Avène TriAcnéal е Kinder, Gentler версия на Retin-A

Понякога бавно и стабилно печели състезанието. Или поне когато става дума за грижа за кожата. Много от вас са любопитни за Retin-A за лечение на фини линии, пигментация и пробиви, но аз'ще бъде първият, който ще признае това'не е лесно да се използва. (Ето защо тази публикация, с моите съвети за кандидатстване, е на над 300 коментара и броене ....)

Лично аз се върнах веднага на Ретийн-А по време на суровите канадски зими, когато вече чувствителната ми кожа е още по-податлива на зачервяване и раздразнение. Вместо да го използвам всяка вечер, аз'съм се редувал с тази малка тръба там "Avène TriAcnéal.

Вече може да сте минали, когато видяхте този продукт в аптеката, благодарение на думата "акне" (или акне, така френски) в името. Но ти не'т непременно трябва да се борят с акне, за да го използвате. То'е ретиналдехид и гликолова киселина, които могат да дадат на кожата ви много от същите ползи като вас'd от Retin-A, само с по-малко дразнене.

Какво представлява ретиналдехидът??

Ретиналдехидът е производно на витамин А, подобно на другите членове на ретиноидното семейство, ретиноевата киселина (третиноин или активната съставка в Retin-A) и ретинол (най-разпространеният ретиноид без рецепта, който сте'вероятно се наблюдава в продукти от RoC и Neutrogena).

Очевидно е, че ретиноидната киселина с рецепта (Retin-A) е най-силната и най-ефективна форма на витамин А. Наблюдава се ретиналдехид: това проучване през 2001 г. установи, че е по-ефективно от ретинол, въпреки че и двете брояч.

Какво'Освен това, това проучване от 1998 г. установи, че ретиналдехидът има сравнима ефикасност с ретиновата киселина, като същевременно не предизвиква (или минимално) кожно дразнене. Че'големият!

Ретиналдехидът също не е фотосенсибилизиращ, затова спечели'Не предизвиквайте увреждане от слънцето (подобно на това, което трябва да се тревожите със Retin-A). Въпреки че, вие'Все още ще искате да използвате слънцезащита на открито независимо.

Мисля, че ретиналдехидът е малко по-безопасен от ретиновата киселина, което това изследване доста тревожно открива, причинява значителни разлики в смъртността в сравнение с плацебо. В допълнение, може да поискате да намалите употребата на ретиноева киселина до ретиналдехид, ако имате проблеми с метаболизма (щитовидната жлеза), тъй като лекарства като Retin-A могат да повлияят на приема на витамин А в мозъка, жлезите, черния дроб и бъбреците. Тук има повече информация за тортиноиновата токсичност.

Други полезни съставки в TriAcnéal

Освен ретиналдехид, другата biggie в този продукт е гликолова киселина, която дава на кожата леко ексфолиране, за да подобри тонуса и текстурата. (Това също ще помогне на червените маркери да изчезнат по-бързо.) Някои кожни обриви мислят, че гликоловата киселина е толкова ефективна съставка против стареене като ретиноева киселина.

TriAcnéal съдържа и успокояващи агенти, които не сте доволни'Вземете директно Retin-A: патентована съставка Avène, наречена Effectiose, която помага да се сведе до минимум евентуалното дразнене и подписването на успокояващата термална вода Avène.

Как да използвате TriAcnéal

Както можете да видите от снимката по-горе, тръбата е доста малка и се вписва в дланта на ръката ви. (То'малко по-малка от обикновената тръба на рецепта Retin-A.)

Но добрата новина е, че трябва само да използвате размер на грахово зърно.

Както при Retin-A, вие искате да я приложите към чиста, суха кожа. Влажната кожа като цяло повишава скоростта на проникване и следователно дразнене. В зависимост от това колко сте чувствителни, може да сте добре да приложите TriAcnéal веднага, след като измиете лицето си и почукайте с кърпа, или може да искате да чакате 10, 20 и 30 минути, за да сте на сигурно място. Отново съществува по-малко шанс за дразнене на начина, по който е формулиран този продукт.

Подобно на Retin-A, трябва да прилагате TriAcnéal само през нощта. (Прочетох някои от прегледите в грим алея и мисля, че причината може да не е работила за някои хора е, че го използват два пъти дневно.) Освен това кремът е леко жълтеникав цвят и се чувства малко лепкаво, така че'няма да бъде приятно преживяване, което ще преживява деня с това на вашето лице.

Инструкциите казват, за да се избегне окото, но аз'Веднъж дерматолог ми каза, че Retin-A може да се използва там, ако го толерираш, така че ще предположа, че същото важи и за ретиналдехид. Ако ти'не е фен на крепения външен вид на очите, който може да се развие, обратно на по-рядко използване там.

Резултати да очаквате от TriAcnéal

Както казах, променям използването на този продукт с моята редовна Retin-A. Така че можете да опитате всяка друга нощ или на всеки две или три нощи, в зависимост от това, как изглежда кожата ви и се чувства. аз'не намерих разлика в ефективността и кожата ми е по-щастлива, защото не'не получавам пилинг, с който все още се боря с нощното използване на Retin-A.

Алтернативно, можете просто да направите TriAcnéal вашия нощен продукт, въпреки че знаете, че вие'трябва да му дадете шест до осем седмици редовна употреба, преди да видите промяна. Това ще бъде по-бавно, по-постепенно подобрение в сравнение с whammy, че е ретиноева киселина, но вие'Ще получите подобрение в тонуса и структурата на кожата; всякакви недостатъци и червени марки също трябва да се решат по-бързо.

Ако мислите, че сте'прекалено чувствителни дори за TriAcnéal, тогава можете да опитате retinaldehyde в Avène's YstheAL, линията против стареене. Аз лично предпочитам да получа комбинирането на гликоли и ретиналдехид в TriAcnéal, но YsthéAL има много добри отзиви.

Кажи ми какво мислиш!

Кажете вашето мнение

Опитали ли сте TriAcnéal или YsthéAL?

Или ретиновата киселина / третиноинът все още е вашият анти-стареене съставка по избор?

Отбелязани са всички други продукти за грижа за кожата, които съдържат ретиналдехид?

Leave A Comment

30 + = 35