20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Sainer και Bezt - Etam Cru - Ένα πολωνικό δίδυμο που ονομάζεται Etam Cru ζωγραφίζει υπέροχες, απαλές, ονειρικές και μερικές φορές ταλαντούχες τοιχογραφίες, οδηγώντας το χρώμα ψεκασμού σαν να ήταν μια βούρτσα. Moonshine τοιχογραφία πραγματοποιήθηκε στο Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια στις ΗΠΑ πέρυσι, που αντιπροσωπεύει ευσεβείς σκέψης με μια υπαινιγμό της ειρωνείας.


Η τέχνη του δρόμου είναι η σχετικά νεωτεριστική έννοια, που δημιουργήθηκε από τον κόσμο του γκράφιτι, ένα καλλιτεχνικό κίνημα που παραδοσιακά πραγματοποιήθηκε στο δρόμο. Οι αστικές περιοχές αποδείχτηκαν ότι είναι ο τέλειος καμβάς για μυριάδες καλλιτέχνες, αλλά ορισμένοι από αυτούς είδαν τις παραδοσιακές μορφές επιστολών γκράφιτι ως περιοριστικές. Αυτά τα δημιουργικά μυαλά στράφηκαν στην εξερεύνηση απεριόριστων δυνατοτήτων οπτικής έκφρασης σε αστικό περιβάλλον, πολλοί από τους οποίους προέρχονταν από τα πολύ παραδοσιακά πληρώματα γκράφιτι, τα οποία σήκωναν τοίχους ως νέους και είχαν τμήματα της πόλης τους. Πολύ σύντομα, δημιουργήθηκαν νέες τεχνικές και οι καλλιτέχνες άρχισαν να διαστρώνουν, να διασκορπίζουν τις πάστες και τις εφήμερες εγκαταστάσεις γύρω από τις πόλεις. Η ουσία της τέχνης του δρόμου παρέμεινε αμετάβλητη. Ήταν ακόμα ένας εφήμερος, εξαιρετικά εξατομικευμένος τρόπος δημιουργίας, αλλά η αισθητική και τα στυλ πολλαπλασιάστηκαν εκθετικά, μετατρέποντας μαζί σε αυτό που ονομάζουμε σήμερα τέχνη του δρόμου.

Υπάρχουν χιλιάδες φανταστικοί καλλιτέχνες δρόμου γύρω από τον πλανήτη, αλλά παρουσιάζουμε 20 ευφάνταστα άτομα και το φαινομενικό έργο τους, χωρίς ιδιαίτερη σειρά.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Banksy

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αναφέρουμε τον Τζακ του εμπορίου, τον Βρετανό καλλιτέχνη δρόμου Banksy. Έχει βάλει τα ευφυή και διασκεδαστικά στένσιλ του σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας την ανωνυμία.

Κανένα παιχνίδι Ball δεν εκτελέστηκε στο Λονδίνο το 2009, αλλά πρόσφατα πωλήθηκε σε μια αμφιλεγόμενη δημοπρασία, την οποία ο καλλιτέχνης καταδίκασε.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Inti

Ο Inti είναι ένας καλλιτέχνης από τη Χιλή, η ζεστή παλέτα του οποίου φορούσε υπέροχα, αν και μερικές φορές τρομακτικό, σκηνές εμπνευσμένες από τη λατινοαμερικανική ιστορία και τη μείξη των ιθαγενών και χριστιανικών παραδόσεων.

Αυτή η τοιχογραφία προκαλεί τον Don Quijote και εκτελέστηκε στην Ισπανία νωρίτερα φέτος.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

MTO

Αυτός ο Γάλλος καλλιτέχνης επέλεξε να σταθμεύσει στο Βερολίνο, μία από τις καλύτερες πόλεις της τέχνης του δρόμου στον κόσμο. Το ύφος του είναι ρεαλιστικό και εντυπωσιακό, με ογκώδεις μορφές και συχνά ένα 3D εφέ, ενώ τα θέματα του είναι το δροσερό και το διάσημο. Η παλέτα του είναι σε μεγάλο βαθμό ασπρόμαυρη με μόνο έναν υπαινιγμό του κόκκινου ή του κίτρινου, ως υπογραφή του.

Αυτό το εκπληκτικό κομμάτι έγινε πρόσφατα σε έναν τοίχο στην περιοχή Wynwood Miami.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Roa

Η Roa είναι ίσως ο πιο διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου από το Βέλγιο. Ζωγραφίζει τα ζώα σε μεγάλη κλίμακα, ιδιαίτερα εκείνα τα είδη που συνυπάρχουν με τους ανθρώπους στο αστικό περιβάλλον και τα οποία απειλούνται πιθανόν λόγω του εκσυγχρονισμού. Η ιδιαίτερη ευαισθησία του, η εκπληκτική χειροτεχνία και το τελειοποιημένο ύφος τον έκαναν σε όλη την υδρόγειο, ενώ παραμένει πιστός στον αρχικό του στόχο.

Αυτή η νάρθα τοιχογραφία έγινε σε μια μικρή πόλη στη Σουηδία πέρυσι. Το φτωχό πλάσμα είναι απενεργοποιημένο από το να κινείται και να πιάζεται στο γάντζο, ενώ ξυπνά την ενσυναίσθηση σε όλους.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Eduardo Kobra

Kobra είναι ένας από τους καλλιτέχνες του δρόμου σε άνοδο. Οι πολιτικά αφοσιωμένες τοιχογραφίες του και οι στούντιο έργα έχουν μεγάλη διεθνή ενδιαφέρον, όπως και η πρόσφατη συνεργασία του με τη Χίλαρι Κλίντον. Είναι γνωστός για ιδιαίτερες, πολύχρωμες απεικονίσεις σημαντικών ιστορικών στοιχείων ή εικόνων που βοήθησαν στην αλλαγή και βελτίωση του κόσμου.

Η τοιχογραφία του Αϊνστάιν έγινε πρόσφατα στο Λος Άντζελες, όπου η Kobra υπενθυμίζει στο κοινό τον σπουδαίο επιστήμονα και τιμά την κληρονομιά του.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Blu

Ο Blu είναι ένας ανώνυμος ιταλός ζωγράφος ζωγραφικής. Τα έργα του αναγνωρίζονται από το γοητευτικό τους σχέδιο και την κομψή γεύση του σαρκασμού, καθώς επικρίνει τη σύγχρονη κοινωνία, τις πόλεις, τη ρύπανση και άλλα γνωρίσματα του σύγχρονου πολιτισμού που απειλούν τη φύση.

Αυτή είναι μια από τις τοιχογραφίες του Blu ζωγραφισμένες στο Βελιγράδι της Σερβίας, όπου η πόλη κυριολεκτικά τρώει το πράσινο της.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Vhils

Ο Αλεξάντερ Φάρτο πήρε το μνημείο των Vhils, κάτω από το οποίο παράγει εκπληκτικές τοιχογραφίες, συχνά τελειωμένες με απροσδόκητη «καταστροφική» τεχνική. Αυτοί οι Πορτογάλοι καλλιτέχνες δίνουν σμίλες, τρυπάνια και τσιπς μακριά από τοίχους, προκειμένου να επιτύχουν ένα πιο απτό, ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέγει τους παλιούς, φθαρμένους τοίχους και τους δίνει νέα ζωή με τα έργα τέχνης του.
Vhils επισκέφθηκε τη Σαγκάη φέτος, όπου είχε μια έκθεση και εκτέλεσε τοιχογραφίες με το δικό του στυλ.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

JR

Ο JR είναι φωτογράφος και καλλιτέχνης δρόμου, ο οποίος μπορεί να μετατρέψει ένα τοπίο σε έκθεση τέχνης. Είναι επίσης νικητής του TED και πιστεύει ότι η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Το Inside Out είναι το όνομα του παγκόσμιου έργου τέχνης της JR, όπου τείνει να εμπλέκει όλους τους ανθρώπους της Γης για να κάνει μια δήλωση με τα πορτρέτα τους.

Αυτό το κομμάτι τοίχου ολοκληρώθηκε το 2010 στη Σαγκάη, ως μέρος του έργου του JR's Wrinkles of the City, όπου συμπλήρωσε παλιά κτίρια και κληρονομιά με ηλικιωμένους κατοίκους μεγάλων μητροπόλεων.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Φλέγμα

Ο Phlegm είναι ένας ταλαντούχος νέος βρετανός καλλιτέχνης του δρόμου, με ένα συναρπαστικό στυλ που στηρίζεται σε μερικές από τις πιο απροσδόκητες ιστορικές εκφράσεις. Έρχεται από το Σέφιλντ, αλλά συνεχίζει να δημιουργεί γύρω από τον πλανήτη, φύτευση τα μακρόστενα, περίεργα πλάσματα στα παλιά κτίρια, αλλά και στις γκαλερί.

Αυτή η αποκαλυπτική τοιχογραφία ψαριών ολοκληρώθηκε στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας φέτος, ενώ ο καλλιτέχνης δεν παραμένει ακίνητος και συνεχίζει να φαντάζει νέους κόσμους.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Jaz

Ο Φράνκο Φασόλι είναι καλλιτέχνης της Αργεντινής, γνωστός ως Jaz. Το ύφος του είναι ζωγραφικό, ρεαλιστικό και τόσο κλασικό, που οι τοιχογραφίες του συχνά συγχέονται και συγκλονίζουν, καθώς δεν φαίνεται να ανήκουν στους τοίχους αλλά στα μουσεία. Συνδυάζει την αισθητική του παραδοσιακού παλαιστή Lucha Libre και οι παραδοσιακοί στρατιώτες φαίνονται να επιτύχουν μοναδικές, λαμπερές ζωγραφισμένες συνθέσεις.

Η τοιχογραφία ζωγραφισμένη σε κτίριο στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα της Jaz.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Γκάια

Μια από τις κυρίες της street art με έδρα τη Νέα Υόρκη και τη Βαλτιμόρη. Η δουλειά της μιλάει για τη φύση, για τους παλιούς θεούς, για τους ανθρώπους που ήταν και συνδέονταν με τις ρίζες μας. Το στυλ της Γαίας είναι εξελιγμένο και ρέει, ενώ κατακτά τους τοίχους με αυτοπεποίθηση και δεξιότητα.

Αυτή η ανάγλυφη τοιχογραφία από το 2012 διατηρεί όλη την ευαισθησία της Γαίας, καθώς το ξεχασμένο θεϊκό πλάσμα αποκαλύπτει την αληθινή και καθαρή φύση στον πυρήνα του.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Μις Βαν

Είναι ο δημιουργός του πιο σαγηνευτικού είδους street art. Τα γοητευτικά λαγουδάκια, τα μυστηριώδη γατάκια και οι χαρακτήρες του burlesque φαίνονται τόσο ελκυστικοί τόσο στους τοίχους όσο και στον καμβά. Η Miss Van έχει έδρα τη Βαρκελώνη, αλλά προέρχεται από τη γαλλική πόλη της Τουλούζης.

Αυτό το μασκαρισμένο τρίο έγινε σε έναν τοίχο στην καλλιτεχνική συνοικία Wynwood του Μαϊάμι το 2013.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Λιποθυμώ

Το Swoon έγινε ευρέως γνωστό για τις θηλυκές, ρέουσες και ευφάνταστες παστεριώσεις της, αλλά ανέβηκε στην παγκόσμια φήμη όταν ξεκίνησε ένα πλωτό πλήρωμα σχεδίων από ανακυκλωμένα αντικείμενα που ξεκίνησαν από τον ποταμό Hudson στη Νέα Υόρκη και έφθασαν στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2009.

Αυτό το τεράστιο τοιχογραφικό κομμάτι έγινε στο Τορόντο του Καναδά το 2013.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Νύχω

Ο Νύχος είναι αυστριακός καλλιτέχνης, του οποίου η φήμη μόλις αρχίζει να ανθίζει. Έγινε μια επιρροή προσωπικότητα στην ευρωπαϊκή τέχνη του δρόμου, ενώ οι ανατομές του σε διάφορες ζωικές αναπαραστάσεις μεγάλης κλίμακας επιτρέπουν να κοιτάξουμε στα μυστικά μέρη της ύπαρξης ανθρώπων ή ζωντανών όντων. Αποκαλύπτει τον πυρήνα όλων και όλων, από ανώνυμους χαρακτήρες, σε κατοικίδια ζώα και αγαπημένα πρόσωπα γελοιογραφίας ή ποπ κουλτούρας.

Το X-Ray Wolf είναι μια ζωντανή, αλλά διασκεδαστική ανατομία ζωγραφισμένη στο Σαν Φρανσίσκο νωρίτερα αυτό το έτος.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Έρνεστ Ζαχαρέιτς

Ο Έρνεστ Ζαχαρέιτς είναι ένας νεαρός Λιθουανός καλλιτέχνης, του οποίου ο δρόμος ζωής τον πήρε, στη Βρετανία, στη Μαλαισία. Έπεσε ερωτευμένος με την πόλη Penang, όπου δημιουργεί τις γοητευτικές εκδοχές του παιδικού σινεμά, ζωγραφίζοντας τοίχους του παλιού τμήματος της πόλης που ονομάζεται Georgetown.

Αυτή η τοιχογραφία είναι ένα τυπικό διαδραστικό έργο του Zacharevic, που χαρακτηρίζει ένα νεαρό μαλαισιανό κορίτσι, παίζοντας με το σπίτι, κυριολεκτικά.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

C215

Ο Christian Guemy ή ο C215 είναι ένας από τους πιο γνωστούς Γάλλους καλλιτέχνες δρόμου σήμερα. Η ειδικότητά του είναι τοιχογραφίες, με πάντα εμφανή πορτρέτα ανθρώπων, συνήθως ντόπιους με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Συνδέονται με το περιβάλλον σε διάφορα επίπεδα, ενώ διαθέτουν πραγματικά πρόσωπα από την κοινότητα και τα διακοσμούν ταυτόχρονα.

Αυτή η τοιχογραφία ζωγραφίστηκε στο Ανατολικό Λονδίνο στις αρχές του 2014, καθώς η τέχνη του C215 δεν έχει όρια.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Επιδρομέας

Ο εισβολέας είναι άλλος ανώνυμος αστέρας του κόσμου της τέχνης του δρόμου, ο οποίος βρήκε την έκφρασή του στη δημιουργία και επικόλληση μικρών μωσαϊκών, απεικονίζοντας χαρακτήρες ή μικρές σκηνές από το εικονικό παιχνίδι των "Space Invaders" της δεκαετίας του '80. Είναι ενεργός σε όλο τον κόσμο, αλλά η προέλευσή του είναι γαλλική.

Αυτή η εφεύρεση Spiderman εκτελέστηκε σε έναν τοίχο στο Παρίσι πέρυσι.

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

Os Gemeos

Ο Otávio και ο Gustavo Pandolfo είναι σήμερα τα δίδυμα της street art. Το σύνθημά τους - Os Gemeos - σημαίνει κυριολεκτικά δίδυμα. Προέρχονται από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις για τη δημιουργικότητα του δρόμου, ενώ το στυλ τους χαρακτηρίζεται από ενδιαφέροντα, καρικατούρα θέματα που απαντώνται σε συνήθεις ή αδύνατες καταστάσεις. Ζωντανές και φωτεινές, η τέχνη τους έχει πολλούς θαυμαστές και οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η τεράστια τοιχογραφία ζωγραφίστηκε σε έναν τοίχο στη Βοστώνη το 2012.

 

20 καλύτερες New Street Art Reps στον κόσμο

 

 

Leave A Comment

81 − = 76