10 Модни съвети за жени над 40 години

Ако сте жена на възраст над 40 години, трябва да знаете, че тази възраст е голяма - все още имате красотата на младостта и сложността и стила на вашата възраст. Ключът към използването на предимството на вашата възраст е да следвате някои прости правила, които ще ви помогнат да останете секси, без да имитирате стилове на тийнейджъри, защото, както тялото ви се променя, така и вашето облекло.

  1. Не се облечете твърде млади.

1

Изтрийте миниатюрчетата за нещо по-елегантно и по-елегантно. Иронията е, че по-младото обличане не ви кара да изглеждате по-млади; всъщност ви кара да изглеждате по-стари, отколкото сте. Защо? Защото носенето на нещо, предназначено за тийнейджъри, създава неравновесие между външния вид и вашето облекло. Обърнете внимание на Катрин Зита-Джоунс, който на 45-годишна възраст е прост, стилен и подходящ за възрастта.

  1. Не се обличай твърде стар.

2

Понякога жените следват първото правило толкова щателно, че отиват в друга крайност и намират някъде бански обувки и жилетки. Забравете за тези бабички най-малко тридесет години, все още не сте баба (дори ако вече имате внуци). Сивото костюмче на Кейт Бланшет е чудесен пример за начина, по който може да възрастите със стил.

  1. Обърнете внимание на косата си.

3

Една жена в нейните 20 години може да издърпа проста прическа и всичко, от което се нуждае да изглежда добре, е измиване и четка. Една жена в нейните 40 години трябва да се грижи допълнително за косата си, тъй като веднага ви кара да изглеждате по-млади, по-сложни и елегантни. Отделете допълнителни десет минути, за да придадете косата си. Направете редовно ново изрязване. Можете ли да кажете на Кейт Бекинсейл е 41? Косата й я кара да изглежда поне пет години по-млада.

  1. Знайте вашия тип.

4

Важно е, че до 40-годишна възраст вие знаете вашия тип тяло и кожа и изберете съответно стилове и цветове. Все пак винаги имайте предвид, че типът на кожата Ви може леко да се промени, когато сте навършили 30 години, така че прегледайте сенките за дрехи, които носите досега. Може да искате да станете по-ярки или да промените цветовата палитра; затова не се страхувайте да експериментирате и да опитате нови неща. Може да бъдете приятно изненадани, за да разберете, че тази червена сянка всъщност ви пасва перфектно. Особено с подписа си червено червило.

  1. Отиди на класа. 7

Не пазарувайте тенденции, пазарувайте стил. Четиридесет е подходящо време, за да намерите личния си стил, да научите какво ви е най-доброто, да създадете свои собствени правила и да ги следвате. Вместо да ходите, инвестирайте в вечни бижута и чанти, които ще ви помогнат да развиете подписа си, например 42-годишната Гуинет Палтроу не.

  1. Вземете вдъхновение от знаменитости на вашата възраст. 5

Погледнете филмовите актриси, които харесвате, и следвайте техния облик, без да го възпроизвеждате. Дженифър Лопес, Хале Бери, Луси Лиу, Дженифър Анистън изглеждат чудесно на четирийсет. Няма причина да изглеждате по-зле от всеки от тях.

  1. Грим!  6

Използвали ли сте същата палитра през последните десет години? Не забравяйте, че кожата ви се е променила, както и правилата за грим и тенденции. Това, което беше на мода преди десет години и изглеждаше чудесно за вас, сега ще разкрие само вашата възраст и остарели предпочитания. Освен това, ако никога не сте използвали макияж, сега е време да започнете да го правите, тъй като естествената ви красота може да изчезне до известна степен с възрастта. Не подценявайте силата на грима. Внимателно избран и приложен, той ще подчертае вашата красота и блясък. Хайди Клум би изглеждала съвсем ясно, ако не е използвала гримат мъдро.

  1. Фокусирайте се върху раменете и краката.

8

С възрастта гърдите и шията ви може да станат бръчки и по-малко гладки, така че е време да ги покриете с някои хубави аксесоари. Що се отнася до краката и рамената ви, те са най-бавните към възрастта и затова винаги можете да ги покажете. Разбира се, аз не ви моля да носите мини, но носенето на хубава молив пола ще работи чудесно за жени над 40.

  1. Пазарувайте в магазини, които се грижат за вашата възраст.

9

Вие обичате Forever 21? Страхотно, предложете дъщеря си да пазарува там. Вашата ниша за пазаруване вече е различна. Тя е по-сложна. Не е наред обаче да мислиш, че модата над 40-годишна възраст предоставя само превъзходно пазаруване. Бюджетните магазини като Asos, Banana Republic и Mango предлагат голямо разнообразие от екипи за жени на четирийсет години.

  1. Използвайте слоеве.

10

Не подценявайте силата на наслояването. Простите силуети се превръщат в по-сложни и визуално стимулиращи, играят се със слоеве и просто са креативни!

Следвайте тези прости правила и ще изглеждате и се чувствате чудесно за себе си и никога няма да имате момент на мода неудобство отново. И помнете: възрастта е само число!

(всички изображения се намират чрез pinterest)

Leave A Comment

1 + 2 =