Πραγματικά πρέπει να πλύνετε το πρόσωπό σας;

Όλοι γνωρίζουν ότι για να έχετε υπέροχο δέρμα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με καθαρισμό του καλά "δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα.

Ή εσείς?

Κάντε μου μια χάρη και κοιτάξτε προσεκτικά την Alexa Chung:

Και ο Ginnifer Goodwin:

Και η Lady Gaga:

Οποιεσδήποτε ιδέες έχουν αυτά τα celebs?

Αυτοί'όλοι παραδέχτηκαν ότι δεν πλένουν τα πρόσωπά τους ... και οι επιδερμίδες τους don'δεν φαίνεται το χειρότερο γι 'αυτό. 

Ο Alexa είπε στον Byrdie: "Μερικές φορές πλένω το πρόσωπό μου τη νύχτα και μερικές φορές δεν κάνω". Η Ginnifer παραδέχτηκε να κοιμάται με το μακιγιάζ της ("Το αναγνωρίζω'δεν είναι καλύτερο, αλλά αυτό'είναι εντάξει για μένα. ") Και ο Γκάγκα, όταν ρωτήθηκε πόσα βράδια την εβδομάδα πηγαίνει στο κρεβάτι φορώντας μακιγιάζ, είπε στους ανθρώπους:" Επτά. Αυτό δεν είναι καλό για το δέρμα σας, αλλά ευλογώ με καλά γονίδια. "

Δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά κάνουν πραγματικά κάτι λανθασμένος μη καθαρίζοντας? 

Αφήνω'Η σελίδα του είναι δερματολόγος εδώ. Ή δύο. 

Διεξήγαγα συνέντευξη από τον Δρ Μαρκ Λούπιν της Cosmedica στη Βικτώρια της Βικτώριας και την Dr. Beatrice Wang της Carey Wang Δερματολογίας στο Μόντρεαλ και οι δύο ήταν εκπληκτικά "meh" για την ανάγκη καθαρισμού...

Δεν πλένετε το πρόσωπό σας είναι εντάξει (είδος)

"Το'είναι ωραίο να πλένουμε, γιατί νιώθουμε καθαρότεροι ", λέει ο Δρ Lupine." Αλλά δεν έχω τίποτα τρομερό να πω για την τάση να μην πλένουμε καθόλου. Μόνο το ίδιο το νερό καθαρίζει χωρίς να προσθέσει τίποτα σε αυτό. "

Ο Δρ Wang βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος. "[Το πλύσιμο του προσώπου] δεν είναι κακή ιδέα", λέει. "Αλλά εγώ δεν'Δεν νομίζω ότι πρέπει να είσαι σθεναρός για τον καθαρισμό του δέρματος. Οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουν χειρωνακτική εργασία, έτσι εμείς'μην παίρνετε αυτό το βρώμικο ".

Περιμένετε. Συνεπώς, όλες οι προσπάθειές μας να αποκτήσουμε υπερβολικά καθαρό δέρμα με αμέτρητες πλύσεις προσώπου, αφαίρεσης μακιγιάζ, συσκευές gadget τύπου Clarisonic κ.λπ. μπορεί να μην είναι απαραίτητες?

Σίγουρα ακούγεται έτσι, τουλάχιστον αν εσύ'ήμουν ταλαντούχος με μια χροιά όπως η Alexa's, Ginnifer's ή Gaga's και βρίσκονται στην ίδια ηλικιακή περιοχή. Το πλύσιμο, όχι το πλύσιμο δεν το κάνει't κάνει πραγματικά μια διαφορά για αυτές τις peeps. 

Λοιπόν, κάποιοι ισχυρίζονται ακόμη ότι το πλύσιμο δεν κάνει το δέρμα τους ακόμα καλύτερο.

Η υπόθεση για το "καθεστώς Caveman"

Εάν παραμονεύετε γύρω από φόρουμ ακμής, εσείς'Θα δούμε πολλές αναφορές για το "καθεστώς Caveman". (I don'Δεν ξέρω γιατί'το λεγόμενο "σχήμα", γιατί αυτό'σίγουρα οτιδήποτε άλλο.)

Η ιδέα είναι "ακριβώς όπως οι πρόγονοι των σπηλαίων μας" που σταματάτε να πλένετε το πρόσωπό σας. Πάντα. 

Οι αφοσιωμένοι σκληροπυρηνικοί'Μην αφήνετε το νερό να αγγίξει το δέρμα τους, καθώς η ιδέα είναι να το αφήνετε μόνοι σας για την παραγωγή σμήγματος για την τελική αυτορρύθμιση. Βασικά, δεν κάνετε τίποτα. Έτσι'όπως το κίνημα "no poo" για τα μαλλιά, εκτός από αυτό'το πρόσωπό σας. 

Και αυτό'είναι δύσκολο να διαφωνήσει με τις μαρτυρίες. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έκανε το δέρμα τους πιο ήσυχο και καθαρότερο από τις ατέλειες. 

Όταν το σκέφτεστε, αυτό το είδος έχει νόημα. Πάρτε τους περισσότερους άντρες, για παράδειγμα. Μήπως τρέχουν με δώδεκα προϊόντα και συσκευές; Όχι. Θα μπορούσαν να αφήσουν το νερό να τρέξει πάνω από τα πρόσωπά τους στο ντους, ή ίσως να χρησιμοποιήσει κάποιο σαπούνι μπαρ μερικές φορές, αλλά αυτό's για αυτό. Και συχνά, το δέρμα τους φαίνεται καλύτερα από το δικό μας! 

Γιατί μπορεί να λειτουργήσει το "Caveman Regimen"

Ρώτησα τα δερμάτινα και υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από το να μην πλένετε το πρόσωπό σας:

Έχετε ευαίσθητο δέρμα: "Οι άνθρωποι που έχουν ευαίσθητο δέρμα νιώθουν ότι αντιδρούν σχεδόν σε όλα", λέει ο Δρ Lupine. "Συνήθως, αυτό'δεν είναι αλήθεια και υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βρεθεί ότι λειτουργεί. Μπορεί να έχουν δοκιμάσει και μόλις παραιτηθεί, και φοβούνται να δοκιμάσουν οτιδήποτε άλλο. " 

Καθαρίζονταν πολύ επιθετικά: "Μερικοί άνθρωποι είναι πάρα πολύ δυνατοί με το πλύσιμο", λέει ο Δρ Wang. «Νομίζω ότι χρειάζονται το αίσθημα της τσιγκούνης-καθαρότητας'Ξήρανση του δέρματός σας. Αν εσύ'είναι πολύ επιθετικό, μπορεί να φαίνεται ξηρότερο μετά το πλύσιμο του προσώπου σας, ή κάποιοι άνθρωποι απογυμνώνουν τόσα λάδια ώστε να έχουν πραγματικά ένα αποτέλεσμα αναπήδησης. "

Ακούγεται για μένα! Εάν τα περισσότερα καθαριστικά σας ενοχλούν, τότε τελικά προκύπτει ότι το δέρμα σας θα ηρεμήσει πότε'δεν αντιμετωπίζει αυτή την επίθεση δύο φορές την ημέρα. Λοιπόν, μερικοί άνθρωποι παίρνουν ακόμη και τσίμπημα και κοκκινίλα από το νερό μόνο! (Αλλά έχω προτάσεις για αυτό, γι 'αυτό συνεχίστε να διαβάζετε μέχρι το τέλος!)

Για τον Δρ. Wang'η ιδέα ότι πρέπει να έχουμε καθαρή επιδερμίδα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομορφιάς μάρκετινγκ και spa κουλτούρες, έτσι'Είναι καλό να το ξέρετε αυτό'δεν είναι αλήθεια. Οτιδήποτε λουρίζει το δέρμα σας θα το αφήσει πολύ πιο ευάλωτο σε πιθανούς ερεθιστές και βακτηρίδια που εισέρχονται. Ως εκ τούτου, ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι κάνουν καλά πηγαίνοντας "Caveman" αφήνει το προστατευτικό φράγμα του δέρματος σας ανέπαφο. Επιπλέον, το γεγονός ότι μπορείτε να καταλήξετε με πιο ωραίο δέρμα από ότι ξεκινήσατε με την ήττα ολόκληρου του σκοπού, δεν το κάνει'αυτό είναι?

Αλλά αρκετά για δεν πλύσιμο. Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για να προχωρήσουμε και να καθαρίσουμε?

Τα οφέλη από το πλύσιμο του προσώπου σας

Αν πλύνετε το πρόσωπό σας, εδώ'τι είναι εσύ'να βγεις από αυτό:

Αφαιρεί το μακιγιάζ: «Θα συνιστούσα στους ανθρώπους να αφαιρούν μακιγιάζ καθημερινά, τη νύχτα», λέει ο Δρ Lupine. "Διαφορετικά, μπορεί να δημιουργηθεί στους πόρους, να τους φράξει και να μην επιτρέψει στην επιδερμίδα να αναπνεύσει σωστά".

Αφαιρεί το λάδι: "Μερικοί άνθρωποι παράγουν πολύ σμήγμα και μπορεί να θέλουν να το αποκομίσουν", λέει ο Δρ Wang. Προσθέτει ο Δρ Lupine, "εάν κάποιος έχει μια ιατρική κατάσταση όπως η ακμή και δεν κάνει'το πλύσιμο του προσώπου τους, μπορεί να είναι σε μειονεκτική θέση, καθώς οι πόροι τείνουν να γεμίζουν [με λάδι]. "

Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος: "Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα τείνει να μην είναι τόσο αποτελεσματικό σε φυσική απολέπιση'όταν το δέρμα τείνει να φαίνεται στεγνό και άγγιγμα και χάνει τη φυσική του λάμψη. Έτσι, αν υπάρχει'είναι ένας λόγος για να καθαρίσετε από μια ομορφιά προοπτική, αυτό's για να αποκαταστήσει αυτή τη λάμψη. "

Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία μιας κατάστασης του δέρματος: "Η χρήση καθαριστικών που είναι φαρμακευτικά ή που έχουν ενυδατικές ουσίες σε αυτά θα κάνει πραγματικά περισσότερα για συνθήκες όπως έκζεμα, ακμή ή ροδόχρου ακμή [από το να μην πλένετε καθόλου]", λέει ο Δρ Lupine.

Η κατώτατη γραμμή + Επιλογές προϊόντος!

Ας ελπίσουμε'τώρα είναι σαφές ότι ίσως να μην χρειάζεται να είμαστε τόσο αυστηροί με καθαρισμό.

Όχι, don 't't πρέπει να το παραδώσετε εντελώς σαν τους ανθρώπους "Caveman" (εκτός αν σας αρέσουν τα πειράματα!).

Αλλά δεν έχει σημασία τι είδους δέρμα σας, αυτό'που αξίζει να δοκιμάσετε μια πιο ήπια επιλογή καθαρισμού για να δείτε αν το δέρμα σας το συμπαθεί καλύτερα. 

Μόνο τα άτομα των οποίων οι επιδερμίδες είναι πολύ λιπαρά, πολύ παχιά και πολύ ανθεκτικά μπορούν να ανεχθούν σκληρά καθαριστικά. Φόρμουλες χωρίς σαπούνι, χαμηλή περιεκτικότητα σε αφρό και / ή ισορροπημένο ρΗ θα κάνουν τη δουλειά για ΟΛΟΥΣ τύπους δέρματος με πολύ λιγότερες πιθανότητες ερεθισμού. Μερικές προτάσεις...

Caudalie's Instant Foaming Cleanser είναι 99 τοις εκατό φυσικό, χωρίς σαπούνι και χωρίς απογύμνωση (έχω τελειώσει το μπουκάλι και θα το def αγοράσει και πάλι):

Mario Badescu's Enzyme Cleansing Gel είναι ένα μεγάλο gel που δεν αφρίζει'χρησιμοποιείται, το οποίο έχει AHA φρούτων για ένα ήπιο οφέλη απολέπισης:

Όταν ήμουν στην Καλιφόρνια νωρίτερα φέτος, χρησιμοποίησα τη Neutrogena's Ultra Gentle Καθημερινό Καθαριστικό, το οποίο είναι απαλλαγμένο από σαπούνι και το δέρμα μου άρεσε πολύ:

Joanna Vargas Η βιταμίνη C Face Wash είναι ένα από τα ωραιότερα φυσικά καθαριστικά'έχω χρησιμοποιήσει ποτέ "'είναι τόσο ενυδατικό, αλλά τα πάντα ξεχωρίζουν τόσο καλά:

Μόλις τελείωσα το μπουκάλι μου από το καθαριστικό καθαριστικό καθαριστικό Boscia χωρίς θειικά, το οποίο είναι υπέροχο αν σας αρέσει η αίσθηση ενός πηκτώματος, αλλά δεν απογυμνώνεται καθόλου:

Λατρεύω το 100 τοις εκατό φυσικό, ρΗ-ισορροπημένο Consonant φυσικό αφρό πρόσωπο Πλύσιμο τόσο πολύ που εγώ'Έχετε περάσει από δύο τουλάχιστον μπουκάλια και μετράτε! 

Το'ακόμη και εντάξει για να παραλείψετε το νερό και να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που απομακρύνετε από το χέρι αντί να ξεπλένετε, όπως το Dermalogica Ultracalming Cleanser (επίσης το Cetaphil υψηλής τεχνολογίας, το οποίο επίσης λειτουργεί!).

Ή μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα micellar καθαριστικό σε ένα βαμβάκι (Shiseido's είναι το καλύτερο!) και δεν πρέπει να ξεπλύνετε. Το Bioderma Sensibio H2O ήταν το αρχικό καθαριστικό νερό και με την ταπεινή μου γνώμη, το καλύτερο.

Μια άλλη επιλογή αν δεν έχετε'Δεν θέλω να αλλάξω τα καθαριστικά είναι απλά να καλέσετε πάλι το πλύματά σας μία φορά την ημέρα, αντί για δύο φορές (κάτι που είναι απόλυτα αρκετό, σύμφωνα με τον Δρ. Wang). Απλά ακούστε τη Σάλμα Χάιεκ:

Εκείνος δήλωσε φημισμένα στο ITV1, "Don'το πλύσιμο [το δέρμα] το πρωί, καθόλου, ποτέ. Επειδή το βράδυ το δέρμα σας αναδομεί μερικά από τα έλαια που χρειάζεστε για να κρατήσετε το δέρμα σας νέους και ισορροπεί το pH. Έτσι το πρωί, εάν τα απομακρύνετε, μπορείτε να πετάξετε με νερό, κάντε κάτι ήπιο, αλλά δεν το κάνετε'Δεν θέλω να απαλλαγούμε από αυτό. Και αν το δέρμα σας είναι βρώμικο το πρωί, αυτό σημαίνει ότι δεν το κάνατε'καθαρίστε καλά τη νύχτα. Πάντα να πλένετε το πρόσωπό σας τη νύχτα. Πρέπει να το καθαρίσετε πραγματικά, πολύ καλά τη νύχτα. "

Λοιπόν, αν αυτό συμβαίνει'είναι αρκετά καλό για τη Σάλμα ... εγώ'm παιχνίδι! 

Πείτε τη γνώμη σας

Πόσο συχνά πλένετε το πρόσωπό σας; Ποτέ πειραματίστηκε με το "καθεστώς Caveman"; Τι καθαριστικό ορκίζομαι?

Leave A Comment

71 − 62 =