15 πιο δημοφιλή λουλούδια στον κόσμο

Κάποιος είπε κάποτε ότι τα λουλούδια είναι οι πιο γλυκείς δημιουργίες του Θεού χωρίς ψυχή και δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Είναι δελεαστικές, ρομαντικές, ευαίσθητες και εύθραυστες, όπως και μια γυναίκα. Ο Θεός είναι ένας καλός καλλιτέχνης με πολλή φαντασία. Μερικά από τα λουλούδια που δημιούργησε είναι απίστευτα. Αν και οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μια σύντομη ζωή, κατά κάποιο τρόπο καταφέρνουν να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της. Για αιώνες, αυτά τα εύθραυστα δώρα της φύσης μας βοήθησαν να μεταφέρουμε βαθιά συναισθήματα και συναρπαστικά συναισθήματα. Το άρωμα και η ομορφιά ενός λουλουδιού είναι ένα ιδανικό δώρο. Δεδομένου ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα μήνα μακριά, εδώ είναι 15 από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στον κόσμο που ίσως θέλετε να προσφέρετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

1. Rose

1.χρώμα rose

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία - το τριαντάφυλλο είναι το πιο δημοφιλές και καταξιωμένο λουλούδι στον κόσμο. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα, τα τριαντάφυλλα συμβολίζουν την αγάπη και την ευτυχία. Οι άνθρωποι προσφέρουν ανθοδέσμες για γενέθλια και επετείους, γάμους και ειδικές εκδηλώσεις, επειδή τα λουλούδια είναι πραγματικά εμπνευσμένα. Οι τριαντάφυλλες υποδηλώνουν επίσης την ομορφιά, την αθωότητα, την πολιτική και τον πόλεμο και σήμερα πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν τριαντάφυλλα στα σπίτια και τους κήπους τους. Τα λουλούδια έχουν την πιο φρέσκια μυρωδιά, για να μην αναφέρουμε ότι φαίνονται εξαιρετικά ευαίσθητα. Εκτός από όλα τα φυσικά χρώματα του κόκκινου και του λευκού, σήμερα μπορεί κανείς να βρει τριαντάφυλλα σε όλα τα είδη άλλων συνδυασμών χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μπλε και μαύρων για παράδειγμα.

2. Γαρύφαλλο

2.Κάρτες

Τα γαρίφαλα χρονολογούνται από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Είναι πλούσιοι με μυθολογία, συμβολισμό και ακόμη και συζήτηση, κυρίως λόγω του ονόματος. Μερικοί λένε ότι προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το "carnis", μια λατινική λέξη που σημαίνει σάρκα, φέρνοντας έτσι την αρχική ροζ απόχρωση του λουλουδιού που σχετίζεται με την ενσάρκωση. Τα γαρίφαλα είναι εξαιρετικά κοινά λουλούδια που συμβολίζουν τη γοητεία, τη διάκριση και την αγάπη. Μπορούν να βρεθούν σε ένα πλήθος αποχρώσεων και συνδυασμών χρωμάτων, ξεκινώντας από το κλασικό κόκκινο και ροζ, σε ασυνήθιστους συνδυασμούς κίτρινου και μπλε, φούξια, μωβ και πολλά άλλα.

3. Τουλίπα

3.Κάρτασμα

Οι τουλίπες έγιναν δημοφιλείς στις 17th όταν άρχισαν να εισβάλλουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στην Ολλανδία. Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να συλλέγουν τα εντυπωσιακά λουλουδιασμένα λουλουδάκια, προκαλώντας έτσι μια τάση γνωστή ως "tulipomania". Διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη την άνοιξη, οι τουλίπες είναι διαθέσιμες σε πολλά ενδιαφέροντα χρώματα, ξεκινώντας από το κόκκινο και το κίτρινο, σε πιο ασυνήθιστες αποχρώσεις γαλάζιου & μοβ.

4. Daisy

4.Daisy

Αν και έχουν τον απλούστερο σχεδιασμό, οι μαργαρίτες είναι απίστευτα όμορφα λουλούδια. Αυτοί μεταδίδουν πολλή exuberance και ευθυμία. πολλοί άνθρωποι τους μεγαλώνουν στους κήπους τους, ή τους δίνουν στους σημαντικούς τους άλλους. Όσον αφορά τη σημασία τους, οι βοτανολόγοι υποστηρίζουν ότι οι μαργαρίτες συμβολίζουν την αγνότητα και την αθωότητα. Το πολυετές λουλούδι με αειθαλή φύλλα έχει λεπτές, λευκά πέταλα και κίτρινο κέντρο. μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε με την προϋπόθεση ότι τους παρέχετε αρκετό νερό.

5. Ηλίανθος

5.Sunflower

Επίσης γνωστή ως helianthus, το ηλιέλαιο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια στον κόσμο. Το όνομά της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "helios" που σημαίνει τον ήλιο και "anthos" που σημαίνει λουλούδι. Με 67 είδη, το ηλιοτρόπιο πιστεύεται ότι προέρχεται από την Αμερική. Σήμερα, διανέμεται σε όλο τον κόσμο και καλλιεργείται ακόμη και για τους σπόρους του. Οι ηλιοτρόπιοι μπορούν να φτάσουν πάνω από 1 μέτρο σε διάμετρο, και το πραγματικό λουλούδι έχει βαθιά κίτρινα πέταλα και καφέ, άθλια κέντρο.

6. Νάρκισσος

6.Daffodil

Τα νάρκισσοι είναι εξαιρετικά λουλούδια που συμβολίζουν τη φιλία, και ανήκουν στο γένος Narcissus. Διαθέτοντας μια σχήματος σάλπιγγας δομή τοποθετημένη πάνω σε ένα φόντο με τη μορφή ενός αστέρι, daffodils έρχονται σε βαθύ κίτρινο. Ανθίζουν στην άνοιξη και ανθίζουν σε ομάδες. Εγγενής στην περιοχή της Μεσογείου, αυτά τα πανέμορφα λουλούδια μπορούν επίσης να βρεθούν σε αποχρώσεις του κίτρινου και πορτοκαλί, λευκό & πορτοκαλί, ασβέστη & πράσινο, ροζ και περισσότερο.

7. Gerbera

7.Gerbera

Οι Γερμπέρες αποτελούν μέρος της οικογένειας ηλιοτροπίου και συμβολίζουν τόσο την αγνότητα όσο και την αθωότητα. Επειδή είναι διαθέσιμα σε ένα πλήθος χρωμάτων, είναι ιδανικά για τη διακόσμηση ενός σπιτιού. Αυτό το πολυετές λουλούδι διαθέτει ένα ευρύ κεφάτο με εξαιρετική δύο-liped ακτινογραφία. Αν και το κεφάλι μοιάζει με ενιαίο λουλούδι, στην πραγματικότητα φιλοξενεί πολλά ατομικά λουλούδια.

8. Orchid

8.Orchid

Η ορχιδέα είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα λουλούδια στον κόσμο. Είναι ένα διακοσμητικό φυτό διαθέσιμο σε πανέμορφες αποχρώσεις του ροζ, του λευκού, του βαθύ μοβ, της φούξιας και άλλα. Οι ορχιδέες συμβολίζουν τη δύναμη, την ομορφιά και την πολυτέλεια, και στην αρχαία Ελλάδα σχετίζονταν με τη μητρότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, οι έγκυες γυναίκες έτρωγαν τις ορχιδέες τους με την ελπίδα ότι τα αγέννητα μωρά τους θα ήταν αγόρια.

9. Iris

9.Iris

Ο Ίρις σημαίνει ουράνιο τόξο και το λουλούδι ανήκει στην Ίριδα, μια ελληνική θεά και έναν αγγελιοφόρο αγάπης. Το κύριο σύμβολο αυτού του λουλουδιού είναι η ευγλωττία. οι ίριδες είναι εξαιρετικά φυτά για να αναπτυχθούν στον κήπο και είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα, από κόκκινο και καφέ έως κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ και ακόμη και μαύρο.

10. Lilac

10.Lilac

Στην ελληνική μυθολογία, η ιστορία του λουλουδιού λιλά είναι αρκετά συναρπαστική. Αρχίζει με μια υπέροχη νύμφη που ονομάζεται Syringa, η οποία είναι στην πραγματικότητα το βοτανικό όνομα του λουλουδιού. Όταν ο θεός των πεδίων και των δασών, ο Pan, είναι εμπνευσμένος από την ομορφιά της Syringa, αρχίζει να την κυνηγάει. Τρομοκραμένος από τον Πάν, η νύμφη μετατρέπεται σε αρωματικό λουλούδι, το λιλά. Το πορφυρό λουλούδι είναι ένας στίχος της άνοιξης και συμβολίζει τα συναισθήματα της αγάπης και του θαυμασμού.

11. Gardenia

11.Gardenia

Οι Gardenias είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και εύθραυστα λουλούδια ιθαγενή στις υποτροπικές και τροπικές περιοχές της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής και της Ασίας. Αυτοί οι αειθαλείς θάμνοι έχουν γυαλιστερά φύλλα και λευκά λουλούδια με μολυσμένη γλυκιά μανία. Φήμες το έχουν ότι gardenias σημαίνει μυστική αγάπη, έτσι υπάρχει σίγουρα κάποιο μυστήριο κρυμμένο πίσω από αυτό το όμορφο λουλούδι.

12. Γιασεμί

12. Αποσπάστε

Επιστημονικά γνωστή ως "jasminum sambac", το λουλούδι γιασεμιού είναι ένα δημοφιλές είδος του γένους και είναι το εθνικό λουλούδι της Ινδονησίας. Εξαιρετικά δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, το γιασεμί είναι ιθαγενές σε εύκρατες και τροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Γλυκό αρωματισμένο και εξαιρετικά δελεαστικό σε μια πρώτη ματιά, το άρωμά του συνήθως απελευθερώνεται το βράδυ, μετά τον ήλιο, και ιδιαίτερα όταν είναι σχεδόν πανσέληνο.

13. Magnolia

13.Magnolia

Εκτιμημένα σε όλο τον κόσμο για τα λουλούδια και τις μορφές τους, οι μανόλιες μεγαλώνουν σε δέντρα ή θάμνους. Παράγουν λευκά, ροζ, κίτρινα ή μωβ άνθη και τα φύλλα τους είναι αειθαλής και σούπερ γυαλιστερά. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη μανόλιας, κυρίως από τις τροπικές, υποτροπικές και εύκρατες περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, της Ασίας και της Καραϊβικής. Το όνομα του λουλουδιού προέρχεται από τον Pierre Magnolia, 17 ετώνth αιώνα βοτανολόγος? Όσο για τον συμβολισμό του λουλουδιού, πολλοί συμφωνούν ότι οι μανόλες αντιπροσωπεύουν επιμονή, ευγένεια, αγάπη για τη φύση και την αξιοπρέπεια.

14. Υάκινθος

14. Υάκινθος

Το λουλούδι της υάκινθας είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης με στενά φύλλα που διπλώνουν κατά μήκος και αρωματικά πολύχρωμα λουλούδια που ανθίζουν σε γεμάτες συστάδες. Το είδος περιλαμβάνει 30 επιπλέον ανθοφόρα φυτά και αρχικά προέρχεται από την Αφρική και την περιοχή της Μεσογείου. Τα λουλούδια μοιάζουν με όμορφα αστερίες και διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις βαθύ μοβ, ροζ, λευκό και υβρίδια.

15. Lilly της κοιλάδας

15.Lilly of the Valley

Μπορείτε να πιστέψετε ότι αυτό το απίστευτα μικρό λουλούδι έχει το πιο ισχυρό άρωμα; Η Λίλι της Κοιλάδας ανθίζει την άνοιξη. έχει μακρά, ογκώδη φύλλα και λουλούδια σε σχήμα καμπάνας που αναπτύσσονται σε συστάδες. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εργοστάσιο αυτόχθονα στις περιοχές της Μεσογείου. Η Lilly of the Valley αγαπά τη σκιά, και μερικές φορές απλώνεται πολύ γρήγορα γύρω από τους κήπους των ανθρώπων. Κάποιοι το γνωρίζουν με το όνομα «Τα δάκρυα της Μαρίας» ή «τα δάκρυα της κυρίας μου». σύμφωνα με διάφορους χριστιανικούς θρύλους, το λουλούδι ξεπήδησε αφού η Παναγία έριξε δάκρυα όταν ο Ιησούς σταυρώθηκε.

Ποιο από τα 15 αυτά λουλούδια είναι το αγαπημένο σας?

Leave A Comment

+ 61 = 62