10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Αγόρι με σωλήνα - Garçon à la Pipe, 1905

Μια πρόωρη ζωγραφική του Πικάσο, που ορίστηκε για την περίοδο της Ρόδου. Έγραψε αυτό το έργο σύντομα αφού ήρθε στο Παρίσι, δείχνοντας ένα αγόρι που κρατούσε ένα σωλήνα και φορούσε ένα στεφάνι από λουλούδια.

Ο Pablo Picasso είναι τόσο διάσημος σήμερα, που συχνά χρησιμεύει ως συνώνυμο του καλύτερου καλλιτέχνη που μπορεί να υπάρξει. Ήταν σίγουρα μια σπάνια ιδιοφυΐα, και μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ανάπτυξη της τέχνης του 20ού αιώνα. Λόγω των τολμηρών και πρωτοποριακών καλλιτεχνικών του προσπαθειών, ο Ισπανός ανέβηκε στην παγκόσμια φήμη πριν από την ηλικία των 50 ετών, καθιστώντας τον μοναδικό πιο σεβαστό καλλιτέχνη στο δυτικό ημισφαίριο.
Το μοναδικό του στυλ και το θείο δώρο έκανε τον Πικάσο μια προσωπικότητα που είχε τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική επιρροή στην εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης και στον κόσμο της τέχνης.


Ο Pablo Picasso γεννήθηκε το 1881 στην ισπανική πόλη Magala. Ανακαλύπτει ότι η ζωή του καλούσε νωρίς και εγγράφηκε σε τάξη εκ των προτέρων, όταν ήταν 15 ετών. Τα έργα του από την παιδική ηλικία έχουν ήδη εκθέσει μερικές από τις μοναδικές του εκφράσεις.

Το μεγάλο μέρος της ζωής του, ο Πικάσο πέρασε στη Γαλλία που τον αγάπησε. Μετακόμισε στο Παρίσι το 1904 και το 1947 μεταφέρθηκε στον ηλιόλουστο νότο της χώρας.
Το έργο του Πικάσο χωρίζεται συνήθως σε περιόδους, όλες διακριτές και ενδιαφέρουσες.
Η πρώιμη Μπλε Περίοδος του έφτασε γύρω στο 1901 και διήρκεσε περίπου τρία χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου τέχνης που ανήκε σε αυτή τη φάση εκτελέστηκε σε σκούρες, βαθύτατες αποχρώσεις.
Η Περίοδος της Ρόδου αυξήθηκε γύρω στο 1905, καταλαμβάνοντας ένα χρόνο της καριέρας του. Αυτή η φάση είναι χαρακτηριστική για ελαφρύτερη παλέτα, χαρούμενο στυλ με θεατρικούς χαρακτήρες.

Μια ζωγραφική του Πικάσο που εκτελέστηκε το 1907 σημάδεψε όχι μόνο τη μετάβαση που έκανε ο καλλιτέχνης σε ένα νέο στυλ, αλλά απλώς άλλαξε την πορεία της σύγχρονης τέχνης. Ήταν η "Les Demoiselles d'Avignon", η κύρια ζωγραφική του κυβισμού και η αγαπημένη εικόνα της σύγχρονης τέχνης. Η ζωγραφική προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην κοινωνία, καθώς θεωρήθηκε σκάνδαλο για την απεικόνιση των γυμνών πόρνων με τόσο θλιβερό τρόπο. Αυτό που αντιλήφθηκε αργότερα στο κοινό ήταν ότι αυτή η απεικόνιση μετατόπισε τις αντιπροσωπευτικές ιδιότητες της ζωγραφικής και έθεσε το θεμέλιο της εννοιολογικής και υπερρεαλιστικής τέχνης.

Εν αναμονή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, και που επλήγη από τη σύγκρουση στην Ισπανία, ο Πικάσο ζωγράφισε μια άλλη εικόνα της τέχνης του 20ού αιώνα - "Guernica". Η άμεση έμπνευση ήταν ο βομβαρδισμός της Γκέρνιτσα και η ζωγραφική ήταν μια πνευματική διαμαρτυρία του καλλιτέχνη που έγινε σε μεγάλη κλίμακα. Παρουσίασε τον τερατώδη αγώνα, τους αλληλένδετους χαρακτήρες στον άγριο πόνο και τη μάχη, καθώς έτρεχε προς το τέλος του, καταδικάζοντας τον φασισμό. Η Γκέρνιτσα ήταν μια ισχυρή πολιτική εικόνα και λαμπρό έργο τέχνης, που σηματοδότησε ένα σημαντικό σημείο στην αφοσιωμένη σύγχρονη τέχνη.

Στη συνέχεια στην καριέρα του, ο Πικάσο αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του για να εξερευνήσει την κωμωδία και τη φαντασία. Έστρεψε σε άλλα μέσα, όπως γραφικές τέχνες, γλυπτική και κεραμικά. Ακόμη συνεχώς δουλεύει, δημιούργησε ένα τεράστιο αριθμό εικονογραφήσεων, σχεδίων και σχεδίων σε αυτή την περίοδο με το περίεργο περιεχόμενο.
Επίσης, ο Πικάσο σκέφτηκε για την επανεμφάνιση άλλων έργων τέχνης που δημιούργησαν οι αξιοσημείωτοι συνάδελφοί του. Έγραψε παραλλαγές των Velasquez και Delacroix έργα στο τελικό στάδιο της καριέρας του. Αυτά τα κομμάτια είναι φαινομενικές ερμηνείες, οι οποίες έχουν παραμείνει δημοφιλείς μέχρι σήμερα για την καλλιτεχνική τους ποιότητα.

Ο Pablo Picasso πέθανε στη Γαλλία το 1973 στην ηλικία των 91 ετών. Μετά το θάνατό του εντοπίστηκαν 22.000 έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από τον σύγχρονο δάσκαλο.
Το γεγονός ότι ο Πικάσο δεν έπαψε ποτέ να πειραματίζεται και να εξερευνά και ότι έμεινε πιστός σε ένα μοναδικό δικό του στυλ, τον βοήθησε να τον χαρακτηρίσει ως έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του προηγούμενου αιώνα και ίσως και στην ιστορία της τέχνης.

Ο πίνακας ζωγραφικής

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Ο παλιός κιθαρίστας, το 1903

Η ζωγραφική ανήκει στην μπλε περίοδο. Παρουσιάζει παλιό, τυφλό, αδύναμο άνθρωπο που κρατά την κιθάρα του. Είναι παίκτης του δρόμου στην Ισπανία. Η ζωγραφική απεικονίζεται μέσα από μπλε αποχρώσεις και στηρίζεται στον εξπρεσιονισμό.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Les Demoiselles d'Avignon, 1907

Ίσως η πιο επαναστατική ζωγραφική στη σύγχρονη τέχνη. Αποδόθηκε όλοι οι αποδεκτοί αισθητικοί κανόνες, προσβεβλημένος και σοκαρισμένος καθαροί με την απεικόνιση πόρνων, και απλώς άλλαξε την πορεία της τέχνης σε ένα πιο αφηρημένο πεδίο. Θεωρείται ο πρώτος πίνακας του κυβισμού. Αντιπροσωπεύει πέντε γυμνές πόρνες από ένα πορνεία στη Βαρκελώνη.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Νεκρή φύση με ένα μπουκάλι Rum, 1911

Η ζωγραφική τελείωσε όταν ο Πικάσο παρέμεινε στα γαλλικά Πυρρηνικά, τον αγαπημένο προορισμό των μουσικών, ποιητών και καλλιτεχνών. Οι κυβιστές αγαπούσαν αυτό το βουνό πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι κατά κάποιο τρόπο το δεύτερο σπίτι του κινήματος. Ο πίνακας εκτελείται με περίτεχνη κυβιστική στυλ.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Tête - Head, 1913

Αυτό το διάσημο κομμάτι είναι ένα από τα πιο αφηρημένα κουβανικά κολάζ. Ένα προφίλ ενός κεφαλιού μπορεί να ανιχνευθεί στον στρογγυλό μισό κύκλο, αλλά όλα τα στοιχεία του προσώπου μειώνονται σε μεγάλο βαθμό σε γεωμετρικά σχήματα.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Νεκρή φύση με κομπόστα και γυαλί, 1914-15.

Τα σχήματα των αγνών χρωμάτων και των πολύπλευρων αντικειμένων βρίσκονται σε μια αρμονική σύνθεση. Ο Picasso διερεύνησε την υφή και τις επιφάνειες σε αυτόν τον πίνακα, επισημαίνοντας την πρακτική κολάζ που χρησιμοποίησε συχνά.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Κορίτσι πριν από έναν καθρέφτη, 1932

Η ζωγραφική αντιπροσωπεύει ένα πορτρέτο της νέας εραστής του Πικάσο Μαρί-Θέρσε Βάλτερ. Το κορίτσι και η αντανάκλαση της είναι εικόνες της κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, και μεταβάσεις ενός κοριτσιού σε μια σαγηνευτική γυναίκα.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Guernica, 1937

Αυτή η ζωγραφική απεικονίζει την τραγική φύση του πολέμου και τα δεινά των αθώων θυμάτων. Το έργο είναι μνημειώδες σε κλίμακα και νόημα και είναι παγκοσμίως αποδεκτό ως σύμβολο κατά του πολέμου και αφίσα για την ειρήνη.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Η γυναίκα που λεηλάτησε το 1937

Ο Πικάσο γενικά ενδιαφέρεται για το θέμα του πόνου. Αυτή η ζωγραφική είναι ο τελικός της σειράς των γυναικών που κλαίνε εκείνη την χρονιά και έχει την πιο λεπτομερή σύνθεση. Το θέμα θεωρείται συνέχιση της Γκέρνιτσα.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Γυμνή γυναίκα σε μια παραλία και φτυάρι, 1960

Μια άλλη ερμηνευτική ζωγραφική του Πικάσο, που στηρίζεται σε ένα ιστορικό έργο. Η σκηνή μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, απορρίπτοντας την τρίτη διάσταση. Πρόκειται για το καθυστερημένο κυβιστικό στυλ, με σαφείς συνέπειες του σουρεαλισμού στο θέμα και στον τρόπο που ήταν ζωγραφισμένο.

10 Διάσημοι πίνακες Pablo Picasso

Ο βιασμός των γυναικών Sabine, 1962

Αυτός ο πίνακας είναι μια ερμηνεία μιας ιστορικής σύνθεσης. Αυτό έγινε στην κορυφή της κρίσης των πυραύλων στην Κούβαν, απεικονίζοντας τη σκιά μεταξύ Ανατολής και Δύσης και έτρεξε με απειλή πολέμου.

Leave A Comment

28 − = 24