Cherry Blossom татуировка Значение

Cherry blossom татуировки са популярен избор. Докато някои култури ги възприемат като знак за пролетта и младостта, други култури вярват, че те представляват колко крехък живот може да бъде. В японската култура тези татуировки се смятат за символ на красотата.

череша-1

Cherry Blossom татуировка Значение в будизма

Черешовите цветове само цъфтят за кратко време, преди да изчезнат. Поради това те напомнят да живеят в настоящия момент. Тъй като това е основен наемател на будистката философия, татуировките от цъфтящи череши често се използват от будистите. В тази религия те могат също да символизират по-добро познаване на себе си, работейки за просветление и мъдрост.

Cherry Blossom Татуировка Значение в Япония

Много японци са будисти, така че някои от значенията на татуировката се припокриват с будизма и японската култура. Черешовите цветове могат да символизират колко е преходен живот и колко красиви неща в крайна сметка преминават. Връзката със смъртността е изключително символична и показва крехкостта на живота. По същия начин, тези татуировки могат да символизират кратката красота на съществуването. В древното изкуство на дървообразуването японците често използват черешови цветове. Вашата татуировка може да символизира загубена любов или временна красота на живота.

Интересното е, че цъфтежът на череша се смята за национално цвете на Япония и е известен като "Сакура" на японски. Тъй като това цвете често се използва като церемониален символ, то може да се използва и за украса на офиси и домове. Някои японски култури като самураите използват червените цветове, за да представят кръвни капки. Те също така могат да символизират пролетта, простотата и невинността.

череша-2

Cherry Blossom Татуировка Значение в Китай

В китайската култура цъфтежът на череша може да бъде символ на любов или сексуална красота. Те могат да представляват овластяване, женственост или женска красота. В допълнение, китайската култура често счита, че цъфтежът на череша е символ на любов и женско привличане. Азиатските култури също вярват, че цъфтежът на череша насърчава духовното осъзнаване. Тя може да бъде използвана, за да означава работническост, блаженство или мъдрост.

Символ на смирението

Чери цветове само цъфтят за много кратък период от време, преди те внезапно да умрат. В резултат цъфналите цветя са напомняне за нашата смъртност и смирение. Това е напомняне да живеете добре, защото всичко може да изчезне за момент.

Символ на надеждата

Когато се появят цъфналите череши, това е началото на нова година в Япония. По този начин цветът на череша е символ на ново начало и надежда. Това е знак, че хората трябва да бъдат оптимисти и да поемат нови възможности през следващата година.

череша-3

Черешови цветове за всеки пол

Докато всеки човек е уникален, двата пола обикновено имат определени стилове от татуировки от череша. Често жените преплитат своите татуировки от цъфтящи череши с пеперуди, дърво Сакура, сърца или звезди. Междувременно мъжете могат да персонализират татуировката си с огън, черепи или гейши. Мъжете и жените често персонализират своите татуировки със символи като koi риба или важни цитати. Всеки човек е различен и татуировка от черешово цвете може да се използва, за да покаже личните си убеждения или уникална личност.

Къде трябва да бъде татуировката?

Обикновените черешови цветове могат да бъдат направени изключително малки и могат да се поберат почти навсякъде по тялото ви. За по-големи черешови цветя или цялото дърво Сакура, само определени места са достатъчно големи. За по-голяма татуировка, може да помислите:

- Твоята страна
- Рамото ти
- ръката или крака
- Твоят гръб

Междувременно по-малки татуировки могат да бъдат направени на врата, глезена, китката, ръката или крака. Тъй като цъфтежът на череша е все по-популярен в съвременните времена, ще видите, че той се появява почти навсякъде в тялото на човек. За най-добри резултати, не забравяйте да се консултирате с вашия артист за татуировка за татуировка стилове, размери и най-доброто място да ги поставите.

Leave A Comment

6 + 1 =