Каква е разликата между Introvert и Extrovert?

Всички сме чували термините "интроверт" и "екстроверт" в даден момент в живота ни; но какво точно означават тези термини? Интровертите и екстровертите са два бързи и лесни начина да опишат личността на някого и те се различават значително един от друг. Ще разгледаме по-задълбочено разликата между тези два вида личности.

3ded86f97ab94c49aaab91851ce1674c

  1. Справяне с проблемите

Един от най-големите начини да се определи дали някой е интроверт или екстроверт е да проучи начина, по който те се справят с проблемите. Един интроверт винаги ще бъде в собствената си глава, опитвайки се да разбере как да се справи сама с това. От друга страна, един екстроверт ще поиска от другите да ви помогнат и да ви посъветват, за да помогнат за справянето с тяхното положение. Екстраверите обичат да говорят за ситуацията с другите, които ги заобикалят, а интроверът винаги ще мълчи.

  1. Справяне с промяната

Подобно на справянето с дилемата, интровертът има труден момент. Те не обичат да променят малко и ще трябва да отделят много време, за да свикнат с всички промени. Екстраверът обаче живее за промяна. Те обичат да превключват нещата често и да получат определено щастие от резките промени. Те процъфтяват на незнанието, а интровертът обича да има всичко планирано - и определено не им харесва, когато тези планове внезапно преминават курс.

  1. Как те се отдръпват

За екстроверт, забавлявайки се и релаксирате, всичко е свързано с прекарване на време с приятели. Те обичат да излизат с любимите си, които се забавляват, независимо дали става дума за вечеря в клуба или за вечеря. Те намират релаксация като са около другите, а най-вече обичат да бъдат извън дома, колкото е възможно повече. Можете със сигурност да ги наричате "социални пеперуди" и отделянето на време сами по себе си не е нищо друго освен отпускане. Що се отнася до интровертите, те намират най-релаксацията напълно изолирана от света. Те биха се радвали да се хванат с добра книга и гореща чаша какао или да гледат само филм. Ако има някой наоколо, вероятно ще бъде само един, много добър техен приятел.

e39ba1530b1912f61149bb93d2c8fb61

  1. Техните приятелства

Както споменахме по-горе, един екстроверт може лесно да бъде описан като социална пеперуда - така, предположихте го; екстровертът има ТОНА на приятели и повечето от тях не са твърде близки. Тя може да има съкровище, изпълнено отгоре до долу с момчета и момичета, които смята за приятели! Един интроверт предпочита да запази кръга си невероятно малък. Тя ще има няколко специални приятели, които тя е невероятно близо до; не можеш да скъсаш връзката им, дори ако се опиташ. Тя не се интересува от нови приятелства и отнема много за интроверт, за да се отвори за някого, да не говорим за това да стане истински приятел на нейното.

  1. Среща нови хора

Екстравертите обичат - и искам да кажа "ЛЮБИМИ" - да се срещам с нови хора. И не само тя напълно я обожава, тя също е много добра в това. Екстраверът е супер крещящо момиче, което лесно може да разговаря с всеки наоколо. Интроверите са склонни да имат по-трудно време да се срещат с нови хора. Те се наричат ​​"срамежлив" и имат трудно време да поемат разговор с някой, когото не знаят.

  1. Как се обличат

Екстраверите обичат да бъдат център на вниманието, така че те най-вероятно ще носят екипировки, които ще откраднат шоуто. Например, един екстроверт може да избере някои космати коси или костюми, натъпкани с бижута, пера и дрънкулки, всички в изкуството да хванат окото на всички около тях. Те не се страхуват да бъдат диви с поглед и любов на всички коментари и комплименти, които могат да получат по пътя. Интроверите са много по-склонни да се придържат към спокойни, случайни тонове и земни нюанси, когато става въпрос за коса и грим.

4a98268e5ed145ae0a98f101157a868b

  1. Справяне с аргументите

Екстраверите са склонни да се откъсват, когато са разстроени; с други думи, определено ще разберете дали интроверът ви е полудял. Те ще искат да говорят за ситуацията веднага, дори ако това означава, че и двамата в крайна сметка викат и крещят един на друг. Вътрешният, по време на спор, ще стане невероятно тих и ще се замисли върху ситуацията в собствената си глава, преди да направи каквото и да е движение по въпроса.

  1. Обвързан

За някои екстроверти може да е трудно да се установите с един човек; и ако го направят, този човек трябва да им обърне много внимание, за да запази вниманието им да бъдат пълни. Те ще се радват да излязат на града с любовника си и да омайват връзката си със света, без да се грижат кой вижда. Интроверите искат да бъдат във взаимоотношения, въпреки че може да отнеме известно време, преди да вземат тази начална стъпка в затворени отношения. Докато сте в една връзка, интроверите обичат да правят домашни дати или нещо просто и тихо. Те се радват на романтиката, колкото и на екстроверти, но не обичат да демонстрират своята любов с PDA.

  1. Компромисно между двете

Голямото нещо за живота е, че всички сме различни. Някои от нас са интроверти, докато други от нас са екстроверти. В крайна сметка всички ние трябва да компрометираме помежду си и тези два вида личности са страхотни в това. Например, ако вашият приятел е интроверт и вие сте екстроверт, превключете го: един ден ги измъквате на танцово парти, а на следващата нощ оставате вътре и правите нещо просто. Екстраверите и интроверите могат да бъдат наистина страхотни приятели и любовници, стига да има компромис, за да направят и двете личности щастливи!

След като прочетете този списък на разликите между интровертен и екстроверт, кой според вас си? Бихте ли добавили нещо към този списък? Информирай ни!

Leave A Comment

14 − 12 =