Lotus Flower татуировка Значение

Докато Lotus цветя са популярна татуировка днес, символът лотос има история, която се простира назад хиляди години. Първоначално това красиво цвете е популярна част от изкуството и религиозните емблеми в източните култури. Поради това той има редица различни значения, стилове и дизайн.

lotu3

Цветното татуировка на Lotus Значение

В будизма изгубеното цвете е общ символ. Слоевете често се използват за създаване на сложни изображения, които представляват наематели на будизма. Когато има осем венчелистчета, те посочват Осемпространния път, който будистите предприемат, за да достигнат до просветление. В допълнение, лотосовото цвете често се използва от будистите, за да представлява чистотата на ума, тялото и духа.

В хиндуизма, лотосовото цвете често се нарича Padma или свещен лотос. Padma често се използва в представяния на божества като Брахма и Вишну. Тя може да се използва за представяне на чистота и божествена красота. С разгръщането на лотосовото цвете символизира духовното пробуждане и разширяването на душата. Падмата е свързана с чакрите, а цветните промени са свързани с представената чакра. Според легендата, Padma всъщност има 1000 венчелистчета, което е една от причините, за които илюзовият цвят на лотос е изобразен от толкова листенца.

лотос-1

Значението на различните цветове на татуировката

Всеки цвят на цвете лотос идва с различно значение татуировка. Някои от възможните татуировки означава:

Пинк: Когато лотосът е розов, той представлява Буда. Тя може да се използва и за представяне на будизма или дхарма като цяло.

Син: Сините лотоси често означават, че някой има духовен контрол над тялото и сетивата си. Това означава, че индивидът може да преодолее изкушенията и слабостите на тялото, за да постигне по-висока духовна истина. Сините лотосови цветя обикновено са проектирани само като частично отворени, за да представят, че умът и духът никога не са завършили растеж. Синята може да означава и мъдрост, знание или разузнаване.

Червен: Червеното Lotus цвете представлява сърцето Lotus. Това е основно индикатор за първоначалното състояние на сърцето, а цветът е напълно отворен, за да покаже, че сърцето също трябва да бъде отворено. Както се очаква, този цвят на сърцето представлява емоции като доброта, страст, любов и състрадание.

Лилаво: В будизма днес се използва лилаво цвете. Когато се поставят върху плата или чаша, лилавите лотоси могат да бъдат свързани с будистките божества или мистичен поглед върху духовността.

White: Белият цвят лотос е емблематичен за просветлението. Тя е известна като цветът на будите и представлява върховното постижение на будизма. С бял цвят лотос, смисълът е свързан със съвършенството на Буда природата, чистотата и спокойствието.

лотос-2

За много религии жизненият цикъл на цветето е метафора за начина, по който човешката духовност се разгръща и напредва. Лотосът всъщност се ражда в мътните, кални дъна на езерата. Тъй като расте, растението излиза през потъмнелата вода, докато цъфтежът на цветя започне да цъфти. По подобен начин човешката душа преминава от тъмните дълбини до чистото просветление.

Leave A Comment

− 4 = 2