18 добри извинения да се освободиш от работа

Умирате ли за един ден? Или просто искате да излекувате този махмурлук от уикенда? Без значение каква е истинската Ви причина, тези оправдания ще ви помогнат да играете от работа. За да може тези идеи да работят най-добре, трябва да сте сигурни, че ще смесите причините си. Вашият шеф няма да повярва на болния ви ден, ако винаги използвате същото извинение. За правдоподобни и добри извинения да се махнете от работа, прочетете нататък.

мечка

1. Това е мечка!

Сериозно това извинение работи доста добре, ако живеете в селски район. В колежа нашият колежа беше пълен с гигантски пуйки. Един от които имаше лош навик да атакува хора. Нашите професори не мислеха два пъти за студент, който пристигна късно поради пуйка. Ако живеете в област, населена от мечки, трябва да направите снимка на един на алеята си следващия път, когато мечка се разхожда. След това можете да изпратите тази снимка на шефа си на следващия ви болен ден.

2. Тръбите са замразени или счупени

През зимата тръбите често замръзват или избухват. Ако трябва да напуснете работата и вече сте на работното си място, можете просто да се престорите, че вашият съсед или член на семейството ви се е обадил за тръбите. Най-хубавото от всичко е, че може да отнеме часове, за да се определи разрушена тръба, така че ще имате достатъчно свободно време, за да се наслаждавате на слънцето.

3. Вие се изгорихте

Когато става дума за призоваване в болни, е трудно да се фалшифицира студ. Внезапните стомашни дихателни пътища или заболявания също изглеждат подозрителни за вашия шеф. Вместо да използвате една от най-типичните извинения, винаги можете да кажете, че сте изгорили закуска за готвене. Всичко, което трябва да направите, е да увиете ръката си в превръзка преди следващия работен ден и трябва да се справяте добре.

4. Имаше влак

Трафикът и влаковете са чудесен начин да се обадите на болни. Ако закъснееш да работиш, винаги можеш да кажеш, че си бил изтеглен за ускорение. Нуждаете ли се от повече време? Можете да кажете на шефа си, че имате дата на съда за билета за превишена скорост или трябва да предприемете агресивен шофьорски курс. Разбира се, ако трябва да карате за работата си, не можете да използвате това извинение. Най-много може да се каже, че сте закъснели, защото минаваше влак.

ключалка

5. Изчакване на ключар

За съжаление е изключително обичайно да се заключвате от дома си или колата си. За щастие, това затруднява измамата ви. Ако сте "заключени" от къщата си, обадете се от къщата на ближния си, за да направите извинението по-правдоподобно. За кола може просто да кажете, че сте заключили ключовете в автомобила. Трябва обаче да внимавате. Ако шефът ви е хубав и живеят близо до вас, те могат да ви предложат да дойдат и да ви вземат.

6. Задължение на журито

Когато бъдете призовани за съдебно дело, от вас се изисква да служите. Най-малкото трябва да се появиш за основното интервю. Това може да бъде голямо извинение, стига шефът ви да не иска да види каквото и да било доказателство.

7. Назначаване на лекар

Ако предварително знаете, че ще искате да имате почивен ден, можете да го поискате за среща с лекар. Като цяло, това е достатъчно, за да получите свободно време. Ако шефът ви иска да разбере защо не можете да го пренасрочите, винаги можете да кажете, че това е дерматолог. Дерматолозите често са насрочени месеци предварително, така че разсрочването на назначаването не е възможно.

8. Трудова болка

За по-уникална причина да се обадите, винаги можете да кажете, че приятел или член на семейството е на работа. Това извинение работи по-добре, ако наистина познавате някого, който наскоро роди. Още по-добре, това извинение може да се случи по всяко време на деня, така че е голяма причина да си тръгнете, след като вече сте чакали за деня.

кученце

9. Вашият домашен любимец яде нещо

Никой не може да отхвърли болно куче или котка. Ако не можете да мислите за друга причина да поискате почивен ден и не искате да рискувате шефа си да разбере, че никой не е в труда, можете да кажете, че вашето куче или котка поглъща нещо. Ако вашият домашен любимец е изял нещо опасно, трябва да го вземете веднага от ветеринарния лекар. Това извинение работи най-добре с любителите на домашни любимци, но все още е доста ефективно с почти всеки.

10. Проблеми на дамата

Това може да е стереотипно извинение, но все още работи. Ако имате мъжки шеф, той няма да се запита твърде много за това, кои точно са проблемите на дамата. За жените босове, извинението все още действа, защото има много жени, които получават тежки менструални симптоми.

11. Даване на кръв

За много хора, даването на кръв може да причини замайване или други симптоми. Някои хора дори изчезват след даването на кръв. Можете да кажете на шефа си, че ще закъснеете или не можете да влезете, защото все още сте прекалено замаяни от даването на кръв. За разлика от други заболявания, това извинение ви позволява да се чувствате перфектно добре на следващия ден. Той също така ви дава хуманитарен стимул на работното място, защото рискувате собственото си здраве да дарявате кръв на други хора.

12. Докладване на престъпност

Ако живеете в район с висока степен на престъпност, това е доста често срещано събитие, за да видите подозрителни превозни средства или необичайни дейности. Можете лесно да кажете на шефа си, че ще закъснеете да работите или планирате да останете вкъщи, защото подавате сигнал в полицейския участък. Всеки знае, че бюрокрацията отнема време, така че те няма да очакват да се върнете обратно веднага.

13. Вие страдате от мигрена

Въпреки че това е доста общо извинение, все още работи. Мигрена се случва на определена част от населението изключително редовно. Не е твоя вина, ако изведнъж имаш мигрена, а шефът ти ще разбере това. В зависимост от работното място те могат да ви помолят да внесете бележка за лекар. Преди да използвате това извинение, уверете се, че знаете дали ще трябва да получите лекарски док или не.

14. Имаше нередност в твоята кръвна работа

По друга медицинска причина можете да използвате кръвната си работа. Всичко, което трябва да направите, е да кажете на шефа си, че наскоро сте получили кръв за рутинни тестове или за броя на холестерола. Можете да кажете на шефа си, че е имало нередност в кръвната работа, така че трябва да се върнете и да го изтеглите отново. По-късно винаги можете да обвинявате нередностите по тестови проблеми или подобни проблеми.

болен

15. Имате лошо дете

Ако имате деца или се грижите за братята и сестрите си, може да използвате за детска болест като извинение. Вашата майка трябва да отиде на работа или да не е вкъщи в продължение на няколко часа, така че трябва да останете и да кърмите брат си. Ако имате деца, това е още по-лесно. Можете да получите целия ден, за да се грижи за вашето болно дете, и никой не е по-мъдър за това.

16. Инфекция на пикочните пътища

Когато се преструвате на болест, трябва да сте сигурни, че това е нещо, което ви позволява да се показвате на работното място, което изглежда нормално на следващия ден. Инфекция на пикочните пътища може да бъде вашият билет за почивен ден. Този тип заболяване обикновено се развива без предупреждение и изглеждате като здрави в него. След като сте на лечение за това, инфекцията на пикочните пътища се изчиства сравнително бързо. Това ви позволява да получите ден или два от работа и това не създава подозрения в ума на работодателя ви.

17. Лични причини

Ако не се чувствате удобно да лежите напълно, може просто да кажете, че имате нужда от свободно време по лични причини. Много работни места действително ще ви позволят да направите това. Трябва само да се уверите, че не го правите твърде често, или шефът ви ще започне да мисли, че сте мързелив.

18. Отравяне с храни

Хранителното отравяне е една от най-използваните извинения, така че трябва да го използвате много, много рядко. Подобно на инфекция на пикочните пътища, хранителното отравяне може да се появи изведнъж и да се изясни бързо. Тъй като тя работи добре за едно или две дни отсъствие, тя често се употребява често. Освен ако не се чувствате неудобно поради всички други причини, избягвайте да го използвате.

Когато използвате тези оправдания, бъдете внимателни. Ако обясните извинението прекалено много или твърде малко, ще изглежда, че лъжете. За някои от извиненията можете да оформят основната работа в деня преди това. За отравяне с храна може да споменете, че се насочвате към място за суши или нов ресторант. Това ще направи историята ви по-правдоподобна на следващия ден.

С някоя от тези извинения трябва да внимавате. Вашият шеф може да поиска доказателство за задължение на жури или за назначаване на лекар. Освен ако не знаете, че вашият шеф няма да поиска доказателство, не се обадете на болен на работа.

Leave A Comment

+ 31 = 41