδιά του DHA στο δέρμα με αρώματα. Το'είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές είναι συνήθως συνθετικές και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και άσθμα. Τα βιολογικά βυρσοδεψεία προσπαθούν επίσης να καλύψουν το DHA, αλλά χρησιμοποιούν πιο φυσικά συστατικά όπως βανίλια, έλαιο καρύδας και εκχύλισμα κακάου. Αυτό είναι απλώς ανεκδοτικό, αλλά I SWEAR ότι οι οργανικές βυρσοδεψίες είναι λιγότερο βρώμικο. (Συντάκτης'Σημείωση: Συμφωνώ!)

Τα οφέλη του να είσαι βιολογικά

Παρόλο που μπορείτε'Αποφύγετε το DHA ως το κύριο συστατικό των αυτο-βυρσοδεψών, οι οργανικές επιλογές μπορούν τουλάχιστον να δώσουν στο δέρμα σας λιγότερη έκθεση σε δυνητικά σκληρές χημικές ουσίες.

Τα περισσότερα βυρσοδεψία περιέχουν κυρίως parabens, τα οποία είναι συντηρητικά που διατηρούν τα βακτηρίδια και τα μικρόβια. Οι λοσιόν πρέπει να περιλαμβάνουν συντηρητικά, διαφορετικά θα έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής και θα σχηματίζουν βακτήρια και μούχλα. Όπως το DHA, οι parabens είναι επίσης αμφιλεγόμενες. Μελέτες σε υγιείς εθελοντές διαπίστωσαν ότι είχαν parabens στο αίμα τους λίγες ώρες μετά την εφαρμογή των κρέμες. Αυτό σημαίνει'σίγουρα απορροφάται στο δέρμα σας.

Σάντουιτς Sun Sunless Tanning Lotion, 30,00 δολάρια; δείτε το santorinisun.com.

Πολλοί βιολογικοί βυρσοδέψες, όπως ο ήλιος της Σαντορίνης και ο ήλιος σοκολάτας, χρησιμοποιούν φυσικές μορφές συντηρητικών, που προέρχονται από σάκχαρα και άλατα. (Αναζητήστε πράγματα όπως το γλυκονικό δέλτα-λακτόνη, το γλυκονικό ασβέστιο και το PCA νατρίου στις ετικέτες.) Το Lavera είναι ένα άλλο εμπορικό σήμα που δεν'• Χρησιμοποιείτε συνθετικά συντηρητικά σε ολόκληρη τη γραμμή τους, συμπεριλαμβανομένων αυτο-βυρσοδεψών. (Vitatanz, ένας άλλος οργανικός και οικολογικά πιστοποιημένος βυρσοδεψήφιος που δοκιμάσαμε, χρησιμοποιεί parabens αλλά αντιπροσωπεύει λιγότερο από το ένα τοις εκατό του τύπου).

Εσείς'Θα βρείτε επίσης αλκοόλ σε τακτικές βυρσοδεψίες γιατί αυτό'είναι ένα φτηνό συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Αλλά μπορεί να στεγνώσει στο δέρμα σας, συμβάλλοντας σε μια στρογγυλή, κοφτερή εμφάνιση. Τα βιολογικά βυρσοδεψία και τα σπρέι ψεκασμού χρησιμοποιούν αντ 'αυτού καθαρό ή απεσταγμένο νερό, το οποίο είναι λιγότερο ξηρό. Επίσης, εσύ'θα βρουν πιο θρεπτικά συστατικά όπως φυτικά έλαια και εκχυλίσματα, βούτυρο shea, aloe vera, έλαιο καρύδας και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, τα οποία είναι υγιεινοί ενυδατικοί παράγοντες σε σύγκριση με ορυκτά λάδια και λανολίνη.

Elemental Herbology Κυρ φιλί υδρόγειο σώματος με αυτο-Tan, 41,00 δολάρια? κάντε κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες ή για να αγοράσετε.

Τελευταία, γνωρίζετε εκείνες τις συνήθεις φόρμουλες που είναι χρωματισμένες, ώστε να μπορείτε να δείτε πού βρίσκεστε'Έχετε εφαρμόσει το βυρσοδεψείο σας και να πάρετε μια στιγμιαία λάμψη; Συνήθως, αυτό's. Οι φυσικές βυρσοδεψίες χρησιμοποιούν συστατικά όπως το μαρμαρυγία και το εκχύλισμα κέλυφος καρυδιού αντί να μεταδίδουν το άμεσο χρώμα.

Ας πούμε'να δούμε πώς λειτούργησαν μερικά από αυτά, εμείς?

Οργανικές επιλογές στο σπίτι

Έλαβα την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό το πιστοποιημένο οργανικό βυρσοδεψείο από τη Vitatanz.

Vitatanz Home & Travel Kit, $ 34.95; διαθέσιμη στο vitatanz.ca.

Ήταν εξαιρετικά εύκολο να εφαρμοστεί και διήρκεσε περίπου τρεις μέρες. Το χρώμα κοίταξε πραγματικά φυσικό (όχι πορτοκαλί) και μου έδωσε μια ωραία λάμψη. Εδώ'το χέρι μου πριν:

Και εδώ's:

Εκτός από το DHA, το δεύτερο δραστικό συστατικό στο Vitatanz είναι η ερυθρλούζη, ένας παράγοντας ενυδάτωσης που προέρχεται από κόκκινα σμέουρα. Λειτουργεί σε συγχρονισμό με το DHA να αναπτύξει το μαύρισμα και να του δώσει αυτή την υπογραφή "λάμψη Vitatanz."

Το Vitatanz δίνει επίσης στο δέρμα σας μια άμεση, λεπτή καφέ απόχρωση που σας βοηθά να δείτε πού βρίσκεστε'το εφαρμόζετε. η απόχρωση προέρχεται από εκχύλισμα κελύφους καρυδιάς.

Μια άλλη οργανική επιλογή μαυρίσματος είναι από το Chocolate Sun.

Σοκολάτα Sun Cocoa Glow Sunless Κρέμα Μαυρίσματος, $ 42.00; διαθέσιμη στο clementinefields.ca.

Το Chocolate Sun είναι ένα προϊόν με βάση την Καλιφόρνια που περιέχει 87% βιολογικά συστατικά. Το πρώτο κύριο συστατικό είναι το αποσταγμένο νερό ΡΗ (αντί αλκοόλης) και στη συνέχεια το DHA. Περιέχει επίσης ηλιέλαιο, γλυκό αμυγδαλέλαιο, αλόη βέρα και βούτυρο shea (yum).

Αυτό το βυρσοδεψείο με βάση τη κρέμα ήταν ένα από τα αγαπημένα μου. Πρέπει να το τρίψετε πραγματικά, αλλά αυτό'όπως την εφαρμογή της καθημερινής σας ενυδατικής κρέμας σώματος. Και μάλιστα μυρίζει σαν σοκολάτα, ακόμη και ώρες μετά την εφαρμογή, θα έπαιρνα μια μαλακία από το κακάο. Το μαύρισμα διάρκεσε περίπου τέσσερις μέρες για μένα. Το μόνο μειονέκτημα; Όπως και με άλλους αυτο-βυρσοδέψες, τείνει να αποχωρήσει λίγο στα λευκά σας ρούχα για τις δύο πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή.

Η Lavera κάνει επίσης τον οργανικό αυτόνομο βυρσοδεψήφιο, τον οποίο η Michelle έκανε στο παρελθόν. (Σημείωση: περιέχει αλκοόλ.)

Lavera Λοσιόν Αυτοκαθαρισμού, $ 32.00; διαθέσιμη στο lavera.com.

Οργανικές επιλογές στο σπα

Πολλά σαλόνια προσφέρουν επίσης οργανικά (και vegan) σπρέι ψεκασμού. Το Lash Bar στο Τορόντο (thelashbar.ca) προσφέρει πιστοποιημένο οργανικό σπρέι ψεκασμού με Tan Treat 'n' Glow, ένα σύστημα το οποίο, μαζί με το DHA, χρησιμοποιεί κόκκους καφέ σαν παράγοντα ροδίσματος. (Πώς χαριτωμένο!) Η φόρμουλα περιέχει ενυδατικά ωμέγα-6 απαραίτητα λιπαρά οξέα, λάδι jojoba και λαδιού και καταλήγετε να μυρίζετε σαν αρτοποιείο με μυρωδιές φασολιών βανίλιας και καραμέλας που προστίθενται στο μαύρισμα. (Εκεί'είναι επίσης μια επιλογή χωρίς άρωμα.)

Η κλινική απολέπισης αρωμάτων στο Τορόντο (aromawcs.ca) χρησιμοποιεί Sjolie, ένα vegan και οργανικό σπρέι μαύρισμα. Χρησιμοποιούν επίσης τα ίδια βοτανικά συστατικά του λαδιού jojoba, έλαιο σταφυλιού, εκχύλισμα φύλλων αλόης και λιπαρά οξέα ωμέγα-6. Το μηχάνημα έχει διαφορετικές δυνάμεις, ώστε να μπορείτε να διαφοροποιήσετε το σκοτάδι που θέλετε να δείτε.

Και αν αισθάνεστε πραγματικά τεμπέληδες, μπορείτε να έχετε ένα οργανικό σπρέι που έρχεται σε σας ... σοβαρά! Ένας φίλος χρησιμοποίησε πρόσφατα την κινητή υπηρεσία μαυρίσματος Tan on the Run (tan.tanontherunproducts.com), και την αγάπησε. (Σκέφτηκα πραγματικά ότι είχε πάει μακριά στις διακοπές, φαινόταν τόσο φυσικό, κυρίως επειδή δεν είχαν περάσει πάνω από την κορυφή μαζί της, και της έδωσε μια απαλή εφαρμογή, έτσι απλά έμοιαζε με αυτή'βγαίνοντας στον ήλιο για μια ώρα.) Το Tan on the Run χρησιμοποιεί όλα τα φυσικά προϊόντα. Η βάση τους είναι ελιάς για να αποφευχθεί το πορτοκαλί βλέμμα. Ένας τεχνικός έρχεται στο σπίτι σας με όλο τον εξοπλισμό για περίπου $ 60.00 μια σύνοδο.

Οι συμβουλές για την εφαρμογή του βυρσοδέματος

Εάν αποφασίσετε να faux μαύρισμα, οργανικά ή όχι, εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι φαίνεται όσο το δυνατόν φυσικό:

Η Lori Harito είναι συγγραφέας και παραγωγός ψηφιακού περιεχομένου που βασίζεται στο Τορόντο και είναι τρελός για μακιγιάζ, υγεία, διατροφή, πιλάτες και καθαρό φαγητό. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή ακολουθήστε την στο Twitter: @LoHo__.

Πες μου:

Δοκιμάσατε ένα οργανικό μαύρισμα?

Τι'είναι ο αγαπημένος σας ερασιτέχνης?

Έχετε καλές συμβουλές για την τέλεια εφαρμογή?

Leave A Comment

26 − 24 =