Пърл Значение

Едно от най-красивите неща в света, изпълнено с колоритна и обширна история, не е нищо друго освен забележителната перла. Това е продукт на много необикновени митове, символ на множество черти и чувства и също така е балансиращо, утешително и предпазващо ценно нещо за тези, които го носят.

Пърл Значение

Значителни цветове на перлите

Докато перлите имат привидно безкраен дефиниция с широк спектър от символизии и значения, всеки цвят на перлата има свой собствен различен смисъл.

Син: Който носи синята перла, е длъжен да намери истинска любов.

Пинк: Тази перла е символ на успех и слава, както и щастие.

Черно / злато: Черната перла е символ на богатството.

Кафяво: Кафявите перли изобразяват практичност, мъжественост, чест и надеждност.

Бяла: Тази красота е символ на всичко невинно, красиво, чисто и началото на ново начало.

Purple: Purple перлите са символ на всички неща артистични и сложни, както и благородство и страст.

Зелените: Тази уникална перла е представянето на красотата на природата, надеждата, растежа и равновесието.

Жълто: весела, жълта перлена перла е символ на оптимизъм и щастие.

Шоколад: Дълбоките, богати на цвят шоколадови бисери са много луксозни по вид и средна хармония и надеждност, както и комфорт и изцеление.

Перлите в религията

Пърл Значение

Има много религиозни митове по отношение на перлата, но една от най-ранните отчети със сигурност е твърдението, че Адам и Ева плакат езеро с перли, след като са били изхвърлени от Рая завинаги. Това езеро беше изпълнено със сълзите си, белите перли, принадлежащи на Ева, и черно, принадлежащо на Адам. Християните, както и индианците вярват, че перлата е символ на чистотата и се смята за "свещено", поради което булката трябва да носи бисери в сватбения си ден, а перлите над свещения граал създават свята чиста вода.

Коранът също така има голямо уважение към перлата, като казва, че е символ на съвършенството и една от най-големите награди, които се намират в Рая.

Перлите в любовта и брака

Пърл Значение

Една перла е символ на любов и съюз от ранните години и най-ранното отразяване на това идва от един индуски фолклор, където Кришна дава на дъщеря си Пандая перла в сватбения си ден. Също така се смята, че древните гърци, че перлите, които се носят на булката, ще й попречат да плаче в сватбения си ден.

Перлите в древните митове

Пърл Значение

-Древните китайски цивилизации вярвали, че черни перли са създадени в главата на дракона и единственият начин да се събере тази свещена перла е да убият дракона. Затова силно вярваха, че черните перли са символ на мъдростта.

-Що се отнася до древните японски цивилизации, те вярвали, че перлите са направени от сълзи на митичните същества, включително, но не само ангели и русалки.

-Древните египтяни почитат перлите толкова силно, че ще бъдат погребани с тях. Всъщност, в един момент Клеопатра разтваря перла във вино или оцет, пиейки го, за да покаже, че може да погълне богатството на нацията незабавно.

-Легенда, която идва от Персия, заяви, че перлите се образуват, когато една дъга свързва земната повърхност след голяма буря, правейки всички несъвършенства след гръмотевиците и гръмотевиците.

-Един полинезийски мит описва Оро, който е бог на плодородието и мира, идва на Земята на "Уфи". Уфито беше магическа стрида, която държеше в себе си прекрасна черна перла, в която Оро предаде на Бора Бора символа на ненаситната си любов към нея.

-Една приказка описва как перлите са получили различни цветове, като казва, че светлините от светлината на светлината са донесли стридите на повърхността на океана и с течение на времето росата е изпуснала различни цветове върху стридите, като по този начин създава хубавите цветни перли.

-Древните китайци също вярвали, че ако някой носи перла, те са напълно защитени от нищо опасно, особено огън и дракони.

Перлите са безспорно един от най-популярните и обичани скъпоценни камъни в продължение на много векове, независимо дали са били изпратени с булка на сватбения си ден или използвани като защита в древните цивилизации. Едно нещо обаче не се е променило и това е несправедливата красота и уважение към този скъпоценен камък, тъй като е елегантен, почитан продукт, който също ще задържа своята мистерия и значение в обществото.

Какво мислите за перлите? Какво мислите за външния им вид и обширна история?

Leave A Comment

89 + = 99