Πώς να είστε συντάκτης ομορφιάς

Εντάξει, έτσι ξέρω ότι αυτή η φωτογραφία είναι από Ο διάβολος φοράει Πράντα, που είναι για τους ανθρώπους της μόδας (οι οποίοι, για την καταγραφή, είναι πολύ πιο εκφοβιστικοί από κάθε πρόσωπο ομορφιάς που θα συναντήσετε). Και εγώ δεν't μετά από αυτό εδώ για να υπονοήσει ότι αυτό το βιβλίο / ταινία είναι με οποιοδήποτε τρόπο αντιπροσωπευτικό του τι's REALLY επιθυμεί να δουλέψει σε περιοδικό μόδας. (Για αρχάριους, κανείς δεν σας αφήνει να επιτεθείτε στην ντουλάπα της μόδας'έχω μια πολύ καλύτερη πιθανότητα να πάρει τα χέρια σας σε κάτι από το ντουλάπι ομορφιάς ... που είναι μόνο ένας λόγος για τον οποίο είναι ένας συντάκτης ομορφιάς είναι αρκετά υπέροχο.)

Σοβαρά αν και "αναφέρω Ο διάβολος φοράει Πράντα εδώ γιατί αυτό που έκανε η ταινία (και στη συνέχεια, Το τεύχος Σεπτεμβρίου και ακόμα Οι λόφοι) ήταν να δώσουμε στους ανθρώπους μια ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ του τι είναι ο κόσμος του περιοδικού.

Και πρόσφατα, φαίνεται ότι πολλοί από εσάς θέλουν να είναι μέρος αυτού του κόσμου.

Πιθανώς η ερώτηση νούμερο ένα που έχω ρωτήσει είναι πώς να είμαι συντάκτης ομορφιάς. Και όχι μόνο από τότε που άρχισα το BeautyEditor.ca κάθε φορά που έκανα δημόσια δημόσια γεγονότα όταν ήμουν ο συντάκτης ομορφιάς στο ELLE Canada, κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό που παρουσιάζω ... οι άνθρωποι απλά ήθελαν να μάθουν πώς θα μπορούσαν, uh, να πάρουν τη δουλειά μου. Και εγώ δεν't τους κατηγορούν: το να είσαι συντάκτης ομορφιάς είναι, από πολλές απόψεις, πολύ φοβερό.

Είναι επίσης ένα απίστευτα ανταγωνιστικό πεδίο και η αλήθεια να πει, isn't για όλους. Έτσι, υπάρχουν μερικές συμβουλές αν εσείς'να σκεφτείτε αυτό ως επιλογή σταδιοδρομίας:

1. Αυτό'δεν είναι για το μακιγιάζ.

Ή η περιποίηση του δέρματος ή τα προϊόντα για τα μαλλιά ή τα λαμπερά γεγονότα ή η χρήση κομψών ενδυμάτων ή ... παίρνετε την ιδέα. Το's για το γράψιμο.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Αυτό's για το γράψιμο.

Μία από τις μεγαλύτερες παρερμηνείες σχετικά με την επεξεργασία ομορφιάς ως δουλειά είναι ότι πρέπει να είσαι ειδικός ομορφιάς για να σπάσεις. Δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, αυτό που θα διαπιστώσετε είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν μόλις πέσει σε αυτό ως σταδιοδρομία μετά από την άσκηση μιας εργασίας στα περιοδικά γενικά, και στη συνέχεια έγιναν εμπειρογνώμονες ομορφιάς στη δουλειά. Οι συντάκτες ομορφιάς είναι οι συντάκτες πρώτοι και οι εμπειρογνώμονες ομορφιάς δεύτερη.

Έτσι εάν είστε καλλιτέχνης μακιγιάζ, αισθητικός, κομμωτής ή συμμετέχετε στη βιομηχανία ομορφιάς με κάποιο άλλο τρόπο "'Λυπάμαι να πω, αλλά πραγματικά δεν συμβαίνει'δεν σας δίνουν κανένα πλεονέκτημα αν δεν μπορείτε επίσης να γράψετε και να γράψετε καλά. (Στη δουλειά, οι συντάκτες ομορφιάς είναι ένας συνδυασμός γραφής και επεξεργασίας, συνήθως συντομότερα κομμάτια αντιγράφου παράγονται εσωτερικά, αλλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι υπεύθυνοι για μακρύτερα, πιο εις βάθος άρθρα, τα οποία ο επεξεργαστής ομορφιάς επεξεργάζεται στη συνέχεια για δημοσίευση.)

Η επεξεργασία ομορφιάς δεν είναι επίσης επανεξέταση προϊόντα. Από πότε διαβάζετε ποτέ μια πραγματική, ειλικρινή αναθεώρηση προϊόντος σε ένα περιοδικό; Σχεδόν ποτέ (αυτό είναι ένας μεγάλος λόγος ομορφιάς blogs έχουν γίνει δημοφιλής, αλλά περισσότερο σε αυτά σε ένα λεπτό). Όταν τα προϊόντα ομορφιάς εμφανίζονται σε περιοδικά, αυτό'περισσότερο από ένα προϊόν αναφέρω, για λόγους που μπορεί να περιλαμβάνουν: α)'ένα νέο λανσάρισμα, β) το εμπορικό σήμα είναι διαφημιζόμενος ή δυνητικός διαφημιζόμενος, γ) ταιριάζει σε μια ιστορία, για παράδειγμα, σχετικά με τα moisturizers. Η πτώση στον κατάλογο είναι δ) ο επεξεργαστής το έχει δοκιμάσει. (Αυτό λέγεται, όταν ένα προϊόν είναι απλά εκπληκτικό, συνήθως ένας συντάκτης ομορφιάς θα βρει έναν τρόπο να το συμπεριλάβει κάπου ... αλλά όταν το'τα οποία είναι τοποθετημένα σε μια θάλασσα μη δοκιμασμένων προϊόντων, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τον αναγνώστη να διαχωρίσει το σιτάρι από το κάλο.)

Το άλλο πράγμα που δεν αφορά την επεξεργασία ομορφιάς είναι η αίγλη. Σίγουρα, αυτό'είναι εκεί εντάξει "μπορώ't να σας πω τον αριθμό των ασκούμενων Ι'έχετε δουλέψει με τα χρόνια που'να γίνει γυαλιστερό με το πλήθος των προϊόντων που αποστέλλονται τα περιοδικά ή με τους φευγαλέους δημοσιογράφους ή με τα φανταχτερά γεγονότα που μας προσκαλούν, όπου η ροή της σαμπάνιας και οι σάκοι swag γεμίζουν στο χείλος με δωρεάν δείγματα. Όλα αυτά είναι πολύ ωραία, και αυτό'είναι σίγουρα μέρος της δουλειάς σας ως συντάκτης ομορφιάς για την ανάπτυξη καλών σχέσεων με τα εμπορικά σήματα ομορφιάς (τόσο επειδή μπορούν να διαφημίσουν στη δημοσίευσή σας, αλλά και γιατί'θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μεγάλες ιδέες ιστορίας). Αλλά αν είστε πολύ παγιδευμένοι σε αυτή την πτυχή, είναι τόσο προφανές και επιζήμιο για τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας.

Απλά, αυτό που απαιτείται είναι να έχετε ένα ένστικτο για γραφή ομορφιάς και αυτό είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται. Αν το νομίζεις'είναι εύκολο να γράψεις για την 23η εκτόξευση μάσκαρα της χρονιάς με φρέσκο, συναρπαστικό, συναρπαστικό τρόπο, ξανασκεφτείτε.

2. Εσείς't χρειάζονται πτυχίο δημοσιογραφίας.

Αλλά θα πρέπει να κάνετε μια πρακτική άσκηση.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μπουν σε περιοδικά αφού πρώτα δουλεύουν σε κάποιο άλλο πεδίο, πράγμα που έκανα. Και εγώ'Λυπάμαι να πω, αλλά αυτή η εμπειρία κάπως σημαίνει οκλαδόν. Κανείς δεν πρόκειται να σας προσλάβει για μέση θέση από το πουθενά. Εκεί'απλά δεν θα περάσετε την ανάγκη να το πιείτε, να είστε ταπεινός και να κάνετε μια πρακτική άσκηση (η οποία είναι συνήθως απλήρωτη). Οι πρώην ασκούμενοι είναι η ομάδα από την οποία οι συντάκτες σχεδιάζουν να προσλάβουν θέσεις σε επίπεδο εισόδου, όπως βοηθός σύνταξης ή βοηθός συντάκτη.

Στον Καναδά, θα χρειαστεί να πάρετε τον εαυτό σας στο Τορόντο (αν και υπάρχουν λίγες θέσεις εργασίας στο Βανκούβερ και στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο βρίσκεται η πλειοψηφία των ευκαιριών). Συνήθως μπορείτε να βρείτε καταχωρήσεις πρακτικής άσκησης στο MastheadOnline.com ή στο JeffGaulin.com ή απλώς καλέστε τα περιοδικά που'ενδιαφέρονται και ρωτούν.

Για να πάρετε την πρακτική άσκηση, ναι, βοηθάει αν έχετε κάποιο είδος δημοσιογραφίας ή αγγλικής πτυχιακής (αν και δεν έχω). Σημαντικότερο είναι να επιδείξουμε κάποιο είδος γραφής και, ιδανικά, δημοσιευμένο έργο. (ΕΓΩ'θα φτάσουμε στο επόμενο.)

Επίσης μια καλή ιδέα: πάρτε μερικά μαθήματα στο πρόγραμμα εκδόσεων περιοδικών Ryerson. Τα μαθήματά τους σχετικά με τον έλεγχο των γεγονότων και την επεξεργασία αντιγράφων είναι ιδιαίτερα εξαιρετικά.

Θα επιστρέψει στο σχολείο και να πάρει ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στη δημοσιογραφία θα σας δώσει ένα πόδι επάνω? Όχι "'Θα πρέπει ακόμα να είσαι intern όταν ξεκινάς, γι 'αυτό θα έλεγα don't σκουπίδια δύο χρόνια και $ 20.000 ... όχι εάν αυτό είναι ο μόνος λόγος για εσάς'το κάνετε ξανά. (Έχω φίλους'είχε ένα σπουδαίο χρόνο στο σχολείο grad, αλλά στον Καναδά, αυτό'δεν είναι πραγματικά απαραίτητο βήμα για να βγάλετε δουλειά.) Τα καλά νέα είναι, ωστόσο, αν εσείς'να έρθετε σε αυτό με λίγα χρόνια άλλης εμπειρίας κάτω από τη ζώνη σας, εσείς'είναι πιθανό να αυξηθεί γρηγορότερα μέσα από τις τάξεις εάν και πότε θα βρεθείτε στη δουλειά αυτή. Τουλάχιστον αυτό συνέβη με τους γιατρούς Ι'έχω δουλέψει με "τα παλαιότερα τείνουν να είναι πιο ώριμοι, καλύτεροι συγγραφείς και με λιγότερη στάση.

Μια γρήγορη λέξη για τη στάση: μπορεί πραγματικά να σας κάνει ή να σας σπάσει ως intern. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι πρέπει να αντιμετωπίζετε την πρακτική άσκηση ως ΕΡΓΑΣΙΑ: να εμφανίζετε έγκαιρα, να είστε ευγενικοί και επαγγελματίες και, το σημαντικότερο, να είστε ενεργός όταν ζητάτε από τον συντάκτη σας τι μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τη ζωή σας. Αυτό που κάνετε εσείς παρατηρήσατε, παρόλο που μπορεί να αισθανθείτε εντελώς απροσδόκητο και ασήμαντο. Οι συντάκτες είναι απλώς υπερ-πολυάσχολοι, και πιθανότατα εξαντλημένοι από τις πρώην εσωτερικές ιστορίες φρίκης (εμπιστευτείτε εμένα, όλοι έχουμε μερικούς). Αλλά αν μπορείτε να κερδίσετε σταδιακά την εμπιστοσύνη και το σεβασμό σας, θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια δουλειά αργότερα. Το'είναι αλήθεια!

3. Πριν πάτε ακόμη για μια πρακτική άσκηση, ξεκινήστε ένα blog.

Έτσι ίσως εσύ'Παρατήρησα; Πολλοί πρώην συντάκτες (συμπεριλαμβανομένων των moi) έχουν πηδήξει το πλοίο από τις θέσεις του προσωπικού στην Άγρια Δύση που είναι το Διαδίκτυο. (Εξακολουθώ επίσης να είμαι ελεύθερος για διάφορες δημοσιεύσεις εκτύπωσης.) Η τάση είναι σαφώς προς το διαδίκτυο και ενώ τα περιοδικά δεν υπήρξαν ποτέ οι πιο σταθεροί τόποι απασχόλησης,'είναι ιδιαίτερα ασταθές αυτή τη στιγμή. Εκεί'απλά δεν έχετε πολλές ευκαιρίες για κίνηση ή εξέλιξη, ιδιαίτερα καθώς ανεβαίνετε στις τάξεις και οι περισσότερες δημοσιεύσεις εξακολουθούν να είναι αρκετά σιωπηλές σε εκείνους τους ανθρώπους που εκτυπώνουν't πραγματικά δουλεύουν σε web stuff και αντίστροφα.

Η εκκίνηση ενός ιστολογίου είναι επωφελής ως εξής:

α) είναι σχεδόν σαν να έχετε το δικό σας προσωπικό περιοδικό, το οποίο σας βοηθά να αναπτύξετε τις δεξιότητες (γραφή, συσκευασία, branding, εύκαμπτη δημιουργία τίτλων) που αναζητούν οι εκδότες (και το γεγονός ότι εσείς'θα έχουν web skillz, τα οποία είναι ΠΟΛΥ διαφορετικά από την εκτύπωση, είναι ένα τεράστιο μπόνους)

και

β) μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε't ακόμη και θέλετε ή πρέπει να πάτε την παραδοσιακή διαδρομή εκτύπωσης για να γίνει συντάκτης ομορφιάς.

Ειλικρινά, νομίζω ότι εμείς'σε μια μεταβατική περίοδο τώρα, όπου αυτό είναι'δεν είναι αρκετά σαφές πώς τα περιοδικά πρόκειται να μετασχηματιστούν για να καλύψουν τις ανάγκες της γενιάς του Internet. Μα εγώ'd βάζετε χρήματα στο εκκρεμές που αιωρούνται στην πλευρά του ιστού και έτσι ο ίδιος ο ίδιος ο ίδιος ο ίδιος ο SMART.

4. Αν εσύ'εξακολουθεί να είναι πρόθυμος να πάρει μια δουλειά του προσωπικού, don't να φοβάσαι να βγάλει, να βγάλει, να βγάλει.

Οι πανεπιστημιακές σπουδές διαρκούν μόνο τρεις ή τέσσερις μήνες, αλλά οι θέσεις εργασίας σε επίπεδο οργάνωσης εμφανίζονται σχεδόν ποτέ. Πραγματικά, αυτό'είναι πολύ δύσκολο να προσγειωθείτε σε μια θέση "πρέπει να το ξέρετε αυτό.

ΑΛΛΑ αν είστε αποφασισμένοι, το κύριο πράγμα εσείς'που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι οι ιδέες ιστοριών για τους συντάκτες. Όχι μόνο ο συντάκτης με τον οποίο εργάσατε κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, αλλά και σε άλλες δημοσιεύσεις. (Θα ήταν καλή ιδέα να προσπαθήσετε να συναντήσετε αυτά σε άλλες εκδόσεις ενώ εσείς'εξακολουθεί να είναι interning, ειδικά αν αυτοί'στην ίδια εταιρεία, καθώς η σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο είναι πάντα καλύτερο.)

Όταν ήμουν στο ELLE, Ήμουν απελπισμένος για τους καλούς συγγραφείς και ο NOBODY με έριξε. Ήταν παράλογο! Έτσι, οι ευκαιρίες είναι εκεί "βεβαιωθείτε ότι οι γήπεδα σας είναι καλά ερευνημένες και κατάλληλες για το περιοδικό σας'στόχευση. Ένας μεγάλος αγωνιστικός χώρος θα σας οδηγήσει μακριά, αλλά ένας πολύ κακός μπορεί να σας κάνει μαύρη λίστα. Κάντε την εργασία σας πρώτα.

5. Γνωρίζετε ότι είναι ένας συντάκτης ομορφιάς isn'τα πάντα.

Πραγματικά, δεν είναι't. (Και εγώ'm μαντέψει ότι ο Kim Kardashian's δουλειά ως συνεισφέροντας συντάκτης ομορφιάς του Εντάξει! είναι πολύ διαφορετική από τη μέση ομορφιά gal'της ζωής.)

Όσο αγαπώ αυτό που κάνω, αυτή η δουλειά είναι't για εσάς εάν:

ένα) Θέλετε να κερδίσετε πολλά χρήματα. Το σκέφτομαι'αλλά διαφορετικά στις Η.Π.Α., αλλά η εκκίνηση των μισθών για τις εισαγωγικές εργασίες είναι περίπου $ 30.000, αν εσείς'είμαι τυχερός. Εσείς'αναζητώντας το εύρος $ 50.000 για μια θέση editor.

σι) Θέλετε μια εργασία 9 με 5. Βλέπεις, τα γεγονότα που πρέπει να κάνουμε ως συντάκτες ομορφιάς; Αυτοί'αλλά θα πρέπει να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας στο τέλος της ημέρας. Έτσι, οι περισσότεροι συντάκτες ομορφιάς καταλήγουν να εργάζονται πολλές ώρες για να κάνουν τη δουλειά που κάνουν'να είστε σε θέση να κάνετε κατά τις κανονικές ώρες εργασίας.

ντο) Θέλετε σταθερότητα. Τα περιοδικά είναι σαν (ελπίζουμε καλά) δικτατορίες. Αυτό που λέει ο αρχισυντάκτης, πηγαίνει. Μερικές φορές αυτό είναι υπέροχο και άλλες φορές'δεν είναι. Ποτέ δεν ξέρεις ποτέ με τα περιοδικά, όπως και κάθε δημιουργική επιχείρηση, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε μια δεκάρα.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να συμμετάσχετε στη βιομηχανία ομορφιάς, όπως το PR ομορφιάς ή το μάρκετινγκ ή να συνεργαστείτε με το κοινό άμεσα ως πάροχος υπηρεσιών. Έτσι, σίγουρα έρευνα αυτές τις επιλογές επίσης. Τούτου λεχθέντος, εγώ προσωπικά Δεν μπορώ να φανταστώ κάνοντας οτιδήποτε άλλο, οπότε ακόμα κι αν είναι τρελός σκληρός για να μπει σε αυτή τη βιομηχανία, νομίζω ότι η αποφασιστικότητα μπορεί να σας πάρει πολύ, πολύ μακριά.

Τώρα λοιπόν πείτε μου (αν διαβάσετε αυτό μακριά!):

Έχει ποτέ περάσει από το μυαλό σας ότι εσείς'Θα ήθελα να γίνω συντάκτης ομορφιάς?

Νιώθεις ακόμα έτσι?

Ίσως μερικοί από τους αναγνώστες του προγράμματος επεξεργασίας ομορφιάς μπορούν να ζυγίσουν εδώ ... οποιαδήποτε άλλη συμβουλή για τους επίδοξους τύπους συντάκτη που θέλετε να μοιραστείτε?

Leave A Comment

85 + = 88