10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Jaroslavan muotokuva, 1925

Muchan tytär Muotokuva, Jaroslava. Hän maalasi lapsiaan, erityisesti Jaroslavaa usein, käyttäessään häntä slaavilaisen tytön mallina.

Alphonse Mucha oli yksi Art Nouveau -liikkeen tärkeimmistä kuvista, ja hän jätti ihmeellisen perinnän erittäin esteettisiksi tulosteiksi, piirroksiksi ja maalauksiksi. Häntä juhlitaan virtuoosina valmistelijana, lahjakas suunnittelija ja romanttinen taidemaalari, joka on innoitettu slaavilaisten juuriensa ja perinteensa ansiosta. Hänen teoksensa kiertävät nykyisiä markkinoita usein toistuvien julisteiden, korttien ja muiden paperikauppojen muodossa ajattoman muodinsa vuoksi.


Alphonse Mucha syntyi 1860 Moraviassa, nykyisessä Tshekissä. Hän näytteli suurta piirustustaitoa jo varhain, mutta hänen kiistattomasta lahjastaan ​​huolimatta hän ei päässyt Prahan taideakatemialle. Hänen ensimmäinen taiteellinen työ tuli kun Mucha oli 19, oppisopimuskoulutuksena esikuvataiteilijana Wienin teatterissa.

Hän vietti vähän aikaa Wienissä ja pian Moravan kreivi Belasi huomasi pian. Luku määräsi Muchan toteuttamaan sarjan seinämaalauksia palatsilleen, jolloin hänestä tuli taiteilijan ensimmäinen suojelija. Hän oli vaikuttunut ja tyytyväinen Muchan lahjakkuuteen, ja hän kannatti luovuutta opintojensa aikana Münchenissä ja Pariisissa.

Matka Pariisiin merkitsee Muchan kohtaloa. Hän saapui valokeilaan vuonna 1887 etsimään tilaisuutta, joka elää hyvin rikkaan mecenan tuella. Kun kreivi oli lopettanut varojen lähettämisen, Mucha joutui elämään huonosti, mutta hän ei koskaan luopunut työstään. Hän kuvasi kirjoja ja lehtiä ja pian hän saavutti ensimmäiset tunnustuksensa ja menestyksensä.

Komissiota, joka toi hänet tunnetuksi tapahtui vuonna 1894. Muchaa pyydettiin ystäväni luomaan juliste Gismondan teatterituotannolle, jonka kuuluisin pariisilainen näyttelijä, Sarah Bernhardt.
Hänen Gismonda oli käännekohta julistesuunnittelussa, jossa innovaatioita, kuten pitkä ja ohut muoto, hienovaraiset pastellit ja halonmuotoinen pyöreä muoto päähenkilön ympärillä muistuttavat lasimaalausta. Kaikilla piirteillä oli jumalallista tyylikkyyttä ja naisellisuutta, joka säilyy Muchan taiteessa koko uransa ajan. Juliste julistettiin niin suosittuksi, että ihmiset lahjoittivat jälleenmyyjiä kopioimaan tai leikkaamaan liimattuja kopioita parranajokoneella paneeleista ympäri kaupunkia. Sarah Bernhardt oli innoissaan Muchan ratkaisusta ja heidän yhteistyönsä jatkui, kun tšekkiläinen taiteilija suunnitteli paitsi julisteita myös puvut ja lavat.

Alphonse Mucha otettiin nykyaikaisen ranskalaisen jugend-liikkeen näkyvään kuvaan.
Koko seuraavan vuosikymmenen aikana Muchan suosio kasvoi ja hän suunnitteli kaikenlaisia ​​paperikauppoja, koruja, ruokailuvälineitä, kodinkoneita ja muita esineitä. Hän julkaisi kirjan vuonna 1902, joka oli tyypillistä hänen muotoilulleen, ja hän opetti myös suunnittelua.
1800-luvun loppu merkitsi toisen kierteen Muchan uralla. Sen jälkeen, kun komissio oli suunnitellut Bosnian paviljonkiin vuoden 1900 kansainväliselle messukeskukselle, Mucha matkusti Balkanille keräämään materiaaleja ja inspiraatiota. Pitkän työn jälkeen hän sai pakkomielle slaavilaisen ajatuksen, tunteen, joka pysyy hänen kanssaan koko elämänsä ajan.

Jotta löydettäisiin keino luoda suuri taiteellinen muistomerkki slaavilaisille, Mucha matkusti Amerikkaan etsimään kaupallista menestystä ja sponsorointia. Hän vietti useita vuosia siellä ja lopulta hän löysi rikkaan miehen Charles Cranen, joka oli valmis olemaan hänen suuren "slaavian eepoksen".

Vuonna 1910 Alphonse Mucha palasi Tšekin tasavaltaan Bohemiaan ja aloitti elämäntyönsä 20 suurella kankaalla, jotka kuvaavat slaavilaista historiaa yli vuosituhannen. Kaikki maalaukset valmistui vuonna 1926, ja Charles Crane ja Alphonse Mucha esittelivät ne Prahan kaupungille vuonna 1928. Kankaat näkyivät koko maassa, mutta pian ne käärittiin ja laitettiin seuraavien kolmen vuosikymmenen ajan. Ne löytyivät ja restauroitu vasta 1960-luvulla, ja ne ovat nyt esillä tšekkiläisessä Moravsky Krumlovissa, odottaen edelleen pysyvää Prahan asumistaan.
Slavistien kansanedustajana Gestapossa pidätettiin Alphonse Mucha vuonna 1939. Hänet vapautettiin, mutta kokemus oli hyvin traumaattinen. Muchan keuhkokuume heikkeni kaappauksen jälkeen, ja hän kuoli pian lähes 79-vuotiaana. Hänen lepopaikkansa on nyt Vysehradin tunnetuin historiallinen hautausmaa Prahassa.

Luettelo maalauksista

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia
Gismonda, 1894
Sarah Bernhardtin julisteen juliste, joka toi Muchalle kuuluisuutta.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Zodiac, 1896

Muchan ansiota Zodiacin merkkeistä. Art Nouveau estetiikan ja muotoilun epitome.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Kevät, 1896

Yksi Muchan kuvauksista vuodenaikoina, tällä kertaa se on uusi, viaton ja leikkisä kevät.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Job, 1896

Kaupallinen savukkeille. Yksi monista julisteista, jotka Mucha teki Pariisissa tällä hetkellä.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Chocolat Ideal, 1897

Muchin monista kaupallisista julisteista. Tämä on suklaata, ja se toistuu usein myös nykyään.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Ilta-ilta, 1898

Mucha teki usein allegorisia sävellyksiä vuodenaikoina tai emotionaalisissa tiloissa. Tämä on hänen kaunis esitys uneksuista auringossa.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Itsekuva, 1907

Alphonse Mucha esittelee itseään taidemaalana. Tällä hetkellä hän on jo ulkomailla etsimässä tapoja toteuttaa slaavilaisen eeposarjan.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Slaavit omassa kotimaassaan, 1912

Mucha aloitti slaavilaisen eepoksen alkuperistä, kuvaamalla ihmisiä heidän oletetulla alkuperäisellä maallaan imaginaalissa pohjoisessa.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Slaavilaisten apoteoosi, 1925

Yksi roomalaiskatolisten valokuvista. Tämä sävellys legitimoi slaavilaisia, asettaa heidät Jumalan siipiin ja juhlii heidän perintöään ja syntyperästään. Nämä kankaat olivat useita metrejä korkeita ja pitkiä.

10 Kuuluisia Alphonse Mucha -maalauksia

Slaavian eepos, 1928

Juliste julistaa Slav Epsonin näyttelyn. Se on täynnä muinaista, slaavilaista ja perinteistä symbolismia, jonka päähenkilö on ikoninen slaavilainen tyttö.

Leave A Comment

82 − = 81