10 ταινίες όπως η αρχή

Για εβδομάδες μετά την παρακολούθηση του Inception, συνέχισα να θυμάμαι την τελευταία σκηνή. Μήπως πέθανε; Πήρε πραγματικά πίσω στο αεροπλάνο; Πέρασα για πάντα για να βρω κάτι στο διαδίκτυο που θα μου έλεγε τι σήμαινε τελικά, αλλά δεν ήξερα τίποτα. Ως επί το πλείστον, φαίνεται ότι το τέλος της Έναρξης έπρεπε να αφήσει τον θεατή να αποφασίσει για το αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, περνάτε από πολλαπλά κράτη ονείρου και η πραγματικότητα είναι συνεχώς συζητημένη. Αφού παρακολουθήσετε την ταινία, μπορείτε να ανακαλύψετε τον εαυτό σας ερωτώντας πόσο πραγματική είναι η δική σας πραγματικότητα και τι σημαίνουν πραγματικά τα όνειρά σας. Η αρχή ήταν μια εκπληκτική ταινία και είναι πολύ κακό ότι δεν υπάρχουν περισσότερες ταινίες σαν αυτό. Ευτυχώς, έχουμε μια λίστα με 10 ταινίες όπως το Inception. Αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο, θα σας αφήσουν με πολλές από τις ίδιες σκηνές κάμψης μυαλού και περίπλοκες γραμμές ιστορίας.

10 ταινίες όπως η αρχή

1. Διανομέας ύπνου

Ο πρώτος στη λίστα μας είναι ο Αντιπρόσωπος Sleep. Αυτή είναι μια ταινία όπου η παγκοσμιοποίηση και η μετανάστευση έχουν γίνει σημαντικά ζητήματα. Ορίστε στο μέλλον, περιλαμβάνει χρόνο ταξίδι και έχει μερικές τρύπες στο οικόπεδο. Δεν υπάρχει βασικά κανένας τρόπος να συμπεριληφθεί ο χρόνος που ταξιδεύει κανείς σε μια ταινία χωρίς λίγες τρύπες, γι 'αυτό το πρόβλημα αναμένεται.

Εκτός από τις τρύπες, αυτή η ταινία είναι τέλεια. Η κυβέρνηση στην ταινία χρησιμοποιεί τη σύγχυση των πολιτών και των τμημάτων τους για τον έλεγχο τους. Περιλαμβάνει άριστες ενέργειες και αρκετά καλά αναπτυγμένους χαρακτήρες. Παρόλο που έγινε με χαμηλό προϋπολογισμό, ο Deep Dealer κατέληξε να γίνει μια αρκετά καλή ταινία sci-fi και σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε.

10 ταινίες όπως η αρχή

2. Νησί κλείστρου

Αυτή η ταινία κάνει τη λίστα για μερικούς λόγους. Πρώτα απ 'όλα, είναι μια άλλη ταινία που έχει το Leonardo DiCaprio ως το αστέρι, έτσι ώστε σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε. Όπως και η αρχή, σας αφήνει να αμφισβητήσετε την πραγματικότητα και να αναρωτιέστε αν ο κόσμος που βλέπετε είναι ακόμη και πραγματικός. Είναι μακράν ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ των τελευταίων δέκα ετών.

Η ιστορία αρχίζει με έναν ερευνητή που αποστέλλεται σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στο νησί Shutter για να ερευνήσει έναν απολύτως κρατούμενο. Βρίσκει μέλη του προσωπικού που δεν επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του για την επίλυση της υπόθεσης και αρχίζει να πιστεύει ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο. Έχει κολλήσει στο νησί, είναι χωρίς εφεδρεία και πρέπει να βρει έναν τρόπο να λύσει την υπόθεση από μόνη της. Δεν μπορούμε να πάμε πολύ περισσότερο χωρίς να αποκαλύπτουμε το δραματικό τέλος, αλλά θα πούμε ότι υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που το κάνουν παρόμοια με την αρχή και σίγουρα ένας καλός τρόπος να περάσετε τη νύχτα της ταινίας της Παρασκευής το βράδυ.

10 ταινίες όπως η αρχή

3. Το Matrix

Το Matrix μπορεί να είναι μια παλαιότερη ταινία σε αυτόν τον κατάλογο, αλλά είναι μία από τις καλύτερες ταινίες όπως το Inception ότι υπάρχει. Είναι ενδιαφέρον ότι μερικές από τις κύριες έννοιες πίσω από το Matrix είναι στην πραγματικότητα από ένα τμήμα της Δημοκρατίας του Πλάτωνα όπου συζητά την Αλληγορία της Σπηλιάς. Παρόλο που προφανώς έχει μια πιο σύγχρονη λήψη, κάνει μια εξαιρετική δουλειά που απεικονίζει αυτή τη φιλοσοφική αντίληψη.

(Spoiler Alert) Η ταινία ξεκινά το 1999 και περιστρέφεται γύρω από έναν υπολογιστή χάκερ που ονομάζεται Neo. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει μια κανονική δουλειά και μοιάζει με ένα κανονικό άτομο. Τη νύχτα, είναι χάκερ. Καταλήγει να συναντά μια ομάδα ανθρώπων που του λένε ότι γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια για τον κόσμο. Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, ο Νέος απορρίπτει αυτή την ιδέα από την αρχή και αρνείται να τους πιστέψει. Μετά την συνάντησή τους ξανά, αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει κάτι στην ιστορία τους.

Τελικά, ο Νέος συναντά τον Μορφέα που του λέει ότι μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο χάπια. Το μπλε χάπι σημαίνει ότι θα επιστρέψει στην κανονική ζωή και θα ξεχάσει ότι είχαν ποτέ μια συζήτηση. Εάν πάρει το κόκκινο χάπι, θα αρχίσει να μαθαίνει την αλήθεια για τον κόσμο. Ο Νέος παίρνει το κόκκινο χάπι και αμέσως αρχίζει να βλέπει την αλήθεια στον κόσμο. Όλος ο κόσμος μας είναι απλώς μια γιγαντιαία προσομοίωση που δημιουργείται από μηχανές. Δισεκατομμύρια άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να κοιμούνται και αγνοούν τη φύση αυτής της πραγματικότητας. Τελικά, τα κινηματογραφικά κέντρα γύρω από το αν το ανθρώπινο είδος θα νικήσει πάνω από τα μηχανήματα.

10 ταινίες όπως η αρχή

4. Το Effect Butterfly

Πιθανότατα έχετε ακούσει το απόσπασμα πριν από μια πεταλούδα που χτυπά τα φτερά σε ένα μέρος και προκαλεί ένα τσουνάμι κάπου αλλού. Ο κόσμος και όλα όσα συμβαίνουν σε αυτόν είναι περίπλοκα συνδεδεμένα. Το Effect Butterfly επικεντρώνεται σε αυτή την έννοια θέτοντας το ερώτημα: Αν μπορούσατε να επιστρέψετε σε μια σημαντική στιγμή της ζωής σας και να κάνετε μια καλύτερη επιλογή, τι θα συμβεί; Πώς θα ήταν διαφορετικός ο κόσμος αν μπορούσατε να επιστρέψετε και να αλλάξετε μια στιγμή από αυτό?

Ποτέ δεν θα βρείτε ποτέ την πραγματική απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αλλά το Effect Butterfly ακολουθεί την ιστορία κάποιου που κάνει. Στην ιστορία, ο Evan είναι 20χρονος φοιτητής στο κολλέγιο. Καταφέρνει να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στις στιγμές της ζωής του και να αλλάξει τα πράγματα. Στην καρδιά αυτής της ιστορίας είναι το ερώτημα εάν η αλλαγή των πραγμάτων θα κάνει πραγματικά τα πράγματα καλύτερα. Σε κάποιο σημείο, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αποδεχτείτε την πραγματικότητα όπως είναι και να προχωρήσετε στη ζωή. Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορούσατε - και δεν έπρεπε - να ελέγξετε.

10 ταινίες όπως η αρχή

5. Ο δέκατος τρίτος όροφος

Αυτή η ταινία βρίσκεται στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Όπως πολλές ταινίες sci-fi, εστιάζει σε έναν προσομοιωμένο κόσμο. Στον δέκατο τρίτο όροφο, η προσομοίωση δημιουργήθηκε από έναν λαμπρό προγραμματιστή το 1937. Μόλις δημιούργησε το πρόγραμμα, σκοτώνεται και τα μυστικά προγραμματισμού του πεθαίνουν μαζί τους. Το μόνο πράγμα που έμεινε πίσω είναι ένα μήνυμα που θα μπορούσε ενδεχομένως να καθορίσει τη μοίρα του κόσμου.

Στην ταινία, ο Douglas Hall ήταν ο καλύτερος φίλος του προγραμματιστή και είναι ύποπτος να τον δολοφονήσει. Μετά από λίγο, αρχίζει να αναρωτιέται αν αυτός ήταν ο δολοφόνος του φίλου του. Το πιο σημαντικό, ποιο ήταν το μήνυμα που ο φίλος του προσπαθούσε να μεταδώσει; (Ειδοποίηση Spoiler) Ξαφνικά, όλη η κατάσταση γίνεται σαφέστερη. Συνειδητοποιεί ότι είναι στην πραγματικότητα 2024. Νόμιζε ότι ζούσε στη δεκαετία του 1990, αλλά αποδεικνύεται ότι ήταν σε προσομοίωση σε μια προσομοίωση. Αυτός και ο φίλος του πίστευαν ότι τραβούσαν τις χορδές, αλλά κάποιος άλλος τρέχει την παράσταση. Τώρα, ο Hall πρέπει να ανακαλύψει ποιος ήταν ο πραγματικός δολοφόνος και να καταλάβει γιατί σκότωσαν τον φίλο του. Η προσομοίωση-μέσα-μια-προσομοίωση πτυχή αυτής της ταινίας είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτή η ταινία είναι τόσο παρόμοια με την αρχή.

10 ταινίες όπως η αρχή

6. Ο μηχανικός

Αυτή η ταινία είναι μια εντυπωσιακή βιτρίνα του έργου που οι ηθοποιοί περνούν για το σκάφος τους. Ο Christian Bale πήγε από τις ημέρες μυϊκής μάζας του Batman σε μια εικόνα που μοιάζει με ανορεξία για το Machinest. Στην ταινία, αγωνίζεται να ασχοληθεί με το πώς αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Ο χαρακτήρας έχει σοβαρή αϋπνία, η οποία προκαλεί ιδιορρυθμίες και περίεργες συμπεριφορές. Πριν από καιρό, αυτές οι συμπεριφορές απομακρύνουν τους ανθρώπους κοντά σε αυτόν. Όπως η αρχή, αφήνετε να αναρωτιέστε ποιο μέρος της ταινίας είναι πραγματικό και ποια μέρη δεν είναι.

10 ταινίες όπως η αρχή

7. Οι άλλοι

Στις άλλες, μια μητέρα προσπαθεί να κρατήσει τα παιδιά της ασφαλή από τον κόσμο ενώ περιμένει τον σύζυγό της να επιστρέψει στην πατρίδα του από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Νέοι υπάλληλοι φτάνουν και αρχίζουν να παρατηρούν ότι συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Φαίνεται σχεδόν ότι το αρχοντικό είναι στοιχειωμένο. Ενώ αυτό έχει περισσότερο από ένα στοιχείο φρίκης από το Inception, οι ανατροπές, οι στροφές και το τέλος καθιστούν την προσοχή να παρακολουθήσουν.

10 ταινίες όπως η αρχή

8. Αιώνια ηλιοφάνεια του πεντανόστιμου μυαλού

Σε αυτήν την ταινία, ένα ζευγάρι πηγαίνει πάνω από το σκάφος ξεχνώντας για μια διάλειμμα διαγράφοντας τις μνήμες που έχουν από τη ζωή τους μαζί. Πριν από πολύ καιρό, αρχίζουν να συνειδητοποιούν πόσο φοβερό είναι αυτό το σχέδιο που εργάζεται έξω και θέλουν να βρουν έναν τρόπο να τερματίσει τη διαδικασία πριν γίνει πολύ αργά.

10 ταινίες όπως η αρχή

9. Κωδικός πηγής

Αυτή η ταινία μετακινείται αμέσως στη γραμμή ιστορίας. Ακολουθεί την ιστορία του Colter Stevens. Ο Στίβενς είναι πιλότος στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ξυπνά σε ένα τρένο στο Σικάγο, αλλά αντιλαμβάνεται ότι είναι στο σώμα κάποιου άλλου. Η τελευταία του μνήμη ήταν να συντρίψει το αεροπλάνο του στο Αφγανιστάν, οπότε δεν έχει νόημα ότι θα είναι εδώ. Καθώς προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει, μια βόμβα εκρήγνυται και ξαναβρίσκεται σε ένα πιλοτήριο. Τώρα, αγωνίζεται να αποφασίσει ποια είναι η πραγματική. Η ζωή του πριν, η ζωή του τώρα, και οι δύο ή και οι δύο?

10 ταινίες όπως η αρχή

10. Memento

Σε αυτή την ταινία, ο Leonard είναι ο κύριος χαρακτήρας και έχει ένα στόχο στη ζωή. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ανακαλύψει ποιος ήταν υπεύθυνος για τον βιασμό και τη δολοφονία της συζύγου του και να ζητήσει εκδίκηση. Δυστυχώς, πάσχει από βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθείτε τις ενδείξεις του. Όταν βρει μια σημαντική ένδειξη, το τατουάζ στο σώμα του έτσι ώστε να το θυμάται. Όπως πολλές ταινίες σε αυτό το είδος, μια ξαφνική συστροφή αφήνει σας σοκαρισμένος μετά από μια ταινία πέρασε μαντέψει τι συμβαίνει.

Leave A Comment

24 − = 21