Дракон татуировка Значение

Драконите по целия свят са известни с разнообразие от качества. Азиатските дракони са известни, че представляват късмет, магия, духовност, неморалност, знание, благоволение и други подобни качества. Европейските дракони, от друга страна, са известни със своята способност за унищожаване, пожар, смърт, злонамереност, болести, страдания и други подобни аспекти. Въпреки това, с времето и културното присвояване, драконите са променили формата си, за да съответстват на културните нужди на различните народи.

драконова 5

Дракон татуировка Значения

1. Доброта и небесни качества

Източните изображения на дракони са приложили положителни качества за драконите. Някои контролират времето и по принцип действат по начин, който е от полза за човечеството, като донасяне на дъжд за посеви и вятър за ветроходни кораби. Някои донасят късмет на тези, които предлагат обожание и благодарност. Много от тях защитават боговете и небесата от зли същества. Мъдростта, състраданието, любовта, закрилата и прошката са само някои от многото положителни качества, свързани с драконите.

драконова 4

2. Злост и безплодни качества

От друга страна, драконите на Европа бяха възприемани като носители на зло и разрушение. Разглеждани повече като зверове от ярост, а не от духовни и интелигентни същества, тези дракони са нещо, което се споделя от устните традиции векове преди разпространението на християнството. Скандинавската митология създаде дракони на пожар и разрушение. Германската устна традиция преподава на герои, борещи се с дракони в името на славата. Християни, свързани с драконите на дявола.

3. Игри, книги, хоби и филми

Blizzard, една от най-влиятелните и иновативни компании за видео игри в света, използва дракони в своите произведения. Серията Warcraft, по-специално World of Warcraft, направи дракона основен в съзнанието на съвременния геймър. Толкин, създателят на "Хобит" и "Властелинът на пръстените", създава популярност на дракони и драконови създания. Games Workshop, създателят на настолните игри, Warhammer: Age of Sigmar и Warhammer 40k, също е използвал дракони. Wizards of the Coast, собствениците на Dungeons & Dragons, повлияха ролята на драконите в творчески и иновативни стилове. Многобройни други видеоигри, книги, хобита, ролеви игри и филми направиха драконите важен аспект на съвременния ум.

драконова 3

4. Баланс

Ин йангът на таоистката традиция преподава баланс и хармония. Изобразявана като противоположна енергия на феникса на източната мисъл, драконът е половината от балансиращата сила на ин ин. Драконът също е една четвърт от таоистките кардинални точки, символизирани от дракона, феникса, костенурката и тигъра. Подходящо е, че противоположностите на доброто и злото са представени от източните и западни традиции на драконите. Освен това европейската концепция за дракона е била оформена и оформена от много хора, за да даде на драконите положително качество.

5. Мит и легенда

Драконите са свързани с други фантастични същества. Фениксът и грифона са общи за дракона. Група от хълмове гиганти, хвърлящи камъни към дракон, изхвърлящ лава, може да улови мощен образ. Изучете ума си, като създавате портрети на драконова конница, летяща в битка срещу орда от арфии, древен войник, нападащ множество паладини и духовници или може би дори млад дракон, който пълзи по черепа на един бог-магьосник. Направете тялото си платно на визия и творчество.

дракон-2

Дракон татуировка Значения вариации

1. Стил

Масивен двигател на унищожение, който седи върху кулата, разбит и изгарящ замък, докато дишането на огън във въздуха може да бъде точно това, което търсите. Може би бихте могли да направите чифт ефирни дракони без крила, които летят през облаците, да са по-скоро по ваше желание. Алтернативна идея би могла да бъде предаването на Смауг, седнал на куп злато, диаманти и други съкровища може да разкрият нервната ви страна. В китайски или японски стил може да се превърне в дрънкащ дракон в произведение на изкуството, което можете да носите с гордост.

2. Проучване

Може би да си направите нещо като дракон. Няма причина да се ограничавате до исторически и културни предавания на дракони. Отделете време да извлечете своя перфектен дракон. Дайте му качествата, които смятате за дракон. Роговете често се срещат в драконовото изкуство, но кокалите и рогата са по-рядко срещани. Вместо крила, можете да дадете на вашите драконови перки или пипала. Вземете сюрреалистичен подход и създайте дракон, който е един с планини и облаци. Нека въображението ви да ви отведе в нов свят.

дракон-1

3. Аспекти на дракона

Драконовите люспи са добре известни със своята сила и издръжливост, така че може би се използва като щит за приключенски рицар. Черепът на дракона може да е дом на мафията от таласъми и тролове. Сърцето на дракона може да действа като огромно огнище за магьосническа академия. Драконовите нокти, които се изтръгват навън през кожата ви, могат да разкрият скритата ви сила. Огромни драконови крила, татуирани над гърба ви, ще ви дадат шанс да споделите дивата си страна. Опашката от долната част на гърба до глезена може да разкрие небесната красота или адски съблазън.

Драконът е същество, известно в целия свят със своята сурова сила, тайнствени способности и безсмъртие. Като накарате дракона да се появи на тялото си, можете да разкриете свръхестествените си аспекти на света. Оставяйте вашето въображение да процъфтява на платното на тялото ви. Не забравяйте да говорите с вашия татуист за техните идеи и преживявания, тъй като е сигурно, че имат години опит и прозрения, които те са повече от желание да споделят с вас.

Leave A Comment

+ 65 = 67