7 Ежедневни упражнения за по-добър фотограф

Header_daily exercises

Когато решите да започнете пътуването да станете по-добър фотограф, трябва да имате предвид няколко неща, като например:

а) Оборудване: докато уменията ви се развиват, ще можете да използвате оборудване, предназначено за професионални потребители. Дори и някои да са склонни да вярват, че е най-добре да започнете с фотографско оборудване от висок клас, това правило не важи - просто ще губите парите си, ако купите нещо, което нямате представа как да използвате правилно.

б) Софтуер: Въпреки че някои смятат, че софтуерът е "екстра", той се превръща в нова самостоятелна категория. Няма съвременна фотография без поне малко постпродукция.

в) Вашите умения като фотограф: това е най-важното нещо, което всеки фотограф трябва да подобри.
Като се каже, днес ще научим бързи, ефективни и забавни съвети, които скоро ще ви направят по-добър фотограф.

Подобрете уменията си в социалните медии

Това е задължително условие за предстоящия професионален фотограф - социалните медии и съдържанието, разпръснати чрез нетните правила в света. Хората, които са асо, са тези, които наистина могат да го използват, за да направят разлика в бизнеса си.
Постепенно започнете да научавате всички правила, съвети и трикове на социалните медии, за да развиете уменията си. Ще забележите като непосредствен ефект, че последователите, които имате във Facebook / Twitter / Instagram, ще започнат да се увеличават.

01_daily_exercises

Отделете минута, за да откриете не толкова популярните сайтове за социални медии, като Pinterest или Linkedin. Въпреки че те не ви позволяват да си взаимодействате с потребителите по същия начин както във Facebook и Twitter, ще имате достъп до съдържание и хора със същите бизнес интереси като вашите.

Играйте с стойностите на баланса на бялото

Отегчен ли си да седите в къщи в петък вечер? Вече не. Използвайте свободното си време, за да научите как работи СБ. Чрез експериментирането с малка група от снимки можете бързо да научите как да прилагате корекциите на Световната банка, както и незабавния ефект от промяната на тези стойности.

02_daily_exercises

Ако сте начинаещ, трябва да практикувате този вид корекция почти всеки ден. Това е единственият начин да постигнете задачата да научите правилния начин да използвате инструментите за баланс на бялото.

Използвайте режима на ръчна експонация

Не можете да се наречете професионален фотограф (или поне добър фотограф), ако продължавате да снимате в автоматичен режим. Ако вашият фотоапарат позволява (всеки мост / DSLR има опцията), превключете в ръчен режим вместо да използвате приоритет Auto / Aperture / Priority Shutter.

03_daily_exercises

Докато работите в ръчен режим, непрекъснато трябва да мислите за условията на осветеност във вашата настройка: отражения, пречупвания, текстури, условия на обекта и т.н. Освен това трябва да вземете предвид DOF и обекти, движещи се около вашата сцена.

Сладки телефони

С неотдавнашните подобрения в индустрията на интелигентната фотография, не разполагането на достатъчно елементи, като подходящ измервателен уред за осветление, вече не е извинение. Нашите любими смартфони могат да станат изключително полезни инструменти, като "замени" старото оборудване, използвано не толкова отдавна. Сложих това в котировки, тъй като и до днес смартфоните не могат да постигнат същата точност като някои добре познати марки на пазара, въпреки че смартфоните се увеличават с популярност сред потребителите, което означава, че приложенията също се подобряват постоянно.

04_daily_exercises

Приложения като Light Meters, DoF калкулатори, контролери за камери и т.н. би трябвало да бъдат част от редовния инструмент за нашите смартфони, ако имаме намерение да ги подобрим като фотографи.

Упражнения за творчество

Как може да станете по-креативни, ако не упражнявате уменията си редовно? Не е нужно да отивате твърде далеч, за да намерите нещо интересно, което да заснемете с вашия фотоапарат. Просто, както звучи, включете кранчето за кухнята и започнете да тествате скоростта на затвора и стойностите на блендата на фотоапарата, за да направите заснемане на филма с водата, излизаща от кранчето. Не само можете да създадете нещо малко по-различно, но също така практикувате уменията си за сцени за действие.

05_daily_exercises

Проучете работата на други фотографи

Социалните медии ни дават двойния инструмент за достъп до широка аудитория, както и способността да виждаме работата на професионалните фотографи. Сайтове като 500px служат както за социални медии, така и за цифрови портфейли за много фотографи. Там можете да изучавате техниките и дори да ги питате за техния работен поток от постпродукция или за настройките на камерата за един от техните изображения. Пинтест и Девиантарт също служат на тази цел, може би в по-скоро като урок.

06_daily_exercises

Flickr е друга платформа, където можете да взаимодействате с професионални фотографи. Той има предимството да ви позволи да намерите снимки, направени във вашия район, така че да можете да разгледате работата на професионалните фотографи в околността.

Правете уменията си в Lightroom

Като най-ярката звезда на цифровата пост-продукция, Adobe Lightroom може да стане най-добрия ви приятел в нито един момент. Всичко, от което се нуждаете, е добър пакет от предварително зададени настройки и четки - висококачествен продукт, направен специално за фотографи, като например продуктите Sleeklens, и доста търпение, докато работите върху тестването на няколко ефекта.

07_daily_exercises

Най-доброто нещо за Lightroom е, че колкото повече практикувате, толкова по-добре ще станете. Няма скрити тайни, всичко, което трябва да изпробвате и да се научите да изпълнявате качествена работа, е точно там.
И така, какви са вашите ежедневни упражнения, за да станете по-добър фотограф? Използвате ли някой от тези подходи в ежедневната си работа? Не забравяйте, че няма гениални фотографи, само квалифицирани, които са прекарали много часове практикуване.

Leave A Comment

12 − 10 =