Κατοικία Canyon Mandeville

Κατοικία Canyon Mandeville

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες του Griffin Enright, το Mandeville Canyon Residence βρίσκεται στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Το έργο αυτό είναι τοποθετημένο σε ένα αδιέξοδο που δημιουργεί μια κωνική παρτίδα, με μια μικρή μπροστινή αυλή που έρχεται σε αντίθεση με μια εκτεταμένη πίσω αυλή που ανοίγει προς το φαράγγι και τις απόψεις της πόλης.


Κατοικία Canyon Mandeville
Το σπίτι γίνεται μια υπερυψωμένη βεράντα με διακριτή είσοδο και σκόπιμη ακολουθία εισόδου που αποκαλύπτει τις απόψεις. Από την πίσω αυλή, το σπίτι θεωρείται ως οριζόντια στρώματα που φαίνεται να βγαίνουν από το τοπίο, ενώ η παρουσία στην είσοδο του σπιτιού είναι σαφώς πιο αστική και κάθετη.

Κατοικία Canyon Mandeville

Η διχοτόμηση μεταξύ της υποτιμημένης παρουσίας του δρόμου και του ανοίγματος της αυλής ενισχύει την αφηγηματική εμπειρία της εύρεσης της απέραντης θέας στους χώρους διαβίωσης κατά την είσοδο στο σπίτι. Αυτό το όριο ενισχύεται από την άρθρωση δύο κατακόρυφων τοίχων που διπλώνουν σε επιφάνειες οροφής για να δημιουργήσουν ένα σκηνικό που αγκυρώνει τις οριζόντιες ιδιότητες του εδάφους. Κατά την είσοδο στον κύριο χώρο διαβίωσης, οι τηλεσκοπικές πόρτες που σχηματίζουν τον τοίχο στην πίσω αυλή εξαφανίζονται, μετατρέποντας το σαλόνι σε μια δευτερεύουσα βεράντα μέσα σε μια βεράντα, κλεισμένη αλλά δεσμευμένη με το lansdcape.

Κατοικία Canyon Mandeville

Δίπλα στο σαλόνι, που συνδέεται με ένα από τα γυαλιστερά τοιχώματα που εξαφανίζονται, υπάρχει μια σκεπαστή βεράντα που διατηρεί την ισορροπία αυτή ανάμεσα στο περίβλημα και την εμβάπτιση με την ύπαιθρο. Η καλυμμένη βεράντα είναι αποτέλεσμα της γεωμετρίας μετατόπισης μεταξύ του ισογείου και του δεύτερου σχεδίου που δημιουργεί μια ανοιχτή γωνία για το σπίτι. Το επίπεδο της βεράντας και του καθιστικού αποκλίνει απότομα από το ιστιοφόρο, δημιουργώντας ένα στρώμα από τεράστιο δάπεδο που επεκτείνει τις τοπογραφικές μετατοπίσεις του τοπίου στο σπίτι. Το εξωτερικό κατάστρωμα και το τοπίο χρησιμεύουν επίσης ως επεκτάσεις της αυξανόμενης τοπογραφίας, με μια πισίνα γύρο κατά μήκος της άκρης του τόπου που χρησιμεύει ως ένα άλλο στρώμα terracing.

Κατοικία Canyon Mandeville

Και στο έδαφος και στο δεύτερο επίπεδο, η ανοιχτή τζαμαρισμένη πρόσοψη και οι πρόσοψη προσανατολίζονται νοτιοανατολικά, αποδίδοντας εξαιρετικές συνθήκες φυσικού φωτισμού. Οι μεγάλες βεράντες προστατεύουν τους εσωτερικούς χώρους από το σκληρό ηλιακό φως το καλοκαίρι, επιτρέποντας στο χειμερινό φως να επεκταθεί στο σπίτι για παθητική θέρμανση. Το ανώτερο επίπεδο διχοτομείται από ένα ανοιχτό γήπεδο που χωρίζει την κύρια κρεβατοκάμαρα από τα υπνοδωμάτια των παιδιών ενώ ενώνει ένα κατάστρωμα του δεύτερου ορόφου που περιβάλλει και τους δύο όγκους. Με την κονσόλα στην γωνία του σπιτιού, η γωνιά της κύριας κρεβατοκάμαρας εξαφανίζεται για να μεγιστοποιηθεί η θέα τόσο στο φαράγγι όσο και προς την πόλη. Αυτό το ανώτερο επίπεδο, ξεκάθαρα οριζόντιο, δημιουργεί ένα άλλο στρώμα που επεκτείνει το τοπίο ανύψωσης παρακάτω.

Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Κατοικία Canyon Mandeville

 
Δείτε τον ιστότοπο

Leave A Comment

64 − = 58