Πώς να αντιμετωπίσετε τις ψυχρές πληγές: Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν παίρνετε ένα

Όπως ο καθένας που πάσχει από κρύες πληγές γνωρίζει, την ημέρα που πρέπει να δούμε το καλύτερο για κάτι Πραγματικά όπως το γάμο, η ημερομηνία ή η παρουσίαση της εργασίας, θα είναι αναπόφευκτα η ημέρα που θα ξυπνήσετε επίσης με ένα μεγάλο παχύ κρύο πληγή.

Ή έτσι'έχω ακούσει. Εγώ'ποτέ δεν είχατε ένα, και ελπίζω ότι δεν θα το κάνει ποτέ, γιατί μια παρατεταμένη, οδυνηρή, σκληρή για να καλύψει φουσκάλα ακούγεται σαν ένας ολικός εφιάλτης ομορφιάς!

Το'είναι επίσης ένα θέμα που έχω καταλάβει'Δεν καλύφτηκα αρκετά, γιατί μπορώ'δεν μιλάει από προσωπική εμπειρία. Για να το διορθώσω, και για να μάθω τις στρατηγικές BEST για το κτύπημα κρύων πληγών, έφτασα στην Erin Kofman, έναν φαρμακοποιό με βάση το Τορόντο που συνεργάζεται με abreva. 

Εδώ'το σχέδιο πέντε βημάτων της για αυτό που πρέπει να κάνετε όταν αισθάνεστε μια ψυχρή πληγή:

1. Γνωρίστε τα Σημάδια

"Οι περισσότεροι άνθρωποι που λαμβάνουν υποτροπιάζουσες κρύες πληγές θα ξέρουν πότε'αυτό θα συμβεί ", λέει η Erin," είτε θα δουν ένα μικροσκοπικό κόκκινο χτύπημα είτε θα έχουν τσούξιμο ή καύση στην περιοχή αυτή ή και τα δύο. "

Αυτό σημαίνει ότι ο κοινός κρύος πληγή (ο οποίος συνήθως παραμένει αδρανής στο σώμα) μόλις ενεργοποιήθηκε και πρόκειται να εξαπλωθεί σε υγιή ιστό. Μια κυψέλη θα εμφανιστεί γύρω από το στόμα, τα χείλη ή τη μύτη σας. "Μπορεί ακόμη και να μοιάζει με σπυράκι σε μερικούς ανθρώπους", λέει η Erin. 

Μάθετε να λέτε τη διαφορά, να προσέχετε τα συμπτώματα και να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση. Επειδή ο χρυσός κανόνας της ψυχρής επώδυνης θεραπείας είναι ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ΟΛΑ.

2. Αντιμετωπίστε το

"Το πιο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζετε αμέσως την κρύα πληγή", λέει η Erin. «Όσο πιο γρήγορα το αντιμετωπίζετε, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το φάρμακο».

Εισαγάγετε abreva. "Το'είναι το μόνο προϊόν που δεν περιέχει φάρμακα του είδους του που περιέχει εικοσιδυανόλη, πραγματική ιατρική », λέει η Erin.« Αυτό εμποδίζει τον ιό να εισέλθει σε υγιή κύτταρα και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος ».

Επιλέξτε από δύο μορφές, τον abreva Original Tube ή την αντλία abreva. Αυτοί'είναι εξίσου αποτελεσματική, οπότε απλώς καταλήγει σε προσωπική προτίμηση. "Αν είστε συχνός πάσχων από κρύο, σας συνιστώ να το μεταφέρετε στο πορτοφόλι σας", λέει η Erin. «Το δεύτερο που αισθάνεσαι το τσούξιμο ή το κάψιμο, ή βλέπεις το σημείο, πρέπει να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς αμέσως».

Για να εφαρμόσετε abreva, πλύνετε πρώτα τα χέρια σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να το βάζετε στην κρύα πληγή με ένα νωπό βαμβακερό στυλεό (που απορρίπτετε το στυλό κάθε φορά), αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό δάκτυλο. Χρειάζεστε μόνο μια μικρή ποσότητα "αρκετή για να καλύψετε την κρύα πληγή και ένα κομμάτι της γύρω περιοχής. Το προϊόν θα στεγνώσει. Σιγουρευτείτε ότι πλένετε τα χέρια σας αφού αγγίξετε το κρύο πληγή ή το στυλεό, για να αποφύγετε τη διάδοση της λοίμωξης.

3. Χρησιμοποιήστε Appliil Makeup Μίας Χρήσης

Τώρα που εσείς'Έχετε το abreva να κάνει το πράγμα της στην κρύα σας πληγή, μάλλον μπορείτε'Περιμένετε να το καλύψετε με μακιγιάζ.

Οχι τόσο γρήγορα. Καταρχάς, δώστε στο φάρμακο το χρόνο να βυθιστεί. "Θα το αφήσω να απορροφηθεί στο δέρμα", λέει η Erin.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε μακιγιάζ για να καμουφλάρετε τη φουσκάλα, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμογές μιας χρήσης που ξεφορτώνεστε αφού την αγγίξουν. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να μολύνετε το προϊόν και να μεταδώσετε τον ιό σε άλλες περιοχές την επόμενη φορά που το χρησιμοποιείτε (eeks!).

Ένα κρεμώδες concealer ή υγρό υπόβαθρο είναι καλύτερο για να κρύβετε ένα κρύο πληγή? πηγαίνετε εύκολα στη σκόνη, καθώς μπορεί να τραβήξει την προσοχή στα φουντωτά κομμάτια. Όσον αφορά το κραγιόν, μερικοί άνθρωποι προτιμούν μια γυμνή χείλη / τολμηρές στρατηγικές μάτι για να πάρει την εστίαση από το στόμα, ενώ άλλοι ορκίζονται από τα φωτεινά, ματ χρώματα χείλη ως μέσο για την απόσπαση της προσοχής. 

Ανεξάρτητα από το είδος του μακιγιάζ που έχετε επιλέξει, να είστε έτοιμοι να το εφαρμόσετε συχνά, επειδή το abreva πρέπει να χρησιμοποιείται πέντε φορές την ημέρα έως ότου θεραπευθεί η βλάβη, έως και 10 ημέρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να αφαιρέσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ από την κρύα πληγή πριν από την εφαρμογή.

Αν η κρύα πληγή αναπτύξει μια ψώρα, αφήστε την να πέσει φυσικά - μην ξεφλουδίζετε τη φλούδα.

4. Ντον't Διαδώστε τον ιό

Συνήθως, μια κρύα πληγή διαρκεί αρκετές ημέρες και είναι μεταδοτική για όλο αυτό το διάστημα, μέχρι να θεραπευτεί τελείως. Το'είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθεί ο ιός σε άλλα άτομα και να ξαναφτιάξετε τον εαυτό σας.

"Όταν αγγίζετε την κρύα πληγή και έπειτα αγγίζετε τον εαυτό σας κάπου αλλού, μπορείτε να διαδώσετε τον κρύο πόνο στους άλλους τομείς του σώματός σας", λέει η Erin. "Οτι'γιατί το συχνό πλύσιμο των χεριών και η καλή υγιεινή είναι τόσο σημαντικό. "

Οι περισσότεροι από εμάς περνούν μόνο τρία με πέντε δευτερόλεπτα το πλύσιμο των χεριών μας "δεν είναι αρκετό για να κάνουν τη δουλειά σωστά. "Θέλετε να μπορείτε να τραγουδήσετε ευτυχισμένα γενέθλια στον εαυτό σας δύο φορές ενώ πλένετε τα χέρια σας", λέει η Erin. "Οτι'είναι το σωστό χρονικό διάστημα για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια. "

Είναι αυτονόητο: don't φιλί κανέναν, ενώ έχετε μια κρύα πληγή. Πρέπει επίσης να αποφύγετε να μοιράζεστε πετσέτες, σκεύη, μολύβια, κύπελλα, οδοντόβουρτσες, κραγιόν ή βάλσαμο για τα χείλη. 

5. Don'• Σταματήστε τη θεραπεία πολύ σύντομα

Οι ψυχρές πληγές μπορούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες'ήταν γνωστό ότι έρχονται πίσω στο ίδιο σημείο όπου εσείς σκέψη μόλις τους σκοτώσατε. 

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε το abreva με συνέπεια: πέντε φορές την ημέρα για έως και 10 ημέρες, ή μέχρι να θεραπευτεί εντελώς το κρύο, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. (Εάν η κρύα σας πληγή δεν έχει επιλυθεί ακόμα μετά από 10 ημέρες, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.)

Έχετε την καλύτερη πιθανότητα να χτυπήσετε μια κρύα πληγή αν εσείς'πάντα προετοιμασμένοι. «Απλά κρατήστε abreva μαζί σας όλη την ώρα», λέει η Erin. "Κρατήστε το στο πορτοφόλι σας και κρατήστε ένα σωληνάκι στο σπίτι, οπότε όποτε πάρετε αυτό το τσούξιμο ή το κάψιμο, μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως".

Τρόποι αποφυγής ψυχρών πληγών

Φυσικά, σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ήθελα'να πάρετε μια κρύα πληγή "ΠΟΤΕ. Εδώ είναι η Erin'Καλύτερες συμβουλές:

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε'έμαθα ένα ή δύο πράγματα για το να πατάς κρύες πληγές ή τουλάχιστον να επιταχύνεις την αναχώρησή τους! Το'να είστε προσεκτικοί για τα συμπτώματα και στη συνέχεια να αντιμετωπίζετε την κρύα σας πληγή, μόλις αισθανθείτε το πρώτο σημάδι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το abreva, μιλήστε με το φαρμακοποιό σας. Μπορείτε να βρείτε το Abreva χωρίς ιατρική συνταγή, στα τμήματα του βήχα και του κρύου, της περιποίησης του χείλους ή της στοματικής φροντίδας των φαρμακείων και των μπακάλικων σε ολόκληρο τον Καναδά. 

Παίρνετε κρύες πληγές?
Πώς τους αντιμετωπίζετε?

Leave A Comment

74 − = 68