Какво представлява Limerence?

Ако не сте чували за ограничения, това е важен термин, който всеки трябва да познава. Лимеренцията е модел на мислене, който може да причини екстремни страдания. Много хора объркват любезността с любовта. Лимерис е наричана също любовна болест, увлечение, любовна любов или пристрастяване към любовта. Важно е да знаете как да насочвате любовта си по здравословни начини, за да избегнете натрапчивост за някого. Терминът "limerence" е създаден от психолога Дороти Tennov в книгата си, публикувана през 1979 г., озаглавена "Любов и лимеренция: Опитът да се влюбиш". Тя го определя като "неволна междуличностна държава, която включва остър копнеж за емоционална реципрочност, обсесивно-компулсивни мисли, чувства и поведение и емоционална зависимост от друг човек".

За съжаление емоционалните умения за справяне и поведенческият треньор все още не са част от училищата. Повечето от нашите идеи за любов идват от медиите и често медиите драматизират любовта толкова много, че го показват в обсебващата си форма. Това създава култура, която поражда нездравословни, зависими отношения. Здравословни взаимоотношения са, когато и двамата се радват на компанията на другото лице, но отделят здравословно време и не мислят непрекъснато за другото лице.

Разликата между любовта и ограничеността

  limerence

Как можеш да кажеш, ако всъщност си влюбен, или ако си в любов? За да започнем да разбираме каква е ограничението, нека да погледнем какво правят хората в "лаймърш", това е различно от хората, които са в "любовта". Лимеренция не включва чувствата или желанията за физическа интимност, но любовта прави хора, които имат физическите взаимоотношения все още могат да изпитат ограничения, въпреки че тяхната натрапчивост ще бъде над вниманието и оценката, а не сексуалните фантазии. Лимерице иска удовлетворение от човека по много различен начин. Всичко е свързано с получаване на внимание от страна на другия човек, че правиш нещо героично. В съзнанието си, егото търси за комплименти или дори фини форми на внимание, за да се определи зависимостта им. Това е пристрастяващ тип мислене, което създава фантазии и може да стане толкова обсесивно, че човекът с ограничения може да мисли само за този човек, който търси внимание от.

 

Това, което се различава и от това, че основната фантазия обикновено е в епични ситуации, които застрашават живота, когато могат да спасят човека, когото обсебват, или да им помагат по някакъв начин, като по този начин се превръщат в герой на историята. Това е нездравословен начин на мислене и не е за физическо привличане, това е обсесивно и нездравословно поведенческо моделиране, което често се бърка с любовна болест или просто е влюбена.

 

Знаци на Лимерице

Основната разлика между любовта и ограничеността е, че когато човек се чувства ограничен, те няма да кажат на човека, когото харесват. Те ще се чувстват нервно около човека и нямат проблеми да говорят с тях. Тяхното сърце ще се състезава и те ще се чувстват високо от един поглед или признание, но те ще изпитват силна тревожност и депресия, когато обектът на желанието им не връща внимание или благодарност за тях.

 

Друг признак на ограниченост се страхува от загубата на другия човек. Limerence създава много силни несигурности и отхвърлянето може да доведе до мисли за самоубийство. Limerence е много зависима и хората могат да обземат това, което се казва и наистина да се четат в нещата повече от обичайното. Не е, че наистина има дори връзка, въпреки че може да има. Това е по-скоро за удовлетворяване на вниманието на този човек, от което се страхувате, че ще загубите, сякаш това е наркотик, който трябва да се почувствате щастлив.

 

Ако човек има поведението на ограниченията, те ще се почувстват сякаш са на влакче и са изключително щастливи или изключително тъжни. Те няма да могат да контролират емоционалното си състояние и ще се променят често.

 

И накрая, важно е да знаете, че това е биохимичен процес, създаден от мозъка, и всеки, който изпитва тези типове мисли и поведения, трябва да потърси помощ от лицензиран психолог. Това е водеща причина за раздялата и развода. Здравите взаимоотношения, които се основават на любовта, се грижат за благосъстоянието на другия, но ще уважават, ако другият не отвръща на чувствата. Ако човек има ограничения, няма да приеме отхвърлянето и продължава да мисли, че има шанс.

Leave A Comment

6 + 4 =