7 elementer av kunst

7 elementer av kunst

Kunstelementer er kjernegenskapene til et kunstverk, visuelt detekterbart og separat identifiserbart. Det er seks grunnleggende elementer i visuell kunst, som når man ved siden av en bestemt måte lager et kunstverk. De er linje, form, farge, verdivorm og tekstur. Plassen kan legges til som en av de kunstneriske elementene også. Nøkkelen til forståelse prinsipper for kunst og kunst analyse er å lære om disse elementene. Ikke alle av dem trenger å være en del av hvert maleri, noen ganger er det bevisste mangel på noen av dem en fremtredende egenskap for en kunststil. Men en regel gjelder for dem alle. Læring å male er nødvendig, foruten og til tross for naturlig talent, er kunnskap den grunnleggende stepping stone for kunstnerisk prestasjon.


Linje

7 elementer av kunst
Linjen er den enkleste visuelle uttrykksmessige måten. Den forbinder en viss avstand mellom to punkter, og den kan være rett, bøyelig, vinkel eller fri. Bredde, retning og lengde på linjen definerer ofte slag av en enkelt artist. Det er det avgjørende elementet i design og nødvendig del av merker og tegn. Tykk eller tynn linje bidrar til å danne form og form, lage en tegning og følgelig er den den mest grunnleggende komponenten av figural og mange abstrakte kunstneriske stiler. Noen teknikker, for eksempel utskrift, er basert på linje, og noen av tegningstyper er definert av enkle linjer alene, for eksempel croquis.

7 elementer av kunst

Se den overforenklede Jean Dubuffet tegningen. Det minner om et barns brikke, ferdig raskt med bruk av rene linjer. Tegningen av en hund av David Hockney tilhører en annen stil, men det er rett og slett henrettet med linjen som det viktigste bildeelementet.

Form

Form refererer til område som er definert av kanter - linjer, som er todimensjonale. Det er ofte knyttet til enkle geometriske figurer som trekant, firkant, rektangel, sirkel eller forskjellige polygoner. Samtidig kan den etterligne noen av de konturer som finnes i naturen, og viser silhuetter av forskjellige dyr, gjenstander, mennesker eller planter. Form kan ikke eksistere uten andre grunnleggende kunstelementer. De har også ansvaret for å skape emnet, enten det er figurativ eller abstrakt kunst.

7 elementer av kunst

Se hvordan grunnleggende geometri brukes som sådan i De Stijl-malerier av Piet Mondrian. På den andre siden lener kubisme av Georges Braque seg på disse geometriske former, men det bruker dem som grunnlag for å bygge gjenkjennelige gjenstander.

7 elementer av kunst

Farge

Uten farge ville det ikke være kunst. Farge setter atmosfæren i et maleri, det beskriver følelser best, mens stiler som Impressionisme er basert nesten utelukkende på farge. Legg merke til lyse nyanser av Monets stykke og de livlige farger Van Goghs landskap.

7 elementer av kunst

Farge er den direkte konsekvensen av refleksjon av lys og en av de viktigste elementene i kunsten. Fargetonene kommer i en skala, men det er tre grunnleggende farger - blå, rød og gul. Når de blandes, produserer disse tre farger alle andre nyanser av spekteret. Første karakteristikk for farge er derfor nyanse eller nyanse, definerer fargen, i termer vi definerer som rød, grønn, gul, oransje og så videre. Intensitet er det neste trekket i dette bildeelementet, som beskriver klarheten i fargen, i området fra lyst, dypt og levende til kjedelig eller pastell. Intensitet refererer ofte til metning eller renhet. Verdi er det tredje karakteristiske for farge, som definerer lyshet eller mørke. Hver nyanse kommer i et spekter av nyanser, tonet med hvitt for å bli lettere eller skyggelagt med svart for å bli mørkere.

Verdi

Verdi er kunstelementet som er ansvarlig for det dramatiske og følelsesmessige inntrykket av et kunstverk, rett ved siden av farge. Det refererer til lys og mørke i et stykke, uavhengig av fargetone. Noen ganger kalt "tone", kan verdien oppnås ved å legge til grått i basen - ren farge. Det er irreversibelt koblet til lys, akkurat som farge, men formålet er å skildre en illusjon av lys. Derfor må overflater i et maleri gjengis i forskjellige verdier, selv om motivet er helt nytt. Skygge og fargetone tillater de uendelige overganger i overflategengivelse, og når de utføres dyktig, fremkaller de det naturlige utseendet på ting. Hvis du ser på Vermeers mesterverk "Kvinne med en balanse", vil du se hvordan huden og lukten ser lysere eller mørkere ut, avhengig av hvordan lysstrålen faller på dem. Corots landskap skildrer et grønt landskap, men når lyset faller under ulike vinkler på skogen, ser gress og blader mørkere eller lettere ut.

7 elementer av kunst

Form

Form refererer til den tredimensjonale figuren avbildet i et maleri. Det er definert av illusjon av volum oppnådd ved bruk av skygger og perspektiv. Form som sådan forventes å ha bredde, høyde og dybde, og som i maleri er det bare en optisk illusjon, i skulptur er det den viktigste bestanddelen. Skjemaer, akkurat som figurer, kommer fra geometri og kan være kegler, kuber, baller og lignende, eller fra den naturlige verden. Organiske former definerer alle figurer som finnes i naturen, fra mennesker, dyr og planter, til andre uorganiske naturlige og uregelmessige gjenstander.

7 elementer av kunst

Se hvordan Caravaggio i sitt tidlige arbeid "Basket of Fruit" bruker noen av de grunnleggende elementene i kunsten for å skape en illusjon av tredimensjonal form. Art Deco var en moderne og dekorativ stil i stor grad basert på geometri, men representasjonen av form hadde en tydelig tredimensjonal karakteristikk, som det fremgår av arbeidet til Tamara de Lempicka.

7 elementer av kunst

Tekstur

Tekstur beskriver taktil kvaliteten på det malte området, eller illusjonen av den kvaliteten. Derfor kan det være håndgripelig eller malt - simulert, etterligne hva en ekte tekstur av stoff, stein, tre, hud kan se ut. I klassisk kunst ble simulert tekstur brukt til å skildre tekstiler, gjenstander og porselenbrun, men da moderniteten utviklet seg og nye teknikker oppstod, ble den virkelige taktile teksten mer og mer vanlig. Tekstur gir rikdom, naturlig karakteristisk for kunstverket, og dets fravær kan også være et bevisst utsagn. Det oppnås ved å kombinere andre grunnleggende kunstelementer.

7 elementer av kunst

Teksturen i Van Goghs verk er like viktig som fargen deres. Tykt og tyngre impasto av Karel Appel legger vekt på ekspressiviteten og følelsen av sine abstrakte malerier.

7 elementer av kunst

Rom

Plassen er området som omgir eller fyller kunstverket og det malte emnet. Klassisk kunst har lenge vært viet til å skape en illusjon av rom, mens moderne kunst har klart å negere det på mange måter. Modernitet ga ideen om en positiv og negativ plass. Positiv plass er rommet okkupert av motivet, mens negativ plass omgir den.

7 elementer av kunst

I renessansen var perspektivet nøkkelen til å oppnå illusjonen om dybde og rom. Legg merke til hvordan Raffaello bygger sitt interiør med arkitektoniske planer sammen med torget flislagt gulv, etter de balansert reglene i perspektivet. Manets mesterverk "En bar på Folies-Bergere" er et tidlig moderne, impressionistisk stykke, som skaper plass gjennom en speilrefleksjon, i sidestykke i stedet for i akademisk perspektiv.

7 elementer av kunst

Leave A Comment

5 + 2 =