20 beste inspirerende filmer av all tid

Filmer er som livet - hver person vil se noe annerledes som historien utfolder seg etter hvert som hver person kommer fra en annen bakgrunn. Det som snakker til en person, snakker ikke til en annen. Det er imidlertid noen historier som synes å snakke med nesten alles hjerte. Nedenfor finner du en liste over filmer som jeg personlig fant ekstremt inspirerende, så hvis regnet begynner å hælde, velg en formell liste og se den for å få litt solskinn i livet ditt!

For Karriere Søker - Dead Poets Society

Hvis du er ute etter inspirasjon for å finne en karriere, vil du elske så vel som å finne motet til å forfølge det, eller hvis du ønsker å bytte karriere, er det få filmer som inspirerende som Dead Poets Society. Robin Williams ga en av sine mest fantastiske forestillinger i denne kjære filmen om tenåringsgutter i en privat skole. Guttene bestemmer hvor de vil at deres fremtid skal ta dem med hjelp av inspirasjonen fra læreren, Keating (Williams) og poesien han presenterer.

Det er også en strålende film hvis du bare vil finne inspirasjon til å gå din egen vei i livet; finne din egen sannhet og følge ditt hjerte.

Keating: Uansett hva noen forteller deg, kan ord og ideer forandre verden.

Keating: Nå har vi alle et stort behov for aksept, men du må stole på at din tro er unik, din egen, selv om andre kanskje tror dem merkelige eller upopulære, selv om besetningen kan gå, [etterligner en geit] "det er baaaaad . "Robert Frost sa:" To veier divergerte i skogen, og jeg tok den som ikke reiste med, og det har gjort hele forskjellen. "

0afa194ea4aa1ce17cc8f16fa928b270

For de som vil være deres egen chef - Jerry Maguire

Et inspirert øyeblikk midt på natten fører til at Jerry Maguire skriver ut et nytt livs- og arbeidshåndbok for sine kolleger på det sportsagentfirma han jobber for. Neste dag blir han bedt om å forlate firmaet og spørre hvem som kommer med ham for å starte et nytt liv. Viser seg at bare en kvinne er villig til å gjøre det (Zellwegger). Vises også at han bare har en sportsstjerne villig til å jobbe med ham først. Og så starter en lang reise til hva det betyr å leve livet på dine egne betingelser, som din egen sjef.

Maguire: Men hvis noen andre vil komme med meg, vil dette øyeblikket være første etasje av noe ekte og morsomt og inspirerende og sant i denne gudsforståtte virksomheten, og vi vil gjøre det sammen! Hvem kommer med meg foruten ... "Flipper" her?

300936bee50f7fd0d79d7c2c52cfde3d

Slip løsers hjerte - Den blinde siden

For å være ærlig da jeg først så på denne filmen, var jeg ikke så imponert. Jeg trodde det falt flatt. Det var en sann historie, og alle raser om det, så jeg var veldig ivrig etter å se det og endelig måtte gjøre det på en plantur mellom LA og London. Historien var bra, det var rørende - en halvdomsløs gutt er tatt inn i en god skole og et godt hjem, som starter den lange reisen til justering og lærer å gå utover vanskeligheter - likevel grep det meg ikke. Nå, bare leser plottlinjen selv om jeg fikk tårer i øynene, da jeg nå er en pleiemamma til et par tvillinger som går gjennom mye av det som skjedde i filmen. Enten du finner filmen å være til din smak eller ikke, er det en historie som fikk kritisk suksess over hele verden, og historien i seg selv er utrolig inspirerende.

Noen ganger kan du ikke engang vite hvorfor du gjør noe. Jeg mener at noen idiot kan ha mot. Men ære, det er den virkelige grunnen til at du heller gjør noe eller ikke. Det er hvem du er og kanskje hvem du vil være. Hvis du dør prøver for noe viktig, så har du både ære og mod, og det er ganske bra. Jeg tror det er hva forfatteren sa, at du skulle håpe på mod og prøve for ære. Og kanskje be om at folkene forteller deg hva de skal gjøre, har også noen.

1cd330461a72cb395efacd120e952d85

Livet handler ikke bare om dine karakterer - med heder

Dette er filmen om en Harvard-student som mister sin eneste kopi av avhandlingen når hans laptop bryter ned, og han slipper kopien han har. Kopien er hentet av en bum som ber om en natt med mat og losji for hvert papir han håndterer. Og så begynner et uvanlig vennskap, lærer hva som virkelig betyr noe i livet - det handler ikke alt om å oppgradere fra Harvard med æresbevisninger. Jeg så på denne filmen midt i å gjøre mine IB-eksamener, så kanskje det fikk et spesielt sted i mitt hjerte takket være det, men det er virkelig en inspirerende historie.

Courtney: Vi er ikke elskere, vi er romkamerater og vi respekterer hverandres plass.

Simon Wilder: Du respekterer hverandres tomme luft? Det er veldig dypt for et par Harvard-studenter.

82b0aec555cde43f52a65f9695613a60

Fra Rags to Riches - Slumdog Millionaire

Filmen er ekstraordinær. Historien er en av de mest inspirerende i historien om filmskaping. En gutt fra slumbruddene ender opp på hvem som ønsker å være millionær og vi ser hvordan han kom til å få svar på spørsmålene på showet, ved å se flashbacks fra livet hans - et liv fylt av kamp og håp.

aa6f2d913def4b2111fb02372c7caa66

En manns reise fra hat til kjærlighet - Invictus

Historien om Nelson Mandelas presidium skutt i en nesten dokumentarisk stil som viste hvordan hans tro på en forente Sør-Afrika førte til at Springboks tok hjem seier og faktisk en mye mer forente Sør-Afrika. Det er minst sagt inspirerende å se en mann som var fengslet i årevis, la ham være hatet og ringe til et forent land hvor hver mann støtter den andre. Å bo i Sør-Afrika i dag selv, jeg kan bare be om at en dag vil alle sydafrikanere se at det som gjør en sann forskjell i verden, er ikke hevn - det er kjærlighet og integritet.

Brenda Mazibuko: Du risikerer din politiske hovedstad, du risikerer fremtiden som vår leder.

Nelson Mandela: Den dagen jeg er redd for å gjøre det, er dagen jeg ikke lenger er i stand til å lede.

2257f3a1074a3a5e32a73ec23641c891

Få av det toget - før soloppgang

Livet er mye om sjansene vi tar, og før Sunrise er en slik sjanse - en ung mann møter en jente på et tog og spør om hun ønsker å gå av toget med ham for en natt som vandrer rundt Wien. Han kunne ha mislyktes, selv om han begynte en samtale med henne. Han kunne ha kuttet ut på å spørre henne om å gå av. Heldigvis for alle som elsker denne filmen, gjorde han det ikke. Hver dag i våre liv er en sjanse til å gå av toget - for å stoppe og gjøre det vi virkelig ønsker, hadde vi motet til å gjøre.

Jesse: Ja, vel, bra, flott. Så hør, så her er avtalen. Dette er hva vi bør gjøre. Du bør gå av toget med meg her i Wien, og kom og sjekk ut hovedstaden.

Celine: Hva?

Jesse: Kom igjen. Det blir gøy. Kom igjen.

Celine: Hva ville vi gjøre?

Jesse: Umm, det vet jeg ikke. Alt jeg vet er at jeg må ta en Austrian Airlines-fly morgen i morgen klokka 9:30 og jeg har egentlig ikke nok penger til et hotell, så jeg skulle bare gå rundt, og det ville vært mye mer moro hvis du kom med meg Og hvis jeg viser seg å være en slags psyko, vet du at du bare kommer på neste tog.

Jesse: Okay, okay. Tenk på det slik: hoppe framover, ti, tjue år, ok, og du er gift. Bare ekteskapet ditt har ikke den samme energien som det pleide å ha, du vet. Du begynner å klandre mannen din. Du begynner å tenke på alle de gutta du har møtt i livet ditt, og hva kan ha skjedd hvis du hadde plukket opp med en av dem, ikke sant? Vel, jeg er en av de gutta. Det er meg, så tenk på dette som tidsreiser, fra da til nå, for å finne ut hva du mangler. Se, hva dette virkelig kan være, er en gigantisk tjeneste for både deg og din fremtidige ektemann for å finne ut at du ikke går glipp av noe. Jeg er like stor en taper som han er, helt umotivert, helt kjedelig, og du gjorde det riktige valget, og du er veldig glad.

Celine: La meg få min bagasje.

Celine: Jeg tror at hvis det er noen slags Gud, ville det ikke være i noen av oss, ikke du eller meg, men bare denne lille plassen i mellom. Hvis det er noen form for magi i denne verden, må det være i forsøk på å forstå noen som deler noe. Jeg vet, det er nesten umulig å lykkes, men hvem bryr seg egentlig? Svaret må være i forsøket.

4eaf41c01ce6a01bbbffc100d5634309

For de som tror de ikke betyr noe - det er et flott liv

Hvis du har en neddagsdisiplin, kan du muligens ikke saken for verden rundt deg, det er på tide å se det er et fantastisk liv og se en selvmordlig Jimmy Stewart bli tatt på reisen av livet av en engel. Snart skjønner du at selv de minste gjengjennomgangene du forplikter, endrer livene til dem rundt deg.

b7e8e2118af37f3433693647deb959b9

Skape Change - Freedom Writers

En lærer i Long Beach bestemmer seg for å ta på seg en urolig klasse og ved å gjøre det, forandrer barnas liv for alltid. Basert på en sann historie går det for å vise at en person er viktig, og om du leter etter inspirasjon til å adoptere et kjæledyr, tilbringe en time i uken med å gjøre veldedighet eller ta på seg et urolig barn, er dette en hjertelig fortelling som gir deg alt den inspirasjonen du trenger.

Jeg husker å se på denne tenningen, men det er det jeg vil gjøre. "Noen år senere lærer jeg tenåringer fra et township i Sør-Afrika. Alt er mulig hvis du tror på kraften til en god film ...

Jeg vil ikke ha unnskyldninger. Jeg vet hva du står overfor. Vi er alle opp mot noe. Så du bestemmer deg bedre, for til du har ballene til å se meg rett i øynene og fortell meg, dette er alt du fortjener, jeg lar deg ikke mislykkes. Selv om det betyr at du kommer til huset hver kveld til du er ferdig med arbeidet. Jeg ser hvem du er. Forstår du meg? Jeg kan se deg. Og du svikter ikke.

c2d38afbeefb66fcedf15a733f27897a

Overvinne sorg - P.S. Jeg elsker deg

Jeg husker å gå inn i en intim privatmedlems klubbkino med en venn som hadde invitert meg, og tenkte jeg skulle sitte gjennom en dum romantisk komedie. I den første scenen måtte jeg bekjempe tårer og fortsatte å gjøre det gjennom hele filmen, bare for å innse, da lysene fortsatte, dampet tårene ned over alles ansikt. Filmen er et vakkert testament til hva det betyr å gå videre etter å ha mistet en elsket, uten at den saken aldri stopper for å sette pris på hva den avdøde tok med deg. Det viser også at når vi forlater denne verden, er en av de beste tingene vi kan gjøre for våre kjære, å fortelle dem nøyaktig hvor mye vi elsker dem og hvor mye vi ønsker for dem å finne kjærlighet gang på gang til evig tid.

Du har gjort livet mitt, Holly. Men jeg er bare ett kapittel i ditt. Det blir mer. Jeg lover. Så her kommer den, den store. Ikke vær redd for å bli forelsket igjen. Se opp for det signalet, når livet som du vet, slutter. PS! Jeg vil alltid elske deg.

85d2422dbed4e95438c42969d2576fe9

For Broken Hearted - The Holiday

Historien handler om to kvinner som etter brutale oppbrudd bytter hus i London og Los Angeles, og mens de lever hverandres liv, innser det at det kanskje er mer til liv og kjærlighet enn de forventer først.

Jeg så først på denne filmen for mange år siden jeg hadde blitt dumpet. Filmen bidro til å gi et stort grin på ansiktet mitt - noen ganger må du miste det du må få noe mye bedre. Siden da har jeg sett filmen igjen og igjen, fordi det alltid minner meg om at når Santa Ana blåser, er alt mulig ...

Og etter alt det, men lenge alt det kan være, vil du gå et nytt sted. Og du møter folk som får deg til å føle deg verdt igjen. Og små stykker av din sjel vil endelig komme tilbake. Og alt det fuzzy ting, de årene i livet ditt som du sløste med, vil til slutt begynne å falme.

bc973fc533dcddf01398dfe95e39f4bf

Underdogen vinner spillet - Karate Kid

Underdog lærer å kjempe, beviser sin moralske styrke underveis og tar på seg de ekkel barna til slutt. Classic. Både den første og den andre versjonen av den.

44f711a33f87c5ddc1553d393bf61cc6

Det tar mer enn talent å sortere livet ditt ut - God vil jakte

Alle av oss har blitt velsignet med en gave eller en annen, men som denne fortellingen viser - det tar mer enn talent å realisere potensialet ditt. Du må gi slipp på fortiden din, møte dine demoner og være villig til å bevege deg utover det som skremmer deg for å realisere ditt sanne potensial.

Så hvis jeg spurte deg om kunst, ville du sannsynligvis gi meg den mager på hver kunstbok som noensinne er skrevet. Michelangelo, du vet mye om ham. Livets arbeid, politiske ambisjoner, han og paven, seksuelle orienteringer, hele arbeidet, ikke sant? Men jeg vil satse på at du ikke kan fortelle meg hva det lukter i det sixtinske kapell. Du har aldri faktisk stått der og så opp på det vakre taket; sett det.

3f488116729175fda41e9e62b2bd4bf8

Å velge mellom riktig og feil - Swing Kids

En tidlig Christian Bale-film, denne filmen går for å vise hvor tøft det kan være å holde fast på det som er riktig i et krigsherjet land. Vi snakker om nazistiske tyskland i sammenheng med historien, men hva var det virkelig å være der, prøver å overleve, mens du fortsatt står opp for hva som er riktig? Denne filmen gir en berørende skildring av motgangene med å gjøre nettopp det.

d15c9c15fc92f9ee4aac7ac149c5f500

Kan du realisere drømmene dine i fengsel - The Shawshank Redemption

Drømmer drømmene dine når du er falsk anklaget for å myrde din kone og sette i fengsel, eller kan de overleve og få deg til å kjempe for rettferdighet?

Husk rødt, håp er en god ting, kanskje det beste av ting, og det er ikke noe bra som noen gang dør.

602408f6ceeb9998ed214526591fcd90

Flytte i utlandet - Den hundre foten Journey

Hvis du elsker mat og noen gang har følt seg som en utlending i et fremmed land, er The Hundred Foot Journey av Lasse Hallstrom nødt til å legge deg opp. Det tar tøft å overvinne fordommer og sette opp en restaurant i et fremmed land, men denne filmen viser at den kan gjøres, og den viser det gjennom vakre kino- og munnvannsmat.

b6c9759d4fadf0f1826d36f69524efdd

Endre livet ditt - Julie og Julia

Hvis du noen gang føler at alle andre går videre med livet, og du sitter fast, er det kanskje på tide å utfordre deg selv for å oppnå noe bemerkelsesverdig i de kommende 365 dagene? Som å lage mat på hver oppskrift i Julia Childs kokbok, for eksempel, og skrive en blogg om det ... Sann historie om hvordan et år kan forandre et liv, hvis du er fast bestemt på å gjøre det.

Da jeg så på denne filmen, hadde jeg tenkt på å sette opp en blogg, og takket være å se på det, satte jeg opp Confessions of a Dizzy Blonde, og jeg krediterer fullstendig denne filmen for å lage meg blogg i 365 dager det året!

a9e6824fca8a5cc68320d66990b0bf2c

For de som faller for de onde - Frosset

La oss innse det: Disney er mesteren til familievennlige inspirerende historier og Frozen er et eksempel på dette. En jente faller for den første mannen som woos henne, bare for å innse at kjærlighet, sann kjærlighet, er mye mer enn overfladisk tiltrekning og smiger.

047736c9648cbcb3ad3088a674a932c9

Når du vil gi opp på kjærlighet - løftet

Hvem sa kjærligheten var lett? Du har endelig funnet den, bare de mister deres minne og glemmer hvem du er. Denne filmen viser at det er mulig å vinne hjertet av den du elsker igjen og igjen, men det tar tid og engasjement. Kjærlighet er et eventyr på grunn av hvordan det får oss til å føle, men for å komme dit tar det litt arbeid. Og du må finne en person som er villig til å gjøre det arbeidet med deg.

d62ab4e3c0f1c79c0e7bc1547f702cb6

Bildekilde: Pinterest.com

1507760_10152392614860079_8379465670289960282_n copy 2Av Maria Montgomery - Maria er freelance skribent, regissør og sosial entreprenør. Hun er også talsmann for The Little Angels Community Center og en ivrig blogger. Du kan finne henne et sted mellom Cape Town, London og L.A., hvor du vil mest sannsynlig finne henne i åsene, se ut over byen hun elsker. @OhMyMontgomery

Leave A Comment

− 1 = 2