Γιατί το σαλικυλικό οξύ είναι το καλύτερο οξύ για το δέρμα σας

Εξομολόγηση: Εγώ'εξαπατήσατε τη Λοσιόν Ρ50 με σαλικυλικό οξύ.

Το'είναι συγκλονιστικό, ξέρω. Λίγα προϊόντα ομορφιάς είναι τόσο περιζήτητα ως P50 με βάση το γαλακτικό οξύ, ένα απολεπιστικό τόνερ που έχει ονομαστεί "ο Ιησούς σε ένα μπουκάλι". Μου αρέσει ακόμα.

Αλλά νομίζω ότι λατρεύω το σαλικυλικό οξύ ακόμα περισσότερο.

Προηγουμένως, εγώ'd διαγράφηκε σαλικυλικό οξύ τόσο αυστηρά για τα άτομα με ακμή. Το'δεν είναι! Στην πραγματικότητα, εγώ'έπεσε ότι μπορεί να θεραπεύσει μια σειρά από ανησυχίες για το δέρμα, όχι μόνο τα σπυράκια, και έχει ένα πολύ καλύτερο προφίλ ασφάλειας από το γλυκολικό οξύ.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε:

Τι είναι σαλικυλικό οξύ?

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα β-υδροξυ οξύ (ΒΗΑ). 

Το'είναι επίσης το πιο κοινό BHA, έτσι εγώ'm χρησιμοποιώντας τους όρους "σαλικυλικό οξύ" και "BHAs" εναλλακτικά σε αυτό το άρθρο. Άλλα BHA που ενδέχεται να δείτε στις ετικέτες περιλαμβάνουν:

Όλα αυτά τα συστατικά ανήκουν στην ίδια οικογένεια με την ασπιρίνη (σαλικυλικά) και είναι αντιφλεγμονώδη και ελαφρώς αντιβακτηριακά.

Ως απολεπιστικά, δουλεύουν μαλακώνοντας και διαλύοντας την κερατίνη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα μας και προκαλεί την συσσωμάτωση των κυττάρων. Αυτό καθιστά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος πολύ ευκολότερο να ξεφύγουν από το δέρμα's επιφάνεια.

Αυτό που κάνει το σαλικυλικό οξύ και άλλα ΒΗΑ ακόμα πιο ευεργετικά είναι ότι είναι επίσης διαλυτά στο πετρέλαιο. Έτσι, αντί να παραμείνουν στην επιφάνεια, μπορούν να διεισδύσουν βαθιά σε πόρους γεμάτους σμήγμα! Εκεί, απολέπιση της επένδυσης πόρων, η οποία χαλαρώνει τα φράγματα και επιτρέπει το λάδι να ρέει πιο ελεύθερα.

Αλλά, όπως είπα, don 't't πρέπει να έχουν ακμή για να δοκιμάσουν σαλικυλικό οξύ. Είναι αυτό που είναι γνωστό ως "κερατολυτικός παράγοντας" - μια ουσία που βοηθά στην ομαλοποίηση του δέρματος'(αποβολή κυττάρων του δέρματος). Όπως ανέφερα εδώ, η ανώμαλη κερατινοποίηση συσχετίζεται με πολλές άλλες δερματικές παθήσεις, από την κεράτωση του pilaris έως το έκζεμα μέχρι την ξηρότητα ... έτσι το σαλικυλικό οξύ έχει στην πραγματικότητα ένα πολύ ευρύτερο φάσμα χρήσεων από αυτό που είναι γνωστό!

[Διαβάστε περισσότερα για τη βιταμίνη Α και την ακμή]

Η διαφορά μεταξύ AHAs και BHAs

Ενώ το σαλικυλικό οξύ είναι ένα ΒΗΑ, το γλυκολικό οξύ είναι ένα ΑΗΑα-υδροξυ οξύ. 

Αυτό το διάγραμμα συνοψίζει τις βασικές διαφορές μεταξύ AHA και BHA, αλλά ας's ξεπεράστε τους λίγο περισσότερο:

Τώρα αφήστε'για το πώς το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βελτιώσει το δέρμα σας!

Οφέλη από το σαλικυλικό οξύ

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι'γνωρίζοντας το σαλικυλικό οξύ'πολλά οφέλη, επειδή συνήθως βρίσκονται μόνο σε θεραπείες spot για ακμή. Εγώ'Δεν μιλάω για αυτά (ποτέ δεν τα βρήκα πολύ αποτελεσματικά). 

Εγώ'μ μιλάμε για μια τελείως διαφορετική ιδέα: μία θεραπεία χαμηλού δόγματος σαλικυλικού οξέος που βάζετε ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ. 

Για κάποιο λόγο, οι μάρκες έχουν επικεντρωθεί τόσο σε AHAs ότι δεν υπάρχουν'τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα στην αγορά, αλλά αυτά που υπάρχουν υπάρχουν επακρώς πιστός μετά. (ΕΓΩ'θα σας δώσω κάποια προϊόντα recs σε μια στιγμή!)

Ο λόγος είναι ότι η εφαρμογή ενός απαλό σαλικυλικό οξύ καθημερινά, ακριβώς όπως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν Λοσιόν P50, μπορεί να βελτιώσει δραματικά το δέρμα σας. Όπως αποδεικνύεται, το Biologique Recherche doesn'δεν έχει το μονοπώλιο για την αλλαγή της ζωής!

Εδώ είναι μερικά συγκεκριμένα οφέλη για το δέρμα που μπορείτε να περιμένετε από το σαλικυλικό οξύ:

Μαύρα μάτια, φραγμένοι πόροι και ακμή

Αν εσύ'να αγωνίζεται με κάθε είδους συμφόρηση, ένα σαλικυλικό οξύ ή ένα προϊόν BHA είναι απαραίτητο. Η ικανότητά του να χαλαρώνει τα βύσματα και να διαλύει τα συντρίμμια στους πόρους μπορεί να βοηθήσει με τα σπυράκια, τα clogs και τα ενεργά breakouts. Οι αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν τα βακτήρια του P. acnes και την ηρεμία των φλεγμονωδών σπυριών. 

Αλλά νομίζω ότι η πραγματική μαγεία είναι στο σαλικυλικό οξύ'την ικανότητα να εμποδίζετε να δημιουργείτε comedones στην πρώτη θέση! Οτι'όπου υπάρχει η καθημερινή εφαρμογή χαμηλών δόσεων. "Αντί να αντιμετωπίζονται τα σπυράκια όπως φαίνονται, αυτό'είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε ένα απαλό προϊόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ κάθε μέρα », λέει ο Δρ. Whitney Bowe.« Αυτό βοηθά στην αποτροπή της έκρηξης σε τακτική βάση ».

Λιπαρό δέρμα και μεγάλους πόρους

Derms συμφωνούν: Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα από τα λίγα συστατικά που μπορεί πραγματικά να SLOW DOWN το δέρμα σας'της παραγωγής πετρελαίου! (Το σαλικυλικό οξύ μειώνει την παραγωγή πετρελαίου, λέει ο Δρ. Annie Chiu, ενώ ο Δρ Sue Ann Wee λέει ότι το σαλικυλικό οξύ μπορεί να μειώσει την έκκριση σμήγματος.) Το τέχνασμα είναι να βρείτε το σωστό ποσό και συχνότητα για να διατηρήσετε το δέρμα σας'τα έλαια σε ισορροπία χωρίς υπερβολική ξήρανση.

Το σαλικυλικό οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει με το μέγεθος πόρων. "Ο λόγος για τον οποίο οι πόροι φαίνονται μεγαλύτεροι από ό, τι στην πραγματικότητα είναι επειδή αυτοί'επανασφραγίζονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος που αναμιγνύονται με λάδι », λέει ο αισθητικός Shani Darden. Μόλις το σαλικυλικό οξύ τους αποκλείσει,'δεν είναι τόσο εκτεταμένες και θα φαίνονται μικρότερες.

Θαμπό, τραχύ, ηλικιωμένο δέρμα

Εκεί'Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο μπορείτε'Χρησιμοποιήστε ένα BHA με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε'd Χρησιμοποιείτε ένα AHA, για πιο φωτεινό, ομαλότερο και πιο νεανικό δέρμα. "Οι απολεπιστικές ιδιότητες του σαλικυλικού οξέος έχουν αποδειχθεί, με την πάροδο του χρόνου, να μειώσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, προωθώντας την ανάπτυξη κολλαγόνου", λέει ο Δρ Dendy Engelman. "Η απολέπιση οδηγεί σε μείωση του πάχους του στρώματος των νεκρών κυττάρων, γεγονός που δίνει στο δέρμα μια πιο λαμπερή, πιο λαμπερή εμφάνιση".

Σημείωση: Δεν έχω'Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα αυξάνει την ανάπτυξη κολλαγόνου, αλλά εγώ'Θα το εξηγήσω σε ένα δεύτερο παρακάτω.

Υπερπηκτοποίηση

Το σαλικυλικό οξύ είναι επίσης ένας μαχητής χρωματισμού όχι μόνο εξαιτίας του απολεπιστικού του αποτελέσματος αλλά και από την ικανότητά του να παρεμποδίζει το σχηματισμό μελανίνης με χαμηλό κίνδυνο ερεθισμού. «Το χρησιμοποιώ για τη θεραπεία ασθενών με σκουρότερο δέρμα που προσπαθεί να διορθώσει κηλίδες ήλιου και ηλικίας και θέματα υπερδιέγερσης», λέει ο Δρ. Bakshandeh.

Ασφαλής εναλλακτική λύση σε γλυκολικό

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να δοκιμάσετε το σαλικυλικό οξύ είναι επειδή αυτό's SAFE. Αν εσύ'θα χρησιμοποιήσω ένα οξύ μακροπρόθεσμα, νομίζω ότι τα ΒΗΑ έχουν ένα πολύ καλύτερο προφίλ ασφάλειας από τα ΑΗΑ, ιδιαίτερα το γλυκολικό οξύ.

Ήταν ο αισθητικός της διασημότητας Kate Somerville που με έριξε να κοιτάξω το γλυκολικό οξύ όταν ανέφερε ότι «μπορεί να σκοτώσει πραγματικά ζωντανό ιστό». Τι τι; Αποδεικνύεται'το δεξί ... γλυκολικό οξύ ενεργοποιεί τον κυτταρικό θάνατο μέσω υπερφόρτωσης ασβεστίου, η οποία είναι η ίδια βιοχημική διαδικασία που εμπλέκεται σε καταστάσεις που προκαλούνται από στρες όπως η υποξία.

Όσο για την "ανάπτυξη κολλαγόνου" αυτό'ο κύριος λόγος για τον οποίο το γλυκολικό οξύ ήταν τόσο δημοφιλές, διότι αυτό'που χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες θεραπείες κατά της γήρανσης. Λέγεται ότι έχει την ικανότητα να φτάνει στο χόριο, όπου αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. 

Εγώ'm δεν είναι πλέον σίγουρος ότι'είναι τόσο καλό πράγμα. Ο υπερβολικός σχηματισμός κολλαγόνου είναι στην πραγματικότητα μια φλεγμονώδης απόκριση και η ρίζα της ουλής, της ίνωσης και των ρυτίδων. Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι τα εύκαμπτα, ελαστικά κύτταρα που δεν έχουν σκληρύνει τις αποθέσεις κολλαγόνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ενώ τα AHAs διεγείρουν τις ίνες κολλαγόνου και αυξάνουν το πάχος του δέρματος, το σαλικυλικό οξύ μειώνει το πάχος του δέρματος. Νομίζω ότι'είναι πραγματικά θετικό, αφού γνωρίζουμε ότι ομαλοποιεί την κερατινοποίηση. Ο Δρ Loren Pickart μιλάει περισσότερο για το σχηματισμό κολλαγόνου και ουλών εδώ.

Οι καλύτερες θεραπείες σαλικυλικό οξύ

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να επεξεργάζεστε το δέρμα σας με ένα απαλό BHA; Εδώ είναι τα καλύτερα στοιχήματά σας:

COSRX BHA Blackhead Power Υγρό

Εσείς't πρέπει να έχουν σπυράκια για να χρησιμοποιήσετε το COSRX BHA Blackhead Power Liquid. Περιέχει 4 τοις εκατό σαλικυλικό βεταϊνη "προφανώς ισοδύναμο με 2 τοις εκατό σαλικυλικό οξύ" σε βάση ενυδατική γέλη. Λατρεύω επίσης ότι έχει νιασιναμίδη, για επιπλέον λαμπρότητα. εγώ μπορώ'δεν ζουν χωρίς αυτό το προϊόν ... Έχω ακόμη και η μητέρα μου να το χρησιμοποιεί τώρα, καθώς ήθελα να δω αν δούλεψε επίσης σε ξηρότερο, ώριμο δέρμα. (Το κάνει, το αγαπά, πάρα πολύ.) Πιστέψτε τη διαφημιστική εκστρατεία! 

Από που να αγοράσω: Amazon.ca & # x20. Amazon.com & # x2022; Ulta Beauty & # x2022; Soko Glam & # x2022; Cult Beauty

Συστατικά: Νερό φλοιού Salix Alba (Willow), βουτυλενογλυκόλη, σαλικυλική βηταΐνη, νιασιναμίδη, 1,2-εξανδιόλη, αργινίνη, πανθενόλη, υαλουρονικό νάτριο, κόμμι ξανθάνης,.

Paula's Επιδερμίδα Επιλογής Επιδερμίδας 2% ΒΗΑ Υγρό

Paula's Choice Skin Perfecting 2% Το BHA Liquid είναι το άλλο, εξίσου δημοφιλές BHA treatment. Αυτός περιέχει 2 τοις εκατό σαλικυλικό οξύ και έχει μια σαφή υγρή υφή (μερικοί το περιγράφουν ως λιπαρό, αλλά δεν το έκανα'δεν το βρίσκω). Μόλις τελείωσα το τεστ αυτό για μερικές εβδομάδες και το βρήκα τόσο αποτελεσματικό όσο το COSRX, αλλά μόνο λίγο πιο στεγνό. 

Από που να αγοράσω: Nordstrom & # x2022; Amazon.com & # x2022; Birchbox & # x2022; Dermstore & # x2022; Paula's Choice

Συστατικά: Νερό (Aqua), Μεθυλοπροπανοδιόλη (ενυδάτωση), βουτυλενογλυκόλη (ενυδάτωση), σαλικυλικό οξύ (βήτα υδροξύ οξύ / απολεπιστικό), Polysorbate 20 (σταθεροποιητής), εκχύλισμα φύλλων Camellia Oleifera (πράσινο τσάι / (εξισορροπητής ρΗ), Tetrasodium EDTA (σταθεροποιητής).

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel

Αν και το υγρό είναι ο καλύτερος πωλητής τους παγκοσμίως, εκεί's επίσης ένα σχήμα πηκτής: Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel. Αυτό δίνει την ενυδάτωση χωρίς έλαιο, και είναι επίσης χωρίς σιλικόνη. Εάν το δέρμα σας είναι από την κανονική έως λιπαρή πλευρά, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για σας. 

Από που να αγοράσω: Amazon.com & # x2022; Dermstore & # x2022; SkinCareRx & # x2022; Paula's Choice

Συστατικά: Νερό, Μεθυλοπροπανοδιόλη, Βουτυλενογλυκόλη (ενυδάτωση), Πολυσορβικό 20 (ενισχυτικό υφής), Σαλικυλικό οξύ (βήτα υδροξύ οξύ / απολεπιστικό), Φυτοσφιγγοσίνη (αναγέννηση του δέρματος), Υδροξυαιθυλοκυτταρίνη εκχυλίσματα σταφυλιών / αντιοξειδωτικά), Camellia Sinensis Εκχύλισμα λουλουδιών / φύλλων / βλαστοκυττάρων (πράσινο τσάι / αντιοξειδωτικό) Epilobium Angustifolium Εκχύλισμα λουλουδιών / φύλλων / βλαστοκυττάρων (χαλαρωτικό δέρμα), Bisabolol ), Tetrasodium EDTA (σταθεροποιητής).

Το συνηθισμένο διάλυμα 2% σαλικυλικού οξέος

Το Συνηθισμένο Σαλικυλικό Οξύ 2% Solution είναι μια ολοκαίνουργια εναλλακτική λύση για το Paula's Επιλογή BHA, με ελαφριά υφή πηκτής. Το'με την ίδια δύναμη, αλλά το βρίσκω λίγο ισχυρότερο. Το'είναι επίσης ένας υπερ-προσιτός τρόπος για να δοκιμάσετε το σαλικυλικό οξύ (έχοντας κατά νου ότι εσείς'πάρτε επίσης ένα μικρότερο μπουκάλι).

Από που να αγοράσω: Sephora & # x2022; Beautylish & # x2022; ASOS & # x2022; Ομορφιά Bay

Συστατικά: Aqua (νερό), νερό από φύλλα Hamamelis virginiana, κολομιδοπροπυλο διμεθυλαμίνη, σαλικυλικό οξύ, διμεθυλο ισοσορβίδιο, διισοκυανικό αιθυλενοδιαμίνη τρινάτριο, κιτρικό οξύ, πολυσορβικό 20, υδροξυαιθυλοκυτταρίνη, τριαιθανολαμίνη, αιθοξυδιγλυκόλη, σορβικό κάλιο, βενζοϊκό νάτριο, Γλυκόλη.

Χυμός ομορφιάς Blemish Clearing Ορός

Αν οι παραπάνω επιλογές είναι πολύ ισχυρές για το δέρμα σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε τον ορό καθαρισμού ομορφιάς για το Juice Beauty Blemish. Με 0,75 τοις εκατό σαλικυλικό οξύ, αυτό'είναι πιο ήπιο από τα 2 τοις εκατό προϊόντα, αλλά ακόμα αρκετά ισχυρό για να σας προσφέρει εξαιρετική απολέπιση, αντι-ακμή και λαμπρυντικά αποτελέσματα. Εσείς't πρέπει να έχουν κηλίδες για να επωφεληθούν από αυτό!

Από που να αγοράσω: Sephora & # x2022; Amazon.com & # x2022; Neiman Marcus & # x2022; Ulta Beauty & # x2022; Bloomingdale's & # x2022; Anthropologie & # x2022; Dermstore & # x2022; Bluemercury & # x2022; SkinStore & # x2022; SkinCareRx & # x2022; Χυμός ομορφιάς

Δραστικά συστατικά: Σαλικυλικό οξύ 0,75%. Άλλα συστατικά: Vitis Vinifera (Βιολογικό λευκό χυμό σταφυλιών / Ju de Raisin Blanc Bio) *, Pyrus Malus (Βιολογικό χυμό μήλου / Jus De Pomme Bio) *, Αλόη Μπαρμπάντεσις (Βιολογικό χυμό αλόης / Jus D'Aloes Bio) *, Citrus Medica Limonum (Βιολογικό χυμό λεμονιού / Jus De Citron Bio) *, Γλυκερίνη +, Γλυκίμη, Algin, Salix Alba (εκχύλισμα φλοιού ιριάς / Extrait D'(Βιταμίνη C / βιταμίνη C), τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε / βιταμίνη Ε), Salvia officinalis (Sage Leaf Oil / Huile De Feuilles De), Αλαντονίνη, Δεκυλο γλυκοσίδη +, Πανθενόλη (Βιταμίνη Β5 / Βιταμίνη Β5) Saugel), Ubiquinone (Coq10), Saccharum Officinarum (εκχύλισμα ζαχαροκάλαμου / Extrait de Canne À Sucre), Camellia Sinensis (βιολογικό εκχύλισμα λευκού τσαγιού / Extrait Des Feuilles de Thé Blanc Bio) *, Camellia Oleifera De Feuilles De Thé Vert Bio) *, Lavandula Angustifolia (βιολογικό εκχύλισμα λεβάντας / Extrait de Lavande Bio) *, Chamomilla Recutita (βιολογικό εκχύλισμα χαμομηλιού / Extrait de Camomille Bio) *, Melissa Officinalis (Extract φύλλων λεμονιού / Extrait de Feuilles De Melisse ), Εκχύλισμα φυκών, βενζοϊκό νάτριο, σορβικό κάλιο, κιτρικό οξύ, Lavandula Angustifolia (λάδι λεβάντας / Huile de Lavande), Boswellia Serrata (Λάδι λεμονιού / Huile D'Encens). * Πιστοποιημένο οργανικό συστατικό / συστατικό Certifié Bio + φυτικής προέλευσης / Origine Végétale

Odacité Mint + Πράσινο Τσάι Ύδρα-Καθαριστικό Mist Θεραπείας

Odacité Mint + Πράσινο Τσάι Ύδρα-Καθαριστικό Mist Treatment είναι τέλειο αν εσείς'αναζητώντας μια φυσική επιλογή ή / και κάτι υπερ-απαλή. Αν και δεν έχουν't αποκαλύπτει το ποσοστό, διαθέτει εκχύλισμα φλοιού ιτιάς σε βάση αλόης βέρα. Για να έχετε το μεγαλύτερο όφελος, χρησιμοποιήστε το σε γυμνό δέρμα, κάτω από τον ορό ή την ενυδατική κρέμα σας, για να σφραγίσετε το ενεργό. Το'είναι επίσης μεγάλη για τον έλεγχο του πετρελαίου καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να ενοχλεί το μακιγιάζ σας.

Από που να αγοράσω: Nordstrom & # x2022; Amazon.com & # x2022; Η Αγορά Detox & # x2022; Well.ca & # x2022; Cult Beauty

Συστατικά: Χυμός φύλλων Αλόης Βαρδαδάκη (Αλόη Βέρα) *, Εκχύλισμα Μέντα Πιπερίτα *, Γλυκερίνη Λαχανικών, Εκχύλισμα Σάλιξ Άλμπα *, Εκχύλισμα Camellia Sinensis (Πράσινο Τσάι) *. *Οργανικός

Ύπαρξη καθαρό δέρμα ιτιά βούρτσα Booster-serum

Ένδειξη Clear Skin Willow Bark Booster-Serum είναι μια άλλη φυσική επιλογή, με εκχύλισμα φλοιού ιτιάς σε μορφή ορού. Αν και's στο "προβληματικό δέρμα", νομίζω ότι αυτό θα ήταν αρκετά ευγενές για όλους τους τύπους δέρματος.

Από που να αγοράσω: Amazon.com & # x2022; Dermstore & # x2022; SkinCareRx

Συστατικά: Εκχύλισμα Salix Alba, Τσάι Mentha Piperita, Εκχύλισμα Equisetum Arvense, Γλυκερίνη φυτικής προέλευσης, Πανθενόλη, Εκχύλισμα φυλλιδίων Juglans Regia (Καρυδιά), Κυκλοδεξτρίνη, Έλαιο Melaleuca Alternifolia (Τσαγιού), Ξανθάνη, Βενζοϊκό νάτριο, σορβικό κάλιο, γαλακτικό οξύ, φυτικό σκουαλάνιο, ουβικινόνη (συνένζυμο Q10), οξικό τοκοφερυλεστέρα (βιταμίνη Ε), παλμιτικό ασκορβυλεστέρα (εστέρας βιταμίνης C), σαλικυλικό νάτριο, πετρέλαιο Pimpinella Anisum.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σαλικυλικό οξύ 

Τέλος, μερικές συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε με το σαλικυλικό οξύ!

Αν εσύ'είναι καινούργιο σε οξέα, θα μπορούσατε να εισαγάγετε σαλικυλικό λίγες φορές την εβδομάδα και να δημιουργήσετε συχνότερες εφαρμογές από εκεί. Δεδομένου ότι ήμουν ήδη σε καθημερινό γαλακτικό οξύ, άρχισα αμέσως μια μέρα και τώρα εγώ'm ανοίγοντας εφαρμογές δύο φορές την ημέρα χωρίς καθόλου προβλήματα. Αλλά μπορείτε να διαπιστώσετε ότι μια φορά την ημέρα ή κάθε άλλη μέρα λειτουργεί καλύτερα για σας.

Βήμα 1: Πλύνετε το πρόσωπό σας ως συνήθως. Αποφύγετε τη χρήση άλλων απολεπιστικών ταυτόχρονα με το σαλικυλικό οξύ.

Βήμα 2: Διαδώστε ένα λεπτό στρώμα του οξέος πάνω στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να το συγκεντρώσετε σε περιοχές συμφόρησης ή νεκρού δέρματος.

Βήμα 3: Περιμένετε να απορροφηθεί το οξύ πριν τοποθετήσετε στο επάνω μέρος οποιεσδήποτε ενυδατικές κρέμες, μακιγιάζ ή αντηλιακό. Εσείς't πρέπει να το ξεπλύνετε. Εάν χρησιμοποιείτε άλλα ενεργά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, η νιασιναμίδη ή τα ρετινοειδή, πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε το σαλικυλικό οξύ και στη συνέχεια να περιμένετε εφ 'όσον μπορείτε ιδανικά 20 έως 30 λεπτά για το δέρμα σας'ώστε το pH να επανέλθει στο φυσιολογικό. 

Σημείωση: Εάν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο ή αν ανησυχείτε για μεταφλεγμονώδη χρώση, σκεφτείτε πρώτα να κάνετε μια δοκιμή εμπλάστρου και μια εφαρμογή βραχείας επαφής. (Ενώ ο Δρ Sejal Shah λέει ότι το σαλικυλικό οξύ είναι ασφαλές για χρήση σε όλα τα χρώματα του δέρματος, υπάρχει κίνδυνος να σκουραίνει κάθε φορά που εφαρμόζετε δυνητικά ερεθιστικά προϊόντα στους μεσοπράσινους τόνους του δέρματος.) Με θεραπεία βραχείας επαφής, μετά από λίγα λεπτά, αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο που απομένει, ώστε το δέρμα σας να μπορεί να δημιουργήσει μια ανοχή.

συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε γιατί εγώ've μετέβαλε την αφοσίωση από την Λοσιόν P50 στο COSRX BHA. 

Πιστέψτε με, ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί, δεδομένου ότι εγώ'χρησιμοποιούσα (και μουρμούζω) την P50 για τόσα πολλά χρόνια. Heck, δεν το έκανα'δεν θέλω να σταματήσω να το χρησιμοποιώ για να δοκιμάσω το COSRX, το οποίο εγώ'd αγόρασε σε μια ιδιοτροπία με χαμηλές προσδοκίες ... αλλά εγώ'm SO GLAD έκανα!

Για μένα, οι ημερήσιες θεραπείες BHA έχουν εξολοθρεύσει την ενοχλητική, παρατεταμένη, υπογλυκαιμική συμφόρηση (το είδος που μπορείτε'βλέπω αλλά αισθάνομαι). Οι πόροι μου φαίνονται καθαρότεροι, το δέρμα μου είναι πιο ομαλό και παράγει λιγότερα πετρέλαια και τα σκοτεινά σημάδια εξαφανίζονται πιο γρήγορα. Προφανώς, αυτό'Είναι εκπληκτικό στην αποτροπή κηλίδων, και όσα προκύπτουν είναι λιγότερο φλεγμονώδη και εξαφανίζονται γρήγορα.

Το μόνο μειονέκτημα ήταν κάποια μικρή έλλειψη (ακόμη και ξηρότητα), αλλά αυτό's με συνεχή χρήση. Κάνω επίσης νυχτερινή καθαρισμό πανιών και χρησιμοποιώ πολλά λάδια από σκουαλάνιο για να τα κρατήσω στον κόλπο.

Περιττό να πω, νομίζω ότι το σαλικυλικό οξύ αξίζει πολύ καλά!

Δοκιμάσατε το σαλικυλικό οξύ?
Τι αλλαγές έχετε παρατηρήσει στο δέρμα σας?
Βρέθηκαν άλλα μεγάλα προϊόντα BHA?

Leave A Comment

16 − = 9