Τι να γράψετε σε κάρτα συμπάθειας

Όταν κάποιος περάσει μακριά, είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι να πούμε. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα που θα μπορούσατε να κάνετε ή να πείτε ότι θα έκανε να χάσετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πιο εύκολο να το αντιμετωπίσετε. Για πολλούς ανθρώπους, είναι δύσκολο να βρούμε έναν τρόπο να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να παράσχεις υποστήριξη. Αυτός ο κατάλογος οδηγιών γίνεται για πολλές καταστάσεις και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ακριβείς ανάγκες σας. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει πάντα να είστε ειλικρινείς και ειλικρινείς στη συγγραφή σας. Χρησιμοποιήστε αυτά τα αποσπάσματα για να καταγράψετε το βάθος των συναισθημάτων σας και να κάνετε τον παραλήπτη να αισθάνεται αγαπημένος κατά τη διάρκεια της θλίψης.

Οι βασικές οδηγίες για το τι πρέπει να γράψετε σε μια κάρτα συμπάθειας

Μια κάρτα συμπάθειας δεν είναι η ευκαιρία σας να προλάβετε έναν παλιό φίλο ή να είστε χαριτωμένος. Ένα απλό "Dear ___" είναι το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει η κάρτα. Ακολουθήστε αυτό με λίγες σύντομες, συνοπτικές προτάσεις και κρατήστε την επίσημη. Αν το άτομο δεν είναι στενός φίλος ή μέλος της οικογένειας, προσπαθεί να είναι προσωπικός, άτυπος ή χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα μπορεί να πυρπολήσει. Ομοίως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μπλε ή μαύρο στυλό επειδή ένα πιο flashier χρώμα όπως το ροζ είναι πάρα πολύ για μια επίσημη περίσταση. Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του ατόμου όταν στέλνετε μια κάρτα - "Είναι με τους αγγέλους τώρα", θα ήταν μόνο μια υπενθύμιση για το τι έχει χαθεί αν το άτομο είναι άθεος. Τουλάχιστον, ο στόχος σας πρέπει να είναι να μην προσβάλλετε κανέναν καθώς εκφράζετε τα ειλικρινή σας συλλυπητήρια.

Κρατώντας το απλό

Είναι αδύνατο να πείτε το σωστό ή να εκφράσετε πραγματικά την απώλεια που μόλις συνέβη στη ζωή του φίλου σας. Ο θάνατος δεν είναι ποτέ εύκολος να αντιμετωπίσει, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το καλύτερο για να αποφύγετε ένα σοβαρό faux pas ή άλλα θέματα. Κρατήστε το απλό, αφήστε τους να γνωρίζουν ότι φροντίζετε και είστε σύντομοι. Μπορεί να αισθάνεται κρύο να γράψει μόνο ένα σύντομο μήνυμα, αλλά μπορεί ακόμα να αισθανθεί ζεστό και αγάπη αν γράφετε καλά. Ορισμένες ιδέες για απλά, σύντομα μηνύματα περιλαμβάνουν:

Η βαθύτατη συμπάθεια για την απώλειά σας.
Εσείς και η οικογένειά σας είστε στις προσευχές μας καθώς θρηνούμε τον Ιωάννη.
Λυπάμαι για την απώλειά σου.

Λάβετε υπόψη τη σχέση σας με τον αποθανόντα. Εάν δεν γνωρίσατε ποτέ την οικογένεια, ίσως θελήσετε να προσθέσετε μια σημείωση για το πώς γνώριζες τον αποθανόντα.

Εμφάνιση της υποστήριξής σας

Εάν είστε κοντά στην οικογένεια ή απλά τραυματιστείτε ιδιαίτερα από την απώλεια, μπορείτε πάντα να προσφέρετε για να τις υποστηρίξετε μέσω της θλίψης τους. Οι οικιακές εργασίες, το μαγείρεμα και οι ρυθμίσεις κηδείας είναι μερικά από τα πιο κοινά πράγματα που προσφέρουν οι άνθρωποι να βοηθήσουν. Αν κάνετε μια προσφορά υποστήριξης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον χρόνο και την ικανότητα να ακολουθήσετε. Η οικογένεια δεν μπορεί να χειριστεί την απογοήτευση σε τόσο δύσκολη εποχή, γι 'αυτό μόνο να προσφέρει μια προσφορά υποστήριξης που μπορείτε να κρατήσετε.

Παράδειγμα ιδεών:

Ξέρω ότι περνάτε πολύ τώρα. Εάν μπορώ να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο, παρακαλώ πείτε μου. Είμαι εδώ για σας με όποιο τρόπο θέλετε.
Είσαι πάντα στις σκέψεις μου. Φτάστε σε μένα αν χρειάζεστε κάτι.
Θα ήταν αδύνατο να αφαιρέσω τη θλίψη και τον πόνο σας τώρα, αλλά μπορώ να είμαι ένας ώμος για να κλαίω κάθε φορά που με χρειάζεσαι.

Τι να γράψετε σε μια κάρτα συμπάθειας όταν μοιράζεστε την ίδια πίστη

Με κάποιους τρόπους, να μοιράζεστε την ίδια πίστη μπορεί να καταστήσει ευκολότερη τη σύνταξη μιας κάρτας συμπάθειας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση της σωστής έννοιας της μετά τη ζωή ή του Θεού όταν πιστεύετε το ίδιο πράγμα. Αν και οι δύο μοιράζονται τις ίδιες βασικές πεποιθήσεις, τότε μπορείτε να το εκφράσετε στην κάρτα χωρίς να ανησυχείτε για τις παραβιάσεις και μπορεί να προσφέρει στην οικογένεια κάποια παρηγοριά.

Παραδείγματα:

Λυπάμαι για την απώλειά σου. Ο Ιωάννης είναι τώρα στην αγκαλιά του Θεού και ξέρω ότι είναι ακόμα μαζί μας.
Ο Θεός να σας αγαπά και να σας υποστηρίζει μέσα από αυτή τη δίκη. Είστε στις προσευχές μας.

Μιλώντας καλά για τα νοσήματα

Όταν κάποιος χάνει έναν αγαπημένο, μπορεί να είναι παρήγορο να ακούει ευγενικές σκέψεις και αναμνήσεις για τους ασθενείς. Μπορείτε να γράψετε ένα σύντομο μήνυμα σχετικά με τις αναμνήσεις σας, αλλά το κάνετε μόνο εάν έχετε πραγματικά θετικές αναμνήσεις ή μια θετική εντύπωση του αποθανόντος. Η ειλικρίνεια πηγαίνει πολύ μακριά κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, και η οικογένεια σίγουρα θα ξέρει αν δημιουργείτε μια αναληθή φιλοφρόνηση.

Ιδέες:

Ο Ιωάννης ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος που ήταν πάντα ευγενικός σε κάθε άτομο που γνώρισε.
Τόσο σκληρό όσο είναι τώρα, θα πρέπει να γιορτάσουμε τη ζωή του Ιωάννη γιατί δεν ήταν ποτέ ένας που θα ζούσε στη θλίψη.
Συμμερίζομαι στη θλίψη σας - ο κόσμος έχει χάσει μια πρωτότυπη, όμορφη ψυχή.

Χρησιμοποιήστε ένα απόσπασμα

Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι να πείτε, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα απόσπασμα. Αυτό το απόσπασμα θα μπορούσε να είναι ένα αγαπημένο ρητό του αποθανόντος, ή μπορεί απλώς να είναι ένα μήνυμα που σας έκανε να σκεφτείτε τους. Μερικά από τα πιο δημοφιλή εισαγωγικά περιλαμβάνουν:

«Ελάτε σε μένα, όλοι οι κουρασμένοι και καμένοι, και θα σας δώσω ξεκούραση».-Ματθαίος 11:28
«Η ανάμνηση του καλού πράγματος που έχουμε αγαπήσει είναι η μόνη παρηγοριά όταν τα έχουμε χάσει». -Demoustier
«Η ζωή των νεκρών τοποθετείται στη μνήμη των ζωντανών». -Marcus Tullius Cicero
«Παρόλο που περπατώ μέσα από την κοιλάδα της σκιάς του θανάτου, δεν φοβάμαι κανένα κακό γιατί είσαι μαζί μου».
"Αυτό που κάποτε έχουμε απολαύσει, δεν μπορούμε ποτέ να χάσουμε. Όλα αυτά που αγαπάμε βαθιά γίνονται μέρος μας. "-Helen Keller

Πώς να μοιραστείτε τη θλίψη

Όταν προσπαθείτε να καταλάβετε τι να γράψετε σε μια κάρτα συμπάθειας, θα πρέπει να εργαστείτε για την εύρεση τρόπων σύνδεσης. Αφήστε τους περιφρονημένους να γνωρίζουν ότι δεν είστε μόνοι και ότι καταλαβαίνετε όλα όσα περνούν.

Παραδείγματα:

Μου λείπει και ο Ιωάννης. Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος και ο κόσμος πήρε λίγο πιο σκοτεινό χωρίς το φως της ψυχής του.
Είμαι λυπημένος από την απώλεια του γιου σας. Θα παραμείνει στην καρδιά μου - και στις καρδιές όσων τον γνώριζαν - για πάντα.
Μου λείπει η Τζέιν μαζί σου.

Παροχή άνεσης σε κάρτα συμπάθειας

Αν δεν έχετε το σωστό απόσπασμα ή μια προσωπική ιστορία, μπορείτε ακόμα να χαλαρώσετε την πενθούντα σε μια κάρτα συμπάθειας. Απλά στείλτε τους ένα αναζωογονητικό μήνυμα ελπίδας και άνεση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνος ή ως μέρος ενός μακρύτερου μηνύματος.

Παραδείγματα:

Ακόμα και σε αυτή την εποχή της απώλειας, όλοι όσοι τον γνώριζαν είναι παρηγορημένοι από τις πολλές καλές αναμνήσεις που παραμένουν.
Οι καρδιές μας βγαίνουν σε σας και σε όλους όσους την ήξεραν.
Είμαι μαζί σας στο πνεύμα και τη σκέψη κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Θυμηθείτε να κάνετε μια συνέχεια

Η αποστολή μιας κάρτας συλλυπητηρίων είναι πάντοτε μια καλή αρχή για να παρηγορηθούν οι άνθρωποι που έπεσαν θύματα, αλλά δεν θα είναι αρκετοί. Οι ανυπότακτοι θα πρέπει να χειριστούν τις συνεχιζόμενες συνέπειες και τη μοναξιά της απώλειας τους. Μετά από μερικές εβδομάδες και γύρω από τις διακοπές, βγείτε από το δρόμο σας για να βοηθήσετε τους αγαπημένους σας ή να τους στείλετε ένα ευγενικό μήνυμα. Ορισμένες πιθανές ιδέες περιλαμβάνουν:

Τα Χριστούγεννα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια χωρίς τον Ιωάννη. Θα σας κρατήσω στις προσευχές και τις σκέψεις μου κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αν χρειάζεστε κάτι ή απλά θέλετε να μιλήσετε, είμαι πάντα εδώ.
Σκεφτόμουν σήμερα τη Τζέιν και ήθελα να κάνω κάτι για να σας υποστηρίξω. Μια επέτειος ποτέ δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί και θέλησα να ξέρετε ότι με νοιάζει.
Αν και η κηδεία έχει τελειώσει, ο πόνος δεν πάει μακριά τόσο εύκολα. Θα είμαι πάντα εκεί για σας κάθε φορά που με χρειάζεστε.

Leave A Comment

+ 79 = 81